Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sumirprimus

#32426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

BAK-eV wrote: 26/05/2025 14:54
sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:49 Znaci i poslije komsica komsic? Dzaba sto se tim potezom nikakve koristi nije imalo osim sto je godspodin na poziciji koliko godina, jel stigao genjca?
Hoces reci, da ja bolje, da u Predsjednistvu sjede Covic i Cvijanovicka napram Becirovica?
Moje misljenje je da je najbolje da smo mi jedno SEKULARNO, gradjansko, proeuropsko drustvo, gdje postoji samo jedna nacija bosanska, no situacija nije takva. I sto onda gubiti poene tamo gdje i ne moras, na pitanju hrvatskog clana predsjednistva, dok god je ovakva podjela snaga u drzavi i trebaju ti ti isti hrvati ako mislis u eu. Haman da ne mislimo.
btw mislim da zasluzujemo boljeg, elokventnijeg, sposobnijeg, i od becirovica kamol prvo dvoje nabrojanih.
Last edited by sumirprimus on 26/05/2025 14:56, edited 1 time in total.
Skijaš

#32427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:52
Skijaš wrote: 26/05/2025 14:50
sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:49 Znaci i poslije komsica komsic?
Poslije pruzanja zaledjine Dodiku, izbacivanje iz vlasti.
ko ga je gurnuo dodiku u zaledje, prije 8 10 godina?
Svasta se nesto desavalo u zadnjih 30 godina, ja govorim o posljedicama aktuelnih poteza.
sumirprimus

#32428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Skijaš wrote: 26/05/2025 14:56

Svasta se nesto desavalo u zadnjih 30 godina, ja govorim o posljedicama aktuelnih poteza.
Pricam o prstu u oko hrvatima u vidu izbora zk ponovo za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Skijaš

#32429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:56 sto onda gubiti poene tamo gdje i ne moras, na pitanju hrvatskog clana predsjednistva
Jacanjem HDZ-a ulaskom njihovog kadra u Predsjednistvo jacas i Dodika. Nije to neka komplikovana matematika.
sumirprimus

#32430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Skijaš wrote: 26/05/2025 14:58
sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:56 sto onda gubiti poene tamo gdje i ne moras, na pitanju hrvatskog clana predsjednistva
Jacanjem HDZ-a ulaskom njihovog kadra u Predsjednistvo jacas i Dodika. Nije to neka komplikovana matematika.
Bas smo ih oslabili sa ZK u predsjednistvu sve ove godine :lol:
Daj skijas ne zajebaji, nismo djeca.
dr_Evil

#32431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:53 fakt, najgori su ovi preobrazeni, iz liberala u nacionalne zastitnike :D
kako god, sta je bolje za bosnjake da se point ne uvredi i povredi, savez sa hrvatima ili glavom u zid, smai protiv svih? u ovakvoj podjeli snaga na svjestkoj sceni?
Khm.. samo da naglasim.

Nisam za ovu ludoriju oko Komsica, mada i ne znam sta je alternativa, pa se i ne zamaram, svakako ne glasam za njega.

Ali cu sve vas samo da podsjetim, da smo mi izabrali savez sa Hrvatima i Hrvatskoj 1992-e. I taj je savez na neku cudnu foru bio protiv Srba, a za suverenu BiH, i danas neko kaze da cemo ako se udruzimo sa Hrvatima biti za suverenu BiH i valjda je opet stititi protiv Srba. Samo podsjetnik za sve da ste prosli put zavrsili iza zice i u logorima HZHB-a, a BIH se ugasila na 2-3 godine.

Naprijed se mora, i traziti kompromis svakako, ali takav savez nece rezultirati sa vise BIH, niti sa europskim vrijednostima koje ocekujemo;)

Sta na nebi to i na zemlji, ili ti ga sta u Federaciji to i u CP-u. A ovaj problem Komse ili Dragana svakako moramo rijesiti da nasi susjedi Hrvati budu zadovoljni.
Last edited by dr_Evil on 26/05/2025 15:01, edited 1 time in total.
Skijaš

#32432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:57
Skijaš wrote: 26/05/2025 14:56

Pricam o prstu u oko hrvatima u vidu izbora zk ponovo za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Covic je pismeno trazio da mu se doveze logorase koji su mu trebali kao radna snaga puno prije izbora Komsica. I tog ga vremena nije sramota, on se tim ponosi.
sumirprimus

#32433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 26/05/2025 15:01
sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:53 fakt, najgori su ovi preobrazeni, iz liberala u nacionalne zastitnike :D
kako god, sta je bolje za bosnjake da se point ne uvredi i povredi, savez sa hrvatima ili glavom u zid, smai protiv svih? u ovakvoj podjeli snaga na svjestkoj sceni?
Khm.. samo da naglasim.

