SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Labirint

#91601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Labirint »

zdruzdjo wrote: 26/05/2025 22:56
Labirint wrote: 26/05/2025 21:48

Kakvi radari sta ce njemu radar pa 90 posto motora nema tablice tj ili zalijepe nesto preko,stavljaju maske za usta preko, lanac spuste neki ili jednostavno podignu tablicu. I sta ce mu onda radar, evidentirati ga? Jednostavno divljina , drotovi samo ko fikusi posmatraju a i da uhvate sud pusti i tako u krug...vise se nicemu ne ibretim davno je ovo otislo u krasni...
Pa evo na slici 6 na klix-ovoj vijesti se vidi traka zaljepljena preko tablice.
Ali dok je god kazna za takav prekrsaj smjesna, ta ce praksa i trajati. Ali eto, ja sam peh. veceras je iza mene isao T-rock jedno kilometar dva, "skenirajuci" me hocu li zavrnuti gas. Da sam imao kakav preljepak preko tablice, lanac, nesto.... zaustavio bi me. i platio bih straaaasnu kaznu.
Generalno se policija koristi metodama od prije 20,30,50 godina , stoje manje vise na istim mjestima, ponasaju se kao da su prespavali pola vijeka (sto i jesu), izadju sa patrolom npr kod stadiona Kosevo i tu prodrezde sat dva ne bil kakvog naivca uhvatili u prekoracenju, sve u svemu u 21.vijeku u ovoj kasabi od grada oni ne znaju/ne mogu porodicu Spahovic smiriti a kamoli sta drugo :oops: zalosno...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#91602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

HelaS wrote: 26/05/2025 23:24
teskeredzic_22 wrote: 26/05/2025 23:22
HelaS wrote: 26/05/2025 23:01

A čiji je "RAD" :D
Deponija je RAD-ova , bez njihove dozvole niko ne može deponovati.
Već si jednom napisao da je deponija "RAD"-ova. Pitam - čiji je "RAD" :D
Danas je kantonalni , sutra može biti privatni. Deponija je njihova , ne postoji drugo preduzeće za upravljanje istom.

Da ti obojim ?
last mohicans

#91603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Dead Man Walking wrote: 26/05/2025 21:22 Kad je neko nesretan jbg, nekad mu izleti dijete, nekad mu se odjednom pod stopalima nadje hauba po kojoj skace, nekad pasat na pjesackom dok jurca… Ne zelim nikom lose, valjda se oporavi i opameti.
Da je imao pameti, valjda bi se opametio nakon Danisovog malog.
HelaS

#91604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

teskeredzic_22 wrote: 26/05/2025 23:25
HelaS wrote: 26/05/2025 23:24
teskeredzic_22 wrote: 26/05/2025 23:22

Deponija je RAD-ova , bez njihove dozvole niko ne može deponovati.
Već si jednom napisao da je deponija "RAD"-ova. Pitam - čiji je "RAD" :D
Danas je kantonalni , sutra može biti privatni. Deponija je njihova , ne postoji drugo preduzeće za upravljanje istom.

Da ti obojim ?
Deponija "Smiljevići" je vlasništvo Kantona Sarajevo. Pravo da upravlja deponijom ima KJKP "RAD".
jao_situacije

#91605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

vidjeh bruku marica i specova od marin dvora ka ilidži kakav je to belaj bio
last mohicans

#91606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

4L0n3 wrote: 26/05/2025 21:45
kabal1337 wrote: 26/05/2025 21:27 ovo je cist primjer da radari ne sklanjaju vozace koji divljaju sa ulica.
Patrolu kada vidis, ti smanjis i ne prolazis tuda ako imas neke adrenalinske namjere.
Ko ce bengelea zaustavit jesil zdrav, nek je on ziv i zdrav al da bogda da ce doc pameti.
Ma nemojte tako, zna debeljko Katica, samo radara udari, kamera. Ne znam kako kamere ovog divljaka ne ufatiše. Gdje taj strašni T roc sto 16 traka slika.?!
dječak sa šibicama

