Roland Garros 2025
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- kakotakonikako
#152 Re: Roland Garros 2025
Bravo Sinner.
3:0
Onaj out je bio iako se Djokovic toliko trudio da ukrade

3:0
Onaj out je bio iako se Djokovic toliko trudio da ukrade
Last edited by kakotakonikako on 06/06/2025 22:32, edited 1 time in total.
- Better Man
#153 Re: Roland Garros 2025
Sinner odigrao fantastično. Novak nije imao šanse. Jeste Novak imao dvije set lopte, ali kad ih neiskoristiš onda stiže kazna. Finale sasvim očekivano. Dva najbolja tenisera danas.
- Digla_da_kreci
#154 Re: Roland Garros 2025
Strasan Sinner, uzet ce i Alcaraza u finalu.
-
probook
- necko_hz
#156 Re: Roland Garros 2025
Ovo je inače i prvi put da se Đoković susreće sa igračem protiv kojeg nema nikakvog jasnog paterna kako da igra.
Federer i Rafa su imali nekoliko mana koje je kao bolji i kompletniji igrač mogao eksploatisati, ovaj ih nema, sve može. Jedini način je da ga slomi tempom i totalno agresivnim tenisom, što je i radio danas, ali džaba. Vrhunski tenis, a ni seta nije uspio osvojiti.
Ovaj mu parira i bekhendom i forhendom i riternom i kretanjem i fleksibilnošću i defanzivom i povrh svega mentalna je zvijer.
Alcaraz može Sinnera raniti jer mu je peak, vjerovatno, trenutno i veći, a kretanje još bolje, no podložan je i taktičkim eksploatacijama i oscilacijama, jer tehnički ima više rupa u igri od Sinnera.
No opet će sve zavisiti od nivoa i prevagnut će onaj koji je u ovom trenutku jači u tome. Mislim da je Alcarazov trenutno veći, ali ako i jeste, pitanje je dokad će biti.
Federer i Rafa su imali nekoliko mana koje je kao bolji i kompletniji igrač mogao eksploatisati, ovaj ih nema, sve može. Jedini način je da ga slomi tempom i totalno agresivnim tenisom, što je i radio danas, ali džaba. Vrhunski tenis, a ni seta nije uspio osvojiti.
Ovaj mu parira i bekhendom i forhendom i riternom i kretanjem i fleksibilnošću i defanzivom i povrh svega mentalna je zvijer.
Alcaraz može Sinnera raniti jer mu je peak, vjerovatno, trenutno i veći, a kretanje još bolje, no podložan je i taktičkim eksploatacijama i oscilacijama, jer tehnički ima više rupa u igri od Sinnera.
No opet će sve zavisiti od nivoa i prevagnut će onaj koji je u ovom trenutku jači u tome. Mislim da je Alcarazov trenutno veći, ali ako i jeste, pitanje je dokad će biti.
- Better Man
#157 Re: Roland Garros 2025
Đoković može da bude prezadovoljan rezultatom ako uzmemo u obzir njegove godine. Odigrao je fantastičan turnir, ali protiv Sinnera nije mogao. Ipak je ovaj puno mlađi i ima savršenu tehniku i igra fantastičan tenis. Finale bi trebalo biti atomski tenis.necko_hz wrote: ↑06/06/2025 22:40 Ovo je inače i prvi put da se Đoković susreće sa igračem protiv kojeg nema nikakvog jasnog paterna kako da igra.
- Billy The Pljuc
#158 Re: Roland Garros 2025
A vrime je, ća bi rekli splitjani.
Dobar je Nole još uvijek za većinu tour-a ali realno ova dva mladca koja će između ostalog i dijeliti u budućnosti GS naslove između sebe su već prevelik zalogaj za njega u ovim godinama. Nije da Nole ne može uzeti još poneku titulu na nekom od turnira van GS kategorije ali i to bi zavisilo učestvuje li neko od ove dvojice.
Do njega je, nastaviti s ovim ili otići u peMziju, po meni do još jednog GS naslova više neće moći.
