Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#32051 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Elon odradi prljavi posao i sad vanka
- apsidejzi
#32052 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj Elonov tweet mozda ponajbolje ilustrira Trumpovu strategiju. Ja bih se usudio reci ne samo Trumpovu nego i americku u globalu. Naime, kao sto se moze vidjeti, sad je Elon povrijedjen i osjeca se iskoristenim od strane Trumpa. Opravdano naravno jer hem sto mu je platio kampanju, hem sto je sve svoje resurse okrenuo za trumpovu korist, hem sto je sjebao svoj imidz da bi dobio veliku karinu. Al jebo Elona, nije mi on poenta ovdje. Vise mi sluzi kao najnoviji primjer Trumpove strategije.
Naime, razlog svih njegovih uspjeha (i americkih generalno) lezi u tome sto koriste svoju velicinu i uticaj ali na principu jedan po jedan. Amerika je veliko trziste i mnogi su ovisni o njoj. Naravno, veoma malo zemalja je u potpunosti ovisno o americi, ali niko ne bi drage volje izgubio to trziste. Kada te amerika/Trump uzme na zub i navali ti se na kosti bude ruzno i tesko, i ti onda popustis. Onda se oni navale nekom drugom na kosti pa njega pritiscu. I tako sve redom. Ako se vratimo malo na pocetak njegove avanture prvo je pritisnuo Panamu pa dobio sta je htio. Onda je pritisnuo Meksiko pa dobio granicu. Onda je pritisnuo Kanadu i tu je polovicno uspio. Onda je pritiskao Dansku za Grenland ali tu nije bilo uspjeha. Onda je pritisnuo Ukrajinu i dobio Zelenskog koji zalosti mora da se ponizava i zahvaljuje te hoda po jajima. Spreman je na bilo kakvo primirje jer je vidio da su izgubili Kursk kad su ameri povukli rucnu. I tako ameri rade decenijama. Natovareti se na kosti dok ne popustis.
Sad su se malo zajebali jer su se natovarili velikom broju drzava u kratkom roku i jos uvijek je globalno stanje shoka. U medjuvremenu, Trump je skontao da mu Elon vise ne treba i sad vise i ne pokusava sakriti svoj stvarni plan. Njegov plan ocito nikada nije ni bio da DOGE nesto uspije.
Helem, vise mu ne treba i odbacuje ga. Ovo ce vjerovatno biti jos jedna strateska greska jer Elon ima veoma mocan i jak medij gdje moze lagano okrenuti dugmice da se Trump ne cuje. Ja licno mislim da je to vec i uradio. Prije mjesec dva nisam mogao otici na X a da mi 90% postova ne bude vezano za Trumpa. Sad je to izblijedilo. Nije se Trump promijenio, ali jeste algoritam. Bice zanimljivo ovo dalje pratiti
Naime, razlog svih njegovih uspjeha (i americkih generalno) lezi u tome sto koriste svoju velicinu i uticaj ali na principu jedan po jedan. Amerika je veliko trziste i mnogi su ovisni o njoj. Naravno, veoma malo zemalja je u potpunosti ovisno o americi, ali niko ne bi drage volje izgubio to trziste. Kada te amerika/Trump uzme na zub i navali ti se na kosti bude ruzno i tesko, i ti onda popustis. Onda se oni navale nekom drugom na kosti pa njega pritiscu. I tako sve redom. Ako se vratimo malo na pocetak njegove avanture prvo je pritisnuo Panamu pa dobio sta je htio. Onda je pritisnuo Meksiko pa dobio granicu. Onda je pritisnuo Kanadu i tu je polovicno uspio. Onda je pritiskao Dansku za Grenland ali tu nije bilo uspjeha. Onda je pritisnuo Ukrajinu i dobio Zelenskog koji zalosti mora da se ponizava i zahvaljuje te hoda po jajima. Spreman je na bilo kakvo primirje jer je vidio da su izgubili Kursk kad su ameri povukli rucnu. I tako ameri rade decenijama. Natovareti se na kosti dok ne popustis.
