FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zippoo87

#10126 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by zippoo87 »

black wrote: 24/05/2025 14:00 sinoc prebacih kratko da vidim ko je gost i vidim ona nesta prica ali pojma nemam o cemu, znam da je neka pjevacica i da svako malo iskace iz pastete, pa nikako ne kontam sta je to toliko interesantno oko cure :?

Intersesantno je da je ima vrhunski glas,da je najljepsa na estradi,najkulturnija i da nema skandala oko nje. I onda tabloidi iz Srbije pocnu izmisljati vijesti i vi se na to palite. Pa cim to izmisli zuta stampa,odmah znas koliko je sati.
Usto izbacuje i dobre pjesme,ima svoju publiku vec a tek su joj 23 godine. Evo za mjesec zavrsava i fakultet.

I logicno da ce je neobrazovana krezuba masa uzeti na zub,jer je sve suprotno od njih.
Neki dan na Fbu ,na neku vijest o njoj,poce je napadati neka zbljoha,djevojka oko 30ak godina,kako su joj bezveze pjesme,kako ona nije cemu,a na ovu zbljohu ne bi biciklo naslonio. Tipican primjer zenske ljubomore. Vecinom je i napadaju zene.

Sto se mene tice,Dzejla je trenutno nasa najbolja pjevacica i ambasadorica,nigdje nas nije osramotila,bas suprotno,gdje god se pojavi,zadivi ljude.

A to je li u vezi,nije,sa kim,musko/zensko...mene to ne zanima ni da znam sa kim je,to je njeno privatno,sta koga boli k za tim?
Ali obzirom da sam malo pratio njenu porodicu,da su vjernici ,mislim da nema sanse da je ona homo,cak ni 1%. Mislim da je to zato i pogadja,da neko o njoj iz takve porodice moze tako nesto napisati. Ne ide djevojci u glavu to a ne ide ni meni.
Last edited by zippoo87 on 24/05/2025 14:54, edited 1 time in total.
muha_sa

#10127 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by muha_sa »

zippoo87 wrote: 24/05/2025 14:49
black wrote: 24/05/2025 14:00 sinoc prebacih kratko da vidim ko je gost i vidim ona nesta prica ali pojma nemam o cemu, znam da je neka pjevacica i da svako malo iskace iz pastete, pa nikako ne kontam sta je to toliko interesantno oko cure :?

Intersesantno je da je ima vrhunski glas,da je najljepsa na estradi,najkulturnija i da nema skandala oko nje. I onda tabloidi iz Srbije oocnu izmisljati vijesti i vi se na to palite. Pa cim to izmisli zuta stampa,odmah znas koliko je sati.
Usto izbacujw i dobre pjesme,ima svoju publiku vec a tek su joj 23 gosine. Evo za mjesec zavrsava i fakultet.

I logicno da ce je neobrazovana krezuba masa uzeti na zub,jer je wve suprotno od njih.
Neki dan na Fbu ,na neku vijest o njoj,poce je napadati neka zbljoha,djevojka oko 30ak godina,kako su joj bezveze pjesme,kako ona nije cmžemu,a na ovu zbljohu ne bi biciklo naslonio. Tipican primjer zenske ljubomore. Vecinom je i napadaju zene.

Ato se mene tice,Dzejla je trenutno nasa najbolja pjevacica i ambasadorica,nigdje nas nije osramotila,bas suprotno,gdje god se pojavi,zadivi ljude.

A to je li u vezi,nije,sa kim,musko/zensko...mene to ne zanima ni da znam sa kim je,to je njeno privatno,sta koga boli k za tim?
:thumbup:

Naša posla--sve ce ti oprostit osim uspjeha :-) Ta ce Dzeko, moj mu sin na školskom loptu kroz noge provlacio.

Eno mu sin na Heci kamione istovara :D
PM72

#10128 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by PM72 »

BarbaDue wrote: 24/05/2025 11:19
PM72 wrote: 24/05/2025 07:06
BarbaDue wrote: 23/05/2025 22:23

Šta se smiješ legendo? bez'ze ti je to...

