SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#92026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Od necega zaradjuje pare.

A da ima puste milione, pretpostavljam da bi se skucio negdje na Poljinama, ne u onoj ruznoj dvorac kuci u Berkusi. Ruznija samo ona dvije kuce iznad njega, kakva je ovo arhitektura i zasto na krovu ima svapski bunker iz 1942.

Image
Messier

#92027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Crvene_brigade wrote: 29/05/2025 23:08
Messier wrote: 29/05/2025 23:00
dječak sa šibicama wrote: 29/05/2025 22:55 Pa jasno, ista prica ko Smrk, neciji. Podijeljene zone uticaja.

Jel se sjeca neko ikakvog sukoba Smrka i Spahovica, i zasto ne :D
nije ,ovo je drugacije.
zavrsava se rat,Izo poklapa 20 do 50 prostora na rentu.

on preentava prava,menadjer iz sda

opstina naplacuje 250 km,on uzima milju,pa milju i pol,pa sad 3 il 4 il 8

on je korisnik prostora,odavno,iz 96te

smrk dila drogu i moze pasti,ovaj ne moze pasti,on i puskar
Ovo za općinske poslovne prostore nije istina. On zvanično nije formalni korisnik (Ugovor o zakupu sa Općinom Stari Grad Sarajevo) niti jednog općinskog prostora.

Budimo realni. To je lako provjerljiva informacija, i nemojte iznositi dezinformacije u javnost.
hajd,zaboravi.
sve si u pravu
Messier

#92028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

meni samo jedna stvar nije jasna,jel vi zivite o ovome gradu il ne zivite?
HelaS

#92029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04
U idealnom svijetu, svi bi postovali zakon. Ali ne zivimo u idealnom svijetu. Svako od nas svaki dan prekrsi taj isti zakon milion puta. Razlika je sto nismo uhvaceni ili sto nase krsenje zakona nije ( do sada ) preuzrokovalo nesrecu ove vrste. Voznja preko ogranicenja i 10 na sat je krsenje zakona. Svi to radimo, svi uzmemo telefon u ruku, svi smo nekad oduzeli pravo prvenstva, zavrsili preticanje na punoj i slicno. Vecina ljudi na ovoj temi konkretno je pausalna a pritom ne znaju osnove a da ne pricamo o faktima. 90% price o ovoj nezgodi je rekla - kazala.
Niko nece da prihvati cinjenicu da je nesreca nastala u momentu kad vozac passata pravi prekrsaj. Hajmo benju benjamina bengelea na kratko odvojiti od svega. Vozac passata zapocinje neregularnu radnju s odredjenim ciljem. Prilikom vrsenja te radnje dolazi u kontakt s drugim motornim vozilom. To motorno vozilo vozi nn osoba. Ta nn osoba izgubi zivot. Okolnosti nastanka nezgode kazu slijedece : vozac vozila a izaziva nezgodu vrseci nedozvoljenu radnju. On je pocinilac. Vozac vozila b, ne bi nastradao da vozac vozila a nije uradio to sto je uradio. Oklonosti i nacin voznje osobe b padaju u drugi plan. Pretpostavka je da bi vozac vozila b bezbjedno nastavio voznju da vozac vozila a nije napravio nedozvoljeni manevar. STA I GDJE VAM NIJE JASNO?
Sto se zabrane tice, nije mi poznata mjera kojom se vozacu koji skrivi udes s odredjenom kategorijom mogu oduzeti sve ostale kategorije. Mozda grijesim, ali prvi put cujem. Mada, moje misljenje je da on vjerovatno nikad nije ni polozio za motor.
Boldirano je bitno: Prilikom izvršenja prekršajne radnje, vozilo vozača "napada" motociklist, udara ga, sudara se s njim jureći prevelikom brzinom. Nije automehaničar doveo svoje vozilo u udar motocikla, to je uradio motociklist. Vozač Passata odgovoran je za prekršajno prelaženje preko pune linije, ali za udarac u njegov automobil, oštećenje automobila, svoju tešku povredu i smrt odgovoran je motociklist.

