Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Romanija

#31926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

dr_Evil wrote: 20/05/2025 13:41 Samo da naglasim, zadnja dva posta, ni prpa ih se ne bi postidio, za povratit
Meni je prpin bosnjacki ultra-nacionalizam prilicno simpatican, samo da mi hoce dati neki tajni znak rukama da pokazem, da znaju da sam njihov, da ne dobijam degeneka po Visnjiku :-D Nazalost po njih Bosnjaci ne znaju kako biti pravi nacionalista i drzavotvorac, krajnji doseg je dzemat na drzavnom nivou u vidu SDA. Plus eto ljeta kad je svaki dan ko poslednji na dunjaluku za merakanje na meraji i dvije sedmice Gradca, drzava i opstanak se ne brane ljeti. A onda je tu jedan bajram, pa drugi bajram, pa treba zimnicu praviti, nema se vremena za organizovanje u odbrani drzave. :)
palermo

#31927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Romanija wrote: 20/05/2025 21:04
dr_Evil wrote: 20/05/2025 13:41 Samo da naglasim, zadnja dva posta, ni prpa ih se ne bi postidio, za povratit
Meni je prpin bosnjacki ultra-nacionalizam prilicno simpatican, samo da mi hoce dati neki tajni znak rukama da pokazem, da znaju da sam njihov, da ne dobijam degeneka po Visnjiku :-D Nazalost po njih Bosnjaci ne znaju kako biti pravi nacionalista i drzavotvorac, krajnji doseg je dzemat na drzavnom nivou u vidu SDA. Plus eto ljeta kad je svaki dan ko poslednji na dunjaluku za merakanje na meraji i dvije sedmice Gradca, drzava i opstanak se ne brane ljeti. A onda je tu jedan bajram, pa drugi bajram, pa treba zimnicu praviti, nema se vremena za organizovanje u odbrani drzave. :)
:D :thumbup: jako lijepo opisano.

Jedino ne mislim da je kod Prpe rijec o nekom.sad ultra bosnjackom nacionalzmu.....prije o promisljanju mogucih puteva za nekakvo odrzivo rjesenje...
HelaS

#31928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

palermo wrote: 20/05/2025 21:20

Jedino ne mislim da je kod Prpe rijec o nekom.sad ultra bosnjackom nacionalzmu.....prije o promisljanju mogucih puteva za nekakvo odrzivo rjesenje...
:lol: :lol: :lol: :lol: Divno si ovo opisao - Prpa promišlja moguće puteve za održivo rješenje koristeći ultranacionalističku retoriku. Ovo zadnje si ispustio :D
Prpa.ba

#31929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Romanija wrote: 20/05/2025 21:04 Meni je prpin bosnjacki ultra-nacionalizam prilicno simpatican, samo da mi hoce dati neki tajni znak rukama da pokazem, da znaju da sam njihov, da ne dobijam degeneka po Visnjiku :-D Nazalost po njih Bosnjaci ne znaju kako biti pravi nacionalista i drzavotvorac, krajnji doseg je dzemat na drzavnom nivou u vidu SDA. Plus eto ljeta kad je svaki dan ko poslednji na dunjaluku za merakanje na meraji i dvije sedmice Gradca, drzava i opstanak se ne brane ljeti. A onda je tu jedan bajram, pa drugi bajram, pa treba zimnicu praviti, nema se vremena za organizovanje u odbrani drzave. :)
Nista ljepse nego kad nebosnjak izlozi svoju viziju toga ko su i sta su Bosnjaci. Red postapalica, red islamofobije, red komicne upotrebe nasih rijeci i arhaizama, sve zacinjeno gledanjem s visoka na neuke muhamedance koje obasjavas europskim prosvjetiteljstvom.

