To nije ništa, cijela teorija je još fantastičnija, ali i istinita, znaš ono, istinu se nikada nije od prve prihvatilo, jasno je zašto, e da.
"Teorija svega"
-
teodati
#901 Re: "Teorija svega"
- -Chesterfield-
#902 Re: "Teorija svega"
Od četiri evanđelja to krštenje je spomenuto u jednom stihu, Matej 28,18-19teodati wrote: ↑30/05/2025 19:07Pa nije Isus pričao da postoje tri vječne osobe u Bogu, pogledaj si što su Apostoli vjerovali, velika razlika između apostolskoga i nicejskog vjerovanja, koje se danas u crkvi ispovijeda.-Chesterfield- wrote: ↑30/05/2025 15:15Prikazuješ Isusa kao nekog generala koji naređuje nevidljivim bićima da izvršavaju čuda, što znači da on sam nema božansku moć. Suprotno kršćanskom učenju da je Isus Bog. Tvrdnja da je Jahve skup bića ruši temeljni biblijski monoteizam. Najveća kontradikcija je što koristiš biblijske stihove koji zapravo potvrđuju Trojstvo i Isusovo božanstvo, dok u isto vrijeme to negiraš. Ovo nije kršćanstvo, nego zbrka mitologije, ličnih ideja i pogrešno shvaćenih citata.teodati wrote: ↑30/05/2025 14:10 Jahve, Stvoritelj svemira, dakle nije jedno biće nego mirijade bića, a Pvo biće je vladar ili kralj tih Prvih bića, onda je valjda jasnije o čemu je Isus Krist govorio kada je tvrdio da Njegovo kraljevstvo (u kojemu je kralj i vladar), nije od ovoga materijalnoga svijeta, već se nalazi izvan toga, dakle izvan cjelokupne materijalne stvarnosti, dakle izvan svemira.
Biblija tvrdi da tamo na nebesima (čitaj izvan svemira, što okružuje i Zemlju i svemir), ima nebrojeno mnogo tih Prvih nematerijalnih bića, svi slično izgledaju, ali nemaju istu ulogu u stvaranju materijalnoga svijeta, zato i postoji ta podjela na anđele, arkanđele, kerube, serafe, rekli bismo da smo u vojsci, da imaju različite činove, neki veće neki manje.
Zato je recimo Isus rekao da On sam ne može nikakvo čudo učiniti, ali da ima podanike koji naprave ono što On zapovjedi, jer je Gospodar cijele ove naše dimenzije, eto citata o tome:
Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.
Netko će reći pa kakve veze ima prava "teorije svega" sa Biblijom, pa ima, jer kada saznamo kako je zbilja naš svijet nastao, saznati ćemo i da nismo sami u našoj dimenziji, da imamo inteligentne pretke koji su stari koliko i naše prostor-vrijeme, i koji mogu sa materijom što god žele, i da imamo vladara koji vlada svim inteligentnim bićima koja će se ikada roditi u našoj dimenziji, eto da se zna.
Ali ne odustaj u traženju istine. Mislim da si blizu samo treba Isusa smjestiti na njegovo pravo mjesto.
Trojstvo u sadašnjem obliku ne postoji u Bibliji, jeste Isus zapovjedio da se krste svi u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, ali nije objašnjavao tko je što točno, a nisu ni Apostoli, vjerovali su u jednoga Boga Oca, i u Sina Božjega Isusa Krista i u silu Duha Svetoga, ništa više, ni spomena da su to neke tri vječne osobe, prouči malo povijest, svugdje ti to piše.
Sve do sabora u Niceji, 325 godine, kada se naredilo u Trojstvo svima vjerovati, u tri vječne jednake osobe, biskupi koji to vjerovanje nisu prihvatili bili su razbaštinjeni, a sam Arije protjeran, neki su i živote izgubili.
Tako da Trojstvo nije biblijska nauka ni Isusova a ni Apostola, a na silu je nametnuta do danas, malo o tome razmisli, pa ćeš konačno smjestiti Isusa tamo gdje i spada, a ne u bajku u koju danas skoro nitko ne vjeruje, osim onih koji su rođeni u toj vjeri, samo kažem.
I Isus za sebe kaže da je kralj, kome Ocu i Duhu Svetome ako je Trojstvo istina?
Nema tu logike ni najmanje. Isto kao i to da se Sin rađa od Oca a isto su stari, krah logike, što reći.
A ako baš želiš naći Isusu mjesto, ovi stihovi prilično jasno kažu ko je On.
"A ovo je život vječni: da poznaju tebe, jedinoga istinitog Boga, i Isusa Krista kojega si poslao." (Ivan 17:3)
Znači, pravi razliku između Boga i sebe.