Znam, to je sarajevskoj mahali zabremedet. Rekao bi ti da pitaš rahmetli Abdulaha akademika ali nas nažalost napusti.
Prije se kreneš haktati, pokušaj sa nekim drugim lingvistom, kompetentnim književnikom i sl.
Izvini,nisam te prepoznao.
Ta goraždanska regija iznjedrila je mnoge lingviste,profesore,akademike...recimo Zisko
Opet miješaš "babe i žabe" i dokazuješ da si vođen predrasudama. O naglasku manje-više, govorim prvenstveno izgovoru, a ne o obrazovanju.
Predrasudama?
Fino navedeno Istočnobosanski dijalekt,specifičan za područje Istočne Bosne,između Drine-Bosne-Fojnice...
A ti odmah "goraždanski" što mi je bilo šega pošto si vjerovatno od Goražda...pa te zamišljam kao mješavinu Ziska i Lake.
Ja protiv tih ljudi i krajeva nemam ništa protiv,znam dosta dobrih i čestitih ljudi a najveće gostoprimstvo sam imao u selu Osječani...
black

#10129 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by black »

zippoo87 wrote: 24/05/2025 14:49

Intersesantno je da je ima vrhunski glas,da je najljepsa na estradi,najkulturnija i da nema skandala oko nje. I onda tabloidi iz Srbije pocnu izmisljati vijesti i vi se na to palite. Pa cim to izmisli zuta stampa,odmah znas koliko je sati.
Usto izbacuje i dobre pjesme,ima svoju publiku vec a tek su joj 23 godine. Evo za mjesec zavrsava i fakultet.

I logicno da ce je neobrazovana krezuba masa uzeti na zub,jer je sve suprotno od njih.
Neki dan na Fbu ,na neku vijest o njoj,poce je napadati neka zbljoha,djevojka oko 30ak godina,kako su joj bezveze pjesme,kako ona nije cemu,a na ovu zbljohu ne bi biciklo naslonio. Tipican primjer zenske ljubomore. Vecinom je i napadaju zene.

Ato se mene tice,Dzejla je trenutno nasa najbolja pjevacica i ambasadorica,nigdje nas nije osramotila,bas suprotno,gdje god se pojavi,zadivi ljude.

Ali obzirom da sam malo pratio njenu porodicu,da su vjernici ,mislim da nema sanse da je ona homo,cak ni 1%. Mislim da je to zato i pogadja,da neko o njoj iz takve porodice moze tako nesto napisati. Ne ide djevojci u glavu to a ne ide ni meni.
ne znam druze ko se na to pali :mrgreen: niti pratim takve vijesti niti tu vrstu muzike zato i pitam :wink: a sto se mene tice svako joj dobro
last mohicans

#10130 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

1Dante1 wrote: 24/05/2025 13:37
last mohicans wrote: 23/05/2025 23:23 a ako je lezba, neka kaze, ni prva ni zadnja. Valjda sredina iz koje dolazi ne bi to baš najbolje primila, pa otuda toliki njen otpor. Ali je zaista čudno sto je ne mogu ufatiti ni sa jednim dečkom, to baš tukne. Ovog malog iz Slovenije su kao našli da je bio na istim mjestima, posjećivao iste koncerte kao i ona..
Ovo je primjer koji cuci u sivmaa nama - seljacki mentalitet. Prije svega, moram reci da li je bitno ako ga liez ili pusi? Je li stvarno treba da se pojavi slika ili video lika pa da bi znali ko je jebe? Da li stvarno previse dajemo sebi da se iscudjavamo sto neko nije ovao, ili onako. Pa covjece to je privatna stvar, sta te boli neka stvar sta radi u svoja cetri zida?

Mediji su zlo, no oni su produkt onih koji citaju, pa tako i lezbo vijest. Ono nema nigdje decka, mora da je onda lezbo, nema sta dalje.

Kako povrsno, nevjerovatno. Mozda treba pitati smrdi li joj govno
Prvo, nisi joj ti potparol ni rod rođeniji da je braniš ili jesi. Drugo, nisam ja pokrenuo priču o tome, nego drugi forumaši, samo sam nastavio kontekst. Prati malo, umjesto sto donosiš krive zaključke. Za nju me zaboli spolovilo isto kao i za tvoje mišljenje. Treće, javna je ličnost koja plaća gostovanja da se sama brani od medijskih natpisa i pisanja. Za to se angazuje PR. Četvrto, gdje ima vatre ima i dima. Peto, boli me je li se liže ili trpa, a ne smije se pisati jer ti to tako kažeš. Pa reci svima koji su o tome zborili, pa i moderatoru.
BarbaDue

#10131 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by BarbaDue »

PM72 wrote: 24/05/2025 14:55
BarbaDue wrote: 24/05/2025 11:19
PM72 wrote: 24/05/2025 07:06