Nisam za ovu ludoriju oko Komsica, mada i ne znam sta je alternativa, pa se i ne zamaram, svakako ne glasam za njega.

Ali cu sve vas samo da podsjetim, da smo mi izabrali savez sa Hrvatima i Hrvatskoj 1992-e. I taj je savez na neku cudnu foru bio protiv Srba, a za suverenu BiH, i danas neko kaze da cemo ako se udruzimo sa Hrvatima biti za suverenu BiH i valjda je opet stititi protiv Srba. Samo podsjetnik za sve da ste prosli put zavrsili iza zice i u logorima, a BIH se ugasila na 2-3 godine.

Naprijed se mora, i traziti kompromis svakako, ali takav savez nece rezultirati sa vise BIH, niti sa europskim vrijednostima koje ocekujemo;)

Sta na nebi to i na zemlji, ili ti ga sta u Federaciji to i u CP-u. A ovaj problem Komse ili Dragana svakako moramo rijesiti da nasi susjedi Hrvati budu zadovoljni.
Dakle po onoj staroj narodnoj, ti da se ...... al da ti ne udje? e pa nece da moze, negdje mora kliznut.
Kompromis sa srbima ili sa hrvatima, sta je blize i realnije, a hocemo u EU? Ako nista ceka nas prva prepreka u vidu hrvatske vlade.
i onda sta je realnije, jbni clan predsjednistva bar za komproomis ili glavom u zid?
Danguba

#32434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:49 Znaci i poslije komsica komsic?
Kao on se naljutio jer mu namecemo Komsica a sve to radi Dodik na entitetskom nivou.
Sve hrvatske funkcije popunio sa kadrovima iz SNSD i dr.stranaka koje Hrvate znamo koliko vole i postuju.

https://vijecenarodars.net/index.php/sa ... kog-naroda

A tako je i sa ministarstvima.
sumirprimus

#32435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Nismo mi njemu nametnuili nego bh hrvatima.
koji a to je fakt vecinski glasaju za hdz.
Skijaš

#32436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:03 Dakle po onoj staroj narodnoj, ti da se ...... al da ti ne udje? e pa nece da moze, negdje mora kliznut.
Kompromis sa srbima ili sa hrvatima, sta je blize i realnije, a hocemo u EU? Ako nista ceka nas prva prepreka u vidu hrvatske vlade.
i onda sta je realnije, jbni clan predsjednistva bar za komproomis ili glavom u zid?
Sarajevo je spremno za izborni zakon, samo trebali pokazati da to nece voditi jacanju Dodika. Do Covica je.
sumirprimus

#32437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Moje misljenje je da nepotrebno zatezemo sa hrvatima, jer smo nemocni da se izborimo sa rs i dodikom, i samo sebi tovarimo jos vecu muku i probleme na ledja, a nismo sposobni da odradimo posao ni na nivou kantona gdje nemamo probleme sa hdzom i snsdom.
evo primjeri tuzlanskog, sarajevskog i zenickog kantona. mozemo gradit bolje drustvo a i drzavu pocev od ovih kantona, plus jos sbk i usk.
Skijaš

#32438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:07 Nismo mi njemu nametnuili nego bh hrvatima.
Narod moze biti izmanipulisan. I Nijemcima se moralo nametati rjesenje protiv njihove volje, na kraju se u odbranu Firera slalo petnaestogodisnjake ali takva odlucnost nije argument za uvazavanje sovinisticke ideje kao legitimne. Radi se o ekipi odgovornoj za sudski dokazan udruzeni zlocinacki poduhvat, i oni od tih zlih namjera ne odustaju.
BAK-eV

#32439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:56
sumirprimus wrote: 26/05/2025 14:49 Znaci i poslije komsica komsic? Dzaba sto se tim potezom nikakve koristi nije imalo osim sto je godspodin na poziciji koliko godina, jel stigao genjca?
Hoces reci, da ja bolje, da u Predsjednistvu sjede Covic i Cvijanovicka napram Becirovica?
Moje misljenje je da je najbolje da smo mi jedno SEKULARNO, gradjansko, proeuropsko drustvo, gdje postoji samo jedna nacija bosanska, no situacija nije takva. I sto onda gubiti poene tamo gdje i ne moras, na pitanju hrvatskog clana predsjednistva, dok god je ovakva podjela snaga u drzavi i trebaju ti ti isti hrvati ako mislis u eu. Haman da ne mislimo.
btw mislim da zasluzujemo boljeg, elokventnijeg, sposobnijeg, i od becirovica kamol prvo dvoje nabrojanih.
Licno smatram da su upravo Hrvati smetnja nasem putu ka EU.
sumirprimus

