Probosanska struja je elpbih koja je dinamicna i pod konstantnim naponom, a cilj iste je maksimalna pokrivenost na čitavoj teritoriji BiHKraljicaIzJajca wrote: ↑18/05/2025 11:59Koje su probosanske struje/ stranke, što je cilj istih?tramvajtrojka wrote: ↑18/05/2025 11:15Ali kako ti mozes sa takvim uvjerenjem koji ne zivis ovdje govoriti nama koji živimo, radimo u ovoj zemlji kako zivimo![]()
ono trust me bro ne znas ti kako se zivi u Bosni koji si tu, znam ja bolje od tebe koji je vidim tri sedmice u jednoj godini![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- tramvajtrojka
#31476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Sanjarko
#31477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pred rat smo najbolje živjeli, nisam mora nikad vidio, jesam kao maksum od 2 ili 4 godine i to mi je prisjelo more tada, izašli mi neki plikovi po cijelom tijelu, nikad utvrđeno od čega.
Rat gladovali itd. Nakon rata ništa nismo imali. Snalazili se moji na razne načine, preprodaja.
Stara najviše nas je uzdržavala.
Tek u korona sranju dobi ja pravo na invalidninu, a stara penziju.
Ni to nije riješeno kako treba, neko je nešto zjbao, pa imam 90% i 100% rješenja, 1 i 2 kategorije.
Ako je jedan par patika od 100 KM i Samsung mobitel od 280 KM simbol da dobro živimo, onda dobro živimo.
Ali šta je sa svim ostalim stvarima. Još stara sad stala se snalaziti i imamo još malo nešto dugova za režije.
Kamatama su ih napucali toliko da su nam htjeli zaplijeniti stan, a nas na ulicu izbaciti.
Ja staroj govorim odavno da smo nešto drugo, a ne bi o tome šta.
Još bolesni i ja i ona. Skidam kapu staroj. Uspjela je skoro sav dug da vrati. Za 4 ili 5 godina.
Ogroman je bio.
Rat gladovali itd. Nakon rata ništa nismo imali. Snalazili se moji na razne načine, preprodaja.
Stara najviše nas je uzdržavala.
Tek u korona sranju dobi ja pravo na invalidninu, a stara penziju.
Ni to nije riješeno kako treba, neko je nešto zjbao, pa imam 90% i 100% rješenja, 1 i 2 kategorije.
Ako je jedan par patika od 100 KM i Samsung mobitel od 280 KM simbol da dobro živimo, onda dobro živimo.
Ali šta je sa svim ostalim stvarima. Još stara sad stala se snalaziti i imamo još malo nešto dugova za režije.
Kamatama su ih napucali toliko da su nam htjeli zaplijeniti stan, a nas na ulicu izbaciti.
Ja staroj govorim odavno da smo nešto drugo, a ne bi o tome šta.
Još bolesni i ja i ona. Skidam kapu staroj. Uspjela je skoro sav dug da vrati. Za 4 ili 5 godina.
Ogroman je bio.
-
KraljicaIzJajca
#31478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znači, niko u BiH nema pojma ko su probosanske stranke, koji su ciljevi i da li su im isti zajednički.tramvajtrojka wrote: ↑18/05/2025 12:05Probosanska struja je elpbih koja je dinamicna i pod konstantnim naponom, a cilj iste je maksimalna pokrivenost na čitavoj teritoriji BiHKraljicaIzJajca wrote: ↑18/05/2025 11:59Koje su probosanske struje/ stranke, što je cilj istih?tramvajtrojka wrote: ↑18/05/2025 11:15
Ali kako ti mozes sa takvim uvjerenjem koji ne zivis ovdje govoriti nama koji živimo, radimo u ovoj zemlji kako zivimo![]()
ono trust me bro ne znas ti kako se zivi u Bosni koji si tu, znam ja bolje od tebe koji je vidim tri sedmice u jednoj godini![]()
![]()
![]()
- Peacean
#31479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U BiH postoje samo prostranačke stranke, najbolje što možemo da izvučemo na glasanju je da damo glas onome ko nam najbolje zvuči. Stranka je uvijek na prvom mjestu, vladajuća koalicija na drugom, narod i nacija dobiju šta ostane.