Izvini,nisam te prepoznao.
Ta goraždanska regija iznjedrila je mnoge lingviste,profesore,akademike...recimo Zisko
Opet miješaš "babe i žabe" i dokazuješ da si vođen predrasudama. O naglasku manje-više, govorim prvenstveno izgovoru, a ne o obrazovanju.
Predrasudama?
Fino navedeno Istočnobosanski dijalekt,specifičan za područje Istočne Bosne,između Drine-Bosne-Fojnice...
A ti odmah "goraždanski" što mi je bilo šega pošto si vjerovatno od Goražda...pa te zamišljam kao mješavinu Ziska i Lake.
Ja protiv tih ljudi i krajeva nemam ništa protiv,znam dosta dobrih i čestitih ljudi a najveće gostoprimstvo sam imao u selu Osječani...
Nisam ja prvi rekao "goraždanski" to je najprije spomenuo @last mohicans, ja sam se samo nadovezao na taj izraz. :mrgreen: ipak treba priznati da su i goraždani nosioci i čuvari tog najčistijeg izgovora Bosanskog jezika. :thumbup: :bih: :-D
1Dante1

#10132 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by 1Dante1 »

last mohicans wrote: 24/05/2025 15:39 Prvo, nisi joj ti potparol ni rod rođeniji da je braniš ili jesi. Drugo, nisam ja pokrenuo priču o tome, nego drugi forumaši, samo sam nastavio kontekst. Prati malo, umjesto sto donosiš krive zaključke. Za nju me zaboli spolovilo isto kao i za tvoje mišljenje. Treće, javna je ličnost koja plaća gostovanja da se sama brani od medijskih natpisa i pisanja. Za to se angazuje PR. Četvrto, gdje ima vatre ima i dima. Peto, boli me je li se liže ili trpa, a ne smije se pisati jer ti to tako kažeš. Pa reci svima koji su o tome zborili, pa i moderatoru.
Mahalas, na osnovu prozivoljnih konstrukcija u svojoj glavi, a koje su reziltat zutila.

Meni tvoj post djeluje kao neki gay lobi. Nesto mi tu tukne ako me razumijes.
MehmedPasaMoric

#10133 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by MehmedPasaMoric »

Ima Dzejla finu nogu sto jest jest... Malo je seljanka al sta da se radi, makar je noga fina
sinuhe

#10134 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by sinuhe »

Predivna žena. U ovom klixovom intervju sam je prvi put gledao.
Vjecita_zavrzlama

#10135 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Vjecita_zavrzlama »

Evo bola je u subotu na zvezdama granda , tu je bila i Marija, kamera snimala Marijinu reakciju kada izasla Dzejla :D
dr_Evil

#10136 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

HelaS wrote: 24/05/2025 12:06
dr_Evil wrote: 24/05/2025 12:03
HelaS wrote: 24/05/2025 12:01

Da bi jezik bio "pravilan", izgovor i sve slično, društvo ga mora takvog normirati, najčešće u pisanom obliku. Daytonska BiH nikad nije normirala svoj pravopis, pa su danas svi ispravni i svi tvrde svoje...
Koji je smisao iskreno, razumijem da moramo imati normiran radi izbjegavanje greske, pogotovo kad je pisani trag u pitanju, ali kod svakodnevnog jezika u uporabi, zvuci suludo da neko kaze da nije šjedi nego sjedi, dok bi tradicionalno vise od pola BiH rekla ovo prvo :)
Šjedi je govorio moj dedo, koji je umro davno davno, i s njim ta riječ.

Normiranje jezika nije jednodnevna sesija kvazistručnjaka, to je višegodišnji rad stručnjaka iz više naučnih oblasti.
Zapravo jeste sesija, kako se kome nadigne. IMa nekih i normalnih zemalja gdje pricas isto sa komsijom i sa kraljem, a pises onako kako treba. Ali eto...mi smo bas odlucili ugledati se na one druge sta i nisu imali bogate dijalekte ili nemaju maste.
dr_Evil

#10137 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 24/05/2025 13:50
dr_Evil wrote: 24/05/2025 12:03
HelaS wrote: 24/05/2025 12:01

Da bi jezik bio "pravilan", izgovor i sve slično, društvo ga mora takvog normirati, najčešće u pisanom obliku. Daytonska BiH nikad nije normirala svoj pravopis, pa su danas svi ispravni i svi tvrde svoje...
Koji je smisao iskreno, razumijem da moramo imati normiran radi izbjegavanje greske, pogotovo kad je pisani trag u pitanju, ali kod svakodnevnog jezika u uporabi, zvuci suludo da neko kaze da nije šjedi nego sjedi, dok bi tradicionalno vise od pola BiH rekla ovo prvo :)
Kakvo shjedi? Gdje to cujes
Ma Hercegovina ima tu mjesavinu sa CG, pa dobijes te neke kombinacije. Nove generacije su to izbacile pod kandzijom visih sila ;)
sumirprimus

