https://www.klix.ba/vijesti/svijet/fran ... /250531072
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- insaneinthebrain
-
belfy
#2952 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
upravo tako. tvoje nije proslo jer je viseg nivoa. zato i rekoh ono iznad. nek je barem krenulo, a nadati se da ce potrajati, pa se i prenijeti na vise nivoe...MehmedPasaMoric wrote: ↑31/05/2025 16:19Ja prijavio drzavnog sluzbenika za korupciju, sa materijalnim dokazima, i kantonalnom i federalnom i drzavnom tuzilastvu, covjek i dan danas radibelfy wrote: ↑31/05/2025 15:53ovdje je Didier sasvim u pravu i radi korektno (sto bi i svaki drugi odgovoran gradjanin trebao). da svi prijavljuju svako krsenje zakona i da su inspekcije azurne (kao u ovom slucaju) onda bi i zakoni dobili na smislu jer bi bili bolje provodjeni. evo, i on se iznenadio da inspekcije napokon rade svoj posao. sto je pozitivno. nadam se da ce vise ljudi procitati ovo i poceti prijavljivati nepravilnosti. samim tim ce biti manje istih.MehmedPasaMoric wrote: ↑31/05/2025 12:57
Ti izgleda zivis u kafanama, otidji nekad malo i kuci za promjenu![]()
ako je ovo pocetna tacka toga onda je to jako dobra vijest. nek se krene od ovih manjih stvari i kada ljudi uvide da to ima smisla i sami ce preuzeti dio odgovornosti, pa se nadati da ce to u buducnosti se prenijeti i na krupnije stvari... to zaista jeste put do pravne drzave. spor, ali napokon put u pravom smjeru. i put oko svijeta zapocinje prvim korakom...
P.S. mislim da je bitno napomenuti da sam i sam pusac, ali se slazem i sa zakonom i sa ovim sto Didier radi, jer je ispravno i put u bolje.ali hajde nek bude, obecanje ludom radovanje
Vise mi je bio neobican broj kafana nego sama cinjenica da je to nekom prijavljeno
- Didier
#2953 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ma Morić bi najviše volio da se diminja i dalje kao i nekad, taj bi pušio i u busu, bolnici, učionici itd.
Sad ako kaže da ne puši, znajte da laže.
Jeste, obišao sam možda i stotinjak kafana u zadnjih pola godine, što po poslovnim sastancima, što na svirkama, što s familijom.
Ima i sjajnih primjera, poput Coffee Stationa, gdje se već mjesecima ne puši, gdje uvijek dobiješ račun, gdje su proizvodi vrhunski, i gdje su radnici zadovoljni i dobro plaćeni.
Takve biznise ću uvijek podržati.
Sad ako kaže da ne puši, znajte da laže.
Jeste, obišao sam možda i stotinjak kafana u zadnjih pola godine, što po poslovnim sastancima, što na svirkama, što s familijom.
Ima i sjajnih primjera, poput Coffee Stationa, gdje se već mjesecima ne puši, gdje uvijek dobiješ račun, gdje su proizvodi vrhunski, i gdje su radnici zadovoljni i dobro plaćeni.
Takve biznise ću uvijek podržati.
- Didier
#2954 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
A ova priča o HDZ-u je smiješna.
Ajkos ne smeta nikome.
Kladionice nisu jedine koje rade nedjeljom, rade i pekare, pumpe, kafići... a i najviše sportskih događaja se igra nedjeljom. Preglupo je da tada ne rade.
Ajkos ne smeta nikome.
Kladionice nisu jedine koje rade nedjeljom, rade i pekare, pumpe, kafići... a i najviše sportskih događaja se igra nedjeljom. Preglupo je da tada ne rade.
- MehmedPasaMoric
#2955 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U tom grmu lezi zec
P.S ja ni ne zivim u Sarajevu, moze slobodno admin provjeriti IP adresu i postaviti ovde. U mojoj okolini 90% ljudi ni ne zna da je donesen nekakav zakon o zabrani pusenja tako da, i da pusim a ne pusim, uopste ne bih bio ostecen.
-
Hakiz
-
Hakiz
#2957 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ako se ne varam, u Milanu je zabranjeno pušiti na stanicama gradskog prevoza ima već 6 mjeseci.insaneinthebrain wrote: ↑31/05/2025 19:07 odoh u francusku, zemlju obecanu![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/fran ... /250531072
- Didier
#2958 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
E jbg, pa smrducka malo na govno, ali realno se od njega nećeš usmrditi.
-
Hakiz
#2959 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- ZoomZoomKiwi
#2960 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa više smeta kad se neko nadrobi bijelog luka il’ burečine pa ti dahće u facu.
IQOS baš ne smeta, i da bogdo svi koji se već ne mogu ostaviti duhana, pređu na to čudo.
IQOS baš ne smeta, i da bogdo svi koji se već ne mogu ostaviti duhana, pređu na to čudo.
- Better Man
#2961 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
IQOS smrti gore od cigarete.ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/06/2025 01:14 Pa više smeta kad se neko nadrobi bijelog luka il’ burečine pa ti dahće u facu.
- liyf
#2962 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
smrdi prva 2 dana i onda je okej, kad se navikneš postane sasvim okBetter Man wrote: ↑01/06/2025 02:21IQOS smrti gore od cigarete.ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/06/2025 01:14 Pa više smeta kad se neko nadrobi bijelog luka il’ burečine pa ti dahće u facu.
sve moguće smrdi dok se čovjek ne navikne ne samo iqos
-
Hakiz
#2963 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Valjda je problem u tome smrdi li onima koji ga ne koriste. Nepušačima.
