BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Paja Eldin

#555 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Paja Eldin »

REDDEVILS wrote: 23/05/2025 17:51
404
NOT FOUND 😂
Nešto mi nije htjelo, probaj otići na sajt pa pročitaj.
HelaS

#557 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by HelaS »

1Dante1 wrote: 24/05/2025 14:19 to ej raport, a klix automatski raport pretvori u klix

https://shorturl.at/TkWpn
Sloboda štampe :D
bogata_sirotinja

#558 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by bogata_sirotinja »

https://www.dvbportal.net/telekomunikac ... -telemacha

Hajmo sad realno, ima li iko ovde da misli da će nam ova akvizicija donijeti ikakve pogodnosti?
Jasno je kao dan da je ovo gotova priča i da BH Telekom, najranije, od 01.09. preuzima Telemach BiH/CG. Ajde, još će to i ličiti na nešto dok EON platforma bude tu i dok ne počnu mijenjati pakete...
Kad samo vidim šta pišu na BH Telekom temi, u smislu akcija, pa to je za plakati...
Mislim da u budućnosti možemo zaboraviti na bilo kakve akcije kod telekom operatera. Dovoljno je pogledati m:tel i Supernovu - nemaju nikakvu akciju u smislu niže cijene paketa.
pezzar

#559 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by pezzar »

bogata_sirotinja wrote: 02/06/2025 13:48 https://www.dvbportal.net/telekomunikac ... -telemacha

Hajmo sad realno, ima li iko ovde da misli da će nam ova akvizicija donijeti ikakve pogodnosti?
Jasno je kao dan da je ovo gotova priča i da BH Telekom, najranije, od 01.09. preuzima Telemach BiH/CG. Ajde, još će to i ličiti na nešto dok EON platforma bude tu i dok ne počnu mijenjati pakete...
Kad samo vidim šta pišu na BH Telekom temi, u smislu akcija, pa to je za plakati...
Mislim da u budućnosti možemo zaboraviti na bilo kakve akcije kod telekom operatera. Dovoljno je pogledati m:tel i Supernovu - nemaju nikakvu akciju u smislu niže cijene paketa.
Ja se recimo nadam da će omogućiti meni da kroz telemachovu infastrukturu dobijem brzine interneta veće od 50/10 koliko sad imam kroz telecomov bakar. Zatražim Moja TV net L, pruže mi s telemachove razvodne kutije kabl i uslugu plasiraju kroz bh telecom.

Ili recimo, neko ko je imao telemach, da može uvezati i bh mobile broj, odnosno da daju neki dio 067 pretplatničkih brojeva na pretplatu kod telemacha. Svakako se neće ići u gašenje.
Lain Coubert

#560 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Lain Coubert »

Ako bude mogućnost da raskinem ugovor sa Tlemeachom kada postanu BHT iskoristiću je, žao mi je što nisam ranije ove godine. Uzeću 300/30 kod lokalnog operatera umjesto telelemacha sa 500/30 i ne vjerujem da će biti problema. Ne treba mi ni TV, a taj paket je 50 KM.
bogata_sirotinja

#561 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

@pezzar
Neće sigurno biti moguće uzdti Moja TV Net/Full pakete kroz coax/optičku mrežu Telemach-a. Telemach i BH Telekom će nastaviti poslovati odvojeno.
Da, u jednom trenutku će doći do rebrendinga Telemach-a i njihove ponude i vjerovatno će tada doći paketi koji uključuju mobilnu telefoniju.
Pretpostavljam da će Telemach (ili pod kojim god brendom poslovao) "zakupiti" mobilnu mrežu BH Telekom-a i praktički biti virtuelni mobilni operater.

Ali me živo zanima kakva će biti sudbina Total TV korisnika?
BurekSamo_

#562 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by BurekSamo_ »

Spominje se da ako BHT ne uspije preuzeti Telemach, da su također zainteresovani 4iG, A1 i Yettel za kupovinu Telemacha
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#563 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by anex »

Lain Coubert wrote: 02/06/2025 14:04 Ako bude mogućnost da raskinem ugovor sa Tlemeachom kada postanu BHT iskoristiću je, žao mi je što nisam ranije ove godine. Uzeću 300/30 kod lokalnog operatera umjesto telelemacha sa 500/30 i ne vjerujem da će biti problema. Ne treba mi ni TV, a taj paket je 50 KM.
Vjerovatno i ja isto tako uradim...
upitan

