SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moimoi

#91351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Logovan wrote: 24/05/2025 15:35
moimoi wrote: 24/05/2025 13:53
Logovan wrote: 24/05/2025 12:19
Kako griješi narod, tako smatram da griješi i RAD. Po meni trebalo bi biti više dana za odvoz kabastog otpada. Premalo je dva puta godišnje.
Nije premalo, nego smo mi razmazeni. Nigdje nemas da ti neko besplatno dodje po kabasti otpad. Ako zelis besplatno, onda ga sam vozis. Ako ga ne mozes sam odvuci, onda platis.
Svaki dan neko negdje renovira stan… ili mijenja namjestaj.. ili mu crkne frizide, masina etc. Rad bi dakle morao svaki dan skupljati neciji kabasti otpad?
Kako si iz mog komentara zaključio da tražim da to bude svaki dan?
Nisam zakljucila da trazis da je svakodnevno, nego samo cinjenicu da ni da je 12 puta godisnje, nista se promijeniti nece.

Svakodnevno neko izbaci nepropisno kabasti otpad zato sto nema sankcija. Trebali bi biti sretni sto uopste imamo mogucnost da se dva puta godisnje besplatno rijesimo veceg otpada. Prvobitno zamisljeno kao ciscenje supa… zivjelo se puno skromnije… Danas je postalo apsurdno.

Jedino rjesenje pokriti sve kamerama i poceti pisati kazne.

Vjerujem da se na ovaj nacin rjesavaju otpada cak i oni koji od takve vrste usluge zive…. Uzme 100-200 KM i frkne ga kod najblizeg kontejnera. A ljudi koji plate misle da su se propisno rijesili.
insaneinthebrain

#91352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

tramvajtrojka wrote: 24/05/2025 15:47
dječak sa šibicama wrote: 24/05/2025 15:21 Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada :bih:
po obicaju ne bi djecak bio dječak da ne ubaci dozu islamofobije u temu koja apsolutno nema veze s tim :zzzz: :zzzz:
mora, nema sta za bozic pa malo bajram da spomene :zzzz:
BadBoy

#91353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

moimoi wrote: 24/05/2025 17:54
Logovan wrote: 24/05/2025 15:35
moimoi wrote: 24/05/2025 13:53

Nije premalo, nego smo mi razmazeni. Nigdje nemas da ti neko besplatno dodje po kabasti otpad. Ako zelis besplatno, onda ga sam vozis. Ako ga ne mozes sam odvuci, onda platis.
Svaki dan neko negdje renovira stan… ili mijenja namjestaj.. ili mu crkne frizide, masina etc. Rad bi dakle morao svaki dan skupljati neciji kabasti otpad?
Kako si iz mog komentara zaključio da tražim da to bude svaki dan?
Nisam zakljucila da trazis da je svakodnevno, nego samo cinjenicu da ni da je 12 puta godisnje, nista se promijeniti nece.

Svakodnevno neko izbaci nepropisno kabasti otpad zato sto nema sankcija. Trebali bi biti sretni sto uopste imamo mogucnost da se dva puta godisnje besplatno rijesimo veceg otpada. Prvobitno zamisljeno kao ciscenje supa… zivjelo se puno skromnije… Danas je postalo apsurdno.

Jedino rjesenje pokriti sve kamerama i poceti pisati kazne.

Vjerujem da se na ovaj nacin rjesavaju otpada cak i oni koji od takve vrste usluge zive…. Uzme 100-200 KM i frkne ga kod najblizeg kontejnera. A ljudi koji plate misle da su se propisno rijesili.
Treba ove slike svinjca od grada lijepiti po turističkim destinacijama. tek kad stoka osjeti pad prometa zbog svog pesinluka, mozda se dozove
Karikaturist

#91354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

A i ovi sa klixa ubise sa slikama smeca po gradu, sad se sjetilo da digne alarm i obavjestava javnost. Ne stignu prije valjda od Ramovicke ili Dodika ili ko je vec aktuelan. Vazda kasno Marko na Kosovo stize ili Lahko je bit general poslije bitke.
Haris.ba

#91355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 24/05/2025 17:54
Taj ti baca na divlju deponiju. Nema on vremena se zafrkavati sa tim sitnicama.