Za optimalan dojam fali samo upozorenje da ce biti "heljp baznija" ako ne pripazimo, ali mnijem da to cuvas za ozbiljnije prigode. :wink:
palermo

#31930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

:run:
HelaS wrote: 20/05/2025 21:39
palermo wrote: 20/05/2025 21:20

:lol: :lol: :lol: :lol: Divno si ovo opisao - Prpa promišlja moguće puteve za održivo rješenje koristeći ultranacionalističku retoriku. Ovo zadnje si ispustio :D
Pa zna Prpa biti malo ostar u izricaju...al bogami, daleko je to od ultra nacionalisticke retorike..ihaahaaajjj. daleko
palermo

#31931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 20/05/2025 21:52
Romanija wrote: 20/05/2025 21:04 Meni je prpin bosnjacki ultra-nacionalizam prilicno simpatican, samo da mi hoce dati neki tajni znak rukama da pokazem, da znaju da sam njihov, da ne dobijam degeneka po Visnjiku :-D Nazalost po njih Bosnjaci ne znaju kako biti pravi nacionalista i drzavotvorac, krajnji doseg je dzemat na drzavnom nivou u vidu SDA. Plus eto ljeta kad je svaki dan ko poslednji na dunjaluku za merakanje na meraji i dvije sedmice Gradca, drzava i opstanak se ne brane ljeti. A onda je tu jedan bajram, pa drugi bajram, pa treba zimnicu praviti, nema se vremena za organizovanje u odbrani drzave. :)
Nista ljepse nego kad nebosnjak izlozi svoju viziju toga ko su i sta su Bosnjaci. Red postapalica, red islamofobije, red komicne upotrebe nasih rijeci i arhaizama, sve zacinjeno gledanjem s visoka na neuke muhamedance koje obasjavas europskim prosvjetiteljstvom.

Za optimalan dojam fali samo upozorenje da ce biti "heljp baznija" ako ne pripazimo, ali mnijem da to cuvas za ozbiljnije prigode. :wink:
Ne.znam, al mi se.cini da si ovo napisao na pogresnu adresu...

A.usput, nije nesto pogresno ni receno
Danguba

#31932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

axe22 wrote: 20/05/2025 16:14
vee-jay wrote: 20/05/2025 16:02
axe22 wrote: 20/05/2025 14:06

To je samo DOKAZ da su isti, SDA - TROJKA, ista govna ali drugo pakovanje.

Pada u vodu izjave "Necemo biti isti kao oni prije nas"
Federacija jos uvijek radi i Niksic mora da uradi sve u njegovoj mogucnosti da tako i ostane.
Inace bi kriza u Federaciji preokrenula situaciju za 180 stepeni u korist Dodika (i Covica) i kontra Bosnjaka.
Radi ono sto HDZ (Covic) zeli.
Bukvalno, da bi se opstalo na vlasti odnosno da bi imali njegovu podrsku.

Ne da se ne razlikuju od prethodne vlasti nego su veci ''dupeuvlakaci'' od prethodne vlasti.
I Bakir je nekada znao kontrirati Covicu a ovi samo pitaju ''sta treba jos''.
Bezkicmenjaci.

Ne ide drugacije, pa neka sve stane. U cemu je problem ili u cemu je razlika kada S/H blokiraju ili ako ce B/B blokirati.
vee-jay

#31933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Danguba wrote: 20/05/2025 22:03
axe22 wrote: 20/05/2025 16:14
vee-jay wrote: 20/05/2025 16:02

Federacija jos uvijek radi i Niksic mora da uradi sve u njegovoj mogucnosti da tako i ostane.
Inace bi kriza u Federaciji preokrenula situaciju za 180 stepeni u korist Dodika (i Covica) i kontra Bosnjaka.
Radi ono sto HDZ (Covic) zeli.
Bukvalno, da bi se opstalo na vlasti odnosno da bi imali njegovu podrsku.

Ne da se ne razlikuju od prethodne vlasti nego su veci ''dupeuvlakaci'' od prethodne vlasti.
I Bakir je nekada znao kontrirati Covicu a ovi samo pitaju ''sta treba jos''.
Bezkicmenjaci.