- Peacean
#31480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-i ... /250516157Dodik i "Trojka iz RS-a" isti po suštinskim pitanjima, no to ne znači da treba sjediti "skrštenih ruku"
-
KraljicaIzJajca
- Sanjarko
#31482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
@Peacean upravu si 100% 
- billy organ
#31483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pojedini hladno Ameriku obilaze a vamo se kuka kako lose zivimo._BataZiv_0809 wrote: ↑18/05/2025 09:04 Sve to manje vise stoji, ali to nije tema. Odgovarali smo na tezu da je situacija nikad gora od Dejtona, sto je totalna glupost.
I da istina je , sad se bolje zivi nego prije 20 godina,
- Peacean
#31484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... ource=KlixMurphy ekskluzivno za Oslobođenje: Međunarodna zajednica mora pripremiti obilježavanje 31. godišnjice Daytona
- drug_profi
#31485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bolje živimo svakako. Ali valjda je logično da kako vrijeme prolazi stičeš imetak, planiraš, ostvaruješ ideje, organiziraš sebi život po svom ćeifu... i živiš bolje.
To nema previše veze sa politikom, osim ako nije vanredno stanje. Ima veze samo sa tobom i tvojim kapacitetom.
To nema previše veze sa politikom, osim ako nije vanredno stanje. Ima veze samo sa tobom i tvojim kapacitetom.
- Sanjarko
#31486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da ne ispadne da samo kukam, bolje nam je za sada, ali isto nam se izgleda pise tj opet gore, stara stala se snalaziti, ja i ona oboje bolesni itd, sto sta ima jos. Srecom svi skoro imaju nekog vani ovdje ili imaju primanja iz inostranstva neka, to nam odrzava stanje u domovini stabilnim itd.drug_profi wrote: ↑18/05/2025 15:11 Bolje živimo svakako. Ali valjda je logično da kako vrijeme prolazi stičeš imetak, planiraš, ostvaruješ ideje, organiziraš sebi život po svom ćeifu... i živiš bolje.
Pa i mi smo dobili od kumova dosta. Malo ko bi dao toliko nekome. Ali sta kaze moja stara ne moze niko moju kucu preuzet na sebe tj na brigu na sebe. Onda i oni su stari, i nece ni oni moci nas pomagati uvijek.
Ova godina mozda zadnja s tom pomoci. Staroj da je regulisati moje primanje dok je ziva, ali strah je jer sam sad ok, stanje je u domovini kakvo jest, onda nije korona sranje itd. Ta doktorica u Sarajevu na glavnoj komisiji sta mi je dala primanje je dobar covjek i velik covjek.
Vidila da nisam ok, i da nisam nikad ni bio ok, i da necu moci nikad ni raditi legalno pa ni uopste itd.
3 i jace godine sam ok, ali kazem staru strah me dati na komisiju opet jer ovo primanje sada ne bi moglo nakon njene smrti mi ni dokle biti da pokrije dom za invalide i sl. Mozda i moglo bi biti meni samom uz pomoc javne kuhinje i sluzbi nekih ali da sam skroz ok.
Evo vec pola mjeseca bas, bas pretjerano spavam. Ne mogu nista da uradim i sl. Inace spavam puno, ali ovo je bas, bas pretjerano.
- Prpa.ba
#31487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva su ovo sramocenja od okupljanja clanstva NS-a kako bi se dala podrska nametuom ministru a poslala snazna poruka opoziciji? 
Vucici sa temua.
Vucici sa temua.
- Rothmans
#31488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
AvdoŽiv je. Najveći krivac za trenutnu krizu u Bosni i Hercegovini javio se kolumnom iz Amerike. Opet ima nešto da poruči, sabere i oduzme.
Bilo je, kaže bivši američki ambasador u BiH Michael Murphy u svojoj kolumni za Oslobođenje, nekoliko pokušaja, koje je pomagala ili vodila međunarodna zajednica, da se osigura dogovor političkih lidera BiH o ustavnim amandmanima kojima bi se provele presude Evropskog suda za ljudska prava.
