Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50551 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

geralt wrote: 04/06/2025 19:45
Chmoljo wrote: 04/06/2025 11:30 :lol: :mrgreen:

Ma meni je najgore sto se ja jesam zabavio. Pogotovo sa Odyssey. Tako da im je trebalo samo malo kreativnosti da zavrse priču. Isto ko da jes serije pa u petoj sezoni ne znaju kud ce vise.

Bolje da su proradili na zadovoljavajućem finišu, gdje se moze pratiti neki logican slijed koji doveo change of heart, nego bruka tupavih bespotrebnih side questova.

Aaa osto mi muž na otoku idi po njega. Bruku muževa trazio.
U Valhalli je obratno. Odlican zavrsetak (posebno dio sa Odinom i "Valhallom") ali ces se poprilicno smoriti dok do njega dodjes. Igra bi bila duplo bolja da su neke regione ucinili opcionim umjesto obaveznim dijelom igre.
:thumbup:

Jel ko igrao Mirage?
Peacean

#50552 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Chmoljo wrote: 04/06/2025 20:17
geralt wrote: 04/06/2025 19:45
Chmoljo wrote: 04/06/2025 11:30 :lol: :mrgreen:

Ma meni je najgore sto se ja jesam zabavio. Pogotovo sa Odyssey. Tako da im je trebalo samo malo kreativnosti da zavrse priču. Isto ko da jes serije pa u petoj sezoni ne znaju kud ce vise.

Bolje da su proradili na zadovoljavajućem finišu, gdje se moze pratiti neki logican slijed koji doveo change of heart, nego bruka tupavih bespotrebnih side questova.

Aaa osto mi muž na otoku idi po njega. Bruku muževa trazio.
U Valhalli je obratno. Odlican zavrsetak (posebno dio sa Odinom i "Valhallom") ali ces se poprilicno smoriti dok do njega dodjes. Igra bi bila duplo bolja da su neke regione ucinili opcionim umjesto obaveznim dijelom igre.

Jel ko igrao Mirage?
Jesam ja, Bagdad je prelijepo urađen i živopisan. Moj najveći problem je što sam znao kako će završiti jer sam prijethodno odigrao Valhalu.
Chmoljo

#50553 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Pa zar nije izašla prvo vallhala pa onda mirage?
vaučer

#50554 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Chmoljo wrote: 04/06/2025 20:26 Pa zar nije izašla prvo vallhala pa onda mirage?
Ubisoft je jeboga. Sve je isto. 😆
Peacean

#50555 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Mirage je kao neki prequel za Valhalu, kada saznaš ko je Basim u Valhali možeš dosta toga predvidjeti u Mirage.
Chmoljo

#50556 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Aha, što kaže kolega vaucer... Ubisoft, jbg :mrgreen:

Znaci bolje prvo Mirage pa onda Vallhalu. Taman sam zavrsio knjigu o Dzingisovim osvajanjima, I interesuje me Bagdad za vrijeme abasidskog halifata.

To sam govorio, zaista je lijepa poslastica za ljude koji vole historiju, taj historijski immersion kada obilazis poznate lokacije na njihovom vrhuncu.

To je tako od prvog ACa, kad se pridje Jerusalemu, pa onda I većina ostalih. Čak je i odvratni industrijski London imao šarma.
Peacean

#50557 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Onda ćeš spoilati dio Valhale, jer ćeš odmah znati ko je on :lol:
Bolje nakon Valhale odigrati, i uživati u čarima bliskog istoka bez opterećivanja pričom.
Tito_i_Partija

#50558 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Čuj Čmoljo čita knjige, a gajnc nov PC stoji neupaljen tri cijela dana. :-D

Izdajice roda svoga. :D :razz:
ferratilis

#50559 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ljudi igraju AC radi price.
Image
nepass1

#50560 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 04/06/2025 19:51 ima i ovo :D
Valjda imaju one kamione od 200m ili koliko vec :D
Chmoljo

#50561 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 04/06/2025 20:42 Čuj Čmoljo čita knjige, a gajnc nov PC stoji neupaljen tri cijela dana. :-D

Izdajice roda svoga. :D :razz:
:lol:

Pa sta cu, ne može Kindle prašinu kupiti :mrgreen: a nakon što sam zavrsio ovu o Dzingisu, bacam se na Carl Sagana :-D
Tito_i_Partija

#50562 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Dobar je Sagan, ljudina. :thumbup:
Chmoljo

#50563 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 04/06/2025 21:44 Ljudi igraju AC radi price.
Image
Pa prva četiri su je itekako imala. Treći je meni vec žešće sranje sto se tice price. Čak je i Desmond bio lajkabl lik i bilo je zanimljivo pratiti tu priču.