"Oče, ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene – ali neka ne bude moja volja, nego tvoja." (Luka 22:42)
To pokazuje da ima svoju volju, koja se pokorava višoj volji.
"Ja ne mogu ništa učiniti sam od sebe. Kako čujem, tako sudim... jer ne tražim svoju volju, nego volju Onoga koji me poslao." (Ivan 5:30)
Ako ne može ništa sam i izvršava tuđu volju, znači nije Bog.
"A o danu onom ili času nitko ne zna, ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac." (Marko 13:32)
Ako ne zna kad je Sudnji dan, onda nije sveznajući.
"Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavio je slugu svoga Isusa." (Djela apostolska 3:13)
Znači, Isus je sluga Božiji, a ne Bog.
- MehmedPasaMoric
#903 Re: "Teorija svega"
-
teodati
#904 Re: "Teorija svega"
A gdje sam ja napisao da je Isus vječni Bog?-Chesterfield- wrote: ↑30/05/2025 19:45Od četiri evanđelja to krštenje je spomenuto u jednom stihu, Matej 28,18-19teodati wrote: ↑30/05/2025 19:07Pa nije Isus pričao da postoje tri vječne osobe u Bogu, pogledaj si što su Apostoli vjerovali, velika razlika između apostolskoga i nicejskog vjerovanja, koje se danas u crkvi ispovijeda.-Chesterfield- wrote: ↑30/05/2025 15:15
Prikazuješ Isusa kao nekog generala koji naređuje nevidljivim bićima da izvršavaju čuda, što znači da on sam nema božansku moć. Suprotno kršćanskom učenju da je Isus Bog. Tvrdnja da je Jahve skup bića ruši temeljni biblijski monoteizam. Najveća kontradikcija je što koristiš biblijske stihove koji zapravo potvrđuju Trojstvo i Isusovo božanstvo, dok u isto vrijeme to negiraš. Ovo nije kršćanstvo, nego zbrka mitologije, ličnih ideja i pogrešno shvaćenih citata.
Ali ne odustaj u traženju istine. Mislim da si blizu samo treba Isusa smjestiti na njegovo pravo mjesto.
Trojstvo u sadašnjem obliku ne postoji u Bibliji, jeste Isus zapovjedio da se krste svi u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, ali nije objašnjavao tko je što točno, a nisu ni Apostoli, vjerovali su u jednoga Boga Oca, i u Sina Božjega Isusa Krista i u silu Duha Svetoga, ništa više, ni spomena da su to neke tri vječne osobe, prouči malo povijest, svugdje ti to piše.
Sve do sabora u Niceji, 325 godine, kada se naredilo u Trojstvo svima vjerovati, u tri vječne jednake osobe, biskupi koji to vjerovanje nisu prihvatili bili su razbaštinjeni, a sam Arije protjeran, neki su i živote izgubili.
Tako da Trojstvo nije biblijska nauka ni Isusova a ni Apostola, a na silu je nametnuta do danas, malo o tome razmisli, pa ćeš konačno smjestiti Isusa tamo gdje i spada, a ne u bajku u koju danas skoro nitko ne vjeruje, osim onih koji su rođeni u toj vjeri, samo kažem.
I Isus za sebe kaže da je kralj, kome Ocu i Duhu Svetome ako je Trojstvo istina?
Nema tu logike ni najmanje. Isto kao i to da se Sin rađa od Oca a isto su stari, krah logike, što reći.
"A ovo je život vječni: da poznaju tebe, jedinoga istinitog Boga, i Isusa Krista kojega si poslao." (Ivan 17:3)
"Oče, ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene – ali neka ne bude moja volja, nego tvoja." (Luka 22:42)
"Ja ne mogu ništa učiniti sam od sebe. Kako čujem, tako sudim... jer ne tražim svoju volju, nego volju Onoga koji me poslao." (Ivan 5:30)
"A o danu onom ili času nitko ne zna, ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac." (Marko 13:32)
"Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavio je slugu svoga Isusa." (Djela apostolska 3:13)
Nigdje.
Napisao sam da je kralj što je i sam tvrdio, malo pažljivije čitaj napisano, i nisi se izjasnio, vjeruješ li u Trojstvo, u tri vječne osobe, ili si Jehovin svjedok, prije bi rekao da si ovo drugo, pa kaži u što vjeruješ.
- -Chesterfield-
#905 Re: "Teorija svega"
Iste sam vjere kao Isus i njegovi učenici.teodati wrote: ↑30/05/2025 23:06A gdje sam ja napisao da je Isus vječni Bog?-Chesterfield- wrote: ↑30/05/2025 19:45Od četiri evanđelja to krštenje je spomenuto u jednom stihu, Matej 28,18-19teodati wrote: ↑30/05/2025 19:07
Pa nije Isus pričao da postoje tri vječne osobe u Bogu, pogledaj si što su Apostoli vjerovali, velika razlika između apostolskoga i nicejskog vjerovanja, koje se danas u crkvi ispovijeda.
