Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

House

#50426 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

kakva igretina. :thumbup:
Tito_i_Partija

#50427 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

vaučer wrote: 18/05/2025 07:03 Lista igara koje sam igrao nakon mjesec dana s novim PC-em: PES 2021, Quake 3. Abandonware i shooter star 20+ godina. :skoljka:
Image

:D
Tabakmalac

#50428 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Završen DOOM: The Dark Ages

Mnogo "sporiji" u odnosu na Eternal i 2016 ali dovoljno interesantan da se odigra, iako se previše vrti sve oko štita ala Captain America.
Previše je 80 eura doduše za singleplayer naslov koji se može okrenuti za 15 sati (meni piše 9.6 na Xbox app-u), tako da ono: wait for sale, ili Game Pass mjesec dana i to je to.
ferratilis

#50429 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Previse je 80 eura za bilo koju igru, bez obzira na duzinu i kvalitet, ali to je nova realnost i cijene se nikad nece spustati. Mozda zbog GTA 6 cak odu gore.

Meni novi Doom jos nije "legao," ali to sam mislio i za Eternal u pocetku pa mi je poslije postao odlican. Ali s tehnicke strane su ga odradili maestralno, mora se priznat.
SanskiBiser

#50431 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

10 godina vec a kao da je juce bilo, :roll:
ferratilis

#50432 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Najveca legenda Rockstara poslije brace Houser

Bosnian Dragon1

#50434 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Igra li ko Roadcraft ? @Chmoljo ? :D
Na prvu mi nije bas onako ko u najavama, iako kazu da je fizika bolja nego u Snowrunner ne bih bas rekao, neki kamioni cak djeluju i arkadno, doduse mozda dok jos kamiona probam ali ovi neki bas lose djeluju. Graficki je lijepa nema sta, i audio je dobar. Najveća zamjerka je sto nema fuel /damage sistema i nema day/night cycle mada sul rekli da mozda ubace naknadno fuel i day/night. Ali definitivno mi nije leglo kao sto mi je legao snowrunner, zasad mi je previse arkadno u odnosu na ono sto su najavljivali....ali mislim da treba dati sansu
Averus

#50435 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Da si ti živ i zdrav Chmoljo više nije gamer. Kupio je mali kamion marke TAM i prevozi krastavice iz Kiseljaka u Sarajevo. Ostvario svoj san, kažu nikad sretniji nije bio.

Ja ga nedavno vidio, mašem mu, on se ozari kaže "ja meraka" i proleti pored mene k'oooo metak

PS: Načuo sam da će Fazla napisati pjesmu on njemu
DonieBrasco

#50436 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ovo je pitanje dana 80-90 dolara tj eura i vise.
Averus

#50437 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Saće nekad i "Reedus with Fetus" drugi dio
Ja nikad neću stić da odigram sve što sam naumio :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50438 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 21/05/2025 20:55 Da si ti živ i zdrav Chmoljo više nije gamer. Kupio je mali kamion marke TAM i prevozi krastavice iz Kiseljaka u Sarajevo. Ostvario svoj san, kažu nikad sretniji nije bio.

Ja ga nedavno vidio, mašem mu, on se ozari kaže "ja meraka" i proleti pored mene k'oooo metak

PS: Načuo sam da će Fazla napisati pjesmu on njemu
Vec je napiso: ode mujo u mornare :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50439 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 21/05/2025 19:53 Igra li ko Roadcraft ? @Chmoljo ? :D
Na prvu mi nije bas onako ko u najavama, iako kazu da je fizika bolja nego u Snowrunner ne bih bas rekao, neki kamioni cak djeluju i arkadno, doduse mozda dok jos kamiona probam ali ovi neki bas lose djeluju. Graficki je lijepa nema sta, i audio je dobar. Najveća zamjerka je sto nema fuel /damage sistema i nema day/night cycle mada sul rekli da mozda ubace naknadno fuel i day/night. Ali definitivno mi nije leglo kao sto mi je legao snowrunner, zasad mi je previse arkadno u odnosu na ono sto su najavljivali....ali mislim da treba dati sansu
probaću ga uskoro.

završio ac odyssey, iznenađujuće mi je više legao od Originsa. u neku ruku nije čudno jer sam još ko klinac od 9-10 godina uživao u grčkoj mitologiji i znao sam glavna božanstva. tako da je ova vizualizacija antičke grčke za mene imala poseban štimung. uz sve bolesti koje ima ovo štancanje AC franšize, igra ipak ima lijepih momenata. u priču su uklopili i mitološka bića (sfinge, meduze, minotaura i polifema) pa je stvarno ispalo kul :D meni jbg :D

sad sam na

igra obećava :) dobre ocjene na steamu.
nepass1

#50440 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Na prvu nema smisla bez goriva ali na drugu se sve svede da ces samo dodatno cisternu morati vucarati po mapi. Bio je ubacen fuel sistem pa izbacili kao ne doprinosi igri.
Kad si vec naceo temu. Danas upalim snowrunner da polako dovrsim year 3 pass. Iskoci update ma reko haj kasnije cu install. 5h ostavio, osam misija zavrsio. Instaliram update nista mi nije spasilo od progresa. Samo shut down....
Ja cu kupiti kad bude na kakvom snizenju
Bosnian Dragon1

#50441 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nepass1 wrote: 22/05/2025 00:28
Na prvu nema smisla bez goriva ali na drugu se sve svede da ces samo dodatno cisternu morati vucarati po mapi. Bio je ubacen fuel sistem pa izbacili kao ne doprinosi igri.
Kad si vec naceo temu. Danas upalim snowrunner da polako dovrsim year 3 pass. Iskoci update ma reko haj kasnije cu install. 5h ostavio, osam misija zavrsio. Instaliram update nista mi nije spasilo od progresa. Samo shut down....
Joj snowrunner je katastrofa sto se tice update, mozda i sa roadcraft bude isto, kod mene su oba na epic games, ne znam kako je na steam po tom pitanju. Zna cesto poslje update da pobrise save games, meni jednom u snow runner nakon 500 sati i 2 sezone kompletirane sve nestalo, trenutno imam oko 1000 sati i dosao do Amura. Medjutim bilo je rjesenje kako da sve vratis . Nisam snowrunner upalio ima godina ne smijem ni probat sad ako mi je sve nestalo .... ako mi bude opet nestalo potrqzit cu opet taj fix pa ti prosljedim.

