Ja je ne tumacim, ja se samo smijem u sta ljudi vjeruju.
Magarac je morao obvezno biti spomenut i uklesan u kamenu ploču sa Deset zapovjedi!
"Ne poželi žene bližnjega svoga; ni roba njegova, ni ropkinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!" (Naravno, to se ne odnosi na one koji ne ispunjavaju Prvu od 10 Zapovjedi: "Vjeruj samo u Jahvu, Boga svoga ! Nemaj drugih Bogova." Ako netko vjeruje u kakvog drugog Boga: Ubij ga! Pokradi! Opljačkaj! Poželi i otmi njegovu ženu, robove i magarce!)
Magareća čeljust je univerzalno, ubojito oružje: Samson: "Magarećom čeljusti gomile prebih, Magarećom čeljusti tisuću pobih."
Ugledni suci su imali puno sinova i magaraca i gradova:
"Jair Gileađanin, koji je bio sudac Izraelu dvadeset i dvije godine. Imao je trideset sinova koji su jahali na tridesetero magaradi i imali trideset gradova. Poslije njega sudac u Izraelu bijaše Abdon, sin Hilela iz Pireatona. On je imao četrdeset sinova i trideset unuka koji su jahali na sedamdesetero magaradi."
Magarica vidi Anđela i progovara:
"Ustane Bileam ujutro, osamari svoju magaricu i ode s moapskim knezovima. Anđeo Jahvin stade na put da ga spriječi. Kad magarica opazi anđela Jahvina kako stoji na putu s isukanim mačem u ruci, skrene sa staze i pođe preko polja. Bileam pobjesni i poče tući magaricu štapom. Tada Jahve otvori usta magarici te ona progovori Bileamu: "Što sam ti učinila da si me tukao tri puta?"
"Zar ja nisam tvoja magarica na kojoj si jahao svega svoga vijeka do danas? Jesam li ti običavala ovako?" - "Nisi!" - odgovori on. Tada Jahve otvori oči Bileamu i on opazi anđela Jahvina kako stoji na putu s golim mačem u ruci. Pognu on glavu i pade ničice. Onda će mu anđeo Jahvin: Magarica me opazila i preda mnom se uklonila sva tri puta. Da mi se nije uklanjala, već bih te ubio, a nju ostavio na životu."
Knjiga Brojeva 22, 28
Grohtom se smijem.