Nigdje.
Napisao sam da je kralj što je i sam tvrdio, malo pažljivije čitaj napisano, i nisi se izjasnio, vjeruješ li u Trojstvo, u tri vječne osobe, ili si Jehovin svjedok, prije bi rekao da si ovo drugo, pa kaži u što vjeruješ.
"A kada Isa primijeti njihovo nevjerovanje, upita: 'Ko će biti moji pomagači na Allahovom putu?' Učenici rekoše: 'Mi smo pomagači Allahovi, mi vjerujemo u Allaha, i posvjedoči da smo mi muslimani!'"
(Ali 'Imran, 3:52)
-
teodati
#906 Re: "Teorija svega"
Znači ti vjeruješ da je Isus Krist Sin Božji?-Chesterfield- wrote: ↑31/05/2025 07:02
Iste sam vjere kao Isus i njegovi učenici.
"A kada Isa primijeti njihovo nevjerovanje, upita: 'Ko će biti moji pomagači na Allahovom putu?' Učenici rekoše: 'Mi smo pomagači Allahovi, mi vjerujemo u Allaha, i posvjedoči da smo mi muslimani!'"
(Ali 'Imran, 3:52)
-
teodati
#907 Re: "Teorija svega"
Jasno mi je da mnogi uopće ne shvaćaju titulu Sin Božji u Bibliji, pa pričaju bajke o tome, kako je to neka druga vječna Božanska osoba, ili je obično stvorenje koje je svjesni vječni osobni Bog stvorio, a ni jedno ni drugo Biblija ne tvrdi, dapače.
-
teodati
#908 Re: "Teorija svega"
Teško je doći do odgovora postoji li Bog, uzrok svega, a kamoli da se objasni je li to netko ili nešto.
Evo što kaže Biblija o tome tko ili što je Bog, dakako, nije to isto kao što to danas crkve propovijedaju, ali ima sličnosti, da vidimo što kaže:
"Bog Biblije nisu neke tri vječne svemoguće osobe, uzrok svega Otac nije osobno biće, Sin je Prvo rođeno biće, dok je Duh Sveti mnoštvo Prvih bića, njih mirijade, koja su rođena nakon Prvog bića.
Svemir kao i život na Zemlji je napravio Duh Sveti, zato se i naziva Životvorcem.
Svaka od te tri Sile ima svoju posebnu ulogu, Otac stvara prostor-vremena, Sin omogućuje rađanje drugih inteligentnih bića, a Duh Sveti pravi svemir i održava ga da postoji."
Evo što kaže Biblija o tome tko ili što je Bog, dakako, nije to isto kao što to danas crkve propovijedaju, ali ima sličnosti, da vidimo što kaže:
"Bog Biblije nisu neke tri vječne svemoguće osobe, uzrok svega Otac nije osobno biće, Sin je Prvo rođeno biće, dok je Duh Sveti mnoštvo Prvih bića, njih mirijade, koja su rođena nakon Prvog bića.
Svemir kao i život na Zemlji je napravio Duh Sveti, zato se i naziva Životvorcem.
Svaka od te tri Sile ima svoju posebnu ulogu, Otac stvara prostor-vremena, Sin omogućuje rađanje drugih inteligentnih bića, a Duh Sveti pravi svemir i održava ga da postoji."
- Dozer
#909 Re: "Teorija svega"
Sta bi s tvojom knjigim @teodati , promocija, ovo, ono....?
Stize li Nobelova? Kandidat? Ipak je to milionce u dzep....
Nesto kontam...nikako fa nam objasnis sta bi bio "uzrok svega"...
Jahve nije 100%.
Stize li Nobelova? Kandidat? Ipak je to milionce u dzep....
Nesto kontam...nikako fa nam objasnis sta bi bio "uzrok svega"...
Jahve nije 100%.
-
teodati
#910 Re: "Teorija svega"
Jahve su Sin i Duh Sveti po Bibliji, vidim da neki ne mogu od prve shvatiti što sam napisao, pa da se ne kaže da nisam to rekao.
-
teodati
#911 Re: "Teorija svega"
Nije Jahve uzrok svega, dakako, a nešto je o tome već rečeno na ovoj temi, ne da mi se ponavljati, eto tako.
