ne bih ja sprijecio nekog da naplati u gotovini samo bih ga obavezao da sve preko nekog iznosa prijaviHakiz wrote: ↑19/05/2025 11:18OK. Pogrešno razumio.zubi wrote: ↑19/05/2025 11:08Nisu. Tek ce biti referendum o tome.Hakiz wrote: ↑19/05/2025 10:31
Čudno mi nije, ali još imam slobodu da iskažem neslaganje sa stvarima koje mi se ne sviđaju.
Neka koristi ko šta želi. Ko hoće aplikaciju, neka je koristi. Ko neće, neka ima opciju koja njemu odgovara.
Nije čudo što se ovo desilo: https://www.france24.com/en/live-news/2 ... nstitution
Dakle, Švicarci ustavom zaštitili gotovinu. A ne može se reći da Švicarci ne vole banke.
Polako nam se sve više uskraćuju opcije. I slobode.
Ima i ona grupacija u EU koja radi na tome da se u EU takođe zaštiti gotovina. Da bude obaveza svih da prihvate plaćanje i karticama i uređajima, ali i gotovinom. Da niko ne može odbiti ni jedan oblik plaćanja. Eventualno da ima limit do kojeg može gotovina, a skuplje od toga mora kartca, mobitel itd.
tipa sta me briga otkud nekom pare, on nek meni plati, a moje je da ako je preko npr 10000eur to fino prijavim sa podacima o kupcu poreskoj