#10138 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by sumirprimus »

Po meni bosanski jezik je bez šištanja, pištanja i odugovlačenja po slogovima, samoglasnicima, tipa baaaanka, kaaaanta, te le viiiizor, miks afrikata ćaršija, paša ( sa nepostjecim meHkim Š), umlauti i na a e i o marokoou i sl.
Toffee karamela

#10139 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Toffee karamela »

Sociolog wrote: 03/05/2025 19:44 Znao sam da je Vukan četničkog shvatanja i drzanja..
Evo, govori, hajmo o " pomirenju", i spominje " muslimane", poput Popovca, Mustafe Mulalica, par Bosnjaka, kojo su bili u cetnicima u 2 sv.ratu.

Senade, Senade, koje ti smece i ideologiju promovises...

Evo 1h, ovaj Vukan " vazi".

Odgovorno tvrdim, pod punom odgovornoscu da bi bio( bice), Vukan gori od Dodika.
o :lol: pa sad se sjetih ovog o Popovcu, zgrozila sam se tada kad ovaj poštenjak ovo pomenu ali smetnuh poslije s uma

od svih muslimana on nađe Popovca, nebitnog lika koji je sa Dražom pokušao sklopiti bilo kakav sporazum da ne bi poklao baš sav muslimanski živalj

i harmonikaš Dražin bio je musliman, kud se njega Vukan ne sjeti :lol:

nije za smijeha ali ne mogu od muke da se ne nasmijem

praktični su Hercegovci, vidio je ovaj progonjeni Trebinjac da im se ni s Miletom ni sa majčicom Srbijom ne piše dobro u finansijskom smislu pa bi da ostane s ove strane honkonške berze
BarbaDue

#10140 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by BarbaDue »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:09 Po meni bosanski jezik je bez šištanja, pištanja i odugovlačenja po slogovima, samoglasnicima, tipa baaaanka, kaaaanta, te le viiiizor, miks afrikata ćaršija, paša ( sa nepostjecim meHkim Š), umlauti i na a e i o marokoou i sl.
Slažem se, također bosanski nije kad idemo kod Ede nego kod Eda...i sl.
karanana

#10141 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by karanana »

malo ko padobranac upadam, procito sam zadnjih par stranica, ali brzo pa sam mozda fulio da je napisano pa mozda ponavljam, ali ja sam negdje cuo da je jezik "najcistiji i najperfektniji", ako to ista znaci, u istocnoj hercegovini, tamo oko vukanovog trebinja.
skupljac_zeljeza

#10142 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

karanana wrote: 28/05/2025 14:58 malo ko padobranac upadam, procito sam zadnjih par stranica, ali brzo pa sam mozda fulio da je napisano pa mozda ponavljam, ali ja sam negdje cuo da je jezik "najcistiji i najperfektniji", ako to ista znaci, u istocnoj hercegovini, tamo oko vukanovog trebinja.
U školi smo tako nešto učili...
Akademik Ferid Muhić: "I onda vidite da je najstariji Rječnik bosanskoga jezika iz 1632. godine, a da je prvi rječnik srpskog jezika, onaj od Vuka Karadžića iz 1815., nastao skoro 200 godina kasnije. I pri tom nije „rečnik“ Vuka Karadžića, nego „rječnik“. Kad pogledate unutar tog rječnika sve je ijekavsko; „dijete“, nema nigdje „dete“, zatim riječi „mlijeko“, „lijepo“, „snijeg“. Nema „snega“. Oblik, gramatika, sintaksa, semantika, potpuno je uzeto i dato, on to otvoreno kaže, iz hercegovačkog i centralnobosanskog, sjevernocrnogorskog, dakle upravo ovaj region. Štaviše, on kaže, onaj u Srbiji liči na govedara i ovčara i vrlo je prost i bez finese, ovaj bosanski je prefinjeniji i ima više poezije u sebi. Vuk Karadžić ga uzima kao osnovu."
nekome

#10143 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by nekome »

karanana wrote: 28/05/2025 14:58 malo ko padobranac upadam, procito sam zadnjih par stranica, ali brzo pa sam mozda fulio da je napisano pa mozda ponavljam, ali ja sam negdje cuo da je jezik "najcistiji i najperfektniji", ako to ista znaci, u istocnoj hercegovini, tamo oko vukanovog trebinja.
ne mogu da nađem ali sam vidio nekadašnju raspodijelu dijalekata jugoslavenskog (s-h) jezika...
bosanski dijalekt je bio uz drinu
ali većina BiH, dijelom slavonija i lika, je govorila nešto što se zvao istočno-hercegovački dijalekt

edit:
Image

ovo je naravno nekadašnja podjela... ratna zbivanja su učinila masovne promjene pa tako sada u banja luci možeš čuti ekavicu, u hercegovini ... šta god je ono njihovo, a u sarajevu H je kao vegeta miješa se u sve
Sociolog

#10144 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sociolog »

Sta god napisem, raja ce me napasti, ali ok...