Dobar je Nole još uvijek za većinu tour-a ali realno ova dva mladca koja će između ostalog i dijeliti u budućnosti GS naslove između sebe su već prevelik zalogaj za njega u ovim godinama. Nije da Nole ne može uzeti još poneku titulu na nekom od turnira van GS kategorije ali i to bi zavisilo učestvuje li neko od ove dvojice.
Do njega je, nastaviti s ovim ili otići u peMziju, po meni do još jednog GS naslova više neće moći.
- necko_hz
#159 Re: Roland Garros 2025
Omaž Sinneru i Alcarazu je automatski omaž Velikoj trojki, jer su ostali dovoljno dugo konkurentni da stvore "ekosistem" koji će iznjedriti zvijeri poput ove dvojice.
Ljudi prave grešku u pretpostavci da se veličina nekog igrača ogleda u tome koliko sport propadne nakon njegovog povlačenja. Naprotiv, ogleda se u koliko boljem stanju ga ostave nego što su ga zatekli. A tenis je danas u mnogo boljem stanju nego što je bio nakon povlačenja Samprasa, a prije eksplozije Fedala i Đokovića.
Počelo je Federerom kada se morao i tehnički i fizički i mentalno izdići da bi okrenuo neugodne match upe sa Hewittom, Nalbandianom, Agassijem te postaviti jedan novi standard tenisa.
Nastavilo se sa Nadalom koji je sam po sebi bio avangardna pojava, ali je svejedno morao pronaći i dosegnuti veći kvalitativni nivo da konkuriše, a onda i pobjeđuje Federera i druge na podlogama mimo šljake.
Zaključeno je sa Đokovićem koji je isto to puta 2 morao raditi da bi se izdigao iznad njih dvojice, a to je bio samo prvi sloj borbe, jer su se naredne godine toga sva trojica toliko usavršavali da su mijenjajući i unaprijeđujući sebe automatski mijenjali i oblikovali različite generacije tenisera, a samim tim i tenis generalno. I tako je proteklo njihovih 15-20 godina karijere.
Zahvaljujući tom rivalstvu i konstantnom napredovanju podigli su standard do tada neviđenih nivoa i ostali aktivni da vide, pa čak i osjete nove mlade lavove kako ga dostižu i prevazilaze, što, objektivno, niko od nas nije očekivao da će se ovako brzo desiti, ali srećom jeste.
Sinner i Alcaraz su njihov produkt i to je ostavština koja će biti njihov najveći doprinos ovom sportu, jer da nisu toliko dugo opstali, ni njih dvojica ne bi bili to što su postali.
Đoković je naposljetku ostao posljednji i jedini od Velike trojke koji je mogao osjetiti Alcarazov i Sinnerov 'upgrade', a za koji je i sam zaslužan jer im je u direktnim mečevima kroz protekle godine pokazivao kakav standard moraju dostići da bi se izdigli, postali dominantan faktor i legitimni nasljednici kako njega, tako i Velike trojke u kompletu. Baš kako su to Federer i Nadal njemu pokazivali.
Epilog svega su jedan 22-godišnjak i jedan 23-godišnjak na nivoima kakve nikada ranije nismo vidjeli od igrača u tim godinama.
Sada je na redu njihovo prvo međusobno Grand Slam finale, a ko zna koliko nas takvih očekuje u budućnosti.
Ljudi prave grešku u pretpostavci da se veličina nekog igrača ogleda u tome koliko sport propadne nakon njegovog povlačenja. Naprotiv, ogleda se u koliko boljem stanju ga ostave nego što su ga zatekli. A tenis je danas u mnogo boljem stanju nego što je bio nakon povlačenja Samprasa, a prije eksplozije Fedala i Đokovića.
Počelo je Federerom kada se morao i tehnički i fizički i mentalno izdići da bi okrenuo neugodne match upe sa Hewittom, Nalbandianom, Agassijem te postaviti jedan novi standard tenisa.
Nastavilo se sa Nadalom koji je sam po sebi bio avangardna pojava, ali je svejedno morao pronaći i dosegnuti veći kvalitativni nivo da konkuriše, a onda i pobjeđuje Federera i druge na podlogama mimo šljake.