-
teodati
#912 Re: "Teorija svega"
Kako sam rekao ovo je samo najava prave istine o svemu, tek toliko da nešto čujete o tome, a pošto se istina slaže s nekim vjerskim knjigama, zato i govorim o tome, Vede, Kuran, Tora, Biblija, u njima se nalazi puno istine, ali se krivo objašnjava, zato će istina to sve staviti na svoje mjesto, osobito se to odnosi na Bibliju, jer tamo osobno progovara Stvoritelj svemira prije oko 2000 godina, pa eto još objašnjenja o tome:
"Postanak 1,26-Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
Eto, Duh Sveti stvara čovjeka, a kaže načinimo ga kao što smo mi, dakle množina je a ne jednina, jer ne stvara Otac a ni Sin svemir i živa bića na Zemlji, nego Duh Sveti, a tvrdi se da je Jahve napravio svemir i ljude, onda je jasno da je Duh Sveti Jahve, ali i Sin je Jahve, puno puta Isus za sebe kaže "ja jesam", kako se Jahve naziva.
Dok su Boga Jahve mnogi vidjeli, Oca nitko nikada ne vidje, Otac nije Jahve, to Biblija govori."
"Postanak 1,26-Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na sliku i priliku svoju! Neka on vlada nad ribama morskim, nad pticama nebeskim, nad stokom, nad svim zvijerima zemaljskim i nad svim, što gmiže po zemlji!"
Eto, Duh Sveti stvara čovjeka, a kaže načinimo ga kao što smo mi, dakle množina je a ne jednina, jer ne stvara Otac a ni Sin svemir i živa bića na Zemlji, nego Duh Sveti, a tvrdi se da je Jahve napravio svemir i ljude, onda je jasno da je Duh Sveti Jahve, ali i Sin je Jahve, puno puta Isus za sebe kaže "ja jesam", kako se Jahve naziva.
Dok su Boga Jahve mnogi vidjeli, Oca nitko nikada ne vidje, Otac nije Jahve, to Biblija govori."
-
teodati
#913 Re: "Teorija svega"
Napisao sam na ovoj temi više puta, što je pravi uzrok svega što postoji, to mnogi zovu Bogom, i objasnio zašto to ne može biti neko svjesno vječno biće, čak sam napisao i od koliko se glavnih dimenzija sastoji uzrok svega (stalni oblik uzroka svega, jer ovo prostor-vrijeme, gdje mi živimo je samo privremeni oblik nastao zakonima beskonačnosti), i da je upravo to svojstvo omogućilo da nastane nešto, tako da neću to ponavljati. Kada nastanu prostor-vremena iz uzroka svega (svako ima svoj red, ne nastaju istovremeno jer je to nemoguće), tako u svakom prvo nastaje Inteligencija, svjesna živa bića, a kasnije nastaje, i to enormno vremena kasnije, materija.
Tako se naša Inteligencija, koja je Prva nastala u našem prostor-vremenu, kroz bilijune zemaljskih godina igrala sa oblikovanjem svjetla i tame iz našega prostor-vremena, dok nije dobila prve čestice, pa onda atome, molekule, pa na kraju i galaksije, tamo gdje je htjela je napravila planete za život materijalnih bića, Zemlja je samo jedna od takvih planeta. Ta inteligencija se javljala mnogim izabranim ljudima, ali nije dala isto ime, već različito, tako Vede to zovu drugačije nego recimo Kuran, ili Tora ili Biblija. Ali radi se o istoj Inteligentnoj Sili.
Zašto onda ja govorim recimo samo o Bibliji, pa jer nju nabolje znam objasniti, a i vladar te Inteligencije nije došao na Zemlju svim ljudima, nego Židovima prije 2000 godina, i nazvao se Sinom Božjim, Mesijom, jasno je dao do znanja svojim čudesima koja je radio sa prirodom, da nije sa Zemlje, ali i da ima vlast nad svom postojećom ne samo materijom, nego cijelom našom dimenzijom prostor-vremena, dakle nad cijelom nebom što okružuje naš svemir.
Matej 28,16 Jedanaestorica učenika odoše u Galileju na goru, kamo ih je bio Isus uputio.
Matej 28,18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Matej 28,20 I učeći ih da drže sve, što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta." Amen.
Amen znači "tako je", to je istinito, e da!
Tako se naša Inteligencija, koja je Prva nastala u našem prostor-vremenu, kroz bilijune zemaljskih godina igrala sa oblikovanjem svjetla i tame iz našega prostor-vremena, dok nije dobila prve čestice, pa onda atome, molekule, pa na kraju i galaksije, tamo gdje je htjela je napravila planete za život materijalnih bića, Zemlja je samo jedna od takvih planeta. Ta inteligencija se javljala mnogim izabranim ljudima, ali nije dala isto ime, već različito, tako Vede to zovu drugačije nego recimo Kuran, ili Tora ili Biblija. Ali radi se o istoj Inteligentnoj Sili.