Opet Senad, s svojim srpskim profesorima, i njihovim vidjenjima pravne stecevine...

Dokle ce vise promovisati srpski, i srbijanski narativ...

Doduse, valja platiti prostorije u Bosmalu i radnike, novac mora odnekud doci :wink:
HelaS

#10145 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by HelaS »

Sociolog wrote: 30/05/2025 19:19 Sta god napisem, raja ce me napasti, ali ok...

Opet Senad, s svojim srpskim profesorima, i njihovim vidjenjima pravne stecevine...

Dokle ce vise promovisati srpski, i srbijanski narativ...

Doduse, valja platiti prostorije u Bosmalu i radnike, novac mora odnekud doci :wink:
Kupiš sebi TV stanicu, ili je zakupiš, postaneš glavni i odgovorni, i zaredaš po bošnjačkim gostima i onim koje mirišeš. I uživaš, a ne seruckaš drugom u njegovu imovinu i pravo da poziva goste koje želi. I ne budeš više primitivac koji misli da ima pravo da uređuje tuđu poslovnu politiku
problemnatravunu

#10146 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by problemnatravunu »

Baš tako,Senad ima svoju TV firmu ,
i naravno da će zvati onoga koga on želi, ili ko mu donosi najveće koristi (finansijske) ,
evo sinoć je bilo o finansijama na Tv kanalima u intervjuu sa direktorom BH Telekoma....(ko nije gledao neka posluša ,
bilo je zanimljivih stvari o kupovini Telemacha od strane BH Telekoma)

Sreća tu je daljinski , i vrlo često "odjebem" Face TV sa užitkom :mrgreen: ,
ali poštujem što često ima prilično ekskluzivne goste u intervjuima i duelima ....samo što je Senad često nedorastao tim nekim takvim gostima
toska

#10147 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by toska »

problemnatravunu wrote: 31/05/2025 08:07 ...
ali poštujem što često ima prilično ekskluzivne goste u intervjuima i duelima ....samo što je Senad često nedorastao tim nekim takvim gostima
Bingo, u tom grmu leži zec.

Senad koristi priliku jer narod očito želi da čuje koju pametnu i "pametnu" od poznatih imena.

Sta taj narod očekuje zaista od tih gostiju?
Sta da najavi da je Trump večeras direktno gost u Face TV, a odmah iza njega Vance, sutra Merz I sl.?
Šta bi bilo ko poluinformisan moga saznati novo iz tih pola sata priče?

E sad to zamjeni sa stotim gostovanjem lokalnog političara, sta je poenta ?

Ne mogu I nikad neću shvatiti ljude sa tim mentalitetom.
Sanjarko

#10148 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Sanjarko »

problemnatravunu wrote: 31/05/2025 08:07 Baš tako,Senad ima svoju TV firmu ,
i naravno da će zvati onoga koga on želi, ili ko mu donosi najveće koristi (finansijske) ,
evo sinoć je bilo o finansijama na Tv kanalima u intervjuu sa direktorom BH Telekoma....(ko nije gledao neka posluša ,
bilo je zanimljivih stvari o kupovini Telemacha od strane BH Telekoma)

Sreća tu je daljinski , i vrlo često "odjebem" Face TV sa užitkom :mrgreen: ,
Pa ostario je, vec je za penzije ili? Ima skoro godina kao moja stara. Nije kao nekad toliko mozda vitalan. Ali vecinom iz tih nekih bransi mogu da rade i budu vitalni i dobro se drze do duboke starosti.
Point.

#10149 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Point. »

Gledam neki dan Branu iz Dubioze kod Senada. Nisam znao da je bolestan. Nadam se stvarno da će se izvući.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#10150 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by izvrsni direktor »

Point. wrote: 02/06/2025 20:49 Gledam neki dan Branu iz Dubioze kod Senada. Nisam znao da je bolestan. Nadam se stvarno da će se izvući.
Sta mu je?
Locked