Sad su se malo zajebali jer su se natovarili velikom broju drzava u kratkom roku i jos uvijek je globalno stanje shoka. U medjuvremenu, Trump je skontao da mu Elon vise ne treba i sad vise i ne pokusava sakriti svoj stvarni plan. Njegov plan ocito nikada nije ni bio da DOGE nesto uspije.
Helem, vise mu ne treba i odbacuje ga. Ovo ce vjerovatno biti jos jedna strateska greska jer Elon ima veoma mocan i jak medij gdje moze lagano okrenuti dugmice da se Trump ne cuje. Ja licno mislim da je to vec i uradio. Prije mjesec dva nisam mogao otici na X a da mi 90% postova ne bude vezano za Trumpa. Sad je to izblijedilo. Nije se Trump promijenio, ali jeste algoritam. Bice zanimljivo ovo dalje pratiti
- Peacean
#32053 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /250605113Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa vrši pritisak na balkanske zemlje, u prvom redu Srbiju, da na svoju teritoriju prihvate migrante deportirane iz Sjedinjenih Američkih Država
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Jack Be Nimble
#32055 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Eto novih glasaca. A mozda neko od imigranta zna igrati lopte, dobro bi doslo.Peacean wrote: ↑05/06/2025 17:08https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /250605113Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa vrši pritisak na balkanske zemlje, u prvom redu Srbiju, da na svoju teritoriju prihvate migrante deportirane iz Sjedinjenih Američkih Država
- apsidejzi
#32056 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
izvrsni direktor wrote: ↑05/06/2025 17:12Ponovo ce mi Musk postati drag. Klepio sam teslu na 260$. Hvala mu eto
Bravo
Ja sam njega volio zbog spaceX-a i bilo mi je pravo krivo sto je usao u politiku. Pokazao je da je supak od covjeka. SpaceX mi je i dalje drag al ne mislim da cu njega licno zavolit vise
-
detroit-mercy
#32057 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Odlika svih diktaora je da udaraju na slobodu misli a sloboda misli je uglavnom na univerzitetima. To sto nasi svrsavaju na diktatore ili poludiktatore mene ne iznenadjuje ni malo, navikli robovi na kandziju.Truba wrote: ↑05/06/2025 08:48 možda ima veze s komunizmom![]()
osobno samo mi je drago jer se zna ko je domaći a ko gost
to se u bih ne zna jer je na faksu čovjek s tromeđe srbije kosova i crne gore predavao o patriotizmu
isto i profa iz sandzaka
to su najveći bosanci s ekavskim naglaskom
drago mi je sto trump postavlja stvari na svoje mjesto
predugo je amerika bila svedski stol
Medjutim, ono sto meni smeta, kao nekome ko zivi u USA vec 26 godina, je cinjenica da je ovo po prvi puta da se osjecam da je sloboda govora otisla u 3pm. Zucni nesto protiv Izraela javno, mozes ga popusiti i sa poslom i sa karijerom i sa svime drugim.
Btw, americka ekonomija ima jako puno koristi od stranih studenata, oko 44 milijarde USD se slivaju samo od skolarina, na stranu sto ti studenti trose novac na mnoge druge stvari. Tako da su strani studenti jako isplativa grana ekonomije.
Druga stvar je sloboda americkih univerziteta je oduvijek privlacila talenat iz cijelog svijeta, ogroman dio tih ljudi, ponajboljih talenata je ostajao u USA dajuci svoj doprinos americkoj ekonomiji, nauci, kulturi i mnogo cemu drugom. Amerika svoj prosperitet upravo zahvaljuje tom neprsusnom izvoru talenata. Sta im se sada nudi?
Ali de ti to objasni nekome ko je mentalno u krugu ok 20km kvadratnih ili kad vidi onog radnika Nepalca ili Bangladesca, sav se najezi
- jeza u ledja
#32058 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gdje to? Sta znaci javno? Na kojem poslu?detroit-mercy wrote: ↑05/06/2025 17:55Zucni nesto protiv Izraela javno, mozes ga popusiti i sa poslom i sa karijerom i sa svime drugim.
- ultima_palabra
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32061 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 64053.htmlKaroline Levitt ditches religious necklace after Jon Stewart’s brutal joke: ‘Some sort of weird Pinocchio cross’
- Peacean
#32062 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prošao voz sad, da nije odlučivao koga će podržavati dok je bio nadrogiran drugačije bi bilo danas.
