Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#71576 Re: Zeničani
Ti namjerno brkaš pojmove da bi doveo nekog u zabludu na štetu nekog trećeg
? Sve sto ti pišeš je jednostavno nedokazivo, obrces cinjenice
. Kad pogriješiš nikom ništa, makar si pokušao
.
- ZoomZoomKiwi
#71577 Re: Zeničani
Šta kažeš ono, ljudi odlaze samo zbog novca?Throttle wrote: ↑05/06/2025 13:19 Prolazim svakodnevno Sarajevskom, smijurija je šta se radi s tom cestom, trenutno nisu rupe nego krateri. Nasip se izrovio, naspu vode da auta ne dižu prašinu i onda ne vidiš ni kolika je rupa![]()
Još su odrezali priključak Sarajevske na Gradac kraj jevrejskog groblja pa ljudi idu prema Robotu i onda nazad. Od 10tak ljudi koliko bude na gradilištu-ako dođu, rade maksimalno 3 radnika, ostali kuliraju. Ako mašina nešto radi sjede i čačkaju telefon. Ovim tempom bi mogli iduće ljeto dočekati u prašini
Pa druže moj eto uzeo si kuću i sad ćeš do nje po rupama da se voziš najmanje dvije godine zbog radova koji u iole normalnom sistemu traju maksimalno pola godine. I sad mi reci da te to nimalo ne tangira i ne nervira.
Tu ti tvoje lično bogatstvo, ma koliko ono bilo, ne može ništa pomoći.
- Casual's
#71578 Re: Zeničani
Pa nedokazivo je kada se raji lupaju ublehe o projektima koji nece vidjeti svjetlo dana. Evo, dokazi mi da ce se raditi.
Ova garnitura u svezu je radila hibridne travnjake po dvije godine koji se urade za jebenih 7 dana u Engl. Eno u Sirokom hoce tuziti ljudi.
-
Bobi
- Forum administrator
#71579 Re: Zeničani
Zamisli te sto prave tu cestu da su na vlasti u gradu
. Ako želite da grad napreduje samo glasajte za te
.
- ZoomZoomKiwi
#71580 Re: Zeničani
A zašto Huso i ekipa nisu mrdnuli dalje od vizualizacije, ako pričamo o Bilinom Polju?Casual's wrote: ↑07/06/2025 22:52Pa nedokazivo je kada se raji lupaju ublehe o projektima koji nece vidjeti svjetlo dana. Evo, dokazi mi da ce se raditi.Iole upuceni znaju da od ovog nema nista. Kao, idemo praviti nacionalni stadion, koji ostaje u vlasnistvu grada, a sve moguca prava ima NFSBiH - ali, Celik ce igrati na njemmu kad ne igra A reprezentacija, Juniori, kadeti i kad nema treninga. Malo morgen.
Ova garnitura u svezu je radila hibridne travnjake po dvije godine koji se urade za jebenih 7 dana u Engl. Eno u Sirokom hoce tuziti ljudi.![]()
I čiji su ono ljudi sjebali Čelik skoro pa do nepopravljivosti?
Tačno nema gorih ljudi od SDA i ekipe
-
Bobi
- Forum administrator
#71581 Re: Zeničani
nemas ni jedan dokaz ako ti je dokaz da su to ublehe, definisi mi pojam ubleha i na osnovu cega nekog tako imenujes? s druge strane poredis Englesku i kako oni imaju nacionalni stadion, pa vidi oni su bogatiji od nas 100 putaCasual's wrote: ↑07/06/2025 22:52Pa nedokazivo je kada se raji lupaju ublehe o projektima koji nece vidjeti svjetlo dana. Evo, dokazi mi da ce se raditi.Iole upuceni znaju da od ovog nema nista. Kao, idemo praviti nacionalni stadion, koji ostaje u vlasnistvu grada, a sve moguca prava ima NFSBiH - ali, Celik ce igrati na njemmu kad ne igra A reprezentacija, Juniori, kadeti i kad nema treninga. Malo morgen.