#91607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

jao_situacije wrote: 26/05/2025 23:28 vidjeh bruku marica i specova od marin dvora ka ilidži kakav je to belaj bio
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250526196

posvadjali se Afganistanci i Bangladesani ciji je pilav bolji, i povukli mitraljeze kao argumente
MinistarKulture

#91608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MinistarKulture »

konektovan wrote: 26/05/2025 23:18
HelaS wrote: 26/05/2025 23:15
dječak sa šibicama wrote: 26/05/2025 23:09 Rafalanje, dakle imaju i dugo oruzje.

a raja se kao cudi sto Nijemci Francuzi okrecu udesno i hoce izbaciti ovu bagru iz drzave. Da dodam Dance i Svedjane, sve otvorenije govore o protjerivanju.
Dok nisi prenio i nama unio taj "zapadni" profašzam spram migranata, samo da napomenem da migrante BiH zanima k'o lanjski snijeg. Njihov interes je Njemačka, Francuska, Danska i Švedska, i oni su njihov problem. Da nema granica, mi očima migrante vidjeli ne bismo
Druze, dok ti ovdje pucaju, rafalaju, bodu, oni su nas problem, nisu svecki i danski.
UK planira napraviti centre za migrante po Balkanu gdje ce slati odbijene migrante, a sa obzirom da bi nasi predstavnici i mater prodali za marku, mogli bi nam tek postati problem :D

https://www.independent.co.uk/news/uk/h ... 57818.html#
last mohicans

#91609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sve je dobro dok se ova migrantska bagra ne odluči ostati i organizirati u bande. Tek tad smo ga najebali. Možda tad umire ovakve ko Spahoviće ili se udruže s njima. Katica pod hitno da u kamp postavi kamere, a ispred radare. Racije ne mora vršiti, ovo su fina afganistansko pakistanska djeca.
Dimu1927

#91610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Naoruzane grupe migranata hahaha bez brige institucije rade svoj posao imajte povjerenja

U pc ove bagre nema :bih:
Logovan

#91611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

teskeredzic_22 wrote: 26/05/2025 22:43 Možeš postati ravnodušan vremenom.
Ako svaki dan na svakom mjestu u svakom trenutku vidiš recimo na desetine nepropisno parkiranih automobila oguglaš.

Gledam večeras , hadžo je preko puta općine Novi Grad , na početku ulice u koju se prvo skreće desno kad se od RTV ide ka Švrakinu , parkirao autobus , pogasio sva svjetla otišao kući da spava.
Policija je udaljena 100 metara odatle.
Može mu se.
Dobro, može se reći da je tako, ali više je dobrih stvari, pozitivnih, koje su uvijek iznad nekakvih Spahovića, nepropisnih automobila, itd. Kad sve saberem grad mi se ne može gaditi.
tramvajtrojka

#91612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

last mohicans wrote: 26/05/2025 23:39 Sve je dobro dok se ova migrantska bagra ne odluči ostati i organizirati u bande. Tek tad smo ga najebali. Možda tad umire ovakve ko Spahoviće ili se udruže s njima. Katica pod hitno da u kamp postavi kamere, a ispred radare. Racije ne mora vršiti, ovo su fina afganistansko pakistanska djeca.
Od nase bagre i migrantske bagre gora je IOM bagra koja je desetine miliona uzela na ovim doktorima nauka, kakav je tu kesh pokraden

Taj isti IOM mora plaćati osiguranje dole kojeg nema, nasoj policiji pravi sranja sa zalbama, tuzbama ugrozavanjem ljudskih prava kad dodju u pretres, al neka uzme se milion na inkluziji migra da siju haljine dok ne dodje bruda sa kalashom :lol: :lol: onda policijo help pomagaj :mrgreen:
Thorgerson

#91613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

last mohicans wrote: 26/05/2025 23:39 Sve je dobro dok se ova migrantska bagra ne odluči ostati i organizirati u bande. Tek tad smo ga najebali. Možda tad umire ovakve ko Spahoviće ili se udruže s njima. Katica pod hitno da u kamp postavi kamere, a ispred radare. Racije ne mora vršiti, ovo su fina afganistansko pakistanska djeca.
Kako mislis dok se ne odluce?

