https://en.wikipedia.org/wiki/Reputation_laundering
A jedan of najpoznatijih primjera je Pablo Escobar. Koliko je samo taj bio darezljiv ....
https://en.wikipedia.org/wiki/Reputation_laundering
Zato što ustav i izborni zakon jasno stipuliraju da se članovi predsjedništva biraju od strane građana (a ne naroda) jedinstvene izborne jedinice Federacije. Članovi predsjedništva predstavljaju građane iz te jedinstvene izborne jedinice iz koje dolaze, a ne narode iz čijih redova dolaze. Baš kao što je franja tudžman parafirao.sumirprimus wrote: ↑22/05/2025 12:32 Sta je tacno problem sa ispostovat hdz sa tim dijelom o izboru hrvatskog clana predjesnistva u zamjenu za skidanje vjerovatno i trajno dodika i klike sa vlasti?
Nemamo bas puno karti na raspolaganju, nit saveznika u svijetu trenutno.
A dodikove karte i u eu i u svjetskim desavanjima trenutno ne izgledaju crno.
Evo ogledam se, samo ovi nasi katolicki i pravoslavni albanci nece
Sto brises post o poturicama, bas je bio edukativan
Nece ali sta mislis st bi katolicki albanci uradili da je Ibrahim Rugova pocinjao sa selam alejkum.A uzmi u obzir da je Kosovo 98% islamsko a BiH samo 50%
Drugim rijecima: nema unitarne nema treceg i nema cjepanjaMAha wrote: ↑24/05/2025 10:36 Sta mu ga sad ovo znaci...https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /250524016
Ne znam, ali da je rekao da ce albanske muslimane odvesti u nestanak, mozda bi bio bolji uvod.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 10:32
Nece ali sta mislis st bi katolicki albanci uradili da je Ibrahim Rugova pocinjao sa selam alejkum.A uzmi u obzir da je Kosovo 98% islamsko a BiH samo 50%
Dobro je ako je tako.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 10:38Drugim rijecima: nema unitarne nema treceg i nema cjepanjaMAha wrote: ↑24/05/2025 10:36 Sta mu ga sad ovo znaci...https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /250524016
Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da je "Dejtonski sporazum osigurao da svaki narod bira svog predstavnika, ali da Hrvatima u BiH to nije osigurano".
-Trenutni model samo je paravan za političku dominaciju većinskog naroda, rekao je Grlić Radman.
Kazao je da "intervencionistički eksperimenti neće donijeto dobro za BiH".
-Samo će pokidati tkanje društva i narušiti balans između tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, naveo je Grlić Radman.
U američkom gradu Daytonu u američkoj saveznoj državi Ohio obilježeno je 30 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH.
Prisustvovalo je više od 1.000 učesnika, brojne bivše i sadašnje diplomate.
Nikad nije ni bilo moguće niti je ko pokrenuo konkretno. Samo verballno, pa ko se zakačiVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 10:38Drugim rijecima: nema unitarne nema treceg i nema cjepanjaMAha wrote: ↑24/05/2025 10:36 Sta mu ga sad ovo znaci...https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /250524016
Nema nezavisnosti RS, nema ukidanja entiteta, nema treceg entiteta. Vjerovatno ce svi dobiti nesto.HelaS wrote: ↑24/05/2025 11:06Nikad nije ni bilo moguće niti je ko pokrenuo konkretno. Samo verballno, pa ko se zakačiVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 10:38Drugim rijecima: nema unitarne nema treceg i nema cjepanjaMAha wrote: ↑24/05/2025 10:36 Sta mu ga sad ovo znaci...https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /250524016Jedino su "babe snile..."
U svakom slucaju treba da te proziva. Skup djece koja uce turski jezik i idu da se druze naravno da si povezao sa "poturicama". Dok recimo ne bi ti napamet palo da igre mladih u organizaciji katolicke crkve bacis pod "lukavi latin". Stanje svijesti, i ugledanje na albance.
Point. wrote: ↑24/05/2025 10:53 Trenutna vlast u Hrvatskoj još jednom dokazuju da nisu prijatelji BiH. Otvorene laži i kriva tumačenja moraju prestati.
Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da je "Dejtonski sporazum osigurao da svaki narod bira svog predstavnika, ali da Hrvatima u BiH to nije osigurano".
-Trenutni model samo je paravan za političku dominaciju većinskog naroda, rekao je Grlić Radman.
