Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

zilog

#31951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

geralt wrote: 29/05/2025 18:59
ultima_palabra wrote: 29/05/2025 18:48
geralt wrote: 29/05/2025 17:50
Musk je odvratan lik, ali mu ne treba podcjenjivati inteligenciju ni smisao za biznis. Svi su mu se smijali kad je kupio Tviter a ispostavio se kao genijalna investicija.

Njegov dugorocni plan za Teslu su robotaksiji, a za to mu je potrebno da federalne agencije malo zazmire i okrenu glavu, te da ne prave preveliku frku ako Teslin robotaxi tu i tamo pregazi poneko dijete. Desava se, cijena napretka.

Slicna stvar mu treba za SpaceX i svemirske programe. Sta mislis kojoj firmi ce biti proslijedjena vecina NASA budzeta za narednih desetak godina? Sta mislis cije ce rakete lansirati Trumpov Golden Dome sistem u orbitu? 800 i kusur milijardi, od kojih ce bar trecina otici direktno Musku.
Twitter je dobra investicija ako je cilj bio da se izabere Trump.

Naravno da nije glup, ali je zrtvovao puno toga, jos cekam da vidim sta ce biti payoff.
Nije samo za to, vec i za AI.

Open AI, Microsoft, Google i ostali muce veliku muku oko nalazenja materijala iz kojih ce njihovi AI sistemi da "uce", pa ih sad tuze ljudi i firme cija su intelektualna prava narusili. Musk za svoj Grok AI ima pristup kompletnoj Twitter arhivi i svemu sto je tamo objavljeno u zadnjih 20 godina, govorimo o stotinama miliona tvitova dnevno. Jedna od prvih stvari koje je uradio je blokiranje botova na Twitteru, da AI konkurencija ne bi mogla "cesljati" tvitove i koristiti ih za svoje modele.
Jasta radi, kad onomad objavih twit o polinomijalnoj regresiji, kroz analiticku inverziju Hankelovih matrica Faulhaberovih jednacina, namah dobih milion followera... :pisnuo:

Ovo za nedostatak "svjezeg" materijala, za ucenje, je tacno, ali je Twitter pretposljednje mjesto, gdje bi se taj materijal trazio, odmah ispred Tik-Toka...
banjaluka078

#31952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
Sud je privremeno omogućio ostanak carina dok traje žalba, a posljedice osjećaju domaćinstva i globalna tržišta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: 29/05/2025 16:17
vaučer wrote: 29/05/2025 08:06 Musk sad prelazi, tj već je prešao, u ‘zabrinuti posmatrač’ mod. Koliko Tesla dionice budu tonule - toliko će biti zabrinut za sto i jednu stvar, od tarifa, ratova, imigracije, korupcije bla bla. Ako zabrinutost ne upali da digne dionice preći će skoro u ‘borac za slobodu’ mod - gdje će se agresivnije ulizivati ljevici kroz glasnije kritiziranje vlasti, licemjerno trubljenje o vladavini zakona i bla bla. Ne upali li ni to do jeseni će ofarbati kosu u plavo i snimati tikitokove sa trans kćerkom.
Mislio sam da je on ovo radio zbog nekog svog gigamega AI projekta koji ce zamijeniti dio drzavne administracije. Ako je ovako skrsio prodaju Tesle radi malo kurcenja sa motorkom onda je gluplji nego sto sam mislio.
Ta priča o društvima koji žive u gradovima/polisima u blagostanju oslonjenim na tehnologiju i odvojene od ostatka zemlje sa svojim zakonima i drustvrnom selekcijom je zaista onako kao sto bi radili dzejmsbondovski negativci ali nekoliko njih je izgleda i guralo tu agendu.

I ja sam mislio da je to, medjutim, opet se dokazuje da je seljacina najrazornije oružje. Nista tehnologija.
Point.