Zaključeno je sa Đokovićem koji je isto to puta 2 morao raditi da bi se izdigao iznad njih dvojice, a to je bio samo prvi sloj borbe, jer su se naredne godine toga sva trojica toliko usavršavali da su mijenjajući i unaprijeđujući sebe automatski mijenjali i oblikovali različite generacije tenisera, a samim tim i tenis generalno. I tako je proteklo njihovih 15-20 godina karijere.
Zahvaljujući tom rivalstvu i konstantnom napredovanju podigli su standard do tada neviđenih nivoa i ostali aktivni da vide, pa čak i osjete nove mlade lavove kako ga dostižu i prevazilaze, što, objektivno, niko od nas nije očekivao da će se ovako brzo desiti, ali srećom jeste.
Sinner i Alcaraz su njihov produkt i to je ostavština koja će biti njihov najveći doprinos ovom sportu, jer da nisu toliko dugo opstali, ni njih dvojica ne bi bili to što su postali.
Đoković je naposljetku ostao posljednji i jedini od Velike trojke koji je mogao osjetiti Alcarazov i Sinnerov 'upgrade', a za koji je i sam zaslužan jer im je u direktnim mečevima kroz protekle godine pokazivao kakav standard moraju dostići da bi se izdigli, postali dominantan faktor i legitimni nasljednici kako njega, tako i Velike trojke u kompletu. Baš kako su to Federer i Nadal njemu pokazivali.
Epilog svega su jedan 22-godišnjak i jedan 23-godišnjak na nivoima kakve nikada ranije nismo vidjeli od igrača u tim godinama.
Sada je na redu njihovo prvo međusobno Grand Slam finale, a ko zna koliko nas takvih očekuje u budućnosti.
- ultima_palabra
#160 Re: Roland Garros 2025
Ne smije se Novak nikada otpisati, ne vjerujem da je iko u istoriji igrao na njegovom nivou sa 38 godina. Ali djeluje da mu je Wimbledon ove godine zadnji voz, Sinner je prekonstantan na betonu, a godine se gomilaju. Jos uvijek moze dobiti Alcaraza kad se zvijezde poklope, ali vjerovatno mu treba neko drugi da eliminise Sinnera (sto je mozda najrealnije na travi).Billy The Pljuc wrote: ↑06/06/2025 23:16 A vrime je, ća bi rekli splitjani.
- ultima_palabra
#161 Re: Roland Garros 2025
necko_hz wrote: ↑07/06/2025 00:35 Omaž Sinneru i Alcarazu je automatski omaž Velikoj trojki, jer su ostali dovoljno dugo konkurentni da stvore "ekosistem" koji će iznjedriti zvijeri poput ove dvojice.
- ultima_palabra
#162 Re: Roland Garros 2025
Ne znam, Alcaraz ako bude igrao prva dva seta kao danas to ce biti 2:0 za Sinnera, a protiv onako konzistentnog igraca to okrenuti granici s nemogucim.necko_hz wrote: ↑06/06/2025 22:40 Ovo je inače i prvi put da se Đoković susreće sa igračem protiv kojeg nema nikakvog jasnog paterna kako da igra.
- Billy The Pljuc
#163 Re: Roland Garros 2025
"JANNIK SINNER plasirao se u finale Roland Garrosa. Prvi tenisač svijeta u polufinalu je u tri seta pobijedio Novaka Đokovića. Za tri sata i 17 minuta igre bilo je 6:4, 7:5, 7:6(3). U finalu će Sinner igrati protiv Carlosa Alcaraza, koji je ranije izbacio Lorenza Musettija. Đoković se nakon meča slomio i održao emotivnu presicu.ultima_palabra wrote: ↑07/06/2025 02:09Ne smije se Novak nikada otpisati, ne vjerujem da je iko u istoriji igrao na njegovom nivou sa 38 godina. Ali djeluje da mu je Wimbledon ove godine zadnji voz, Sinner je prekonstantan na betonu, a godine se gomilaju. Jos uvijek moze dobiti Alcaraza kad se zvijezde poklope, ali vjerovatno mu treba neko drugi da eliminise Sinnera (sto je mozda najrealnije na travi).Billy The Pljuc wrote: ↑06/06/2025 23:16 A vrime je, ća bi rekli splitjani.
