Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑05/06/2025 13:36
Dajte strucnjacima i ljudima koji znaju da vode kanton i bit ce bolje!
Strucnjaci i ljudi koji znaju:
Dovoljno je pročitati tekst u kojem Kapidžić govori o zakupcima poslovnih prostora u Skenderiji.
Ja sam morao tri puta pročitati da skontam šta hoće da kaže, a i dalje nema smisla.
drug_profi wrote: ↑05/06/2025 12:48
Pa taksisti i jesu javni saobraćaj.
U nekim zemljama je žuta traka definisana kao grupni transport, tj. u vozilu mora biti više od jedne osobe. Sve nadziru kamere.
I onda su navodno ljudi u sex shopovima kupovali lutke i stavljali ih na mjesto suvozača.
U nekim zemljama je žuta traka definisana kao grupni transport, tj. u vozilu mora biti više od jedne osobe. Sve nadziru kamere.
I onda su navodno ljudi u sex shopovima kupovali lutke i stavljali ih na mjesto suvozača.
Baš sam htio reći, a šta su to taksisti? Prevoz za vlastite potrebe? Mislim da je neko napravio pomutnju u javnosti i rekao da taksisti ne smiju koristiti stajališta, a zapravo smiju.
Iz Zakona o cestovnom prijevozu FBiH:
Prijevozniku koji obavlja javni prijevoz izdaje se licenca za sljedeće vrste prijevoza:
linijski prijevoz putnika,
izvanlinijski prijevoz putnika,
prijevoz tereta, i taksi prijevoz.
milojicabrzi wrote: ↑05/06/2025 12:38
Mislim da je i u Titinom sistemu bilo pravilo da tzv. "žute trake" na kolovozu, mogu koristiti samo javni prevoz i taksi vozila...mislim da su to i instruktori vožnje isticali kandidatima...
Ne vidim razlog zašto taxi vozila ne bi smjela stati na autobusko stajalište.
Inače na Obali je iscrtana puna žuta čitavom dužinom, uskoro i tu idu kamere, ko se bude vozio po šinama a nije tramvaj, bus ili taxi, ide kazna.
Ja čekam još ove žive raskrsnice sa baklavama, to će da bude osvježenje.
Ateista wrote: ↑04/06/2025 15:53
Ako poredimo sa nesrecama koje naprave motorna vozila, sigurno da ih je neuporedivo manje i posljedice po pjesake su neuporedivo manje ozbiljne u odnosu na to kad te udari auto, i u odnosu na to kad auto udari biciklistu, tako da je puno manje opasno za pjesake da se pojave biciklisti na trotoaru tamo gdje nema bicklistickih staza, nego sto bi bilo za bicikliste da moraju voziti cestom, pogotovo jos djeca da voze cestom.
Cirkus Embell Riva...Brezani i Kakanjci dan danas ostavljaju auto na Ciglanama pa pjeske do Skenderije da kupe patike, tri trake komplikovanije od zakona levitacije...sa ovim kamerama i zabranama bukvalno dovode u opasnost ljude po Sarajevu... neće stati na stanicu zbog kamere, ali hoce malo niže što je potencijalna katastrofa
Proleti Tomo pred aksam na skuteru, bez kacige, potkosulja, vjerovatno i japanke. Ne vidjeh. Nece iver od panja. Kad te naopak ćaća napravi, nema tu selameta.
izvrsni direktor wrote: ↑05/06/2025 09:06
Klasika balkanska, za sve dobro ne ide pohvala vec uvijek ide argument iz rukava koji pocinje sa "bolje da su..."
Klasika balkanska, samo zamazi oci narod je navikao.
Jesu to argumenti jer nema razlike u tome da se smeta saobracaj na stajalistu i kod jebene Montane. Mozda tebi nije isto.
emigrazione wrote: ↑05/06/2025 22:20
.Brezani i Kakanjci dan danas ostavljaju auto na Ciglanama pa pjeske do Skenderije da kupe patike, tri trake komplikovanije od zakona levitacije.
DaysleepeR wrote: ↑05/06/2025 15:17
Ne vidim razlog zašto taxi vozila ne bi smjela stati na autobusko stajalište.
Inače na Obali je iscrtana puna žuta čitavom dužinom, uskoro i tu idu kamere, ko se bude vozio po šinama a nije tramvaj, bus ili taxi, ide kazna.
Ja čekam još ove žive raskrsnice sa baklavama, to će da bude osvježenje.
Ja ne vidim razlog zasto svako nebi mogao kratko stati da pokupi ili primi putnika, ali ako su vec zabranili onda ne vidim razlog ni zasto bi taxi imao privilegiju.
Obala je problematicna jer ostaje samo jedna traka a puno saobracaja i nedovoljno alternativa. Da ima alternativa podrzao bih kamere za zutu traku, ovako ce to kolaps napraviti.
Podrzao bih i da se napravi pjesacka zona sa tramvajem kad bi imali adekvatnu alternativu.
Za kamere na raskrsnicama se i ja nadam da ce ih ubrzo uvesti.
last mohicans wrote: ↑05/06/2025 22:53
Proleti Tomo pred aksam na skuteru, bez kacige, potkosulja, vjerovatno i japanke. Ne vidjeh. Nece iver od panja. Kad te naopak ćaća napravi, nema tu selameta.
Kako je ranije za Klix.ba potvrdila policija, mladića je u ulici Grbavička u teškom stanju pronašao prijatelj i odvezao ga kući, a nakon nekog vremena je s porodicom pristupio u prostorije hitne pomoći
.
Joj jarana odvuci pretucenog lika kuci. Valjda je trebao odma zvati hitnu i policiju. Najprije bi jaro trebao da zna o cemu je rijec. Cuj naso ga...tragovi,ovo ono,lice mjesta itd...sve usrano.