Možeš pitati zašto motociklist nije skrenuo s putanje da izbjegne sudar s Passatom. Odgovor je:
a) Možda nije imao vremena. U toj situaciji vozač Pasata je morao uočiti motociklistu, morao je zaustaviti svoje vozilo, a nije. Motociklist se zabio u njegovo vozilo i pri tom načinio ogromnu štetu. Sudski vještak treba procijeniti brzinu motocikliste. Da je brzina bila manja, da je bila usklađena sa propisom, motociklist se ne bi zabio u Passata ili bi stepen njegovih povreda bio drugačiji i ne bi mu život bio ugrožen;
b) Vozač Passata je gledao desno, ali nije uočio motociklistu. Ovaj je pretjeranom brzinom došao do Passata i zabio se u njeg.

Sad kad razmišljam, u oba slučaja krivac za nesreću i smrt je motociklist Benjamin Spahović. Prekršajna odgovornost pripada vozaču Passata, ali i prekršajna i krivična odgovornost pripada motociklisti.
Messier

#92030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

i nije mi jasno,kako sve ljude koji su osudjeni il protiv zakona, mozete svrstavati u iste skupine?

pa Celo,Juka i Ramiz Celo su odbranlli grad sa svojim ekipama.
ovi ga zlostavljaju.

sve je to isto?
jest,al u kurcu..kad pises u austriji diplomski rad u bosanskom ratu
last mohicans

#92031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Eno oglasio se buraz na storiju. Sve su učinili, oni i doktori, Allah je tako htio da ga uzme. Volio bi da je njega uzeo a ne Benju, ali valjda je Allahu drazi, pa ga sebi uzeo. Sve dzenetske bašće i nagrade mu želi, srest će se na boljem mjestu, bla, bla.. Oni koji su ga poznavali samo znaju kakav je bio čovjek. A tek kakva neman ha stavlja na storije, nekakav štrkljo iz Konjica se kune da neće biti zaboravljen, da je vječno s nama itd.
Hajmo sad ozbiljno, svako žali rođenog da je crni cigan, ali šta nam je ezdea donijela, samo oni i niko više, da je krasti, otimati, vrijeđati, reketariti, dilati, mlatiti, ubijati, ojaditi slabijeg, klanjati beš vakat, pa se okladiti, zalomiti vikednom, Bajramom, a sve Allah ti dao, selam alejk i demokratija. Mislim da smo kao društvo tu bitku izgubili. Pričao sam sa više omladinaca na ovu temu, iz finih porodica, koji su odgojeni i u vjeri, ne bave se lošima stvarima, ali im je sve ovo gore pobrojano uredu, brat, bruda itd. Ne podržavaju svi ove pošasti, ali velikom broju njih je ovo sve normala, šta fali.. Zemljo, otvori se, da svi propadnemo.
Messier

#92032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

last mohicans wrote: 29/05/2025 23:26 Eno oglasio se buraz na storiju. Sve su učinili, oni i doktori, Allah je tako htio da ga uzme. Volio bi da je njega uzeo a ne Benju, ali valjda je Allahu drazi, pa ga sebi uzeo. Sve dzenetske bašće i nagrade mu želi, srest će se na boljem mjestu, bla, bla.. Oni koji su ga poznavali samo znaju kakav je bio čovjek. A tek kakva neman ha stavlja na storije, nekakav štrkljo iz Konjica se kune da neće biti zaboravljen, da je vječno s nama itd.
Hajmo sad ozbiljno, svako žali rođenog da je crni cigan, ali šta nam je ezdea donijela, samo oni i niko više, da je krasti, otimati, vrijeđati, reketariti, dilati, mlatiti, ubijati, ojaditi slabijeg, klanjati beš vakat, pa se okladiti, zalomiti vikednom, Bajramom, a sve Allah ti dao, selam alejk i demokratija. Mislim da smo kao društvo tu bitku izgubili. Pričao sam sa više omladinaca na ovu temu, iz finih porodica, koji su odgojeni i u vjeri, ne bave se lošima stvarima, ali im je sve ovo gore pobrojano uredu, brat, bruda itd. Ne podržavaju svi ove pošasti, ali velikom broju njih je ovo sve normala, šta fali.. Zemljo, otvori se, da svi propadnemo.
basum sagosum
Messier

#92033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

ma mi se jos nismo rijesili rata, i to priznam.
nisu se rijesile mame mojih prijatelja rodjenih 77 , ogroman je teret rata koji nas nosi.

sta da radimo dalje?
to je jebeno glavno pitanje,klinci su nam 2000 plus godiste?

kako njima napraviti bolje drustvo sa ovako nama ludima?