Kazao je da "intervencionistički eksperimenti neće donijeto dobro za BiH".
-Samo će pokidati tkanje društva i narušiti balans između tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, naveo je Grlić Radman.
U američkom gradu Daytonu u američkoj saveznoj državi Ohio obilježeno je 30 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH.
Prisustvovalo je više od 1.000 učesnika, brojne bivše i sadašnje diplomate.
Kakve historijske veze? To skoro namernuto, sto rekla moja mati.. kakav crni turcin prije rata nisam znala za njih sad se to namece u skole dolaze u svake pore gdje su bosnjaci se uvlace.Trebas biti naivan da ne vidis da su tu veci interesidr_Evil wrote: ↑24/05/2025 11:16U svakom slucaju treba da te proziva. Skup djece koja uce turski jezik i idu da se druze naravno da si povezao sa "poturicama". Dok recimo ne bi ti napamet palo da igre mladih u organizaciji katolicke crkve bacis pod "lukavi latin". Stanje svijesti, i ugledanje na albance.
Iskreno ne razumijem zasto neko ima potrebu da uci turski na danasnji vakat, ali jezik nece nikome da skodi, a mi ekonomiju i historijske veze sa njima imamo, bez obzira sto ja vazda kazem daleko im kuca od nase bila.
Pa dobro, tvoji nisu, moji jesu... i to sto jesu nije ni bitno. Nego, hajde sad udji tamo na temu katolicka crkva, nadji kakav skup mladih i zakaci "zato nas zovu lukavi latini". Cisto radi toga sto se moramo ugledati na albance i odbaciti sve okupatoreVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 11:18
Kakve historijske veze? To skoro namernuto, sto rekla moja mati.. kakav crni turcin prije rata nisam znala za njih
Pa dobro vasi hercegovci su masovno isli za Tursku ne znam mozda je neka veza sacuvana… kod nas je jedino poznato bilo da su neki najebali tamo kad su isli raditi, to je svedr_Evil wrote: ↑24/05/2025 11:20Pa dobro, tvoji nisu, moji jesu... i to sto jesu nije ni bitno. Nego, hajde sad udji tamo na temu katolicka crkva, nadji kakav skup mladih i zakaci "zato nas zovu lukavi latini". Cisto radi toga sto se moramo ugledati na albance i odbaciti sve okupatoreVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 11:18
Kakve historijske veze? To skoro namernuto, sto rekla moja mati.. kakav crni turcin prije rata nisam znala za njihbudi doslijedan.
Jesu, svaka kuca u Hercegovini objesi zastavu Vatikana, i nosi se po skupovimaVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 11:22Pa dobro vasi hercegovci su masovno isli za Tursku ne znam mozda je neka veza sacuvana… kod nas je jedino poznato bilo da su neki najebali tamo kad su isli raditi, to je svedr_Evil wrote: ↑24/05/2025 11:20Pa dobro, tvoji nisu, moji jesu... i to sto jesu nije ni bitno. Nego, hajde sad udji tamo na temu katolicka crkva, nadji kakav skup mladih i zakaci "zato nas zovu lukavi latini". Cisto radi toga sto se moramo ugledati na albance i odbaciti sve okupatoreVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 11:18
Kakve historijske veze? To skoro namernuto, sto rekla moja mati.. kakav crni turcin prije rata nisam znala za njihbudi doslijedan.
Masu li tudjim zastavam?
To je drugo , jel bogati poredis mahanje Turskom zastavom o Papinom medju katolicima?dr_Evil wrote: ↑24/05/2025 11:24Jesu, svaka kuca u Hercegovini objesi zastavu Vatikana, i nosi se po skupovimaVjecita_zavrzlama wrote: ↑24/05/2025 11:22Pa dobro vasi hercegovci su masovno isli za Tursku ne znam mozda je neka veza sacuvana… kod nas je jedino poznato bilo da su neki najebali tamo kad su isli raditi, to je svedr_Evil wrote: ↑24/05/2025 11:20
Pa dobro, tvoji nisu, moji jesu... i to sto jesu nije ni bitno. Nego, hajde sad udji tamo na temu katolicka crkva, nadji kakav skup mladih i zakaci "zato nas zovu lukavi latini". Cisto radi toga sto se moramo ugledati na albance i odbaciti sve okupatorebudi doslijedan.
Masu li tudjim zastavam?![]()