"Ovo bi mogao biti posljednji meč koji sam ovdje igrao. Zato sam bio malo emotivan, jer je zaista bilo sjajno ono što sam dobio od publike. Ne znam što donosi sutra, pogotovo sada u ovoj fazi karijere. Ići ću dalje, Wimbledon je sljedeći, sve ću dati da se spremim za njega. Tamo su mi možda najveće šanse da osvojim još jedan Grand Slam, ako ne Australija...", rekao je pa dodao:
"Rekao sam da bi mogao biti moj posljednji meč, ne da jest. Ne znam što će se dogoditi za 12 mjeseci, to je jako daleko. Bih li želio ponovno igrati? Da. Hoću li? Ne znam. To je ono što mogu reći.""
A i on slično razmišlja kao i ti ili ja. Godine ipak čine svoje a njemu se definitivno može skinuti kapa što u ovim godinama pruža ovakav otpor onima koji ga trebaju naslijediti. Ja sam sinoć vidio ne mogu napisati nemoć ali definitivno Novakovu nemogućnost da odgovori protivniku na adekvatan način. Čitavo vrijeme se nisam mogao oteti utisku da ako Sinner odluči da malo više "stisne" da Novak nema šanse. Bilo je bljeskova, lijepih poteza, čak i prividno šansi za preokret ali isuviše mnogo neforsiranih. Ruku na srce nije to više onaj stari Novak, može on još protiv ostatka tour-a dok sa ovom dvojicom mislim da nema više šansi pogotovo što su, Sinner i više no Carlos a kao što to Nećko i napisa, "upgrejdovali" igru, fizikalije i glavu.
Ja sam sinoć iskreno navijao za još jedno ispisivanje istorije i mogućnost 25-og GS-a ili rekorda jedini igrač sa x4 svaki GS ali sam bio svjestan da od toga nema ništa. Kako god, do njega je, možda je i vrijeme, otići će svakako kao najveći a oni koji požive dovoljno možda budu svjedočili i njegovom skidanju sa trona, pomenuta dvojka definitivno ima šansu da isto učini što ne znači i da će uspjeti u istom.
- necko_hz
#164 Re: Roland Garros 2025
Razumna pretpostavka, ali Carlos nije razuman.ultima_palabra wrote: ↑07/06/2025 02:12Ne znam, Alcaraz ako bude igrao prva dva seta kao danas to ce biti 2:0 za Sinnera, a protiv onako konzistentnog igraca to okrenuti granici s nemogucim
On da protiv Sinnera igra kao protiv ostalih, ne bi dobio jedan, kamoli četiri meča zaredom.
I ja mislim da će, ako se stvari ovaki nastave razvijati, prije ili kasnije Sinnerova tehnička savršenost biti previše za Carlosa, ali mislim da još nismo u tom stadiju.
U principu, Sinnera možeš jedino pobijediti tako što ćeš ga nadigrati, nema specifične taktike, jednostavno ako imaš elemente moraš imati i vrhunsku egzekuciju i nadati se da će biti dovoljno.
Carlos to ima, pa sad... vidjećemo.
Bilo kako bilo, jedan od njih će pretrpjeti prvi poraz u finalu GS.
- Edin H.
#165 Re: Roland Garros 2025
Ne znam, imao ga je Nole počesto većinu meča, samo mu je falilo ono što je imao prije “ a little extra” da ga dokrajči, a to je pak vezano za godine.necko_hz wrote: ↑07/06/2025 09:55Razumna pretpostavka, ali Carlos nije razuman.ultima_palabra wrote: ↑07/06/2025 02:12Ne znam, Alcaraz ako bude igrao prva dva seta kao danas to ce biti 2:0 za Sinnera, a protiv onako konzistentnog igraca to okrenuti granici s nemogucim![]()
On da protiv Sinnera igra kao protiv ostalih, ne bi dobio jedan, kamoli četiri meča zaredom.