Ako smrdi korisnicima, to je njihov problem, sami su tražili.
Ako smrdi korisnicima, to je njihov problem, sami su tražili.
-
ljubijankic
#2964 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ako se nedjeljom treba raditi zato što neki moraju u trgovinu onda treba i nama dozvoliti da pušimo gdje hocemo 
- canvra888
#2965 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Naravno da ne treba.ljubijankic wrote: ↑01/06/2025 10:14 Ako se nedjeljom treba raditi zato što neki moraju u trgovinu onda treba i nama dozvoliti da pušimo gdje hocemo![]()
- Zombi_Rex
#2966 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Je li ono od 13og idu zvanično kaznjavanja?
- insaneinthebrain
- Peacean
#2968 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Joj kad počne vriska 
- liyf
#2969 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
ne znam u kom kontekstu ste spomenuli smrad, ali to meni nije razlog za zabranu pusenja. Meni je vise zdravstveni efekat bitniji, gdje nepusacu ta cigara naskodi 3x vise nego pusacu samom
Ali se na smrad mozes naviknuti bez problema
-
Hakiz
#2970 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Naravno, zdravlje je prvenstveni razlog. Ali i "udobnost" je bitna.
Ne mislim baš da se na smrad, koliko god da se može, treba navikavati. Može se čovjek na svašta naviknuti, ne znači da je to uredu i da treba tako biti.
Smrad (koliko god u kontekstu bilo ružno ovo reći) neke hrane je razlog za zabranu konzumiranja hrane na nekim mjestima. Nije baš da je pristojno jesti hranu jakog mirisa koji se dugo zadržava, recimo u kancelariji. Ili na zatvorenom mjestu kojem javnost ima pristup. Jesti ćevape za stolom u lobiju hotela na primjer. Imaju prostorije za to. Ako to možemo prihvatiti za hranu, za duhan i prerađevine bi trebalo da nam bude još prihvatljivije. Pa i ugodan miris parfema, ako je prejak, previše ga korisnik nanio na sebe, može biti smetnja. Kamoli duhan.
Barem ja tako mislim.
-
belfy
#2971 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
upravo tako. treba biti obazriv prema drugima i ne smetati im svojim navikama/prehranom i slicno... ima jedan lijep tekst o tome jedne nase Zenicanke koja je otisla da zivi i radi u Japanu, gdje je sada vec dugi niz godina, pa se dotakne i te teme o parfemima (zato me tvoja zadnja recenica podsjeti na nju) o kojoj kaze:Hakiz wrote: ↑01/06/2025 17:14Naravno, zdravlje je prvenstveni razlog. Ali i "udobnost" je bitna.
Ne mislim baš da se na smrad, koliko god da se može, treba navikavati. Može se čovjek na svašta naviknuti, ne znači da je to uredu i da treba tako biti.
Smrad (koliko god u kontekstu bilo ružno ovo reći) neke hrane je razlog za zabranu konzumiranja hrane na nekim mjestima. Nije baš da je pristojno jesti hranu jakog mirisa koji se dugo zadržava, recimo u kancelariji. Ili na zatvorenom mjestu kojem javnost ima pristup. Jesti ćevape za stolom u lobiju hotela na primjer. Imaju prostorije za to. Ako to možemo prihvatiti za hranu, za duhan i prerađevine bi trebalo da nam bude još prihvatljivije. Pa i ugodan miris parfema, ako je prejak, previše ga korisnik nanio na sebe, može biti smetnja. Kamoli duhan.
Barem ja tako mislim.
cijeli tekst o tome je na ovom linku (gdje pominje i ponasanje u prevozu i sve ostalo): https://www.aa.com.tr/ba/balkan/elma-ka ... ot/3330732"Ljudi su jako obazrivi jedni prema drugima, za razliku od ostatka svijeta. Uvijek razmišljaju o drugim ljudima, kako da pomognu zajednici i ljudima oko sebe. Oni paze jedni na druge. Sjećam se da kada sam nakon godinu dana počela da radim u njihovoj školi, imala sam jako dobar parfem koji sam ponijela iz BiH. Međutim, kad god bi ušla u školu, direktorica bi rekla da svi znaju kada ja dođem u školu, kao imam dobar parfem. Bilo mi je drago to čuti. Međutim, to se ponavljalo, nastavili su da to govore, a još uvijek nisam razumjela šta hoće da mi kažu. I tada je jedna moja prijateljica rekla da oni u Japanu, koji rade u školama ili javnim mjestima, ne koriste jake parfeme jer možda neka druga osoba ne voli taj miris, možda ima alergiju ili mu smeta. Bila sam u šoku i nakon toga više ne koristim parfem", ispričala je Kablar kroz osmijeh.
P.S. mada je i meni Japan tek na trecem mjestu...
- perfect_guy
- mayab
- Mamma Mia!
#2974 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
https://bug.ba/zabrana-pusenja-hocemo-l ... -dima.html
Zabrana pušenja: Hoćemo li zaista sjediti u kafićima bez dima?
Zabrana pušenja: Hoćemo li zaista sjediti u kafićima bez dima?
- Hannibal41
#2975 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
pusim iskljucivo na javnim mjestima. kuci ne pusim jer smrdi