jebe mi se za vas.sta ce biti sa njima?
dječak sa šibicama

#92034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Meni je interesantno da je kriminalcima Bog non stop u ustima.
Messier

#92035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

dječak sa šibicama wrote: 29/05/2025 23:35 Meni je interesantno da je kriminalcima Bog non stop u ustima.
dobro ti kopcas i drag si mi, neki si zandar s kosevskog.
ne volim zandare,ja sam acab ekipa.

al znam da si bio tu i da si prosao svasta.
ako si za kafu,zovi, na pijaci dole oko 7
Logovan

#92036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Čitao komentare na facebooku od nekog portala neki lik napisao kako je bio klošar i slično, napadoše ga ljudi, drvlje i kamenje po njemu. :shock:
last mohicans

#92037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Messier wrote: 29/05/2025 23:34 ma mi se jos nismo rijesili rata, i to priznam.
nisu se rijesile mame mojih prijatelja rodjenih 77 , ogroman je teret rata koji nas nosi.

sta da radimo dalje?

Nisi pomislio da glorifikovanjam ovakvih bolida činimo samo štetu našoj djeci i indirektno stvaramo neke nove Benje, Ize,Puške.. Plus sto usrane društvene mreže svakoj budali sa dvije čiste u glavi nude prostor i širinu, da.ovakve oplakuju, prizivaju dzenet i Božiju nagradu. Sizifov trud roditelji trebaju uložiti da bi doprli do svoje djece pričom, pričom i samo pričom. A neki ni to ne rade, ne uspijevaju, onda kad se sranje desi, svi se fatamo za glavu. Jako teško je vrijeme, kako za djecu, tako i za roditelje. Nek nam je Bog na pomoći.
dječak sa šibicama

#92038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ne treba se radovati nicijoj smrti, da ga zalim bas i ne ali nije mi drago, zao mi majke koja pati.

Isto tako vjerujem da mnogo nas osjeca olaksanje sto je makar jedan gaser maknut sa ulica, na mjestu Danisovog malog moglo je biti bilo cije dijete. Kamo srece da je Benjo jedini, ali nije.
last mohicans

#92039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 29/05/2025 23:43 Čitao komentare na facebooku od nekog portala neki lik napisao kako je bio klošar i slično, napadoše ga ljudi, drvlje i kamenje po njemu. :shock:
Kud ćeš šta više kad eno i CH emotivno i romantizirano veli:Tomo smogao snage oglasiti se, MMA zvijezda, bio mu rođeni brat, brat se hrabro borio do zadnjeg trena.... A druge vrlo lako operu. Tačno je da neki ezeda otpad stoji iza onog profila. Mi smo društvo koje je odavno otišlo u klinac.
dječak sa šibicama

#92040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Napadno, po drustvenim mrezama, oglasavaju se zaleci ljudi koji su ga najmanje voljeli. Bice i u cituljama tako, sto bi rekli u onom srbijanskom filmu, ko da najvecu citulju taj ga je ubio.
emigrazione

#92041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

E čuj zvijezda rijalitija :-) frajer pljačko benzinske pumpe i da ga žalim, nabijem ga na qurac...on je samo dokaz da mediji od svakog govneta mogu najbolju pitu da naprave
darius_maximus

#92042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

E čuj o mrtvima treba sve najbolje i neke žalopoljke.
Za onog kromanjonca?
E svašta ću čuti (možda ovo treba na onu temu popularne stvari koje ne kontam)...
Dead Man Walking

#92043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Vozac passata zapocinje neregularnu radnju s odredjenim ciljem
A dok on zapocinje tu radnju drugi ucesnik nesrece nije uopste u istom naselju a kamoli u vidokrugu.
Prilikom vrsenja te radnje dolazi u kontakt s drugim motornim vozilom.
Ne dolazi u kontakt nego ga udara to drugo vozilo.

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Vozac vozila b, ne bi nastradao da vozac vozila a nije uradio to sto je uradio.
Niti bi nastradao da nije uradio to sto je on licno uradio, tj. stvorio se na mjestu sudara sa Skenderije u 4-5 sekundi.

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Pretpostavka je da bi vozac vozila b bezbjedno nastavio voznju da vozac vozila a nije napravio nedozvoljeni manevar.
Pretpostavka je i da bi vozac vozila a bezbjedno nastavio svoj put da sa Skenderije nije doletjela raketa i udarila ga. Sta ti tu nije jasno?
suspect_zero

#92044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

dječak sa šibicama wrote: 29/05/2025 23:35 Meni je interesantno da je kriminalcima Bog non stop u ustima.
Hajde ba sta se ibretis, da je socijalizam bio bi Tito i partija (ne mislim na kolegu forumaša).....