#32440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Skijaš wrote: 26/05/2025 15:13
Narod moze biti izmanipulisan. I Nijemcima se moralo nametati rjesenje protiv njihove volje, na kraju se u odbranu Firera slalo petnaestogodisnjake ali takva odlucnost nije argument za uvazavanje sovinisticke ideje kao legitimne. Radi se o ekipi odgovornoj za sudski dokazan udruzeni zlocinacki poduhvat, i oni od tih zlih namjera ne odustaju.
joj narod izmanipulisan. jos poredi sa svabama iz ww2 i firerom :lol: :-)
evo ovo je zalosno. igras sa kartama koje imas, ili brzo gubis i ides kuci.
sumirprimus

#32441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

BAK-eV wrote: 26/05/2025 15:14

ok, tovje misljnje, evo ne stoje na putu boljeg uredjenja i povezivanja sk, tk i zdk... sta onda?
Novak20

#32442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Skijaš wrote: 26/05/2025 05:11
OK, evo odgovoricu ti na svaku tezu, taksativno (mada to bespotrebno siri diskusiju). Samo nemoj odustajati od dijaloga :-D Dakle ....
1.b je realna opcija u budućnosti.
U zadnjih se 30 godina drustvo nije priblizilo rjesavanju dileme koji bi od naroda trebao imati apsolutnu kontrolu nad Vitezom ili Mostarom, a u medjuvremenu se tu dilemu prosirilo i na Stolac i Brcko. Zasto mislio da bi se to moglo "rijesiti" u sljedecih 30 godina ?
U zadnjih 30 godina ovo se društvo još više podijelilo. Gradovi i općine većinom postaju monoetnički, san o bh naciji i „građanskoj državi“ ostaje samo san koji se sve rjeđe sanja, a etnički miješane sredine o kojima pišeš su sve rjeđe i specifičnije. Ne znam da li se baš mogu porediti i da li je tu potrebna „apsolutna kontrola“ jednog naroda. Mostar zakonski ima “legitimno predstavljanje“, Brčko je zakonom uređen distrikt, a Vitez, Stolac, Žepče i još poneko mjesto svoje borbe za većine vode čisto građanski po Izbornom i Zakonu o lokalnoj samoupravi bez neke "visoke politike".

Opcija 1.b je bolja od tvojih hipotetskih opcija "gašenja" i/ili podjele BiH koje su jednako realne u slučaju da se ništa ne promijeni u skorije vrijeme, a preferirana 1.c opcija favorizirana od strane bošnjačke politike i MZ dokazano nije uspjela za 25 godina pokušaja pa ne vjerujem da je vrijedi forsirati još trideset.
Turska je daleko
Ankara je dalje od Bakua nego od Sarajeva, Istanbul pogotovo, i ako je Baku dobio od Turske sve sto je Azerbejdzanu trebalo, ne vidim logisticke prepreke da se asistira Sarajevu.
U Bakuu su državna vlast Azeri, u Sarajevu Bošnjaci, Srbi i Hrvati tako da ti je primjer jako loš. Osim ako ne misliš da je državna vlast BiH u rukama političkog Sarajeva ili će barem biti ako je napuste srpski i hrvatski predstavnici.
Nije problem u logistici i podršci Turske nego u tome što dokazivanje suvereniteta političkog „Sarajeva“ nad BiH treba sprovesti u Banja Luci, Bjeljini, Trebinju, Grudama, Neumu....
Sumnjam da uz svu tursku logistiku i tehniku političko „Sarajevo“ ima želju da srlja u avanturu napada na susjede i komšije radi dokazivanja tko je glavni u BiH.
Hrvatska je blizu
Bila je Hrvatska jos blize, sjecam se vremenskih prognoza HTV-a cije su karte pokazivale Hrvatsku sa granicom kod Fojnice. Ne vjerujem da su spremni za slicnu egzibiciju.