Al je konkretno za Odyssey neočekivano razočarenje, jer je priča zaista imala potencijala a sveli su na teško sranje. Čak su im i od majke napravili kul lika, a onda tjorak.

Elem, AC se odavno ne igra zbog priče, al je I'm Je grijeh jer se ponadas.
Chmoljo

#50564 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 04/06/2025 22:17 Dobar je Sagan, ljudina. :thumbup:
oXavier

#50565 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oXavier »

Pitanje za ove što imaju iskustva sa FH4, nedavno instalirao i krenuo lagano da igram. Je li normalno da igra ima ovako nenormalan sistem napredovanja :D Stvarno se ne sjecam koju sam verziju kupio na Steamu bilo je davno, uglavnom nakon desetak početnih utrka i prelaska početne faze, vidim u meniju da imam neki free gift (koliko sam skontao vezan za neki dlc), uglavnom kliknem i dobijem 50tak auta, među kojima ima Paganija, Ferrarija, Bondovih Aston Martina, i nekih 15tak free spinova gdje dobijem još auta i credita. Malo mi je bezveze da odmah dobijem ovakva auta na startu, career ladder 0 bodova, je li ovo normalno ili sam ja nešto zeznuo :D
geralt

#50566 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Na temu price u AC igrama, Valhalla ima veoma dobrih desetak sati glavne price, zatrpano ispod 150h open world lutanja. Da budem precizniji, ima dvije odlicne glavne price (Eivor protiv samog sebe odnosno Odina, Odin vs. Loki) i jednu losu (Asasini vs. Templari, nabijem ih i jedne i druge).

A i ima i povremene genijalne trenutke potpuno nevezane za tri aspekta glavne price, kao sto je ovaj:

ferratilis

#50567 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

oXavier wrote: 04/06/2025 22:32 Pitanje za ove što imaju iskustva sa FH4, nedavno instalirao i krenuo lagano da igram. Je li normalno da igra ima ovako nenormalan sistem napredovanja :D Stvarno se ne sjecam koju sam verziju kupio na Steamu bilo je davno, uglavnom nakon desetak početnih utrka i prelaska početne faze, vidim u meniju da imam neki free gift (koliko sam skontao vezan za neki dlc), uglavnom kliknem i dobijem 50tak auta, među kojima ima Paganija, Ferrarija, Bondovih Aston Martina, i nekih 15tak free spinova gdje dobijem još auta i credita. Malo mi je bezveze da odmah dobijem ovakva auta na startu, career ladder 0 bodova, je li ovo normalno ili sam ja nešto zeznuo :D
To ti je Horizon, zapravo i nema progresije nego je sandbox, daju ti kamaru auta pa sebi biraj aktivnosti koje te zanimaju. Nisam ni ja ljubitelj, ali takav dizajn su izabrali. FH5 je isti. Volim u starim igrama kad pocnes sa nekim Golfom pa napredujes ka boljim autima. Ali bez obzira na losu progresiju, Forza je top.
Bosnian Dragon1

#50568 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

nepass1 wrote: 04/06/2025 22:13
Bosnian Dragon1 wrote: 04/06/2025 19:51 ima i ovo :D
Valjda imaju one kamione od 200m ili koliko vec :D
Navodno je izasla juce al meni na steam pise coming soon.
Mozda je na nekoj drugoj platformi izasla jer vidim po yt ljudi vec igraju ima klipova.
Cini se da nastoje biti konkurencija ATS , ima potencijala cini se , ima i mana , mapa djeluje prazno , mislim jest i Australija prazna ovaj dio, al vecinom je mapa jednolicna . Ima ovaj dio gdje ide kroz blato ,lijepo izgleda , mozda ce biti tako nekih offroad avantura, kazu da je pravo dugo razvijaju pa bas zato me i cudi manjak sadrzaja
oXavier