Ja sam tebe pitala neki dan sjećaš li se jeli im jedan sin nastradao poslije rata isto na motoru.....priupitah druge kažu fulila sam nije njegov nego od lika što je držao neku kafanu ispod bistričke.
Izo je malo bio u ratu malo nije, često je poslovno :D izlazio iz grada, a kad je bio nije vidio linije nego je vrijeme provodio dižući tegove u sklopu kasarne (današnji parking na trgu Austrije, bilo ograđeno za vojsku...da i sunčao se) .
Ova priča da se bez Izinog aminovanja ne smije ništa u SG ne stoji....on odradi nešto za sebe ali i za druge jače igrače da ga ne diraju. Koliko znam jedna od Montana je njegova i taxi, ostale poslove ste već nabrojali :oops:

Da je toliko jak ne bi mu snaha bila med.sestra bila bi makar direktorica. Pričalo se davno da se boji Delalića a i sa Zikom nije bio baš za druženje...uglavnom cijela porodica udara na slabije od sebe a jačima se uvlači u šupak.
dječak sa šibicama

#92045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Zvezda rijalitija

Messier

#92046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

last mohicans wrote: 29/05/2025 23:44
Messier wrote: 29/05/2025 23:34 ma mi se jos nismo rijesili rata, i to priznam.

sta da radimo dalje?

Nisi pomislio da glorifikovanjam ovakvih bolida činimo samo štetu našoj djeci i indirektno stvaramo neke nove Benje, Ize,Puške.. Plus sto usrane društvene mreže svakoj budali sa dvije čiste u glavi nude prostor i širinu, da.ovakve oplakuju, prizivaju dzenet i Božiju nagradu. Sizifov trud roditelji trebaju uložiti da bi doprli do svoje djece pričom, pričom i samo pričom. A neki ni to ne rade, ne uspijevaju, onda kad se sranje desi, svi se fatamo za glavu. Jako teško je vrijeme, kako za djecu, tako i za roditelje. Nek nam je Bog na pomoći.
hajde mi objasni,koje ja to bolide glorifikujem?
emko1234

#92047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

Dead Man Walking wrote: 30/05/2025 00:09
emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Vozac passata zapocinje neregularnu radnju s odredjenim ciljem
A dok on zapocinje tu radnju drugi ucesnik nesrece nije uopste u istom naselju a kamoli u vidokrugu.

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Vozac vozila b, ne bi nastradao da vozac vozila a nije uradio to sto je uradio.
Niti bi nastradao da nije uradio to sto je on licno uradio, tj. stvorio se na mjestu sudara sa Skenderije u 4-5 sekundi.

emko1234 wrote: 29/05/2025 23:04 Pretpostavka je da bi vozac vozila b bezbjedno nastavio voznju da vozac vozila a nije napravio nedozvoljeni manevar.
Pretpostavka je i da bi vozac vozila a bezbjedno nastavio svoj put da sa Skenderije nije doletjela raketa i udarila ga. Sta ti tu nije jasno?
Nije mi jasno zasto ljudi kao ti imaju ista, ustavom zagarantovana prava kao i normalni ljudi. Za veliku vecinu ljudi na ovom forumu, test inteligencije bi trebao biti mandatoran.
Messier

#92048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

uvijek zelite neku pravdu nepostojanu,vecu za sebe ,nego za druge.
primarno,uvuci u svoj um poimanje pravde.

i onda ,sa vrha morala i postavljanja odnosa.

cek malo, jel mozete usporiti sa tom pricom?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

@emko1234 je u pravu.
Kriv je Passat. Oduzeo je prvenstvo, tu sva prica završava
Dead Man Walking

#92050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

emko1234 wrote: 30/05/2025 00:24
Dead Man Walking wrote: 30/05/2025 00:09

Nije mi jasno zasto ljudi kao ti imaju ista, ustavom zagarantovana prava kao i normalni ljudi. Za veliku vecinu ljudi na ovom forumu, test inteligencije bi trebao biti mandatoran.
Za tebe ne bi, jer bismo onda bili uskraceni za tvoje bravure.
Post Reply