Zašto onda ja govorim recimo samo o Bibliji, pa jer nju nabolje znam objasniti, a i vladar te Inteligencije nije došao na Zemlju svim ljudima, nego Židovima prije 2000 godina, i nazvao se Sinom Božjim, Mesijom, jasno je dao do znanja svojim čudesima koja je radio sa prirodom, da nije sa Zemlje, ali i da ima vlast nad svom postojećom ne samo materijom, nego cijelom našom dimenzijom prostor-vremena, dakle nad cijelom nebom što okružuje naš svemir.
Amen znači "tako je", to je istinito, e da!
-
teodati
#914 Re: "Teorija svega"
Materija je iluzija, netko daleko napredniji od nas ljudi, napravio je ovu iluziju koja postoji jedino zbog toga što netko direktno utječe na našu svijest, manipulira našom sviješću, utječe na naše "ja", tako da mi možemo vidjeti, osjetiti, samo ono na što nam je dozvoljeno, recimo kada napravimo samo jedan korak, mi ne vidimo niti jedan atom koji smo prošli (a prošli smo na tisuće i tisuće atoma), isto tako ni molekula, ne registriramo nijedno vrijeme koje je potrebno da se ti atomi, molekule prođu, sve nam je manipulirano u jedan jedini trenutak, zato i vidimo samo globalno, ali ne i sve detaljno što smo prošli, a upravo to detaljno je prava stvarnost koja jedina postoji, a ne ova naša.
Dakako da taj napredniji koji je napravio to, može sve sa tom iluzijom, materijom, svemirom, kako god to zvali, zato i kaže ta napredna Inteligencija, koja se u Bibliji naziva Jahve, da je Stvoritelj svemira i života na Zemlji, a mi smo stvorenja koja smo potpuno ovisna o toj iluziji.
Izaija 45,6 Da se spozna od istoka sunca i od zapada njegova, da osim mene nema boga. Ja sam Gospod i nema drugoga.
Dakako da taj napredniji koji je napravio to, može sve sa tom iluzijom, materijom, svemirom, kako god to zvali, zato i kaže ta napredna Inteligencija, koja se u Bibliji naziva Jahve, da je Stvoritelj svemira i života na Zemlji, a mi smo stvorenja koja smo potpuno ovisna o toj iluziji.
Izaija 45,6 Da se spozna od istoka sunca i od zapada njegova, da osim mene nema boga. Ja sam Gospod i nema drugoga.
-
Nocty
#915 Re: "Teorija svega"
jel to ono kad je nesto javno (sveprisutno)?
il kako su nasi djedovi izdahivali "jah" u momentima mukle cutnje dok se rakija dodaje kao dzoint sto se dodaje...
pa ga i u dzamajci prozavse jah (djah)
djah vakav djah nakav (zna bit) i nakva... sofia se zvase...
il kako su nasi djedovi izdahivali "jah" u momentima mukle cutnje dok se rakija dodaje kao dzoint sto se dodaje...
pa ga i u dzamajci prozavse jah (djah)
djah vakav djah nakav (zna bit) i nakva... sofia se zvase...
-
teodati
#916 Re: "Teorija svega"
Što je uzrok svega napisao sam nekoliko puta na ovoj temi, treba samo to pročitati, a pošto je uzrok baš svega, dakle i vremena, uzrok omogućava da se nešto dogodi ili postoji, a sve što postoji, postoji u prostoru i vremenu, što znači da uzrok svega ima sposobnost stvarati i prostor i vrijeme, zato i postoje mnogobrojne dimenzije a ne samo ova naša dimenzija. 
-
teodati
#917 Re: "Teorija svega"
Znam da mnogi vjeruju u neke vječne svemoguće osobe koje su svojim moćima stvorile ovaj svijet, neki vjeruju samo riječju, ali je istina da takve osobe ne postoje, vječna svjesna osoba je proturječje, a sve nelogično ne postoji, dakle ne može biti neka osoba uzrok svega, naprotiv.
-
teodati
#918 Re: "Teorija svega"
Svaka svjesna osoba ima uzrok svoga postojanja, a ne može postojati izvan prostora i vremena, dakle onaj pravi uzrok svega je uzrok i bilo koje osobe, a svjesnost, naše "ja", koje možemo formulirati sa već postojećom definicijom, "cogito ergo sum", iliti, "mislim, dakle jesam", ne može postojati prije nego postane svjesno svoga postojanja, a postati svjestan svoga postojanja nije vječno vrijeme, koje je oduvijek i zauvijek, nego je to jedan jedini trenutak, od kojega onda postajemo svjesna živa bića, tako da onda nismo prije postojali, ta logika vrijedi za bilo koje svjesno biće, dakle poanta je da svjesno vječno biće ne može postojati, da svako svjesno biće ima početak, a prije toga jednostavno nije postojalo.