-
Osmi Socrates
#32063 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Musk svoju (sad već bivšu) ulogu precjenjuje.
Dakle, prvo njegovo obećanje je bilo da će sasjeći 2 triliona dolara od government spending. Ovo mu otpisujem na glupost, naivnost, (NAZI) motorna pila entuzijazam, itd. Nije još znao u šta se upliće, nije imao pojma o čemu priča, previše se šamarao drogama, itd.
Onda to obećanje smanjuje na 1 trilion. Hajde, nešto (valjda) naučio, ali i dalje bunca.
Onda smanjuje na 150 milijardi. Samo pola od ovoga je potvrđeno stvarnom matematikom, tj. računima. Dakle, sad smo na 75 milijardi. Ali, to je i dalje samo DOGE, tj. njegova računica.
Oduzmi od toga, stotine i hiljade grešaka, double accounting, triple accounting, cifra već pada ispod 50 milijardi. I to je optimistička procjena. I dalje smo samo na njegovim papirima. Još nismo mrdnuli na iole nezavisnu procjenu baziranu na nečem drugom osim njegove retardiranosti i retardiranosti njegovog tima.
Ako se pogledaju računi ozbiljnijih izvora, tj. direktno vladine agencije i departmenti i njihovo trošenje, i ako DOGE accounting iznenada postane naučno precizan, do kraja godine stvarna ušteda će biti 15 milijardi dolara, tj. otprilike 0.2% od government spending prije stvaranja DOGE-a. I to je sve prije big beautiful bill.
Vrijeme mu je da prizna da je Trump njegovu retardiranost iskoristio kao PR cirkus. Uzeo mu pare za izbore, pa onda dao retardiranom igračku da izigrava majmuna pred TV kamerama sa motornom pilom. Sad već jedino može da izigrava majmuna žrtvu na X-u.
Na stranu to što Muskova nesposobnost (ili odbijanje) da razumije basic accounting principles vjerovatno treba zabrinuti svakog onog ko investira u njegove kompanije.
Dakle, prvo njegovo obećanje je bilo da će sasjeći 2 triliona dolara od government spending. Ovo mu otpisujem na glupost, naivnost, (NAZI) motorna pila entuzijazam, itd. Nije još znao u šta se upliće, nije imao pojma o čemu priča, previše se šamarao drogama, itd.
Onda to obećanje smanjuje na 1 trilion. Hajde, nešto (valjda) naučio, ali i dalje bunca.
Onda smanjuje na 150 milijardi. Samo pola od ovoga je potvrđeno stvarnom matematikom, tj. računima. Dakle, sad smo na 75 milijardi. Ali, to je i dalje samo DOGE, tj. njegova računica.
Oduzmi od toga, stotine i hiljade grešaka, double accounting, triple accounting, cifra već pada ispod 50 milijardi. I to je optimistička procjena. I dalje smo samo na njegovim papirima. Još nismo mrdnuli na iole nezavisnu procjenu baziranu na nečem drugom osim njegove retardiranosti i retardiranosti njegovog tima.
Ako se pogledaju računi ozbiljnijih izvora, tj. direktno vladine agencije i departmenti i njihovo trošenje, i ako DOGE accounting iznenada postane naučno precizan, do kraja godine stvarna ušteda će biti 15 milijardi dolara, tj. otprilike 0.2% od government spending prije stvaranja DOGE-a. I to je sve prije big beautiful bill.
Vrijeme mu je da prizna da je Trump njegovu retardiranost iskoristio kao PR cirkus. Uzeo mu pare za izbore, pa onda dao retardiranom igračku da izigrava majmuna pred TV kamerama sa motornom pilom. Sad već jedino može da izigrava majmuna žrtvu na X-u.
Na stranu to što Muskova nesposobnost (ili odbijanje) da razumije basic accounting principles vjerovatno treba zabrinuti svakog onog ko investira u njegove kompanije.