Ova garnitura u svezu je radila hibridne travnjake po dvije godine koji se urade za jebenih 7 dana u Engl. Eno u Sirokom hoce tuziti ljudi.![]()
Reprezentacija ce odigrati 4-5 utakmica godisnje, jel to problem, po tvom kao da ce visiti na stadionu 365 dana u godini. Imaju trening centar s dva terena i popratnim sadrzaje, pokusava se proturiti opriča kako ce ovaj Zeljkovic spavat 365 dana na stadionu
- Casual's
#71582 Re: Zeničani
Zato što nisu bili sposobni, niti će se uskoro pojaviti neko sposoban da krene u tom smjeru.ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 22:57 A zašto Huso i ekipa nisu mrdnuli dalje od vizualizacije, ako pričamo o Bilinom Polju?
SDA i bivši članovi iste stranke. Više puta sam spominjao. Ako treba i imena da nabrajam?
- Casual's
#71583 Re: Zeničani
Ako nesto nije ubleha, valjda je lakse dokazati da nije nego da jeste? Logika. Evo izvoli, dokazi. Kidam iskaznicu SDA stranke ogranak Nemila.Bobi wrote: ↑07/06/2025 23:00
nemas ni jedan dokaz ako ti je dokaz da su to ublehe, definisi mi pojam ubleha i na osnovu cega nekog tako imenujes? s druge strane poredis Englesku i kako oni imaju nacionalni stadion, pa vidi oni su bogatiji od nas 100 puta, mislim prostreš se koliko si dug a ne koliko možeš maštat.
Reprezentacija ce odigrati 4-5 utakmica godisnje, jel to problem, po tvom kao da ce visiti na stadionu 365 dana u godini. Imaju trening centar s dva terena i popratnim sadrzaje, pokusava se proturiti opriča kako ce ovaj Zeljkovic spavat 365 dana na stadionu.
Ja imam dokaze da je ubleha, i da se nece zapoceti nista oko tog projekta (doduse, hoce neke druge stvari nevezane za stadion). Ali eto, nije zanimljivo da se odma sve baci.
Ne znam da Englezi imaju nacionalni stadion, niti sam istrazivao. Hibridni travnjak je nesto sasvim drugo, veze to nema sa nacionalnim stadionom.
- ZoomZoomKiwi
#71584 Re: Zeničani
Pa šta je po tvom mišljenju rješenje?Casual's wrote: ↑07/06/2025 23:01Zato što nisu bili sposobni, niti će se uskoro pojaviti neko sposoban da krene u tom smjeru.ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 22:57 A zašto Huso i ekipa nisu mrdnuli dalje od vizualizacije, ako pričamo o Bilinom Polju?
SDA i bivši članovi iste stranke. Više puta sam spominjao. Ako treba i imena da nabrajam?
- Casual's
#71585 Re: Zeničani
Pa šta je po tvom mišljenju rješenje?ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 23:05 Zato što nisu bili sposobni, niti će se uskoro pojaviti neko sposoban da krene u tom smjeru.
[/quote]
Negdje oko Banloza napraviti stadion sa 4 manje natkrivene tribien, 3-4 poslovna prostora, nekoliko apartmana za potrebe selekcija - kapacitet do 10.000 ljudi. Slovenci to lijepo rade.
-
Bobi
- Forum administrator
#71586 Re: Zeničani
500 metara puta godina i po
, u brzini su nadjebali i ove iz AP F BiH
.
E da, šta je kanton uradio da je vidljivo u Zenici?
E da, šta je kanton uradio da je vidljivo u Zenici?
- ZoomZoomKiwi
-
Bobi
- Forum administrator
#71588 Re: Zeničani
jao ona cesta u LP od Binga sevap bi bio renovirat, neki dan zaluta tamoZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 23:11Dok se lokalci dogovore s kantoncima, kantonci sa federalcima, a oni sa državom, prođe život…
![]()
- ZoomZoomKiwi
#71589 Re: Zeničani
Doći će i to na red.Bobi wrote: ↑07/06/2025 23:15jao ona cesta u LP od Binga sevap bi bio renovirat, neki dan zaluta tamoZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 23:11Dok se lokalci dogovore s kantoncima, kantonci sa federalcima, a oni sa državom, prođe život…
![]()
, milionske vile a cesta ko u Africi
.
Kad ja dobijem praunuke, ako ih doživim
Pa i Jalija i Sejmen su u katastrofalnom stanju već godinama, sumnjam da će i to biti brzo riješeno.
Ali to je nebitno jelte, merak je merak, jebo infrastrukturu.