-
teodati
#919 Re: "Teorija svega"
Po Bibliji Otac, uzrok svega, nije osobno biće, zato Ga nitko nikada ne može vidjeti, u svemu je, pa i u prostoru i vremenu u svim dimenzijama, a opet je izvan svega toga, dakle je istovremeno i imanentan i transcendentan.
To će se uskoro i dokazati, do u najmanje detalje, matematički, razumski i logički.
Ovo je samo najava svega toga, e da!
To će se uskoro i dokazati, do u najmanje detalje, matematički, razumski i logički.
Ovo je samo najava svega toga, e da!
-
teodati
#920 Re: "Teorija svega"
Sve što postoji materijalno, dakle cijeli svemir, je umjetno napravljena virtualna stvarnost koja ne postoji bez tehnologije Bogova koji su sve to napravili, ne samo da su to napravili, nego i omogućuju da svaki trenutak to postoji, a još uvijek rade nove stvari u svemiru, kao što imamo prilike vidjeti, tako da nema ništa od slučaja ili nastanka samo po sebi, sve ovo i te kako je smišljeno napravljeno, a tako će biti i dalje, za trajanja cijele naše dimenzije prostor-vremena, a ona je tek da tako kažem malo dijete sa dudicom u ustima spram onoga koliko će još dugo postojati. 
-
teodati
#921 Re: "Teorija svega"
by Voddaa » 29/06/2025 12:34
Ok. Hvala. Da li bi mogao ipak malo specificnije o stvarima koje navodis. Sto preciznije sigurno ce biti jasnije - ako mozes da se fokusiras na specificna pitanja. Koristio si mnogo pojmova koji u matematici/fizici/logici imaju vrlo precizna znacenja, ali nisam siguran kako ih ti koristis.
Mozes li objasniti ukratko sta mislis pod “linearno vrijeme”? Linearno ima jasno znacenje u matematici, ali nije mi jasno sta mislis pod ovim. Ako mozes konkretno objasniti koja je razlika izmedju linearnog, nelinearnog vremena i sta mislis pod time?
Sta mislis pod razlicitim dimenzijama vremena? Opet dimenzija ima jasno znacenje u matematici, kao i za pojam linearnosti, nije mi jasno sta mislis pod ovim.
Sta mislis pod tim da “vrijeme tece” ili “vrijeme ne tece”. Opet u fizici vrijeme ima jasno znacenje. Ne znam sta mislis pod pojmom da “vrijeme tece” i koja je razlika izmedju vremena koje “tece” i “ne tece”?
Ovako kolega Voddaa, linearno vrijeme je ono koje se sastoji od jedinica vremena, pa zato i teče, to je naše u kojemu postojimo i mi i svemir, ima dimenzija vremena koja i te kako teče ali bez konkretnih jedinica vremena, a ima i dimenzija vremena u kojemu vrijeme ne teče niti se sastoji od jedinica vremena, eto ukratko.
Ovdje dimenzija znači cjelokupnu stvarnost nekog prostor-vremena, sve što god tu postoji, a pošto postoje različita prostor-vremena, postoje i različite dimenzije vremena, kao i prostora, dakako.
Ovo sve detaljnije na forumima ne iznosim, prvo treba objasniti uzrok svega, sva svojstva, da bi se došlo do tih različitih dimenzija prostor-vremena, to samo u "teoriji svega" objašnjavam, ovdje samo toliko, eto.
Ok. Hvala. Da li bi mogao ipak malo specificnije o stvarima koje navodis. Sto preciznije sigurno ce biti jasnije - ako mozes da se fokusiras na specificna pitanja. Koristio si mnogo pojmova koji u matematici/fizici/logici imaju vrlo precizna znacenja, ali nisam siguran kako ih ti koristis.
Mozes li objasniti ukratko sta mislis pod “linearno vrijeme”? Linearno ima jasno znacenje u matematici, ali nije mi jasno sta mislis pod ovim. Ako mozes konkretno objasniti koja je razlika izmedju linearnog, nelinearnog vremena i sta mislis pod time?
Sta mislis pod razlicitim dimenzijama vremena? Opet dimenzija ima jasno znacenje u matematici, kao i za pojam linearnosti, nije mi jasno sta mislis pod ovim.
Sta mislis pod tim da “vrijeme tece” ili “vrijeme ne tece”. Opet u fizici vrijeme ima jasno znacenje. Ne znam sta mislis pod pojmom da “vrijeme tece” i koja je razlika izmedju vremena koje “tece” i “ne tece”?
