Sta ima od saftycar a ?
Isto i sa i bez
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Naravno da bi. U F3 covjek bez jedne gume je danas citav jedan krug drzao sve iza sebe dok mu nije pukao ovijes i dok nije odustao.axe22 wrote: ↑25/05/2025 16:22Pare vrte. Makar napravi jedan pravac gdje se moze obilazit, ovo je glupost.
Mislim da bi golf 2 1.6D drzao pola bolida iza sebe.hhh
Čarli Vurc, sin Aleksandra Vurca nekadašnjeg f1 vozača, je taj sa probušenom gumom.ljubijankic wrote: ↑25/05/2025 16:27Naravno da bi. U F3 covjek bez jedne gume je danas citav jedan krug drzao sve iza sebe dok mu nije pukao ovijes i dok nije odustao.
Landova cura_BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 17:01 Ko je ova plavkica sa Landovim roditeljima?
Mislim je li nam snaha, znam da je portugalska manekenka![]()
Ok je zamisao, ali moraju biti cvrsca pravila, tipa do tog i tog kruga moras prvi put u box, razlicite mjesavine itd...DaysleepeR wrote: ↑25/05/2025 19:19 Eksperiment sa dva stopa nije uspio.
Subota opet ispala glavni dan.
To sa "Lando Norris era" je izvalio Zak Brown u DTS.DaysleepeR wrote: ↑25/05/2025 13:49Ti onda nikako ne citas F1 portale._BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 10:17Ne slazem se sa ovim. Zasto bi mi novinari kreirali narativ?DaysleepeR wrote: ↑25/05/2025 00:38
Ja se stvarno trudim da budem objektivan.
Novinari su ovi sezonu nazvali "Lando Norris Era", i moramo biti najvise kriticni prema njemu. Otvoreno se ocekuje da uzme tituku ove godine, i sve sto on radi je pod povecalom.
Kad podere uvijek ce dobiti hvalospijeve.

Kad gledas F1TV i SkyF1, novinari i komentatori to ponavljaju stalno...Eisenbahner1921 wrote: ↑25/05/2025 20:44To sa "Lando Norris era" je izvalio Zak Brown u DTS.
![]()
Nesto ne vjerujem da ima prostora za run-off ako ukinu Nouvelle sikanu..._BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 19:36Ok je zamisao, ali moraju biti cvrsca pravila, tipa do tog i tog kruga moras prvi put u box, razlicite mjesavine itd...DaysleepeR wrote: ↑25/05/2025 19:19 Eksperiment sa dva stopa nije uspio.
Medjutim, da bi se nesto sustinski promjenilo, mora se ici u promjenu konfiguracije staze. Da li je to ukidanje Nouvelle šikane, tako da prakticno od Portiera do Tabaca dobijes pravac i DRS zonu, uz naravno sirenje staze (da se mene pita, ja bih ukinuo i Tabac i Louis Chiron i bazen, te bi se poslije tog pravca odmah ulazilo u Raskasu, slicno kao Les Combes na Spa)...da li je to da startno ciljni pravac ne ide na St. Devote pa uzbrdo na Beau Rivage nego da mota dole prema onoj aleji sto zavrava kod Novelle, kao u Formuli E...
Knezu sigurno ne fali para koje mogu angazovati najbolje inzinjere na svijetu niti mu fali para da angazuje najbolje gradjevince koji ce provesti u djelo ono sto inzinjeri smisle, pa buyrum....
Vala glupo mi je rezirati utrku sa dva pit stopa da bi ko bilo kakve akcije. Onda sto rusel kaze uvedi sprinklere i nek se nakvasi staza_BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 19:36Ok je zamisao, ali moraju biti cvrsca pravila, tipa do tog i tog kruga moras prvi put u box, razlicite mjesavine itd...DaysleepeR wrote: ↑25/05/2025 19:19 Eksperiment sa dva stopa nije uspio.
Medjutim, da bi se nesto sustinski promjenilo, mora se ici u promjenu konfiguracije staze. Da li je to ukidanje Nouvelle šikane, tako da prakticno od Portiera do Tabaca dobijes pravac i DRS zonu, uz naravno sirenje staze (da se mene pita, ja bih ukinuo i Tabac i Louis Chiron i bazen, te bi se poslije tog pravca odmah ulazilo u Raskasu, slicno kao Les Combes na Spa)...da li je to da startno ciljni pravac ne ide na St. Devote pa uzbrdo na Beau Rivage nego da mota dole prema onoj aleji sto zavrava kod Novelle, kao u Formuli E...
Knezu sigurno ne fali para koje mogu angazovati najbolje inzinjere na svijetu niti mu fali para da angazuje najbolje gradjevince koji ce provesti u djelo ono sto inzinjeri smisle, pa buyrum....
Ne mozes ni to. Sta ako se nekom pokvari bolid pa mora voziti kao ricciardo 2018 godine? Ne mozes natjerati nekog da vozi brze nego sto on moze/zeliDaysleepeR wrote: ↑26/05/2025 10:45 Iduće godine će uvesti minimal delta i onda "neće" biti ovih što usporavaju pola grida.
Danas imamo dosta pravila koja se odnose na kvarove.ljubijankic wrote: ↑26/05/2025 10:53Ne mozes ni to. Sta ako se nekom pokvari bolid pa mora voziti kao ricciardo 2018 godine? Ne mozes natjerati nekog da vozi brze nego sto on moze/zeliDaysleepeR wrote: ↑26/05/2025 10:45 Iduće godine će uvesti minimal delta i onda "neće" biti ovih što usporavaju pola grida.