Ima jedna na obali Zeljeznice prema entitetskoj liniji. Baca ko sta stigne.
azurna_obala

#91356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

insaneinthebrain wrote: 24/05/2025 18:03
tramvajtrojka wrote: 24/05/2025 15:47
dječak sa šibicama wrote: 24/05/2025 15:21 Sad oko 6 juna bice pojacan promet bacenih ovcijih kozica po gradu, oko sahtova, kanala, livada :bih:
po obicaju ne bi djecak bio dječak da ne ubaci dozu islamofobije u temu koja apsolutno nema veze s tim :zzzz: :zzzz:
mora, nema sta za bozic pa malo bajram da spomene :zzzz:
Pa šta je čovjek slagao? Nije ovako jel'?
Nije ovo islamofobija, nego realnost.

Ja prva obilježavam bajram, ali nigdje se nisam našla uvrijeđena komentarom iznad, jer je istina. Kad teče potok potok krvi, smrad jel' to dio bajrama?
De, malo pogledajte oko sebe
thekupus

#91357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Bila bi islamofobija da nije istina
studiorum_tuzlaensis

#91358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Da hoce pocrkat svi kerovi skupa sa kerovođama. Jedan filter bi dobro doso.

Inace u zgradi kojoj zivim ima skoro duplo vise kerova nego djece. Vecina ne vakcinise.

Posljedice,
lift je zapišan svako jutro a nekad i ulaz u haustor
trava ispred zgrade usrana dibidus vec u pola 8.

To su uzrocnici zaraze a ne glodari, šuti se.
noviclan

#91359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

studiorum_tuzlaensis wrote: 24/05/2025 19:20 Da hoce pocrkat svi kerovi skupa sa kerovođama. Jedan filter bi dobro doso.

Inace u zgradi kojoj zivim ima skoro duplo vise kerova nego djece. Vecina ne vakcinise.

Posljedice,
lift je zapišan svako jutro a nekad i ulaz u haustor
trava ispred zgrade usrana dibidus vec u pola 8.

To su uzrocnici zaraze a ne glodari.
:thumbup: fakat je bezobrazluk ili sta vec pokenja mu se ljubimac a on/a nece da kakicu pokupi pixka im materina
Karikaturist

#91360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Imaju pravila kako i sta se radi kod klanja kurbana, nema to sto pricate veze sa vjerom nego sa pesinlukom ljudi.
Isto kao i ovo sto se sad desava sa smecem.
dječak sa šibicama

#91361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Mi smo za izucavanje, dakle trebala je doci zaraza i proglasenje epidemije, da bi gradjani uslikali svoja govnjiva stubista i okolinu zgrada, nelegalne deponije i slicno, cijeli dan i jucer i prekjucer, jedna vijest prestize drugu.

Kako zive u zgradi u kojoj po podrumu plivaju govna, nemoguce da to nisu znali.

Da, vec sest sedam godina svakog kurban bajrama imamo slike i vijesti ostavljenih kozica po livadama, jarcima, kanalima, ali spomenuti to je kaze pametnjakovic islamofobija. Pa bacajte kozice na sve strane, neka se cuke i pacovi goste iznutricama i krvavim kozicama.
Takvi i slikaju fekalije u podrumima danas, a godinama preskacu preko toga. Ko meni more narediti hos da prodjem kroztebe.
Sociolog

#91362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 24/05/2025 20:37 Mi smo za izucavanje, dakle trebala je doci zaraza i proglasenje epidemije, da bi gradjani uslikali svoja govnjiva stubista i okolinu zgrada, nelegalne deponije i slicno, cijeli dan i jucer i prekjucer, jedna vijest prestize drugu.