Ovako kolega Voddaa, linearno vrijeme je ono koje se sastoji od jedinica vremena, pa zato i teče, to je naše u kojemu postojimo i mi i svemir, ima dimenzija vremena koja i te kako teče ali bez konkretnih jedinica vremena, a ima i dimenzija vremena u kojemu vrijeme ne teče niti se sastoji od jedinica vremena, eto ukratko.
Ovdje dimenzija znači cjelokupnu stvarnost nekog prostor-vremena, sve što god tu postoji, a pošto postoje različita prostor-vremena, postoje i različite dimenzije vremena, kao i prostora, dakako.
Ovo sve detaljnije na forumima ne iznosim, prvo treba objasniti uzrok svega, sva svojstva, da bi se došlo do tih različitih dimenzija prostor-vremena, to samo u "teoriji svega" objašnjavam, ovdje samo toliko, eto.
- Voddaa
#922 Re: "Teorija svega"
Mhm, koristis dosta neobicna znacenja rijeci, jer oba pojma - linearnost i dimenzija se koriste / znace nesto dosta drugacije.teodati wrote: ↑29/06/2025 14:45 by Voddaa » 29/06/2025 12:34
Morat cu i dalje pitati, jer bojim se da mi nista nije jasnije iz tvog opisa. Sta mislis pod “jedinicom vremena”? Koja je jedinica vremena? Zasto linearnost ili nelineranost imaju ikakvu vezu sa jedinicom vremena. Kako moze biti vrijeme bez jedinice - sta bi to uopste znacilo? Je li mislis na jedinicu kao sekunda, ili nesto kao Plankovo vrijeme, ili nesto drugo? Sta znaci da vrijeme tece? Kako bi izgledalo vrijeme koje tece ili ne tece? Da li za nase vrijeme (u kojem mi zivimo) kazes da tece ili ne tece i zasto? Da li nas prostor tece? Zasto?
Dimenzija je obicno znaci nesto drugo - recimo horizotalna, vertikalna i dubinska. Prostor ima 3 dimenzije - sta ti mislis pod dimenzijom?
Jedno usuptno, manje bitno pitanje - zasto na vecinu postova stavljas “dakako”? Da li tako inace pricas, ili je to koristis kao neki stilski izrazaj i zasto?
Hvala.
-
teodati
#923 Re: "Teorija svega"
Nabrojio sam koja sve vremena postoje, detaljnije o tome u samoj "teoriji svega" objašnjavam, jasno je zašto.Voddaa wrote: ↑29/06/2025 22:10Mhm, koristis dosta neobicna znacenja rijeci, jer oba pojma - linearnost i dimenzija se koriste / znace nesto dosta drugacije.teodati wrote: ↑29/06/2025 14:45 by Voddaa » 29/06/2025 12:34
Morat cu i dalje pitati, jer bojim se da mi nista nije jasnije iz tvog opisa. Sta mislis pod “jedinicom vremena”? Koja je jedinica vremena? Zasto linearnost ili nelineranost imaju ikakvu vezu sa jedinicom vremena. Kako moze biti vrijeme bez jedinice - sta bi to uopste znacilo? Je li mislis na jedinicu kao sekunda, ili nesto kao Plankovo vrijeme, ili nesto drugo? Sta znaci da vrijeme tece? Kako bi izgledalo vrijeme koje tece ili ne tece? Da li za nase vrijeme (u kojem mi zivimo) kazes da tece ili ne tece i zasto? Da li nas prostor tece? Zasto?
Dimenzija je obicno znaci nesto drugo - recimo horizotalna, vertikalna i dubinska. Prostor ima 3 dimenzije - sta ti mislis pod dimenzijom?
Jedno usuptno, manje bitno pitanje - zasto na vecinu postova stavljas “dakako”? Da li tako inace pricas, ili je to koristis kao neki stilski izrazaj i zasto?
Hvala.
I dimenzija se odnosi na cjelokupnu stvarnost prostora i vremena, jedno prostor-vrijeme jedna dimenzija, drugo prostor-vrijeme druga dimenzija, i tak dalje, eto ti definicija:
"Prostorno-vremenska dimenzija je koncept u fizici koji kombinira tri prostorne dimenzije (dužina, širina i visina) s jednom vremenskom dimenzijom, čime se stvara četverodimenzionalni prostor-vrijeme. U ovom prostoru, položaj bilo kojeg događaja može se opisati pomoću četiri koordinate: tri prostorne (x, y, z) i jedna vremenska (t)."
Pitaj nešto općenito o postanku svega rado ću ti odgovoriti, a sve detaljno naravno da ne mogu na forumima iznositi.
A ovo dakako, je jedan stilski izražaj iz mojega kraja, e da.