#50569 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oXavier »

ferratilis wrote: 04/06/2025 22:42
oXavier wrote: 04/06/2025 22:32 Pitanje za ove što imaju iskustva sa FH4, nedavno instalirao i krenuo lagano da igram. Je li normalno da igra ima ovako nenormalan sistem napredovanja :D Stvarno se ne sjecam koju sam verziju kupio na Steamu bilo je davno, uglavnom nakon desetak početnih utrka i prelaska početne faze, vidim u meniju da imam neki free gift (koliko sam skontao vezan za neki dlc), uglavnom kliknem i dobijem 50tak auta, među kojima ima Paganija, Ferrarija, Bondovih Aston Martina, i nekih 15tak free spinova gdje dobijem još auta i credita. Malo mi je bezveze da odmah dobijem ovakva auta na startu, career ladder 0 bodova, je li ovo normalno ili sam ja nešto zeznuo :D
To ti je Horizon, zapravo i nema progresije nego je sandbox, daju ti kamaru auta pa sebi biraj aktivnosti koje te zanimaju. Nisam ni ja ljubitelj, ali takav dizajn su izabrali. FH5 je isti. Volim u starim igrama kad pocnes sa nekim Golfom pa napredujes ka boljim autima. Ali bez obzira na losu progresiju, Forza je top.
Hvala na odgovoru, djeluje kao dobra igra samo mi je taj sistem napredovanja zamjerka, ali eto nastavicu igrati
ferratilis

#50570 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

E ovo bi mogao i ja odigrati. Ne zanima me ostatak serijala, ali FFT je nesto posebno.

Averus

#50571 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tactics je baš poseban

@ferratilis Ako nisi do sad, probaj Fell Seal: Arbiter's Mark
Nije na nivou FFT, ali je sličan gameplay i ima svoje momente. Po meni je jedino malo preduga
Tabakmalac

#50572 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Iako ne volim Ubisoft već deceniju može se reći (čitaj: ne uzimam im igre ni kad padnu na 10 eura na Steamu), jedan attention to detail im moram pohvaliti za AC Mirage:

Itekako, da. Takav sistem je pa mislim da se može reći od Forza Horizon 3, gdje ono kihneš i op, eto Ferrari za dž.
Jeste da ubije bilo kakav progrešn za dalje ali ono ugasim mozak što se kaže i vozim favorite.
Tito_i_Partija

#50573 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 05/06/2025 12:11 Tactics je baš poseban

Nije na nivou FFT, ali je sličan gameplay i ima svoje momente. Po meni je jedino malo preduga
Haveruse, šta se u tebe igra ovih dana? :-D
Averus

#50574 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 05/06/2025 14:56
Averus wrote: 05/06/2025 12:11 Tactics je baš poseban

Haveruse, šta se u tebe igra ovih dana? :-D
Otkako sam završio Final Fantasy 7 Rebirth, instalirao Hogwarts Legacy. Odigram možda sat-dva sedmično. Češće sjednem igrati Rocket League s jaranima.
Probali i Rematch beta nedavno, djeluje kao zabavno za igranje u grupi. 5v5 mod je super, a dodavanje i šutanje je dosta zahtjevno, nije bezumno rokanje na sve strane.

Al' eto kad sve saberem ne znam jesam li 10 sati u poslj dvije sedmice igrao. Jedva čekam da završim Hogwarts.

Iako imam u planu Cyberpunk, Chrono Trigger i Divinity 1&2, mislim da ću nakon ovoga prvo kupiti Claire Obscur: E33, pa tek onda nastaviti sa backlogom :)
Tito_i_Partija

#50575 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Sa CO:E33 ne možeš pogriješit'. Ove godine nisam ništa bolje igr'o od toga, a mesčini niti ću. :)
Post Reply