Ne ide drugacije, pa neka sve stane. U cemu je problem ili u cemu je razlika kada S/H blokiraju ili ako ce B/B blokirati.
Ja vec nekoliko stranica pisem da su sada sve maske pale i da Trojka jos samo pro forma treba da saceka oficijelno NE od EU u junu i da nakon toga krene u eskalaciju situacije.
Thorgerson

#31934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Ja ne kontam ovu vasu pricu da bosnjaci ili probosanci krenu nesto blokirati.

Pa to ovi rusitelji drzave i zele.

Zele to, da mogu reci eh eto vidite vi ovo dragi svijete, to su vam bosnjaci.

Druga stvar, ovu drzavu vecina hrvata i srba ne voli. Da je sutra nestane, oni ne bi to osjetili ni na koji nacin. Komadi bi se pripojili srbiji ili hrvatskoj, ciji su vecina njih vec gradjani i posjeduju pasose.

Dakle, ne moze grupa koja zeli i voli ovu drzavu, da istu blokira. I gdje vam je ta logika. Stoga, da malo razmislite prije nego sto napisete takvu glupost.

I zato i jesmo u nezgodnoj situaiciji. Mi ne smijemo da blokiramo procese. A imamo dvije strane kojima je blokada u krvi, jer imaju jednostavno jednu misiju i samo jednu. Da raskrce napokon ovu drzavu. To je jedina istina. Kakvo vracanje na dejton, kakvi hrvatski clanovi predsjednistva i izborni zakoni. Jel neko fkt misli da je to razlog ovakvog ponasanja hdz, hns. Pa jesmo l imali ivu miru jovica, pa jesmo l imali i covica u predsjednistvu. I? Tu pricu mogu naivcine da puse. Njihov zadatak je blokada, blokada drzave...i kad dodje pogodan trenutak, da se susjedi razjagme svako svoj komad. Eh. To moze trajati 1 godinu, 5 godina, 100 godina...1000 godina. Vidjet cemo.
SaraFina

#31935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Prpa.ba wrote: 20/05/2025 21:52

Ti si meni kul. Možda ti fali malo optimizma u forumskom opusu, s vremena na vrijeme, ali u biti kul. 🙂
Ne šupljiraš sa glupostima “ko nas bre zavadi” i ne potenciraš priču o Jugi i forama kako se spavalo tada po parkovima.
Tebi je BiH na prvom mjestu, i sve što pišeš bilo pozitivno ili kritika 100% je dobronamjerno. Nekad si kritički suviše opterećen, no daleko od toga da si zlonamjeran.
I nije nacionalizam nikakav bauk i zlo. Ja ne kontam zašto se provlači uopće takva priča. I ovo šupljiranje i pokušaj šege za Bošnjake mi je nekako “isprana” fora. Ali hajde. A tek pokušaji vezivanja Bošnjaka za SDA, katastrofa. Po popisu 2013 SDA-ovaca je bilo bogami pravo mnogo. Shodno toj uvrnutoj tezi.l preko 50%. stanivnistva drzave BiH. A pravih Bosanaca i Hercegovaca, raje i tako to, bogami malo.
Danguba

#31936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Thorgerson wrote: 20/05/2025 22:25 Ja ne kontam ovu vasu pricu da bosnjaci ili probosanci krenu nesto blokirati.

Druga stvar, ovu drzavu vecina hrvata i srba ne voli. Da je sutra nestane, oni ne bi to osjetili ni na koji nacin. Komadi bi se pripojili srbiji ili hrvatskoj, ciji su vecina njih vec gradjani i posjeduju pasose.

Dakle, ne moze grupa koja zeli i voli ovu drzavu, da istu blokira. I gdje vam je ta logika. Stoga, da malo razmislite prije nego sto napisete takvu glupost.