Pa oni vec imaju organizovane bande i vladaju tim kampom. Niko ne smije tamo prismrditi.

Kako je moguce da imaju automatsko naoruzanje? Kad je zadnji put policija tamo radila racije? Bog sami zna sra bi nasli. Jeboga i iom, pa ne mpgu biti iznad zakona. Dodik zabranio migrantske kampove i svi to ispostovase. Sve nama natovarise. I to ni manje mi vise nego ih fino rasporedise. Sve kod glupih balija. Nece ni hrvati. Sto nema kamp u capljini, sirokom...

Hrpa ljudi koji zive u blazuju kazu da su sukobi u kampu svakodnevnica. Nedavno su bile neke pucnjave. A o tucama i sl, to vise niko ni ne spominje.

Dok se ne desi ovako vece sranje. A desavat ce se jos veca, ako mi budemo stajali sa strane i gledali ko telad.
Last edited by Thorgerson on 27/05/2025 00:33, edited 1 time in total.
HelaS

#91614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Thorgerson wrote: 27/05/2025 00:31

Pa oni vec imaju organizovane bande i vladaju tim kampom. Niko ne smije tamo prismrditi.

Kako je moguce da imaju automatsko naoruzanje? Kad je zadnji put policija tamo radila racije? Bog sami zna sra bi nasli.

Hrpa ljudi koji tamo zive kazu da su sukobi u kampu svakodnevnica. Nedavno su bile neke pucnjave. A o tucama i sl, to vise niko ni ne spominje.

Dok se ne desi ovako vece sranje. A desavat ce se jos veca, ako mi budemo stajali sa strane i gledali ko telad.
Šta predlažeš kolega? Možda da se skupimo noćas pred kampom, svako po neku toljagu i da riješimo slučaj? Ili znaš nešto efikasnije?
Thorgerson

#91615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

HelaS wrote: 27/05/2025 00:32

Kako je moguce da imaju automatsko naoruzanje? Kad je zadnji put policija tamo radila racije? Bog sami zna sra bi nasli.

Hrpa ljudi koji tamo zive kazu da su sukobi u kampu svakodnevnica. Nedavno su bile neke pucnjave. A o tucama i sl, to vise niko ni ne spominje.

Šta predlažeš kolega? Možda da se skupimo noćas pred kampom, svako po neku toljagu i da riješimo slučaj? Ili znaš nešto efikasnije?
Predlazem da policija stoji oko kampa i pretresa svakoga ko izlazi i ulazi u kamp.

Eto. Za pocetak. Da malo to dole prate. Pa jbt dice se tehnologijama pracenja, a ljudi im automatske puske tamo nosaju. :-)
last mohicans

#91616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Kako je moguce da imaju automatsko naoruzanje? Kad je zadnji put policija tamo radila racije? Bog sami zna sra bi nasli. Jeboga i iom, pa ne mpgu biti iznad zakona. Dodik zabranio migrantske kampove i svi to ispostovase. Sve nama natovarise. I to ni manje mi vise nego ih fino rasporedise. Sve kod glupih balija. Nece ni hrvati. Sto nema kamp u capljini, sirokom...

Hrpa ljudi koji zive u blazuju kazu da su sukobi u kampu svakodnevnica. Nedavno su bile neke pucnjave. A o tucama i sl, to vise niko ni ne spominje.

Dok su u kampu, ne ugrožavaju ostale građane toliko, a kad uđu u kvartove i mahale. Tad smo najebali. Ovo nije level organiziranih bandi kao što po Evropi ima, ovi se uglavnom bave nelegalnim rutama i uzimanjem para od migranata
Kada počnu valjati drogu, oružje, to je belaj. A što nema kampova u drugim dijelovima, pa valjda sto im nedaju, a mi merhametli i volimo pare od međunarodnih organizacija za socijalizaciju ove bagre. Eno je trojka pisao o tome ko keš uzima.
VoltaireN

