Da ovaj nije prekrsio zakon radi 30 sekundi duže vožnje do Meriota, mi danas ne bi pričali o ovome. Možemo do prekosutra ići varijanto šta bi bilo kad bi bilo.HelaS wrote: ↑30/05/2025 12:29Zapamtio sam odgovor sa ove teme nekog američkog policajca, sudije, koga već, u sličnoj situaciji: Zašto ga nisi prijavio za nedozvoljeno prelaženje preko pune linije, zašto si se morao zabijati u njega...emko1234 wrote: ↑30/05/2025 12:06 Ja vozim svojom trakom magistralnom cestom. Ograničenje je 80, ja vozim 180. Ti ideš iz suprotnog pravca, prelaziš iz nepoznatog razloga u moju kolovoznu traku i praviš direktan udes. Jesam li kriv ja koji sam vozio 180, ili ti koji si tipkajući na telefon prešao u moju traku i izazvao udes?
Da je Spahović vozio brzinom usklađenom sa dozvoljenim ograničenjem - 40 km/h, da li bi se onako srkršio - motocikl do neprepoznavanja, slomio ruke, noge, glavu... ili bi samo pao i povrijedio se, ostao živ kao bezbroj drugih motociklista nakon sudara pri manjoj brzini.
Mislim, forsiraš nelogičnu strategiju, imaš neki čudnovat stav spram poginulog Spahovića, nekakav odbrambeni. OK, tvoja stvar, ali pretjeruješ
I nije ovo nikakav stav prema njemu ili bilo kome.
Kad je onaj krmak zgazio one djevojke na Marijin Dvoru, svi smo bili unitarni u osudi postupka, brzine, alkohola ( iako je imao neki minimum. Vozio preko ograničenja, izgubio kontrolu, nije mogao stati i alajhmanet. Kriv milion posto.
Ova nezgoda o kojoj pričamo je klasični primjer paušalizma i duplih aršina. Kriv vam je nekim cudom lik kojeg mrzi cijeli grad, a nije kriv čovjek koji je izazvao udes. Mislim, ne mogu da shvatim toliki nivo subjektivnosti u percepciji. Da ti je mater poginula ovako, sigurno ne bi rekao vozač passata je djelimično kriv.
Benjamin, Benjo, Bengele je nebitan. Mogao je to biti bilo ko. Ova nezgoda se mogla desiti i na 60 na sat. Da je ovaj zgazio biciklistu, biste li rekli podjeljena je odgovornost jer biciklista nije vozio stazom ili kriv je neko ko je uradio zakonom zabranjen postupak?