I zato i jesmo u nezgodnoj situaiciji. Mi ne smijemo da blokiramo procese. A imamo dvije strane kojima je blokada u krvi, jer imaju jednostavno jednu misiju i samo jednu. Da raskrce napokon ovu drzavu. To je jedina istina. Kakvo vracanje na dejton, kakvi hrvatski clanovi predsjednistva i izborni zakoni. Jel neko fkt misli da je to razlog ovakvog ponasanja hdz, hns. Pa jesmo l imali ivu miru jovica, pa jesmo l imali i covica u predsjednistvu. I? Tu pricu mogu naivcine da puse. Njihov zadatak je blokada, blokada drzave...i kad dodje pogodan trenutak, da se susjedi razjagme svako svoj komad. Eh. To moze trajati 1 godinu, 5 godina, 100 godina...1000 godina. Vidjet cemo.
Ovo sto ti pises, upravo nas je takva politika dovela do ovoga da mi nudimo ''sta hocete vise samo da idemo naprijed''.
Manji entitet je u opasnoj finansijskoj dubiozi. Valjda je njima stalo da se usvoji budzet iz kojega ce se servisirati vanjski dug.
Ovi iz Zapadne Hercegovine su inace kao lesinari. Njima treba dati samo onoliko koliko ih pripada ni poziciju vise.
Ubise se pricajuci o putu ka EU a sve rade da prvo ostvare svoje ciljeve.

Treba sve blokirati pa neka vidi prvo Amerika kakav je sistem napravila a i garanti DMS.
Ne mozes ti sam vuci kola dok te oni u svemu tome onemogucavaju.
Stabilizator

#31937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Danguba wrote: 20/05/2025 22:40
Thorgerson wrote: 20/05/2025 22:25 Ja ne kontam ovu vasu pricu da bosnjaci ili probosanci krenu nesto blokirati.

Ovo sto ti pises, upravo nas je takva politika dovela do ovoga da mi nudimo ''sta hocete vise samo da idemo naprijed''.
Manji entitet je u opasnoj finansijskoj dubiozi. Valjda je njima stalo da se usvoji budzet iz kojega ce se servisirati vanjski dug.
Ovi iz Zapadne Hercegovine su inace kao lesinari. Njima treba dati samo onoliko koliko ih pripada ni poziciju vise.

Treba sve blokirati pa neka vidi prvo Amerika kakav je sistem napravila a i garanti DMS.
I ja se slazem sa ovim.
Mi moramo izvaditi iz sehare nase ciljeve, koji su btw u skladu sa svima evropskim standardima i ljudskim pravima.

EU je blaga i ima neke druge prioritete. Ako smo nesto naucili kroz historiju to je da Evropa uvijek ide linijom manjeg otpora, zabrinuti ovo ono, upravu ste vi ALI.
Amerikanci su tu konkretni i brutalni i sve promjene sto su dosle su dosle od njih.

Posto je sada EU tu da provodi stvari slobodno mozemo izvaditi naše ciljeve pa nek svako vuce u svoju stranu. Vrijeme tu najvise radi za nas. Hrvati su u najgoroj poziciji i oni su ti koji moraju raditi ustupke.
Mi ne smijemo vise davati ustupke na štetu drzave.
vee-jay

#31938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Slazem se sa tobom u potpunosti - Bosnjaci ne smiju blokirati.
Ja kada pisem o eskalaciji ne mislim na blokiranje.
Valjda postoji mudrosti u Trojci - a vjerujem da postoji - da znaju kako i na koji nacin eskaliarti a da pri tome
a) ostanu konstruktivna strana i
b) da druge strane ne krenu o paraleli o Srbima u YU
Lug

#31939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Danguba wrote: 20/05/2025 22:40

:thumbup:
Benjo34

#31940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Benjo34 »

Bosnjaci su maksimalno pasivni i krajnji domet bosnjacke politike je stimanje tendera i drzanje govora po prelima.

