Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV

#32176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

RtrnOfSalisbury wrote: 22/05/2025 21:33
Point. wrote: 22/05/2025 20:03 ŽK nije predstavnik Hrvata, nego član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Koliko puta treba ponavljati?
upravo, ali red rvatskog naroda nije hepi sa zeljkecom, red rvatskog naroda izgleda oce nekog drugog i da gaj nece multinacionalnog zeljku, pogotovo juzno od ivana :? nesto him je zeljko debelo skrivio :cry: ako je stani-pani ja bi zeljku dao ulogu pocasnoga clana od precjednistva, svakako covjek ima golemo iskustvo. zna se da bi boban mate bio slika i prilika al umrije covjek, mozda mate bulic :idea:
Pa nece ni red bosnjackog naroda troglavo predsjednistvo ali tako se potpisalo.

I na kraju krajeva svaki clan Predsjednistva je automatski predstavnik svih, kad on predsjedava.

Ako neko hoce da utice na zivot gradjana kao politicar onda mora prihvatiti i pravo gradjana da uticu na njihov izbor.
Peacean

#32177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Ambasada Nizozemske u Bosni i Hercegovini je u odgovoru za Klix.ba pojasnila zašto vlada ove države nije uvela sankcije Miloradu Dodiku i poručili da se i dalje jako zalažu za uvođenje sankcija na nivou Evropske unije i obustavu finansiranja projekata EU u RS-u
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amba ... /250523071
BAK-eV

#32178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Ozimician wrote: 22/05/2025 17:44 Bosnjacka politika se moze razumjeti evo i kroz ove forumske postove.

HDZovac baci bombu da treba udovoljiti Covicu i dati mu izborni zakon po njegovoj volji i nadju se 3 Bosnjaka da mu kao pokusaju objasniti zasto to nije rjesenje. Kao da to ovaj ne zna xD.

Dakle defanzivna politika bez jasno definisanih ciljeva i crvenih linija.

Pravi odgovor bi glasio: O biranju predsjednistva po HDZovim zeljama mozemo pricati nakon sto HDZ izglasa ukidanje federalnog doma naroda.

Eto, simple as fuck. Ali politika je toliko defanzivna i bezmudna (i od strane vladajuce koalicije i od opozicije) da se boje cak to i izgovoriti u javnosti, a kamoli ozbiljno zauzeti stav spram toga.
Pa receno je vec, da treba umanjiti ovlasti Doma naroda tj napravit samo neki katalog.
Trazi se i jedna izborna jedinica za Predsjednistvo.

Ocigledno HDZ kupuje neke bosnjacke politicare, onda profesore poputa Kazaza, medije kao TV Sarajevo i tamo ti pojedinci onda njima za dobre pare podilaze.

Ja licno bih rekao, da je to otpakivanje Daytona i da se to treba raditi u okviru Daytona 2.

Inace nista.
swanfilter

#32179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Danguba wrote: 22/05/2025 22:18 Bilo ko samo Draganu u kontru.

Nije nam namjera nekome nesto nametati ali Dragane ti nameces pravila igre ''samo prljavo''.
Mada vlada narativ o Sejdi Komsicu samo zbog bosnjackog zuluma do Hrvata, isti se pojavio upravo zbog Covica.
Point.

#32180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 23/05/2025 13:29
Skijaš wrote: 22/05/2025 13:20
sumirprimus wrote: 22/05/2025 12:32 Sta je tacno problem sa ispostovat hdz sa tim dijelom o izboru hrvatskog clana predjesnistva u zamjenu za skidanje vjerovatno i trajno dodika i klike sa vlasti?
Nemamo bas puno karti na raspolaganju, nit saveznika u svijetu trenutno.
A dodikove karte i u eu i u svjetskim desavanjima trenutno ne izgledaju crno.
:lol: :lol: :lol:
Sta je tacno smijesno i sta tacno bosnje gube u takvom kompromisu, osim par savjetnickih funkcija u kabinetu zeljka komsica?
Nije bas da se ima za bolji raspored, u ovako losim scenarijima. Manje zlo koje kad pogledas svakako im pripada dok ne dodju ko dodik do crvene linije.
Čuj bošnje? Šta se glupiraš, napiši Bošnjaci, kakvo je ustavno ime.