Sto se tice roadcraft ima nekoliko zamjerki, prvi je fuel, day/night. Onda winch sistem , jako los , trenutno kako vidim samo scout vozila mozes winch i to imaju samo 2 tacke za winch, naprijed i nazad, dosta arkadna fizika zasad.

Onda crane control uzas, zakomplikovali haos, sto nisu samo prekopirali iz snowrunner mada ni tamo nije idealno al je bolje.
AI vozila zabaguju cesto....nadam se da nece biti veliko razocarenje
ferratilis

#50442 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sad kad se bave Roadcraftom je mozda vrijeme da uzmem Snowrunner. Upravo zbog tih sranja s updateima sam cekao, a i zato sto ima milion DLC-a. Uzecu samo osnovnu verziju da vidim kakav je.
nepass1

#50443 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 22/05/2025 09:58
nepass1 wrote: 22/05/2025 00:28
Joj snowrunner je katastrofa sto se tice update, mozda i sa roadcraft bude isto, kod mene su oba na epic games, ne znam kako je na steam po tom pitanju. Zna cesto poslje update da pobrise save games, meni jednom u snow runner nakon 500 sati i 2 sezone kompletirane sve nestalo, trenutno imam oko 1000 sati i dosao do Amura. Medjutim bilo je rjesenje kako da sve vratis . Nisam snowrunner upalio ima godina ne smijem ni probat sad ako mi je sve nestalo .... ako mi bude opet nestalo potrqzit cu opet taj fix pa ti prosljedim.

Sto se tice roadcraft ima nekoliko zamjerki, prvi je fuel, day/night. Onda winch sistem , jako los , trenutno kako vidim samo scout vozila mozes winch i to imaju samo 2 tacke za winch, naprijed i nazad, dosta arkadna fizika zasad.

Onda crane control uzas, zakomplikovali haos, sto nisu samo prekopirali iz snowrunner mada ni tamo nije idealno al je bolje.
AI vozila zabaguju cesto....nadam se da nece biti veliko razocarenje
Ja uvjek kamione ostavim po mapi. Igram yukon izadje update i izbrise svaki kamion koji je bio na mapi. Baci me sigurno 1m u minus :D
Ali haj minus valja svu logistiku opet navuci. Ovo jucer zamalo suzu nisam pustio. North carolina 4 mape. Prvu ocistio, jos mapa na slobo U dok ne otvoris trajekt. Drugu mapu razotkrio, trecu do pola. Jedno pet minuta samo otvorenih usta sjedio kad sam vidio da je 5-6h igranja izbrisano.
Mislim jedna misija je da dobijes novi skaut. On je na vrhu slova U (mapa) moras zeljezo dovuci iz jednog coska, skauto odvuci na vrh slova U a prikolicu na drugi vrh slova U.
Doslo mi da zovem ljude okolo i zalim se ali niko i ne zna sta je snowrunner :lol: tako da halalite na pomagnjaviji, ko je igrao zna kroz sta prolazim :lol:
nepass1

#50444 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

ferratilis wrote: 22/05/2025 10:01 Sad kad se bave Roadcraftom je mozda vrijeme da uzmem Snowrunner. Upravo zbog tih sranja s updateima sam cekao, a i zato sto ima milion DLC-a. Uzecu samo osnovnu verziju da vidim kakav je.
Ma oni kad dodaju novu sezonu razjebu i stare. A imaju jos tri sezone da izadju.
Bosnian Dragon1

#50445 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Sranje tesko, vjeruj ne pali mi se sad snowrunner ako se sve obrisalo, jos ako ne mognem vratit, pa da sve ispocetka, kad se sjetim samo patnje po Kola mapi, apaurine sam haman razmisljo da pijem :D
Tabakmalac

#50446 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

ferratilis wrote: 22/05/2025 10:01 Sad kad se bave Roadcraftom je mozda vrijeme da uzmem Snowrunner. Upravo zbog tih sranja s updateima sam cekao, a i zato sto ima milion DLC-a. Uzecu samo osnovnu verziju da vidim kakav je.
Rentaj Snowrunner na Game Pass-u, jer je i tamo za sada.
nepass1

#50447 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 22/05/2025 10:44 Sranje tesko, vjeruj ne pali mi se sad snowrunner ako se sve obrisalo, jos ako ne mognem vratit, pa da sve ispocetka, kad se sjetim samo patnje po Kola mapi, apaurine sam haman razmisljo da pijem :D
Imandra je pickin dim za northen aegis u amur regiji. Tutorial za ostale tri mape
Tito_i_Partija

#50448 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 22/05/2025 00:16
sad sam na

igra obećava :) dobre ocjene na steamu.
Javi utiske, ovu muriju i ja pratim. :-D
ferratilis

#50449 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jos jedan Owlcat Warhammer CRPG

Tito_i_Partija

#50450 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Što više WH40K igara, to bolje. :thumbup:

Imam i Rogue Trader na Game Passu, mog'o bi nju probat' kad završim Clair Obscur. Skoro sam igr'o Darktide, i jako je zabavan, al' bolji kad imaš prijatelje da igraju sa tobom.
Post Reply