Onog trenutka kad stave drzavu na prvo mjesto, tad se moze nesto i ocekivati. Neka vide kako to rade albanci npr. Ne bi bilo lose da nađu neke savjetnike tamo, na Kosovu.

Blokada nije nesto cemu treba teziti ali definitivno treba ici radikalnije u neke stvari i pitanja rjesavati cvrsce, pro aktivno a ne reaktivno.

Hocemo federalizaciju, bez mogucnosti otcjepljenja, ali ce se raspakovati i RS, sve pozicije, sve da se dijeli po popisu stanovnistva, pa ako vas je 15% imate toliko koliko vam pripada na drzavnom nivou.

Zasto ne traziti ukidanje entitetskih MUPova? Drzava ih ne moze kontrolisati, MUP RS je svakako imao ruznu ratnu historiju punu zlocina, zasto ne istrajavati na tome?

Hajmo podjelit i podjelu poreza pa da svako dobija onoliko koliko zasluzuje, a ne da jedni se zaduzuju a drugi placaju.

Mislim zasto Bosnjacki politicari ne krenu sa maksimalistickim zahtjevima kao sto to rade Srpski i Hrvatski, jer ocito da njima dobro ide sa tim, drzave je sve manje.

U međuvremenu Bosnje se kolju oko SDFA i Trojke, ko je vise izdao.

Izdali su svi, trojka jer je nesposobna, SDA jer je od Dodika i HDZ napravila to sto jesu sjedaljkama po kafanama i davanja svega sto im treba u zamjenu za malo tendera.

Europa nas je odjebala, Trump ni ne zna za nas sto je donekle i dobro. Svaki dan koji prolazi drzave je manje, bolje uraditi bilo sta pa izgubiti nego ne uraditi nista pa opet izgubiti.
Billy The Pljuc

#31941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Ja ne znam fakat o čemu vi pišete, od većine evropskih država su jasno prepoznate dvije strane koje ne dozvoljavaju nikakav napredak. Istina je da ta EU neće da zauzme zvaničan stav i poduzme korake kako bi se stvari pomakle naprijed jer se i sama nalazi u svojevrsnoj dubiozi a hajmo reći da postoji i animozitet prema muslimanima. Šta Bosancima i Hercegovcima koji hoće promjenu na bolje može naškoditi takva indolentnost EU, apsolutno ništa. Ništa se ne mora uraditi pod krinkom ekstremizma i ultranacionalizma, ciljevi trebaju biti jasni i samo insistirati na istima i predstavljati ih kakvim već i jesu bez obzira što će druge dvije strane raditi suprotno. Valjda postoji dovoljno pameti među bošnjacima da se isto i ostvari.

Znači prestanimo finansirati rušitelje države, krenimo od sebe prvo, bošnje moraju biti na istoj stranici kad je država u pitanju a ono srba i hrvata kojih još uvijek ima a da su na istom fonu sigurno neće promijeniti mišljenje preko noći, naravno samo ako ih te iste bošnje ne natjeraju da to učine.

Prestani finansirati zlo na svaki mogući način, blokiraj, opstruiraj i kao uslov u bilo kakvim pregovorima/dogovorima uvijek postavljaj najbitnije i najviše ciljeve za postojanje države pa dok se boje ne rastope.

Ako to kokošarima među političarima prvenstveno sa bošnjačkim predznakom nije do sada postalo jasno onda jbga nek' sve ide u k...c krasni. Svima njima odreda BiH mora biti na prvom mjestu, ni pojedinci ni stranke, samo država i narod.
drug_profi

#31942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ja bih ovako. Saradnja po svim predmetima od interesa za drzavu i građane... putevi, zakoni, zdravstvo, sigurnost i sl.
Totalna blokada svega sto mirise na interes stranke ili grupe ljudi.
Pocev od zgrade IUO, VIjadukta, kladionica...
Dizao bih kredite, izdavao obveznice i prodavao federalnu imovinu, ali bih blokirao raspodjelu PDV...