#91617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VoltaireN »

moimoi wrote: 26/05/2025 13:01
Naslovnica wrote: 26/05/2025 12:49
moimoi wrote: 26/05/2025 12:37 Ma mi smo svi gospoda. Dodju nam stranci pa skupljaju smece po parkovima… jer-Dje cu ja to.. placam… necu ja tidje smece skupljati.
Za ove neartikulisane hadalje što ljumaju gradom, po kulturi stanovanja, manirima i elokvenciji ne da sam gospodin nego gospodar univerzuma.
Stranci doaze i sakupljaju smeće po parkovima? Ja ih nisam zvao, niti jedan papirić u tom parku nije moj.
Sramota jeste ali, opet ponavljam, nije do mene.
Ja imam dovoljno svog posla i obaveza, ne pada mi na pamet da idem po parkovima i sakupljam klošarsko smeće.
Ko želi, bujrum. Što se mene tiče, svako će dobiti "svaka čast, bravo, usmenu pohvalu i tjt". :thumbup:
Samo ne osuđujte druge zato što to ne rade.
I da, naravno da ja to plaćam, koliko treba ja platim.
Ne radi niko ni moj posao. Niti očekujem da ga radi. Ja sam plaćen za to.
Niti jedan papirić nije moj niti moje djece.
Moja djeca su odgojena i vaspitana, nadam se da će i oni, kada i ako dođe vrijeme, isto tako vaspitavati i svoju djecu.
Onda ti ne smeta prljavstina. Ja svoje dijete opet ucim da skupi svako smece kada je u prilici. Na moru vadi smece iz mora… voli roniti.. dakle ugodno s korisnim. Na planinama dok seta, ako imamo kesu sa sobom… Par puta po igralistima dok je jos jako mali bio.
Mislim da je to jedini nacin da imas cist grad ili ti zemlju…. Jer nema niti jedna drzava na svijetu toliko radnika cistoce koliko pojedinaca koje boli tuki.
:-) :lol:
mi skupljamo svoje smeće
čuj da mi djeca idu po parkovima naokolo i sakupljaju tuđi otpad :shock:
još da na kakvu iglu ili zarazu nalete nisi sva :shock: :-)
Dead Man Walking

#91618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

last mohicans wrote: 26/05/2025 23:25
Dead Man Walking wrote: 26/05/2025 21:22 Kad je neko nesretan jbg, nekad mu izleti dijete, nekad mu se odjednom pod stopalima nadje hauba po kojoj skace, nekad pasat na pjesackom dok jurca… Ne zelim nikom lose, valjda se oporavi i opameti.
Da je imao pameti, valjda bi se opametio nakon Danisovog malog.
Za likove bez savijesti nije isto kad nagrdi nekog, ili kad je on taj koji je nagrdjen. Prvo mu nije bilo dovoljno, a da li je ovo drugo ko zna.
VoltaireN

#91619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VoltaireN »

JoseMujica wrote: 26/05/2025 13:58
Naslovnica wrote: 26/05/2025 13:53
JoseMujica wrote: 26/05/2025 13:40

o tome kako se hinjski krivica za loš rad komunalnih službi sada prebacuje na građane...ne plaća Rad građane, već građani plaćaju Rad, a Rad kontroliše vlast, a ne građani

dok je Don Neonkova kamarila vedrila i oblačila bila je kriva vlast...sad kad vedri i oblači Trojkina kamarila odjednom krivi građani :lol:

za ove stvari je uvijek kriva vlast i tačka...sve mimo toga je jeftin pokušaj skidanja odgovornosti s onih koji imaju poluge u rukama da sistem učine boljim...sasvim nebitno jel ta vlast SDA, DF, SBiH, NES, SDP, NiP, NS itd. slobodno nastavi niz

ja sam dobar...kako si ti?
Ja još uvijek čekam da se identifikuje onaj štand sa jagodama za koji je @Chmoljo neki dan rekao da je izvor epidemije, pa da svi nastavimo sa normalnim životom.
dok god se pere vlast od odgovornosti ovdje neće biti normalnog života
ne baca vlast kauče gajbe gume i čuda pored kontejnera i okolo zgrada, niti je rad tu da kupi kabasti otpad, dobro te lik pito jesi dobar?
dotepenci, glasačko tijelo poznate zlatnokašikarske stranke, mrze grad i ne želi se asimilirati!
još mi se prcnu kada im kažem pokupi to iza sebe...peksinluk ukorijenjen a odgovor je kroz zube eto vi ste čistunci
fuj
a ti nastavi šuplju da je vlast kriva

u stvari u pravi si
ona vlast koja je bila ovdje 20 i kusur godina je kriva jer je dovela svoje peksine da bi bila na vlasti :zzzz:
made_in_sarajevo