#31954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

T
A
C
O
drug_profi

#31955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Trebao je Americi ovakav jedan opskurni lik na mjestu najmoćnijeg čovjeka.
Jer je dekadencija počela da zahvata cjelokupnu zapadnu hemisferu.
Treba neko da nas sve povali leđima na ledinu.
Peacean

#31956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

banjaluka078 wrote: 29/05/2025 22:13 https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
Sud je privremeno omogućio ostanak carina dok traje žalba, a posljedice osjećaju domaćinstva i globalna tržišta.
tuga za sud, al on ima svoju logiku

ali su već imali spreman odgovor u administraciji pozivajuci se na nesto iz 1976
15% carina
ako sam dobro skontao
iskacu mi stalno klipovi gdje se trumpova adminsitracija bori protiv sudova
istina je to je oko porezan na kongresu
ali ima i predsjednik svojih aduta
Truba

#31958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

drug_profi wrote: 30/05/2025 00:44 Trebao je Americi ovakav jedan opskurni lik na mjestu najmoćnijeg čovjeka.
nije on opskuran jer ga je izabralo 80-ak milijuna ljudi
opskuran je lik koji dobije milijun glasova ili manje
nego smo mi imali pogrešnu sliku amerike zbog americke holivudske filmske propagande

dogodio se cultural change s ovim izborima i to je ono što se mora poštovati makar kao i privremeni događaj (4 godine)
ali mislim da je Vance mnogo opasniji za AOC i demokrate od trumpa
Osmi Socrates

#31959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Jesi l' to bogati gledao slike AOC, pa je uveo u diskusiju bez ikakvog razumnog razloga?
alijagoro

#31960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Peacean wrote: 30/05/2025 15:13 Image
Mora se priznati da zna trolati :lol: :thumbup:
drug_profi

#31961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Truba wrote: 30/05/2025 15:19
drug_profi wrote: 30/05/2025 00:44 Trebao je Americi ovakav jedan opskurni lik na mjestu najmoćnijeg čovjeka.
nije on opskuran jer ga je izabralo 80-ak milijuna ljudi
opskuran je lik koji dobije milijun glasova ili manje
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=se ... eFluWhI%3D
Truba

#31962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Izuzetno je jedostavan i razumljiv
Zato je pobijedio
To sto burza pada...evo sase ne pada znaci najjaci smo :sax: :bih:
eltroxin

#31963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

apsidejzi wrote: 29/05/2025 10:02Neki dan kad su objavili da je Biden dobio kancer i da je terminalan, gledam ove MAGA-rce kako slave. Onaj kreten JD Vance pise nekakve pobjednicke tvitove bla bla. Jedini sa citave te MAGA strane, koji je iole imao neku ljudskost je bio zapravo Trump. Covjek napisao sasvim normalan tvit u stilu: zao mi je zbog toga, zelim ti brz oporavak. I ja onda kontam, jao se nama kad Trump ode, kakvi kreteni ce ga zamijeniti. Bez imalo obraza i casti. I tako to ispricam jednom kolegi koji je teski ljevicar. Znas kakav odgovor dobijem od njega? Kao: sta bi bilo da je obrnuto? Da je Trump dobio tu dijagnozu. Bi li se radovao. Ja kazem da ne bih jer ne zelim nikome da dobije tu dijagnozu. On mi kaze da on bi, jer je Trump toliko govno da je to zasluzio..
Ti, po obicaju, fulis sve zivo.. :lol:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tr ... ostalo_d_0
apsidejzi

#31964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

eltroxin wrote: 30/05/2025 22:55
apsidejzi wrote: 29/05/2025 10:02Neki dan kad su objavili da je Biden dobio kancer i da je terminalan, gledam ove MAGA-rce kako slave. Onaj kreten JD Vance pise nekakve pobjednicke tvitove bla bla. Jedini sa citave te MAGA strane, koji je iole imao neku ljudskost je bio zapravo Trump. Covjek napisao sasvim normalan tvit u stilu: zao mi je zbog toga, zelim ti brz oporavak. I ja onda kontam, jao se nama kad Trump ode, kakvi kreteni ce ga zamijeniti. Bez imalo obraza i casti. I tako to ispricam jednom kolegi koji je teski ljevicar. Znas kakav odgovor dobijem od njega? Kao: sta bi bilo da je obrnuto? Da je Trump dobio tu dijagnozu. Bi li se radovao. Ja kazem da ne bih jer ne zelim nikome da dobije tu dijagnozu. On mi kaze da on bi, jer je Trump toliko govno da je to zasluzio..
Ti, po obicaju, fulis sve zivo.. :lol:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tr ... ostalo_d_0
Vidio sam ovu vijest. Njegova prva reakcija je bila drugacija. Nisam ja fulio nego je on vjerovatno promijenio mantru po ko zna koji put. Ostatak posta i dalje stoji. Ko se raduje necijem kanceru je totalni debil.