Sve lijepo kooperativno, sa punim ustima eurointegracija i građanskih prava, jednakopravnosti, sekularizma...

Ali sa dignutom ćunom vazda...
Danguba

#31943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Tako nekako.
iz zadnje klupe

#31944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

Kad Bosnjaci "prelome", a nece nikad, da izadju iz zone komfora, pa zbog drzave uhvate se prvo u kostac sa HDZ, sto bi ko posljedicu imalo prvobitno slabljenje ekonomije, jer bi nas Hrvatska jednostavno blokirala, ne bi mogao koristiti luku ploce, iz zemlje izac samo avionom, opao bi standard uveliko, al sprzis im ogromno naselje u sjevernom logoru i u Mostaru i postanes vecina, HDZ tretiras ko i SNSD, rusilacki faktor skojim ne zelis da imas da imas nista, formalno ih svedes da imaju kontrolu na potezu listica-grude+kresevo+orasje, onda nema vise ljetovanja u gradcu, ne sumnjam da bihrvatska prijetila i upadom svoje vojsje, bilo.bi stvarno *EBENO, , ali bi nas po prvi put suprotna strana pocela smatrati ozbiljno, imozda ova ekskalacija od strane Bosnjaka bi u konacnici donijela neke iskrene pregovore i skidanje dejtonske ludjacke kosulje, ali ovaj scenario je nemoguc jer za stvaranje funkcionalne drzave bosnjaci nisu spremni zrtvovati niti jedan dan ljetovanja u gradcu, dakle dzabe samo pisem
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Billy The Pljuc wrote: 21/05/2025 00:22 Ja ne znam fakat o čemu vi pišete, od većine evropskih država su jasno prepoznate dvije strane koje ne dozvoljavaju nikakav napredak. Istina je da ta EU neće da zauzme zvaničan stav i poduzme korake kako bi se stvari pomakle naprijed jer se i sama nalazi u svojevrsnoj dubiozi a hajmo reći da postoji i animozitet prema muslimanima. Šta Bosancima i Hercegovcima koji hoće promjenu na bolje može naškoditi takva indolentnost EU, apsolutno ništa. Ništa se ne mora uraditi pod krinkom ekstremizma i ultranacionalizma, ciljevi trebaju biti jasni i samo insistirati na istima i predstavljati ih kakvim već i jesu bez obzira što će druge dvije strane raditi suprotno. Valjda postoji dovoljno pameti među bošnjacima da se isto i ostvari.

Znači prestanimo finansirati rušitelje države, krenimo od sebe prvo, bošnje moraju biti na istoj stranici kad je država u pitanju a ono srba i hrvata kojih još uvijek ima a da su na istom fonu sigurno neće promijeniti mišljenje preko noći, naravno samo ako ih te iste bošnje ne natjeraju da to učine.

Prestani finansirati zlo na svaki mogući način, blokiraj, opstruiraj i kao uslov u bilo kakvim pregovorima/dogovorima uvijek postavljaj najbitnije i najviše ciljeve za postojanje države pa dok se boje ne rastope.

Ako to kokošarima među političarima prvenstveno sa bošnjačkim predznakom nije do sada postalo jasno onda jbga nek' sve ide u k...c krasni. Svima njima odreda BiH mora biti na prvom mjestu, ni pojedinci ni stranke, samo država i narod.
Samo novci :thumbup:
Styling

#31946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Blokiranje procesa i države samo ide na ruku rušiteljima države i SDA. Jedva čekaju da optuže Trojku za bilo šta damo da oh prikažu nesposobnima.
Vidim da je na forumu taj narativ zaživio u zadnje vrijeme.
Napredak države treba gurati gdje god se može. Tu se vidi ko blokira a ko je za napredak.
iz zadnje klupe