Mijenjaju se vremena kao i vremenska prognoza. Nema više granice kod Fojnice na HTV ali ni poruka da Hrvati u BiH svoje probleme rješavaju u Sarajevu. Hrvatska je većinu svojih vanjskih političkih ciljeva ispunila i danas je politički potpuno ujedinjena po pitanju položaja Hrvata u BiH.
EU i NATO država na 2/3 bh granice danas može iskreno pomoći ali i odmoći na tisuću načina. Ne treba neka pamet da se to vidi. Pitanje je samo da li treba gledati ispred ili iza sebe.
a Erdogan se povlači iz politike nakon ovog mandata.
On se po njihovim pravilima ne moze ponovo kandidovati za predsjednika, moze recimo biti premijer. Osim toga, to nije prvi put da je rekao kako se nece vise kandidovati, pa se ipak kandidovao. Mislis da bi neko njegovog profila ostavio politiku i poceo unucad voditi u ribu i na sladoled ?
Mislim da političko ili bilo kakvo drugo oslanjanje na Erdogana i Tursku nije dobro za onoga tko to radi ne radi svoje obrane nego radi ostvarenja dominacije. Erdoganova ruka jeste dugačka ali BiH nije ni Azerbajdžan ni Sirija.
Tvoja jedina ispravna, podebljana i podvućena opcija jeste moguća ali nije jedina sve dok Dodik pokazuje da BiH ne može da ga uhiti i da institucije BiH ne mogu imati puni suverenitet na svim dijelovima BiH.
Tu se slazemo. Ali ja sam optimista, cim je pacijent morao Srbima prijetiti oduzimanjem imovine, postalo je jasno da blefira. Sad samo treba (politicki) umlatiti one u Sarajevu koji mu pokusaju pomoci i ovo ce se rijesiti. Bitno je da postoji cilj, a to podvuceno i podebljano je jedina ispravna opcija.
Ništa se neće riješiti samo od sebe. Svi u BiH imaju ciljeve koje nastoje realizirati u uvjerenju da su njihovi ciljevi jedina ispravna opcija samo je problem što danas u BiH više nitko nema političke, ekonomske, demografske ili bilo koje druge snage da samostalno ili uz nečiju pomoć realizira bilo što.
Možemo se iscrpljivati u nedogled, kaskati za drugima i to je to. Svi će biti sve slabiji, nitko neće iz ovoga izaći jači. Ni narod(i) ni država BiH.
Glede Amera, zašto ovaj bivši veleposlanik koji je otišao hinjski tiho spominje raspad BiH ? Sumnjam da navija za Srbe.
Pa kaze da do toga ne moze doci mirno. Na silu vjerovatno moze, ali bi ta sila trebala biti zubatija nego ona od prije tri decenije. Sad koliko je to realno ...
Znam što Murphy kaže samo me čudi zašto to nije govorio prije par mjeseci dok je on osobno vedrio i oblačio u BiH i pokrenuo ovu političku agoniju koju danas gledamo, a tiče se dokazivanja stvarnog autoriteta institucija države i OHR na čitavom teritoriju BiH.
Sila je danas potrebna prije svega da se autoritet države i njenih institucija obrani. Ako nema te sile, ne vidim potrebe ni za kakvom drugom.
Last edited by Novak20 on 26/05/2025 15:29, edited 1 time in total.
Skijaš

#32443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:14
:-D cuj lose su karte .... Dodik i Covic divljaju, pa hajde da ih ojacamo jos jednom stolicom u Predsjednistvu :-D Kako bi tek tad Sarajevu bile dobre karte na raspolaganju.
BAK-eV

#32444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:15

ok, tovje misljnje, evo ne stoje na putu boljeg uredjenja i povezivanja sk, tk i zdk... sta onda?
Pa sta to fali Hrvatima i Srbima u TK, KS, USK, PK i ZDK?

Imaju svoje firme, katolicke centre, prave crkve gdje hoce, rade u policiji, opstini, telekomu, posti, djeca im uce hrvatski u skoli.

A odi malo u Duvno, Livno, Stolac, Capljinu, Ljubuski, Kupres, Grahovo ...i vidjeces diskriminaciju nehrvata na svakom koraku

Pa cak i u mjesanom HNK ne moze gigant Bingo otvoriti objekat u Neumu recimo...
BAK-eV

#32445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Sto se tice povezivanja kantona, pa to je sve na federalnom nivou i tu se isto prave smisalice s njihove strane.

Hrvati koce cak 5C koridor zbog Hrvatske iako i sebi time stete.

I uvijek ce stetiti i sebe i nas, ako je to u korist Hrvatske.