#91620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Kako je slatko sto neki tek sad kontaju sta su migranti i da to veze nema sa katicom i mup ks. Razradjena ruta migranata, droga, kidnapovanje ljudi, trgovina ljudima, vozanje migranata, tarifa za sve ima, racije se rade ali dzaba kad je samo dio u kampu, imaju pravo odbiti i opet to nije do katice i mupa ks. Granicna policija zna ici tamo roviti, mup ks ide tamo i radi, agencija za strance ali danas uhapse bin ladena, sutra vec ima novi bin laden i to gori.

Nisu vise samo migranti jadni pjeske dosli, sve zemlje bratske muslimanske sudjeluju u ovome. Pa tako npr gospoja kakvu se vidi jednom u godini dodje na aerodrom sa svojom predivnom djecom, pa se ustanovi da nisu njena djeca, da tako djecu kradu, otimaju, kupuju i trguju sa njima po svijetu. Mi smo im zanimljivi od turske pa nadalje jer dodju iz bratske muslimanske zemljs bez vize, pokidaju dokumente i idu dalje prema HR ili jednostavno ostanu ovdje jer imaju razradjenu semu dilanja droge, sverca, kidnapovanja ljudi, trazenje otkupnine i tako dalje.

Tako da kad sretnete migranta na ulici, nek vam ga bude zao, kupite maramicu, brat musliman. Samo da znate vjerovatno ima vise para od vas, narkoman je, vjerovatno ima neku sataru kod sebe.

Radi se na ovome kako sam rekao ali nemamo mi toliko ljudi da ovo svakodnevno rade + sto povale glavnog danas, sutra je vec novi tu.

Nije dokazano ali moje misljenje da su odavno uvezani sa smrkom, naserom i ostalim dobrim ljudima i nosiocima ovog drustva.
zdruzdjo

#91621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Neki dan pricam sa momkom koji odnedavno radi u RAD-u na smetljarskom kamionu. Znaci u masini. Kaze sad su nam povecali i platu plus nam ide i topli obrok i on prezadovoljan. Reko onako ofrljativno koliko potrosis na jelo. Kaze pa nista, radim dva tri sata i gas kuci. :shock: :shock:
Hajd reko dobro.
U svojih 40 i kusur godina nisam vidio RAD vozila kao u protekli vikend da su radili. Dobro, naravno da se "peru" za svoj nerad i tu ne treba neka dilema zasto.
U subotu predvece na jednom mjestu vidim smetljaski kamion sa onom sapom za skupljanje kabastog otpada, grabi skule kojekakve koje se tu stalno bacaju bez izuzetka. jutros prolazim, na tom mjestu neki stari kauc plus nekih skula. E pa stvaaaarno, ima li kraja.
Da bog da bolovao i nemao na cemu lezati, pa mu zatrebao bas taj kauc.
Ja kad sam uselio u kucu koju sam kupio, bilo nekog starog namjestaja, kauca....itd. ljudi od kojih sam kupio kucu stari i nisam ih htio zahmetiti da izbaciju oni.
Sve plocasto sam izlupao i odnjeo komsiji da lozi, zice i sav metal iz kauca sam odnjeo na otpad, konstrukcije drvene isjekao i komsiji da lozi, samo sam platna smotao u bacio u kontejner. toga je bilo mozda dvije tri kese malo vece. nije mi palo na pamet da ista bacim pored kontejnera.
made_in_sarajevo

#91622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Kad spomenu kabasti otpad, ide bajram idu kurbani, ide nova bolest da nam jebe majke. Prodje li iko pored stocne pijace, ljudine onako svake srijede dovuku stotine ovaca, rostilj, hrana, sikirica ma svega ima, a samo preko ograde tona smeca sto se baca. Renoviranje stana, kuce, stari kauc, smece ma deponija klasicna.