I ja mislim da će, ako se stvari ovaki nastave razvijati, prije ili kasnije Sinnerova tehnička savršenost biti previše za Carlosa, ali mislim da još nismo u tom stadiju.
U principu, Sinnera možeš jedino pobijediti tako što ćeš ga nadigrati, nema specifične taktike, jednostavno ako imaš elemente moraš imati i vrhunsku egzekuciju i nadati se da će biti dovoljno.
Carlos to ima, pa sad... vidjećemo.
Bilo kako bilo, jedan od njih će pretrpjeti prvi poraz u finalu GS.
- necko_hz
#166 Re: Roland Garros 2025
Naravno da će ga imati kad je i sam igrao vrhunski tenis i udarao svaku lopticu punom snagom. Od takvog Đokovića navikli smo da dobija sve, a ne da mu uzimanje seta bude misaona imenica.
Nije se susretao sa igračem poput Sinnera nikada, da neko može tom brzinom udarati svaki udarac, proklizavati, a da neiznuđenu grešku pravi jednom u sat vremena.
3:0 nije realan rezultat sinoćnjeg meča, ali je dobar pokazatelj na kakvom tehničkom, taktičkom, fizičkom i mentalnom nivou moraš biti da bi Sinneru i set uzeo, a kamolo pobijedio ga.
Nije se susretao sa igračem poput Sinnera nikada, da neko može tom brzinom udarati svaki udarac, proklizavati, a da neiznuđenu grešku pravi jednom u sat vremena.
3:0 nije realan rezultat sinoćnjeg meča, ali je dobar pokazatelj na kakvom tehničkom, taktičkom, fizičkom i mentalnom nivou moraš biti da bi Sinneru i set uzeo, a kamolo pobijedio ga.
-
MMM1977
#167 Re: Roland Garros 2025
Ma Sinner mašina, nema tu emocije nikakve, samo fokus na slijedeći poen. On ako ovako nastavi će prestići Đokovića sa svim rekordima jer mu je slabija konkurencija.
-
Karikaturist
#168 Re: Roland Garros 2025
Znaci Sinner novi GOAT.
Malo usmrkan ali ide to.
Malo usmrkan ali ide to.
- necko_hz
#169 Re: Roland Garros 2025
Kakav set Sabalenke i Gauff.
77 minuta.
77 minuta.
- Altsa
#170 Re: Roland Garros 2025
Sinner melje. Kolko god Dokaj igrao dobro Sinner odmah stisne.
- Edin H.
- necko_hz
#172 Re: Roland Garros 2025
"He was just too good for me tonight. Had some chances in the 3rd set and the set point where I had a forehand and I missed it. That’s what these kind of guys like Sinner and Alcaraz, particularly, present on the court. They put pressure. They’re constantly on you. They increase the pressure as the match progresses. When opportunities are presented.. they’re very rare.. so that makes you more anxious. You wanna go for the shot. That’s what happened, I missed. It’s good not to get a bagel or a breadstick from Sinner here tonight. He’s been giving those quite a bit this tournament. In terms of the level of tennis, I think it was 3 tight sets. 2nd and particularly 3rd could’ve gone my way. One or two points. One or two shots. But he was the deserved winner. I felt constantly under pressure. He didn’t allow me to kind of have time to swing through the ball. He was just constantly on the line trying to make me defend. So that’s why he’s the #1 in the world. I wish him the best for the final. I think it’ll be an amazing matchup with Carlos. Two best players for sure at the moment.”
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Hannibal41
-
RJ57
#175 Re: Roland Garros 2025
sinner protiv alcaraza i sinner protiv svih ostalih su dvije različite stvari. valjda zbog toga što mu je jasno da se samo on može sa njim u koštac uhvatiti
vidjećemo danas može li to prevazići ili će mu carlos postati kriptonit
vidjećemo danas može li to prevazići ili će mu carlos postati kriptonit