Last edited by Osmi Socrates on 05/06/2025 20:32, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#32064 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da obojica bacaju dimne bombe... Musk je pomogao Trumpu kad je trebalo, sad mu vise odgovara da se distancira a Trump ce mu vracati usluge ispod stola. S druge strane, i republikanci su uvidjeli na izborima u Wisconsinu da im je Musk samo teret.
-
Osmi Socrates
#32065 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Teško je čak i Trumpovoj administraciji vraćati usluge ispod stola. Jedino ako misliš da će mu nekako privatno vraćati usluge.
- ultima_palabra
#32066 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Najkorumpiranija administracija u istoriji Amerike i da im nesto bude tesko. Ko ce ih sprijeciti?Osmi Socrates wrote: ↑05/06/2025 19:31 Teško je čak i Trumpovoj administraciji vraćati usluge ispod stola. Jedino ako misliš da će mu nekako privatno vraćati usluge.
- ultima_palabra
#32067 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo jeste interesantno, one reklame sto se pojavljuju svaki peti post su dugo vremena bile rezervisane za neki pro-Trump ad. Sad stoji nesto "demokrati nazivaju RFK jr. najvecim negativcem u istoriji".
-
Osmi Socrates
#32068 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A druga je stvar da njegovi javni istupi sasvim sigurno potvrđuju suprotno. Od promjene u pojavi, izraza lica, posture, itd. Sad je smanjio drogiranje, ali nema nikakve sumnje da će ih ubrzo opet šamarati žestoko, i ko zna gdje će to završiti.
- corolla02
#32069 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sapunica zvana trump se nastavlja, kraj tek 2 epizode
ovo sve nije vidjelo politike, samo tv serijal...
ovo sve nije vidjelo politike, samo tv serijal...
- ultima_palabra
#32070 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad si toliko bogat hoces da uzimas i na mostu i na cupriji. Dakle, regulatorno da profitiras od Trumpa, a i da liberali ponovo pocnu kupovati Tesle.Osmi Socrates wrote: ↑05/06/2025 19:39 A druga je stvar da njegovi javni istupi sasvim sigurno potvrđuju suprotno. Od promjene u pojavi, izraza lica, posture, itd. Sad je smanjio drogiranje, ali nema nikakve sumnje da će ih ubrzo opet šamarati žestoko, i ko zna gdje će to završiti.
Ako za to treba malo glumiti, nije problem.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32071 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump: Elon me jako razočarao
"Jako sam razočaran u Elona"
"Jako sam razočaran jer Elon je znao detalje ovog zakona bolje od bilo koga ovdje. Jako sam razočaran u njega, puno sam mu pomogao", ustvrdio je Trump pa dodao kao Musk još uvijek nije rekao ništa ružno o njemu osobno, ali "sam siguran da je to sljedeće".
"Elon i ja imali smo sjajan odnos. Ne znam jesmo li ga još uvijek. Neki ljudi napuste administraciju i postanu neprijateljski nastrojeni – to je taj Trumpov poremećaj", rekao je Trump, referirajući se na tzv. Trump derangement syndrome. TDS, odnosno "Trump derangement syndrome", je izraz koji Trump koristi za opis ponašanja bivših suradnika i kritičara za koje tvrdi da iracionalno reagiraju na sve što on kaže ili radi.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tru ... ostalo_d_0
-
Osmi Socrates
#32072 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ne znam kako misliš regulatorno. Muskov čovjek nije postavljen na čelo NASA. Sad big beautiful bill udara na Teslu. Kako regulatorno? Dosad to nema nikakvo pokriće.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32073 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musk ... /250605173
Nema više zadrške
Musk žestoko odgovorio Trumpu: Tako je nezahvalan, bez mene bi izgubio izbore
- ultima_palabra
#32074 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tesla je najveci igrac u EV prostoru. Njima donekle i odgovara ukidanje EV tax kredita... izgubit ce nesto, ali dosta manje nego konkurencija.Osmi Socrates wrote: ↑05/06/2025 19:47 Pa ne znam kako misliš regulatorno. Muskov čovjek nije postavljen na čelo NASA. Sad big beautiful bill udara na Teslu. Kako regulatorno? Dosad to nema nikakvo pokriće.
- jeza u ledja
#32075 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cekamo nadimak.