Moj susjed palermo bi ti rekao da je bolje da se Avdo obogatio nelegalno nego Ivointernazionale wrote: ↑26/05/2025 09:45Pitaj Palerma i Prpu za ovih 30 godina, oni su ekspertiHD_2015 wrote: ↑26/05/2025 09:31 Ništa sa skupa u Dejtonu nije rečeno a da nismo do sada znali. Stranci su se povukli nakon obaranja Aprilskog paketa. Visoki predstavnik već odavno ne nameće ništa (sjetite se spavača Schillinga i Incka).
Razlika je jedina da VP gubi moć kažnjavanja i nametanja, i to je signal sa srpsku i hrvatsku politiku da završe političkim putem ono što nisu vojno.
Nebitno kakvi su bili i kakvi će biti potezi probosanske politike, namjere Srbije i Hrvatske se nisu i neće promijeniti.
Ali sve to mi znamo. Isto kao što znamo da se masa infiltratora (forumaša koji se predstavlajju kao Bošnjaci, a nisu) na forumu pokrenula.
Hrvatska politika u BiH se nalazi pred demografskim slomom, a srpska pred ekonomskim. To su jedni od pravaca u kojima treba djelovati: nema ništa od nove izborne jedinice, nema ništa od toga da država i federacija plaćaju dug genocidne. Ovih postulata se moramo držati po svaku cijenu.
Treba djelovati i u drugim pravcima, jačanje industrije, namjenske industrije, jačanje kontakata sa prijateljima kako na Istoku tako i na Zapada. Ali ovo smo mogli i ranije, pa se spucalo 30 godina u ništa. Zapravo, nije ništa, mnogi su se polu-legalno i nelegalno obogatili.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#32376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Peacean
#32377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Do kad je Schmidtov mandat i može li se šta promijeniti kada stigne njegova zamjena?
-
archi_a
#32378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo kod velikosrba može biti kuknjava i protivljenje američkom bombardovanju vojnih položaja uranijumom i tomahavcima "srpske nejači" 95 i 99 u Bosni, Srbiji i na Kosovu, pa onda odu i šetaju se po nosačima aviona ili ponosnim nošenjem kožne jakne koja je u mladosti bila životna želja svakog američkog pilota. Samo kod mitomana možeš vidjeti protivljenje svemu što u rečenici ima ime Bosne i Hercegovine i onda ponsano izbaciti sliku na kojoj je potpisano predsjedništvo Bosne i Hercegovine! Srpski diznilend. Sudar realnosti. Lobotomija.
Donald je tu još 3 godine max. šta ćemo onda?

Donald je tu još 3 godine max. šta ćemo onda?

Last edited by archi_a on 26/05/2025 11:10, edited 1 time in total.
-
1Dante1
#32379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ici ce novi bedz.
-
Dr Arsla
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#32381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda cemo imati OHR bez VP, kao i ambasadu bez ambasadora 
- Point.
#32382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nakon izjava Grlića, Plenkovića i Zovko u Dejtonu jasno je kao dan da sadašnja Hrvatska nije dobronamjerni partner BiH i da je njihovo tobožnje zalaganje za BiH obična laž.
- Danguba
- DaysleepeR
#32384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne kontam svrhu ovog okupljanja u Daytonu osim da nas svi kolektivno poseru do kraja.
- MehmedPasaMoric
#32385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne treba Rus ni Madjar ali vala ne treba ni Svabo ni Austrijanac ni neki slican katoliban koji ce siljiti Covicu. Ima sasvim dovoljno neutralnih zemalja, Estonija, Latvija, Finska, Svedska, Portugal, Spanija, Italija itd.
-
Vjecita_zavrzlama
#32386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve su to krscani i dio zapada, bez hrvata ne mere , to je cak i Bakir rekaoMehmedPasaMoric wrote: ↑26/05/2025 11:55Ne treba Rus ni Madjar ali vala ne treba ni Svabo ni Austrijanac ni neki slican katoliban koji ce siljiti Covicu. Ima sasvim dovoljno neutralnih zemalja, Estonija, Latvija, Finska, Svedska, Portugal, Spanija, Italija itd.
- Prpa.ba
#32387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
De nam zavrzlama opet malo pisi o poturicama.. 
- Sanjarko
- Mr.Sojic
-
Vjecita_zavrzlama
#32390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja kao bosnjak zelim svom narodu dobro, i vidim prijetnju u tome.Pravi neprinatelji ovo misle:
Muslimani nam nisu nikakva braća :rigam . I što više brakova sklope sa Turcima, Arapima, Pakistancima to će im više i fizionomija govoriti da ne pripadaju ovom kontinentu. Trendovi u tom društvu kakvi su ovdje opisani mi se apsolutno dopadaju :smajl007
- vee-jay
#32391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odlicno --> dakle to znaci i za OstalePlenković u Daytonu poručio: Prava Hrvata u BiH ne smiju ovisiti o demografskim podacima
-
jusuf maskovic
#32392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
promjeniti tablete i manje čitati Mein kampf.HD_2015 wrote: ↑26/05/2025 09:31 Ništa sa skupa u Dejtonu nije rečeno a da nismo do sada znali. Stranci su se povukli nakon obaranja Aprilskog paketa. Visoki predstavnik već odavno ne nameće ništa (sjetite se spavača Schillinga i Incka).