#31947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

Blokiranje procesa i države samo ide na ruku rušiteljima države i SDA. Jedva čekaju da optuže Trojku za bilo šta damo da oh prikažu nesposobnima.
Vidim da je na forumu taj narativ zaživio u zadnje vrijeme.
Napredak države treba gurati gdje god se može. Tu se vidi ko blokira a ko je za napredak.
Dakle tebi je je u redu, i treba da se poklopimo ušima ( jer sve drugo po tebi je blokiranje) što nas Srbi i Hrvati preglasavaju zajednički gdje god mogu, i što vjerovatno ti, od poreza koji platiš, plaćaš Dodikovu zaštitu i miliciju, jer HDZ pare koje ti uplatiš proslijeđuje Dodoki, ili pravi autoput oko Medjugorja, koji feninga poreza nije uplatio ( po zvanićnoj statistici, u Međugorju nije nikada ostvareno nijedno noćenje, samim tim nije ni uplaćem ni fening poreza, al dobiše autoput, ali tvoje je da šutiš, jer zaboga, ako kazeš nešto, ti blokiraš i eksaliraš situaciju)
Thorgerson

#31948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Danguba wrote: 20/05/2025 22:40 Ovo sto ti pises, upravo nas je takva politika dovela do ovoga da mi nudimo ''sta hocete vise samo da idemo naprijed''.

Ok. Tvoje misljenje.

Medjutim, ovo sto ti pises bi imalo smisla da entitet rs nema ovlasti koje ima. I da nemamo komsije kakve imamo.

- Ti shvatas da se rs rapidno zaduzuje i to ne za investicije? Nego upravo za vracanje dugova o kojima pricas. Oni znaju da ce u slucaju veceg sranja, bankrota drzava sve iskihati (isprobano i uspjet ce im sa viaduktom). To je isto da kanton neki bankrotira i ne moze isplacivati obaceze, nivo iznad mora to preuzeti i rijesiti. Dakle, ako mi blokiramo rs na neki nacin sredstva, oni ce uzeti novi kredit, oni ce izdati nove obveznice, oni ce prodati sta jos imaju u svom vlasnistvu (sto su vec uveliko radili ranije). A to je opet u konacnici nase vlasnistvo.
- drugo, imaju rezervnu domovinu srbiju, koja podrzava ove gore akcije

Dakle, nije to bas kako ti mislis, ajmo im ukinuti pare i oni nece imati gdje. Rs na 10x jednostavniji nacin donosi ove gor3 odluke nego fbih, a pogotovo drzava. Zna se, sta vodja odredi, tako je. Bukvalno jedan covjek vlada.

Hercegovina, mi njima nesto da ukinemo hahah. Pa likovi su maheri sto se tice biznisa i snalazenja. Daj bolan. Jesi li ti hodao dole malo i vidio kako ljudi zive, kakve su vile, kakva se auta vozaju. Plus 50% ih ima nekretnine po hrvatskoj obali, i imaju pasose hrvatske. I da, imaju podrsku iste te hrvatske sta god rade.

Mi smo sami. A ocito je da nas je i eu ostavila na ledini. Sta je rjesenje, ne znam. Ali siguran sam i uvjeren da blokada drzave sa nase strane to nijem. Ali znam da ovi likovi trenutno na sceni, i opozicija ne izgledaju bas optimisticno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

benjo 34 predlaze nesto oko ukidanja mupova
a dodo dosao na vlast u martu 2006 na jahanju kako nema ujedinjenja policije i stop degradaciji rs
između ostaloga
bas ste nerealni

onaj drugi predlaze neko naselje a bosnjaci nece da zive u hrasnici i imaju otpor prema tramvaju nakon 75 godina suplje

tako bih i ostale dijelove postova mogao razarati
jednostavno su nerealni
dr_Evil

#31950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Igor, inace odlican, ovaj put je fulio sefa i stanicu

https://bljesak.info/kolumna/igor-bozov ... ozi/517461
Post Reply