Tako da to nije neko moje vidjenje nego fakticko stanje na terenu...
sumirprimus

#32446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Skijaš wrote: 26/05/2025 15:22

:-D cuj lose su karte .... Dodik i Covic divljaju, pa hajde da ih ojacamo jos jednom stolicom u Predsjednistvu :-D Kako bi tek tad Sarajevu bile dobre karte na raspolaganju.
a sta komsic radi po tom pitanju kao brana njihovom divljanju? dzaba uletio klizeci. a svi znamo da nije izabran po volji hrvata.
zao mi je ali nam je drzava podijeljena po nacionalnim savovima tri naroda 2 entiteta. nismo unitarna niti gradjanska 1 covjek 1 glas drzava.
niste realni.
naravno da nam nisu dobre karte, s obzirom na situaciju u regiji i u svijetu. slijep pored oba oka, kamikaza nisam.
Skijaš

#32447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

Novak20 wrote: 26/05/2025 15:16
Skijaš wrote: 26/05/2025 05:11
OK, evo odgovoricu ti na svaku tezu, taksativno (mada to bespotrebno siri diskusiju). Samo nemoj odustajati od dijaloga :-D Dakle ....
1.b je realna opcija u budućnosti.
U zadnjih se 30 godina drustvo nije priblizilo rjesavanju dileme koji bi od naroda trebao imati apsolutnu kontrolu nad Vitezom ili Mostarom, a u medjuvremenu se tu dilemu prosirilo i na Stolac i Brcko. Zasto mislio da bi se to moglo "rijesiti" u sljedecih 30 godina ?
U zadnjih 30 godina ovo se društvo još više podijelilo. Gradovi i općine većinom postaju monoetnički
Mozes li objasniti kome bi pripali Vitez, Mostar i Stolac ? Tokom onakvog rata se nije moglo povuci crtu medju narodima i stvar se zavrsilo formiranjem mjesovitih kantona, tako da mi zaista nije jasno gdje i kako povlaciti tu crtu danas (ili za dvije godine) ?
sumirprimus

#32448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

BAK-eV wrote: 26/05/2025 15:25
Sto se tice povezivanja kantona, pa to je sve na federalnom nivou i tu se isto prave smisalice s njihove strane.

Hrvati koce cak 5C koridor zbog Hrvatske iako i sebi time stete.

I uvijek ce stetiti i sebe i nas, ako je to u korist Hrvatske.

Tako da to nije neko moje vidjenje nego fakticko stanje na terenu...
A ha i tu nam kriv hdz?
ima logike lakse kriviti hdz iz sirokog, nego domace nesposobnjakovice iz nasih kantona na vlasti i u toj federaciji.
krenem od svog kantona, pa i ministara u istoj toj vladi bih.
recimo, prioritet prioriteta je trebalo biti povezivanje tuzle i sarajeva. ako hoces drzavu. licno meni vise godi povezivanje sa sjeverom orasjem, i eu. no pricamo o drzavi. i sta se uradilo po tom pitanu, nista.
Skijaš

#32449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:27
Skijaš wrote: 26/05/2025 15:22

a sta komsic radi po tom pitanju kao brana njihovom divljanju?
Zasto zaobilazis cinjenicu da bi slabe karte Sarajeva bile dodatno oslabljenje ulaskom HDZ-a u Predsjednistvo ?
dr_Evil

#32450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 26/05/2025 15:03
dr_Evil wrote: 26/05/2025 15:01
Khm.. samo da naglasim.

Ali cu sve vas samo da podsjetim, da smo mi izabrali savez sa Hrvatima i Hrvatskoj 1992-e. I taj je savez na neku cudnu foru bio protiv Srba, a za suverenu BiH, i danas neko kaze da cemo ako se udruzimo sa Hrvatima biti za suverenu BiH i valjda je opet stititi protiv Srba. Samo podsjetnik za sve da ste prosli put zavrsili iza zice i u logorima, a BIH se ugasila na 2-3 godine.

Dakle po onoj staroj narodnoj, ti da se ...... al da ti ne udje? e pa nece da moze, negdje mora kliznut.
Pa ne znam da li bi primio milokliz a da mi ne udje, samo prenosim da taj milokliz mozda prenosi sidu ili kakvu drugu bolest koju necemo moci izlijeciti.

Danas je clan predsjednistva, sutra federacija, prekosutra razlaz i motaj kablove. Dakle evo kompromis, sta u Federaciji to u CP-u. Jel biramo clana predsjednistva iz domova, super, biramo i onog iz CP-a. Eto vas pa se vi raspravljajte.

Kud ce veci patriotski cin i kompromis da se trazi reciprocan izbor predsjednistva u Federaciji i CP-u.
Post Reply