A vidim ti si sebi za zivotnu misiju uzeo pracenje mojih postova i jedvacekanje da me negdje docekas. Pateticno.
Point.

#31965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Ova narandžasta vreća govana je iskonsko zlo u ljudskom obliku. Kao da njemu Angelnof Death nikad neće zakucati na rame.
Trump je tom prilikom rekao da Bidena ne treba "toliko sažalijevati" pa kao da to nije bilo dovoljno, nazvao ga je i opakim.

"Ako vam ga je žao, nemojte ga baš toliko žaliti, jer on je opak... Povrijedio je jako puno ljudi. Ja ga, iskreno, uopće ne žalim", rekao je Trump bez trunke empatije.
alijagoro

#31966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Point. wrote: 31/05/2025 09:46 Ova narandžasta vreća govana je iskonsko zlo u ljudskom obliku. Kao da njemu Angelnof Death nikad neće zakucati na rame.
Trump je tom prilikom rekao da Bidena ne treba "toliko sažalijevati" pa kao da to nije bilo dovoljno, nazvao ga je i opakim.

"Ako vam ga je žao, nemojte ga baš toliko žaliti, jer on je opak... Povrijedio je jako puno ljudi. Ja ga, iskreno, uopće ne žalim", rekao je Trump bez trunke empatije.
Jeste malo supacki,ali nije puno fulio ovdje narandza.
Point.

#31967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Šta nije fulio?
jeza u ledja

#31968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nekom nam je malo tukao Elona.
alijagoro

#31969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Point. wrote: 31/05/2025 09:56 Šta nije fulio?
Bidena trebaju zaliti njegovi najmiliji,ne ti,ja ili trump,nebih dalje,znamo aferime Bidena.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

UPALJEN ALARM
Direktori najvećih automobilskih kompanija poslali alarmantno pismo: ‘Morat ćemo zaustaviti proizvodnju!‘
U pismu, koje je također potpisala Udruga dobavljača vozila MEMA, dodaje se da bi, bez bitnih automobilskih komponenti, bilo samo pitanje vremena kada će američke tvornice vozila prekinuti proizvodnju

izvršni direktori najvećih automobilskih kompanija podigli su uzbunu zbog nadolazeće nestašice rijetkih zemnih magneta iz Kine koji se koriste u svemu, od motora za brisače vjetrobrana do senzora protiv blokiranja kotača, zbog koje bi tvornice automobila mogle biti zatvorene za nekoliko tjedana.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualn ... rva_pasica
klaun moronski
HarTar

#31971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by HarTar »

Trumpov savjet Macronu:

Pobrinite se da su vrata zatvorena. :lol: :lol: :lol:
Point.

#31972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

alijagoro wrote: 31/05/2025 10:05
Point. wrote: 31/05/2025 09:56 Šta nije fulio?
Bidena trebaju zaliti njegovi najmiliji,ne ti,ja ili trump,nebih dalje,znamo aferime Bidena.
Jel to opet genocide Joe i te gluposti. De Bogati
Hendrix

#31973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Joj ba apsidejzi dobro je ba te suplje. Ne zelim nikome zlo, mir u svijetu bla bla...nisi na takmicenju za Miss Universe. Odvadi malo te teske filozofije ne bi li nekako namako opet na svoj fah o ljevicarima.

Najjacom drzavom svijeta vlada reality show na celu sa apsolutnim egomanijakom i nadrogiranim psihopatom. A ti se uhvatio generaliziranja i gluposti.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#31974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Musk se drogirao dok je radio s Trumpom

Osim ketamina, redovno je konzumirao ekstazi i psihodelične gljive tokom svog uspona na političku scenu, rekli su anonimni izvori upoznati s njegovim aktivnostima za Times.

Image

Popularni podcaster i javni intelektualac Sem Heris (Sam Harris), koji je javno prekinuo prijateljstvo s Maskom, napisao je u januarskom biltenu: "Nešto ozbiljno nije u redu s njegovim moralnim kompasom, ako ne i s njegovom percepcijom stvarnosti".
Truba

#31975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

U teoriji zurnalizma amonimni nemaju tezinu istine
Mada vjerujem da najbogatiji cikica nije kao prosjecan covjek...svejedno...uspjeh je vidljiv

Koliki ocaj prsti iz tih medija
Post Reply