Da, vec sest sedam godina svakog kurban bajrama imamo slike i vijesti ostavljenih kozica po livadama, jarcima, kanalima, ali spomenuti to je kaze pametnjakovic islamofobija. Pa bacajte kozice na sve strane, neka se cuke i pacovi goste iznutricama i krvavim kozicama.
Takvi i slikaju fekalije u podrumima danas, a godinama preskacu preko toga. Ko meni more narediti hos da prodjem kroztebe.
pozz legendo, izvini za off, ti ces me razumijeti..

Dobio sam 1 ban u zivotu, nakon 17 godina i to sto sam argumentovano kritikovao Nasu Stranku..

Sta reci, koju poruku poslati.. :bih:
mali_balon

#91363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Sociolog wrote: 24/05/2025 20:41
dječak sa šibicama wrote: 24/05/2025 20:37 Mi smo za izucavanje, dakle trebala je doci zaraza i proglasenje epidemije, da bi gradjani uslikali svoja govnjiva stubista i okolinu zgrada, nelegalne deponije i slicno, cijeli dan i jucer i prekjucer, jedna vijest prestize drugu.

pozz legendo, izvini za off, ti ces me razumijeti..

Dobio sam 1 ban u zivotu, nakon 17 godina i to sto sam argumentovano kritikovao Nasu Stranku..

Sta reci, koju poruku poslati.. :bih:
@Bobi molim te sutra dan zalosti na forumu da se nekako solidarisemo sa @Sociolog ....nevjerovatno covjek nakon 17g dobi ban.......to je za plakanja.....eee i to jedan jedini.....evo ja cu u kanton pisat da se u KS proglasi dan zalosti
vjeshalica

#91364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 24/05/2025 20:37
Ispravno je krozate.
Hos da prodžem krozate

Hh
VoltaireN

#91365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VoltaireN »

došli ljudi s peksin imunitetom
ko vam je kriv kad se perete i bacate smeće gdje treba
zigson

#91366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

VoltaireN wrote: 24/05/2025 22:09 došli ljudi s peksin imunitetom
Sta ce se prati ope ce se isprljati ha ya
tramvajtrojka

#91367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

zigson wrote: 24/05/2025 22:32
jel samo meni fkt. cudno da se od svakog punog kontenjera slika i napravi vijest

il ovo za kanalizaciju u podrumima, problem im se organizirati kao haustor i rijesiti problem i da im ne dismr al im nije problem sici i uslikati to za klixa i ostalih portala :-) :-) :-)
Messier

#91368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

ima i ta da se ljudi trebaju sami organizirati,a ima i ta da sam u 20 godina platio odrzavanje 5600 kmova,u zgradi sa 24 stana,sto je total od otprilike 134.400 kmova,zamijenili su nam dvije sijalice.

znam,neko ce reci ,pa zamijeni sam sijalicu.

moze i to,samo da ne reketare pola grada sa tzv odrzavanjem.

stotine miliona maraka su uzeli ,a nijedan novi lift u gradu nije postavljen
Messier

#91369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

moja je neka projekcija,da su po osnovu odrzavanja,i po broju stambenih jedinica u gradu, koje su obavezne da placaju odrzavanje,ove dvije tri firme,uzele milijardu maraka,od 2000te
Ken_M

#91370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

tramvajtrojka wrote: 25/05/2025 01:18
jel samo meni fkt. cudno da se od svakog punog kontenjera slika i napravi vijest

il ovo za kanalizaciju u podrumima, problem im se organizirati kao haustor i rijesiti problem i da im ne dismr al im nije problem sici i uslikati to za klixa i ostalih portala :-) :-) :-)
Kako riješiti problem kad je kanalizacija sjebana zbog stučLjaka iz ViKa?
Morao bi pronaći gdje curi, a vjerovatno je negdje pukla cijev i sve se slijeva u neki kanal koji vodi u podrum.
insaneinthebrain

#91371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Idi ti popravi gdje curi kanalizacija kad si strucnjak. I isprazni sve prepunjene kontejnere koje danima niko ne prazni :thumbup:
muha_sa

