Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Prije tri godine smo pokušali da skinemo zvjezdice i Garzi i Alibegoviću. Amaru smo uspjeli, a proteklih šest mjeseci smo lobirali za Garzu. FIBA jednostavno tako funkcioniše", započeo je Berbić i nastavio:
Klinac si ti uspio!!! Uspio je babo Teoman preko svojih veza da sinu skine zvijezdicu, al' vi iz saveza nista niste uspijeli. Uhljebi obicni!
shalla wrote: ↑27/05/2025 21:31
Pa da. HKS obećao, dajte ispisnicu za Matkovića, mi ćemo izlobirati da se Alibegoviću skine zvjezdica... Čak sam mislio da je to opšte poznato...
Kako onda sa Srbijom nismo mogli do istog sa Kondic-Garza?
Jedan zeli nastupati za Srbiju, drugi za BiH. I jos cinjenica da Srbi imaju jace veze od Hrvata.
Cini se meni da je neko nas Matkovica tek tako pustio. Mimo slucaja Alibegovic ...
Pa ako FIBA predsjednik ima tu moc, onda bi ga mogao kontaktirati Konakovic ili Reis Kavazovic
Nek im savez obeca prijateljsku tekmu protiv Qatar-a kao gest dobre volje i razvijanju kosarke u toj nama prijateljski dragoj zemlji....
Famoznu zvjezdicu skida odnosno razmatra pa tek onda ukida posebno tijelo FIBE a ovaj potonji samo aminuje dogovoreno.. Ne može jedan covjek po svom nahođenju davati sportska državljanstva, kakva god FIBA bila, nije toliko neozbiljna..
To dati KSBiH a ne ispoštovati prije toga saveze Poljske, Italije, Francuske i kompletne Afrike (najviše zahtjeva) je nerealno...
Daj Bože da ja griješim al Garza može doci samo u paketu sa vecom grupom igraca, po principu deset/dvadeset košarkaša za isto toliko reprezentacija koji dobivaju mogucnost igranja...
Famoznu zvjezdicu skida odnosno razmatra pa tek onda ukida posebno tijelo FIBE a ovaj potonji samo aminuje dogovoreno.. Ne može jedan covjek po svom nahođenju davati sportska državljanstva, kakva god FIBA bila, nije toliko neozbiljna..
To dati KSBiH a ne ispoštovati prije toga saveze Poljske, Italije, Francuske i kompletne Afrike (najviše zahtjeva) je nerealno...
Daj Bože da ja griješim al Garza može doci samo u paketu sa vecom grupom igraca, po principu deset/dvadeset košarkaša za isto toliko reprezentacija koji dobivaju mogucnost igranja...
Moze generalni sekretar diskrecionim pravom isto kao sto ministar vanjskih poslova diskrecionim pravom moze dati diplomatski pasos kome hoce. Naravno ako imas papire koji govore da si ti zaista za skidanje zvjezdice. Ovo nije napamet napisano nego je ovo rekao upravo predsjednik FIBE nekim nasim ljudima.
Problem je što nismo prvi u redu... Samo Južni Sudan ima tri košarkaša sa istim ili slicnim statusom kao Garza, Poljaci dva, Brazil dva, cak i Hrvatska mislim jednog... Afrika je puna košarkaša koji imaju afričko porijeklo i pasoš SAD, nemaju šanse za reprezentaciju Amerike i rado bi igrali za Angolu, Senegal i odakle sve vode porijeklo....
Dati Garzi a preskociti sve ove saveze koji puno, puno bolje kotiraju bio bi presedan, ovi bi haos napravili... Jedini ko bi tu mogao lobirati za BiH je Košarkaški savez Srbije preko Dodika (koliko god to smiješno bilo)...
Možda neki paket sa Vezenkovom via Kipar i još nekoliko selekcija, do deset, pa da tu upadne Garza... Solo, mislim da nema promil šanse...