I nisu u pitanju šts Bošnjaci gube, nego šta BiH gubi, a gubi puno. Sa nakaradnim HDZ IZ ne može država napredovati ka EU, jer je njihov prijedlog baziran po etničkim principima, podjeli, diskriminaciji i nejednakosti svakog glasa. Da ne spominjem stvaranje trećeg entiteta, za koji se sada HDZ otvoreno zalaže.
harisl

#32181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harisl »

Sadasnji prijedlog IZ je zasnovan na slamanju sagovornika, ono da ga napravis da digne ruke i odustane od svega- a to je i krajnji cilj, HDZ ni najmanje ne zanima ni BiH ni EU, samo "land grab"... U ovakvoj situaciji jedini prijedlog moze biti "jedan covjek - jedan glas", sve ostalo u ovakvoj konstelaciji vodi disoluciji zemlje.
vee-jay

#32182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

jedini prijedlog moze biti "jedan covjek - jedan glas"
Image
SaPnA

#32183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

vee-jay wrote: 23/05/2025 17:26
jedini prijedlog moze biti "jedan covjek - jedan glas"
Image
Hrvati guraju ratne ciljeve politickim nasiljem, srbi guraju ratne ciljeve politickim nasiljem, ali kad Bosnjaci imaju prijedloge u skladu sa svim evropskim normama i zakonima onda se nadju strucnjaci da se podsmijevaju i govore ne talasaj
Skijaš

#32184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

sumirprimus wrote: 22/05/2025 12:32 Sta je tacno problem sa ispostovat hdz sa tim dijelom o izboru hrvatskog clana predjesnistva u zamjenu za skidanje vjerovatno i trajno dodika i klike sa vlasti?
Sta je tacno smijesno
Alkoholizmom do vece bezbjednosti u saobracaju
Jacanjem institucionalnog utjecaja HDZ-a do stabilne BiH
Skokom s krova na glavu do bolje krvne slike

:-D
Skijaš

#32185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 23/05/2025 13:27 samo da se javim i da kazem da sam pogleda ovu emisiju sa Korac i Kazaz i mislim da je u potpunosti OK :)
kada sam procitao clanak na klixu mislio sam da su u pitanju Zovko i Pavelic :D
Nisam gledao sve, puno je baciti sat vremena na njih dvoje, ali me interesuje ima li gdje u toj emisiji da govore kako HDZ treba prestati gnjaviti Bosnjake i Srbe tamo gdje HDZ ima vlast ? Sarajevo treba ovo, Sarajevo treba ono, sta HDZ treba da uradi ? Hoce li se prestati sa velicanjem UZP-a pa onda cista obraza traziti izmjene izbornog zakona ?
kakabanja213

#32186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Sta je tacno smijesno i sta tacno bosnje gube u takvom kompromisu, osim par savjetnickih funkcija u kabinetu zeljka komsica?
Nije bas da se ima za bolji raspored, u ovako losim scenarijima. Manje zlo koje kad pogledas svakako im pripada dok ne dodju ko dodik do crvene linije.
Sta bi legitimni tacno izgubio ako bi meni dozvolio da sebi biram clana predsjednistva a ne da se mijesam "Bosnjama" u izbor njihovog.
Altsa

#32187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Point. wrote: 23/05/2025 16:56

I nisu u pitanju šts Bošnjaci gube, nego šta BiH gubi, a gubi puno. Sa nakaradnim HDZ IZ ne može država napredovati ka EU, jer je njihov prijedlog baziran po etničkim principima, podjeli, diskriminaciji i nejednakosti svakog glasa. Da ne spominjem stvaranje trećeg entiteta, za koji se sada HDZ otvoreno zalaže.
Pa poslije IZ na red ce doci treci entitet, pa nesto drugo itd itd. Ako mislis da ce se sa IZ sve rijesiti onda si ti naivan. Dodik i Covic ce biti zajedno sve dok postoji i 1% mogucnosti da razvale BiH zajedno. Njih treba politicki eliminisati pa pokusati nesto da se uradi. Ovako mrcvarenje se nastavlja.
vee-jay