#91372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

U ulazu do mene se izlila kanalizacija i to covjeku u suterenu koji je tek renoviro stan a ne živi u njemu :-)
Kad su iz Hetiga raskopali nema cega nisu našli--od ženskih uložaka do nekakvih kuhinjskih krpi :-)
Idioti kontali da je poljski wc sa septickom jamom :-)
Naslovnica

#91373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Samo je tebi čudno.
made_in_sarajevo

#91374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Idealna prilila da se upravitelji restartuju kao i cijei taj sistem. Pa bori se kao upravitelj, daj ponudu sta bi uradio za 2 godine, a ne ovako zamjena jebene sijalice 100KM i cim je veci problem tipa popravka krova kazu nema para ili se onaj sa 1. Sprata pobuni sto ce njemu krov. Eh promjeniti da je krov zajednicki kao i stubiste, lift, pa zivi na kojem god spratu hoces ali je zajednicko. Doduse potpisi onda tom na zadnjem spratu da se odrices krova i da covjek sebi sprat digne ili terasu napravi ako je ravan krov. Mi sad seremo na druge, ustvari sve truhlo, sve je fuj, od stanara do upravitelja do inspekcija i na kraju opstine pa kantona.

Nije realno naplatiti zamjenu sijalice 100KM, nije realno da na zadnjem spratu ljudima prokisnjava oni poprave taj metar sto misle da je problem ili nikako, ali haj majcin sine stisni pa o svom trosku izadji na krov i popravi, odma inspekcija i kazna ide. znam licno slucaj gdje covjeku kisne, sviju briga, a njemu prijete tuzbom kad kaze da ce sam popraviti, pa je sad u ganjanju napismeno da dobije da mu nece nikad popraviti krov. Nije realno da ti podrumi plivaju u kanalizaciji ili vodi nekoj i to niko ne popravlja mjesecima jer nema para, a svaki drugi podrum pliva u vodi. Ko vise odredjuje jel ima para ili nema, sta ima vece od kvara izljevanje vode u podrum, prokisnjavanje krova, popravka lifta. Na kraju krajeva ako upravitelj ne moze prezivjeti tu popravku nek naplate od opstine, a ovi stisnu stanare ili uradi svoje i fakturu ispostavi da se placa posebno, ali uradi svoj posao. Dva tri upravitelja u sarajevu, vazda je nema para na racunu, cekas ih danima da dodju ali znaju sijalicu bukvalno 100km naplatiti i onda kazu nema para za jaci popravak. Nije realno ovolika stoka i pogan od ljudi biti jos kad uzmemo u obzir da se ogromna vecina hvali kako su vjernici, pogotovo muslimani da moraju cisti biti i onda kesa sa smecem ide metar pored kontenjera.

Sve otislo u kurac, truho sistem koji zahtjeva ozbiljan restart i sve stiglo na naplatu. Bit cr zanimljivo jos 5 dana i idemo na drugu temu.

Mi smo odrastali u nekom sistemu (i poslije rata do sigurno 10-15 godina unazad) gdje si morao postovati drzavu, opstinu, policiju, strah od tuzbe, ma strah da te komsija vidi kako bacas kesu pored kontenjera. Danas policajcu se u facu smiju, takmice se ko ce veci debil biti i cudimo se zarazama nekim.

Eno onaj debil zalizani se cudi kako na akademiji nema za vikend nikoga i zasto oni ne ciste parkove. Eto samo na ovo sta debilu reci, ali debil skuplja lajkove od jos vecih debila.
muha_sa

#91375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Bogme su ovi moji upravitelji isti dan komšiji došli--radili su nekoliko dana dok nisu sve sanirali al su mi komšinici u hodniku veliku rupu raskopali da dodju do zacepljenja--kad su sve razvalili imali su šta i vidjet kad su rasjekli cjev gdje je zacepilo :-)
Uredno su joj sve sanirali--i plocice poljepili, jest da nisu iste al.................... :-)
Post Reply