#565 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

BurekSamo_ wrote: 04/06/2025 01:06 Spominje se da ako BHT ne uspije preuzeti Telemach, da su također zainteresovani 4iG, A1 i Yettel za kupovinu Telemacha
Radi monopola BHT jer smo malo trziste, bolje je da preuzme neko drugi, a npr. Yettel jer je kupio i SBB.
sencobih

#566 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by sencobih »

upitan wrote: 04/06/2025 13:24
BurekSamo_ wrote: 04/06/2025 01:06 Spominje se da ako BHT ne uspije preuzeti Telemach, da su također zainteresovani 4iG, A1 i Yettel za kupovinu Telemacha
Radi monopola BHT jer smo malo trziste, bolje je da preuzme neko drugi, a npr. Yettel jer je kupio i SBB.
Opet bi bio monopol, i yettel je pod vučićevom šapom
hramic_

#567 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by hramic_ »

BHT sigurno nece rizikovat da mjenja cijene paketa, brzine interneta i sl, dovoljno štete im je napravio mtel sa brendom "novotel"... po meni bolje BHT nego da ovako veliko tržište koje telemach ima preuzme SNS i Vučić... da se nudi neki veliki europski igrac onda bih bio za drugu opciju.
bogata_sirotinja

#568 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Ja mislim da je ovo već odavno gotova stvar i da BH Telekom 100% kupuje Telemach.
Ako sam dobro upratio, 4iG je valjda vlasnik 1.me mobilne mreže u CG a sa druge strane, vlasnici Yetell-a su Arapi.
Jedini ozbiljan je A1 ali nema od toga ništa...
Akvizicija Telemach-a od strane BH Telekom-a, po meni je politička priča.
upitan

#569 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by upitan »

sencobih wrote: 04/06/2025 14:21
Opet bi bio monopol, i yettel je pod vučićevom šapom
Yettel je arapski,Vucic ima kontrolu koliko ima i kod BHT.
Ja sam stavio samo npr.Yettel. a to moze biti bilo koja strana kompanija.
Ja kupujem domace proizvode,i podrzavam kako proizvidnju tako i kompanije.
Medjutim,sjecam se BHT kada je imao monopol pa cijene su bile ogromne i isto to ocekujem u ovoj kupovini Telemacha.
Drugacija je stvar kada imas na trzistu konkurenciju,i kada je nemas a nece je biti sigurno ako BHT kupi Telemach.
Cudna je stvar da strane kompanije su prepustile BHT da vodi ovaj proces,i cekaju.
Vjerovatno jer je cijena Telemacha ona za koju nisu spremni platiti jer je preskup i drugo znaju neke stvari koje mi ne znamo a vrijeme ce pokazati.
okanomalo

#570 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by okanomalo »

puno je ovo para, neko je morao stati iza BH Telecoma, da li vlada FBIH ili neko drugi ne znam.
HelaS

#571 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by HelaS »

okanomalo wrote: 05/06/2025 13:50 puno je ovo para, neko je morao stati iza BH Telecoma, da li vlada FBIH ili neko drugi ne znam.
Pa govorio je direktor BH Telecoma nedavno, uzet će kredite kod banaka, a imaju sada dosta novca na računima.
Ajdinn4

#573 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by Ajdinn4 »

Jedino A1 bi bio prava konkurencija.
Yettel = MTS (MTEL)
Nažalost najvjerojatnija priča je da ide pod BHT
sencobih

#574 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by sencobih »

Ajdinn4 wrote: 05/06/2025 22:23
Yettel = MTS (MTEL)
A što nažalost? Baš je dobro da domaća kompanija kupi ojača poziciju zbig kupovine tv prava, i korisnici kao i uposlenici Telemaha treba da budu sretni što ih je preuzima domaća kompanija, inače bi bio ključ u bravu ili polovina radnika na biro
PlusSA

#575 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?

Post by PlusSA »

sencobih wrote: 08/06/2025 21:56
Ajdinn4 wrote: 05/06/2025 22:23
Yettel = MTS (MTEL)
A što nažalost? Baš je dobro da domaća kompanija kupi ojača poziciju zbig kupovine tv prava, i korisnici kao i uposlenici Telemaha treba da budu sretni što ih je preuzima domaća kompanija, inače bi bio ključ u bravu ili polovina radnika na biro
ko kaže da ce polovina radnika na biro ako ih neko npr drugi kupi?
A da bi bili sretni bili bi svakako, gotiva posao monopol držiš a pri tome ne radiš mnogo milina :bih:
Post Reply