Evo kod mene ima puno manje rupa na cestama, ima parkinga na pretek, trotoari su prohodni, al’ jebeš to kad nema meraka
-
kuglanje_ze
#71590 Re: Zeničani
Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
Na Bilinom se održavao slet, na Bilinom se održavalo 20 koncerata godišnje, na Bilinom se održao SDA skup pred prve višepartijske, demokratske izbore.
Steta je da se neki infrastrukturni objekat bez obzira da li je to stadion ili dvorana ili bazen. koristi 20 ili 30 dana u godini a godina 365 dana ima.
Svi hroničari grada su jasno napisali da je Bilino polje izgrađeno za potrebe NK Čelik i tu nema prostora za dalju raspravu.
- ZoomZoomKiwi
#71591 Re: Zeničani
Dobro, i onda je bolje ostaviti ga u ovakvom stanju nego iskoristiti once in a lifetime priliku da se od njega napravi prava stvar, da imamo pravi hram nogometa bolji i od Highburya nekad?kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
Na Bilinom se održavao slet, na Bilinom se održavalo 20 koncerata godišnje, na Bilinom se održao SDA skup pred prve višepartijske, demokratske izbore.
Steta je da se neki infrastrukturni objekat bez obzira da li je to stadion ili dvorana ili bazen. koristi 20 ili 30 dana u godini a godina 365 dana ima.
Svi hroničari grada su jasno napisali da je Bilino polje izgrađeno za potrebe NK Čelik i tu nema prostora za dalju raspravu.
Zašto, zato što neko misli da će neko zabraniti Čeliku da igra na njemu hahahahhaha.
Kakve ludosti
-
kuglanje_ze
#71592 Re: Zeničani
Zamjenio si me s nekim. Ja u potpunosti podržavam ovaj projekt i radujemse modernom stadionuZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 23:44Dobro, i onda je bolje ostaviti ga u ovakvom stanju nego iskoristiti once in a lifetime priliku da se od njega napravi prava stvar, da imamo pravi hram nogometa bolji i od Highburya nekad?kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
Zašto, zato što neko misli da će neko zabraniti Čeliku da igra na njemu hahahahhaha.
Kakve ludosti
-
Throttle
#71593 Re: Zeničani
Kako rekoh, jedan od razloga, vrlo bitan. Da ti je neko rekao da ces manje zaradjivat nego ovdje, da li bi otisao? To ti je odgovor na pitanje.ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/06/2025 22:49Šta kažeš ono, ljudi odlaze samo zbog novca?Throttle wrote: ↑05/06/2025 13:19 Prolazim svakodnevno Sarajevskom, smijurija je šta se radi s tom cestom, trenutno nisu rupe nego krateri. Nasip se izrovio, naspu vode da auta ne dižu prašinu i onda ne vidiš ni kolika je rupa![]()
Još su odrezali priključak Sarajevske na Gradac kraj jevrejskog groblja pa ljudi idu prema Robotu i onda nazad. Od 10tak ljudi koliko bude na gradilištu-ako dođu, rade maksimalno 3 radnika, ostali kuliraju. Ako mašina nešto radi sjede i čačkaju telefon. Ovim tempom bi mogli iduće ljeto dočekati u prašini
Pa druže moj eto uzeo si kuću i sad ćeš do nje po rupama da se voziš najmanje dvije godine zbog radova koji u iole normalnom sistemu traju maksimalno pola godine. I sad mi reci da te to nimalo ne tangira i ne nervira.
Tu ti tvoje lično bogatstvo, ma koliko ono bilo, ne može ništa pomoći.
Idem sad kroz Lukovo polje, ne smeta mi ovo
Rekoh, svako stavi lične potrebe i preferencije na vagu i odluči. To sto ti, a i ostali koji su otisli, pokusavate opravdat svoj odlazak nije nista vrijednije od pravdanja nas koji smo ostali
-
Bobi
- Forum administrator
#71594 Re: Zeničani
Ko je išao u el. školu? jel se sjeca neko profesora istorije, zaboravio kako se zove, sjecam se da smo ga zvali crtica : D ? Kad diktira malo malo kaže crtica
.
Helem, stadioni su se primarno pravili za narod, još od Rimljana tako da
.