- Voddaa
#924 Re: "Teorija svega"
Hvala. Izvini ako si vec ranije rekao, nisam primijetio. Zasto ne mozes detaljnije pisati na forumu?teodati wrote: ↑02/07/2025 17:27Nabrojio sam koja sve vremena postoje, detaljnije o tome u samoj "teoriji svega" objašnjavam, jasno je zašto.Voddaa wrote: ↑29/06/2025 22:10Mhm, koristis dosta neobicna znacenja rijeci, jer oba pojma - linearnost i dimenzija se koriste / znace nesto dosta drugacije.teodati wrote: ↑29/06/2025 14:45 by Voddaa » 29/06/2025 12:34
Hvala.
I dimenzija se odnosi na cjelokupnu stvarnost prostora i vremena, jedno prostor-vrijeme jedna dimenzija, drugo prostor-vrijeme druga dimenzija, i tak dalje, eto ti definicija:
"Prostorno-vremenska dimenzija je koncept u fizici koji kombinira tri prostorne dimenzije (dužina, širina i visina) s jednom vremenskom dimenzijom, čime se stvara četverodimenzionalni prostor-vrijeme. U ovom prostoru, položaj bilo kojeg događaja može se opisati pomoću četiri koordinate: tri prostorne (x, y, z) i jedna vremenska (t)."
Pitaj nešto općenito o postanku svega rado ću ti odgovoriti, a sve detaljno naravno da ne mogu na forumima iznositi.
Sto se tice definicije dimenzije, ne znam tacno odakle je, ali nije konzistentna. Kaze: “dimenzija je koncept u fizici koji kombinira tri prostorne dimenzije…”. Ne moze jedna dimenzija biti vise dimenzija. U fizici postoji vrlo specificno znacenje dimenzije i odnosi se na stepene slobode da se opise stanje sistema. Sirina je jedna dimenzija, duzina druga, dubina treca, a vrijeme cetvrta – nema bas smisla reci da je to sve jedna dimenzija.
Jedan savjet; ako planiras raditi na promociji svoje teorije, bilo bi dobro da krenes od opceprihvacenih pojmova koje svi manje-vise razumiju. Ako koristis nestandardne definicije, trebalo bi jasno naglasiti sta pod njima mislis, inace ce biti tesko shvatljivo.
Nisam cuo za izraze “dakako” i “e da” u svakodnevnom govoru. Iz kojeg kraja, ako smijem da pitam?
-
teodati
#925 Re: "Teorija svega"
Dimenzija ima više značenja a ne samo ono koje ti tvrdiš, tako je to i pojavni oblik nečega, u ovom slučaju prostora i vremena, gledište s kojega se gleda na nešto i tak dalje, eto ti što sve dimenzija znači, dakle upotrebljavam pojmove koji su službeni, ne možeš nešto kao što je dimenzija ograničiti samo na jedno značenje, nego moraš sva značenja uzeti, pa onda prema kontekstu shvatiti o kojemu govorimo, eto ti definicije dimenzije:Voddaa wrote: ↑02/07/2025 20:26Hvala. Izvini ako si vec ranije rekao, nisam primijetio. Zasto ne mozes detaljnije pisati na forumu?teodati wrote: ↑02/07/2025 17:27Nabrojio sam koja sve vremena postoje, detaljnije o tome u samoj "teoriji svega" objašnjavam, jasno je zašto.Voddaa wrote: ↑29/06/2025 22:10
Mhm, koristis dosta neobicna znacenja rijeci, jer oba pojma - linearnost i dimenzija se koriste / znace nesto dosta drugacije.
Hvala.
Sto se tice definicije dimenzije, ne znam tacno odakle je, ali nije konzistentna. Kaze: “dimenzija je koncept u fizici koji kombinira tri prostorne dimenzije…”. Ne moze jedna dimenzija biti vise dimenzija. U fizici postoji vrlo specificno znacenje dimenzije i odnosi se na stepene slobode da se opise stanje sistema. Sirina je jedna dimenzija, duzina druga, dubina treca, a vrijeme cetvrta – nema bas smisla reci da je to sve jedna dimenzija.
Jedan savjet; ako planiras raditi na promociji svoje teorije, bilo bi dobro da krenes od opceprihvacenih pojmova koje svi manje-vise razumiju. Ako koristis nestandardne definicije, trebalo bi jasno naglasiti sta pod njima mislis, inace ce biti tesko shvatljivo.
Nisam cuo za izraze “dakako” i “e da” u svakodnevnom govoru. Iz kojeg kraja, ako smijem da pitam?
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dimenzija_(razdvojba)
Govor koji koristim je iz Hrvatske kraj slovenske granice, tako da malo govorimo i jedno i drugo.