Razlika je jedina da VP gubi moć kažnjavanja i nametanja, i to je signal sa srpsku i hrvatsku politiku da završe političkim putem ono što nisu vojno.
Nebitno kakvi su bili i kakvi će biti potezi probosanske politike, namjere Srbije i Hrvatske se nisu i neće promijeniti.
Ali sve to mi znamo. Isto kao što znamo da se masa infiltratora (forumaša koji se predstavlajju kao Bošnjaci, a nisu) na forumu pokrenula.
Hrvatska politika u BiH se nalazi pred demografskim slomom, a srpska pred ekonomskim. To su jedni od pravaca u kojima treba djelovati: nema ništa od nove izborne jedinice, nema ništa od toga da država i federacija plaćaju dug genocidne. Ovih postulata se moramo držati po svaku cijenu.
Treba djelovati i u drugim pravcima, jačanje industrije, namjenske industrije, jačanje kontakata sa prijateljima kako na Istoku tako i na Zapada. Ali ovo smo mogli i ranije, pa se spucalo 30 godina u ništa. Zapravo, nije ništa, mnogi su se polu-legalno i nelegalno obogatili.
i ono najvažnije
https://www.youtube.com/watch?v=7ijft7r9in4
- Peacean
#32393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kona ... /250526075Konaković: Američka politika prema BiH se ne mijenja, Dodik će dobiti finansijski udar kakav nije zamišljao
- Stabilizator
#32394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta radi Zovko u Daytonu? Odakle ona tamo?
- Point.
#32395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima neki samit NATOa valjda.
-
talijan97
#32396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U tom grmu lezi zec.
Izgleda da je pokretac svega ovoga demografski slom iz kojeg zele izvuci aparhejdske zakone.
Ostalo im je 3 godine jos da za mandata narandzastog clowna nesto ucine.
-
noviforumas
#32397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa u pravu je da se ne mijenja. Manje-vise ista politika prema BiH od Obame do danas, nazalost.Peacean wrote: ↑26/05/2025 12:53https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kona ... /250526075Konaković: Američka politika prema BiH se ne mijenja, Dodik će dobiti finansijski udar kakav nije zamišljao
Ove njegove sulude tvrdnje o stezanju obruca i ostala mastanja ne vrijedi vise ni komentarisati.
- dr_Evil
#32398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Birvaktile smo govorili "Hercegovina citav svijet naseli, a sebe ne raseli", doduse sad imas problem sto moderne mame vise vole instagram nego djecu, naravavno mamice svih nacija i narodnosti.
- Thorgerson
#32399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da je jasno ko dan odakle dolaze svi problemi u drzavi.
Mi bi sutra zivjeli kao rodjeni, da nas popuste nasi dragi susjedi hrvatska i srbija.
Dokle god oni drze prste u nasoj zemlji, nazalost stanje ce biti ovako.
A tesko da ce se ikada pojaviti druge politike u tim drzavama. Oni jednostavno opstaju na tome.
Stoga bi kosovo, makedonija i slovenija trebali da budu nama zahvalni i da nas dizu u nebesa, jer mi nosimo teret te dvije remetilacke zemlje na balkanu. Mi smo ti, koji na zalost moramo da to trpimo. Da nije nas okrenuli bi se oni ili sloveniji ili makedoniji, kosovu i sl. Jer ti tacno.vidis da pickousti nije mogao nista na kosovu i onda se okrenuo prema nama.
I to ujedno i jeste pokazatelj da moras nekada lupiti sakom i pokazati zube. Ne moze drugacije sa balkanskim siledzijama.
Mi bi sutra zivjeli kao rodjeni, da nas popuste nasi dragi susjedi hrvatska i srbija.
A tesko da ce se ikada pojaviti druge politike u tim drzavama. Oni jednostavno opstaju na tome.
Stoga bi kosovo, makedonija i slovenija trebali da budu nama zahvalni i da nas dizu u nebesa, jer mi nosimo teret te dvije remetilacke zemlje na balkanu. Mi smo ti, koji na zalost moramo da to trpimo. Da nije nas okrenuli bi se oni ili sloveniji ili makedoniji, kosovu i sl. Jer ti tacno.vidis da pickousti nije mogao nista na kosovu i onda se okrenuo prema nama.
I to ujedno i jeste pokazatelj da moras nekada lupiti sakom i pokazati zube. Ne moze drugacije sa balkanskim siledzijama.
- dr_Evil
#32400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobrica je na promociji svoje knjige svojevremeno izjavio da je CP jedina pobjeda Srba.Thorgerson wrote: ↑26/05/2025 13:05 Mislim da je jasno ko dan odakle dolaze svi problemi u drzavi.