Helem, stadioni su se primarno pravili za narod, još od Rimljana tako da
- -Chesterfield-
#71595 Re: Zeničani
Od svih profesora ja sam haman zaboravio većini ime i prezime. Sjećam se Šafaržik Ksenija, Komljen Robert, Ćamila, Nura, Azra. Nije elektro, ali moguće da je taj profa i meni predavao. Tri škole pod jednim krovom.
-
Ci-Nick
#71596 Re: Zeničani
I da Čelika nije bilo stadion bi bio napravljen.kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
Zenica koja je rasla je trebala takav stadion.
Kad se održavao slet na stadionu je bilo uvijek 30.000 ljudi.
A da nije bilo Čelika na njemu bi igrao ZSK.
Pa bi danas pričali da je napravljen zbog ZSK-a.
-
Daft Haruki
#71597 Re: Zeničani
Drug izvini sto se mjesam u vasu radpravuCi-Nick wrote: ↑08/06/2025 12:40I da Čelika nije bilo stadion bi bio napravljen.kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
Stadion napravljen za potrebe naroda naravno ali kao dom ,stadion gdje ce igrati tadasnji FK Čelik. Ne ZSK ne ovaj ne onaj,ne kao prostor za koncerte,prodaju isl.
Čelik je dio istorije grada kako je grad rastao tako je klub rastao. Ne mozes izjaviti da nije Čelika bilo. To me posjeca malo na komsije Srbe kad hoce prekrojiti istoriju koja im ne odgovara pa pricaju kao da je Zenica neki fiktivni grad u nekoj drugoj dimenziji al bez Čelika . Pa nije drug . Nemozes izbrisati gumicom istoriju.
-
kuglanje_ze
#71598 Re: Zeničani
Ti imaš elementarno nepoznavanje istorije i razvoja grada u kojem živiš. Prvo pročitati nešto pa onda ulaziti u rasprave.Ci-Nick wrote: ↑08/06/2025 12:40I da Čelika nije bilo stadion bi bio napravljen.kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.Ci-Nick wrote: ↑07/06/2025 20:13 Ko da kažeš da je bolnica pravljena za potrebe doktora.
-
Ci-Nick
#71599 Re: Zeničani
Ne kažem ja da nije napravljen prvenstveno za potrebe Čelika nego kažem da se u socijalizmu gradilo za potrebe naroda, gradilo se da se iskupiš za one hiljade tona prašine i sumpordioksida. Tako da bi stadion bio napravljen u svakom slučaju kao što je sad napravljena arena a nije napravljena ni zbog košarkaša ni zbog rukometaša a ni zbog odbojkaša.Daft Haruki wrote: ↑08/06/2025 15:25Drug izvini sto se mjesam u vasu radpravuCi-Nick wrote: ↑08/06/2025 12:40I da Čelika nije bilo stadion bi bio napravljen.kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41
Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.
Stadion napravljen za potrebe naroda naravno ali kao dom ,stadion gdje ce igrati tadasnji FK Čelik. Ne ZSK ne ovaj ne onaj,ne kao prostor za koncerte,prodaju isl.
Čelik je dio istorije grada kako je grad rastao tako je klub rastao. Ne mozes izjaviti da nije Čelika bilo. To me posjeca malo na komsije Srbe kad hoce prekrojiti istoriju koja im ne odgovara pa pricaju kao da je Zenica neki fiktivni grad u nekoj drugoj dimenziji al bez Čelika . Pa nije drug . Nemozes izbrisati gumicom istoriju.
-
Ci-Nick
#71600 Re: Zeničani
Ne znam ništa o gradu u kojem sam rođen i živim 59 godina.kuglanje_ze wrote: ↑08/06/2025 16:04Ti imaš elementarno nepoznavanje istorije i razvoja grada u kojem živiš. Prvo pročitati nešto pa onda ulaziti u rasprave.Ci-Nick wrote: ↑08/06/2025 12:40I da Čelika nije bilo stadion bi bio napravljen.kuglanje_ze wrote: ↑07/06/2025 23:41
Kao na drugim stadionima u svijetu. Konceri i specijalni događaji, ali primarna namjena je poznata.
Potpuno je ovdje nebitno ko je u pravu.
Ima svako pravo na svoje mišljenje.
I da ga kaže i da ostane pri svome mišljenju.