Naravno ove sa pojace libo tuki, korida vec najavljena 8-) .

Imat cemo mi jos problema jer ljudi nece da rade svoj posao. Frajer se haman pobio sa sefom u jednoj kantonalnoj firmi jer u bermudama dolazi na posao. Nece on radne hlace da obuce vruce mu, a radi oko masina, kamiona. Skoro do otkaza doslo, bolovanja otvaro ali sef supak. Eh sad bi trebala vlada uci i otpustiti 300 ljudi u prvom krugu od cistacice do sefa, pa da vidimo hoce li ostatak raditi ili nece. Samo imamo drugi problem, sivro i i sivre i zakon gdje ga ne mozes otpustiti samo zato jer je radi posao. Tuzit ce vladu i morat ce ga vratiti i treci problem gdje naci novih 300 ljudi da rade to, pogotovo kad budzetski posao nije vise toliko interesantan kao prije.

Kako god propadamo ali propasti necemo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#91623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Migranti su nasa bratja :bih:
mayab

#91624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

made_in_sarajevo wrote: 27/05/2025 06:08 Kako je slatko sto neki tek sad kontaju sta su migranti i da to veze nema sa katicom i mup ks. Razradjena ruta migranata, droga, kidnapovanje ljudi, trgovina ljudima, vozanje migranata, tarifa za sve ima, racije se rade ali dzaba kad je samo dio u kampu, imaju pravo odbiti i opet to nije do katice i mupa ks. Granicna policija zna ici tamo roviti, mup ks ide tamo i radi, agencija za strance ali danas uhapse bin ladena, sutra vec ima novi bin laden i to gori.

Nisu vise samo migranti jadni pjeske dosli, sve zemlje bratske muslimanske sudjeluju u ovome. Pa tako npr gospoja kakvu se vidi jednom u godini dodje na aerodrom sa svojom predivnom djecom, pa se ustanovi da nisu njena djeca, da tako djecu kradu, otimaju, kupuju i trguju sa njima po svijetu. Mi smo im zanimljivi od turske pa nadalje jer dodju iz bratske muslimanske zemljs bez vize, pokidaju dokumente i idu dalje prema HR ili jednostavno ostanu ovdje jer imaju razradjenu semu dilanja droge, sverca, kidnapovanja ljudi, trazenje otkupnine i tako dalje.

Tako da kad sretnete migranta na ulici, nek vam ga bude zao, kupite maramicu, brat musliman. Samo da znate vjerovatno ima vise para od vas, narkoman je, vjerovatno ima neku sataru kod sebe.

Radi se na ovome kako sam rekao ali nemamo mi toliko ljudi da ovo svakodnevno rade + sto povale glavnog danas, sutra je vec novi tu.

Nije dokazano ali moje misljenje da su odavno uvezani sa smrkom, naserom i ostalim dobrim ljudima i nosiocima ovog drustva.
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

HelaS wrote: 26/05/2025 23:15
dječak sa šibicama wrote: 26/05/2025 23:09 Rafalanje, dakle imaju i dugo oruzje.

a raja se kao cudi sto Nijemci Francuzi okrecu udesno i hoce izbaciti ovu bagru iz drzave. Da dodam Dance i Svedjane, sve otvorenije govore o protjerivanju.
Dok nisi prenio i nama unio taj "zapadni" profašzam spram migranata, samo da napomenem da migrante BiH zanima k'o lanjski snijeg. Njihov interes je Njemačka, Francuska, Danska i Švedska, i oni su njihov problem. Da nema granica, mi očima migrante vidjeli ne bismo
Dok se ne dokopaju Njemacke, Francuske, Danske i Svedske, tebi rafalaju pod prozorom.
Ako zivis u BiH naravno.
Post Reply