#32188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 23/05/2025 18:34
vee-jay wrote: 23/05/2025 13:27 samo da se javim i da kazem da sam pogleda ovu emisiju sa Korac i Kazaz i mislim da je u potpunosti OK :)
Nisam gledao sve, puno je baciti sat vremena na njih dvoje, ali me interesuje ima li gdje u toj emisiji da govore kako HDZ treba prestati gnjaviti Bosnjake i Srbe tamo gdje HDZ ima vlast ? Sarajevo treba ovo, Sarajevo treba ono, sta HDZ treba da uradi ? Hoce li se prestati sa velicanjem UZP-a pa onda cista obraza traziti izmjene izbornog zakona ?
da, upravo su to rekli :D
vee-jay

#32191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

koja je ovo perverzija.
za povracati.
Vjecita_zavrzlama

#32192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

A
vee-jay wrote: 23/05/2025 21:06
koja je ovo perverzija.
za povracati.
Sto
Danguba

#32193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Altsa wrote: 23/05/2025 19:49

Pa poslije IZ na red ce doci treci entitet, pa nesto drugo itd itd. Ako mislis da ce se sa IZ sve rijesiti onda si ti naivan. Dodik i Covic ce biti zajedno sve dok postoji i 1% mogucnosti da razvale BiH zajedno. Njih treba politicki eliminisati pa pokusati nesto da se uradi. Ovako mrcvarenje se nastavlja.
Upravo to. :thumbup:
Danguba

#32194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Cisti populizam.
Dajte meni a ja cu dijeliti kome ja hocu pare poreskih obveznika umjesto da uzme manje a vise obezbijedi institucijama koje bi se trebale da brinu o ovakvim slucajevima.
Danguba

#32195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Ko je glasao za takve treba da snosi i posljedice svoga glasa.
HelaS

#32196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

vee-jay wrote: 23/05/2025 21:06
koja je ovo perverzija.
za povracati.
Kako navodi, predsjednik Dodik ga je lično kontaktirao telefonom 17. maja oko 22 časa, zainteresovan da se informiše o detaljima akcije.

“Nakon što sam ga upoznao sa situacijom, predsjednik je izrazio želju da pomogne i obećao da će lično obezbijediti iznos koji nedostaje. Istakao je da se djetetu mora pomoći i da nema vremena za čekanje”, kazao je Došenović.

U ime 335 članova udruženja “Humanitas”, Došenović je uputio zahvalnost Miloradu Dodiku, kao i svim građanima koji su svojim prilozima doprinijeli uspjehu akcije.
Mislim da ovo nije prvi put da Dodik pomaže i donira novac iz "svojih fondova" za liječenje građana BiH. Koliko puta su članovi Predsjedništva BiH ili Predsjednik Federacije poslali "svoj" novac za ovakve hitne humanitarne akcije?
drug_profi

#32197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Hvala njemu sto je platio ovo lijecenje, ali to ne znaci nista osim da kupuje poene i pokusava da kreira imidz dobrocinitelja.
talijan97

#32198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Na tu temu
In an effort to clean up his image, Capone donated to charities and sponsored a soup kitchen in Chicago during the Depression.
I tako bezbroj primjera mafijasa / filantropa
bosanski__

#32199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Altsa wrote: 23/05/2025 19:49

Doći će drugi umjesto njih. Ista politika prema BiH.
Skijaš

#32200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 23/05/2025 20:18
Skijaš wrote: 23/05/2025 18:34
da, upravo su to rekli :D
Odlicno. A bio sam se zabrinuo, kontam, njih dvoje ponavljaju HDZ propagandu, a moj drug @vee-jay ih hvali. Hvala bogu pa to nije slucaj. Nego, jesu li spominjali i neustavno obiljezje Kantona 10 ili nazivanje bosanskog jezika bosnjackim ? Ako nisu, mozda nisu imali vremena, vjerovatno ce u nekoj drugoj emisiji.
Post Reply