A bilo je, svjedočim zajedno sa drugim kolegama, i sastanaka na kojima je taj isti Michael Murphy tvrdio da ga ne zanimaju presude Evropskog suda za ljudska prava. I to je govorio neposredno pred odluku Christiana Schmidta kojom je OHR, na samo jedan dan, poništio bošnjački veto, a, onda, u temelje Federacije BiH ugradio Hrvatsku demokratsku zajednicu kao nezaobilazan i presudni faktor za sve buduće vlade.
Živ je, vidimo to, ambasador koji je natjerao Christiana Schmidta da dodatno umanji, ionako umanjenu vrijednost bošnjačkog glasa u Federaciji i hrvatskog glasa u dijelovima Federacije koje ne kontrolira HDZ. Živ je, javio se, piše, ambasador koji je napravio slalom oko sedam presuda koje tretiraju izborno zakonodavstvo u BiH, da bi u cilju “proveo” već provedenu presudu donesenu po zahtjevu HNS-ovca Bože Ljubića.
Tvrdio je tada, svjedoci su mi brojne kolege, da “neće u Los Angelesu gorjeti kuće” Bosanca koji na X-u, nekadašnjem Twitteru, kritikuje Schmidtovu odluku da pokopa i ono malo izravne demokratije što je bilo ostalo u Ustavu Federacije. Jer, eto, Bosanci nisu navikli da im gore kuće. I njemu je, Michaelu Murphyu više stalo do Bosne i Hercegovine nego samim Bosancima i Hercegovcima koji su, nakon njegovog odlaska, ostali zarobljeni u raljama Milorada Dodika i Dragana Čovića čije je stranke, upravo on, ubacio u vlast s navodnom namjerom da se obračuna sa korupcijom – u Sarajevu.
Živ je i opet ima nešto da poruči. Kao da svojim porukama i djelovanjem nije direktni krivac što danas Federalnim MUP-om upravlja Ramo Isak i što su operacije OSA-e predate ruskim kadrovima predvođenim Ristom Zarićem. Kada je mogao birati da napravi vlast bez SNSD-a i HDZ-a, Michael Murphy je odlučio da napravi vlast bez SDA i DF-a. Jer, po njemu su krivci za krivu u BiH bili Bakir Izetbegović i Željko Komšić, a ne Milorad Dodik i Dragan Čović. Mogao je, da je htio, a bilo je ruku da bude, iz državne vlasti izbaciti Dodikov SNSD, pa onako, kako je to uradio sa sarajevskom Trojkom, u vlast ugurati i onu opozicionu Trojku iz RS-a. Mogao je, ali nije htio ugroziti Dragana Čovića.
“Politička matematika povezana sa ustavnom reformom ostala je nepromijenjena otkako sam prvi put uronio u nju 2006. kada sam bio politički savjetnik u američkoj ambasadi u Sarajevu. Ustavni amandmani nemogući su bez dogovora natpolovične većine političkih stranaka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine”, piše Murphy i pokazuje koliko uopće ne poznaje zemlju u kojoj je zatvarao, mijenjao vlast, formirao koalicije.
Da je čitao Ustav BiH, znao bi Murphy da se on mijenja “dvotrećinskom većinom” u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (i prostom u Domu naroda), a ne natpolovičnom, kako on to piše.
“Danas je”, piše Murphy, “BiH u najvećoj egzistencijalnoj krizi od završetka rata 1992-1995. Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nastoji srušiti Dejtonski mirovni sporazum i rasparčati BiH”.
Ne ruši Bosnu i Hercegovinu vladajuća koalicija iz Republike Srpske. Bosnu i Hercegovinu ruši stranka koja čini koaliciju na nivou Bosne i Hercegovine čiji je i otac i majka bio Michael Murphy. Jer on je, i samo on, posredstvom svog daljinskog upravljača Christiana Schmidta, u Vijeće ministara BiH uvukao Dodika i Čovića. Jer on je, i samo on, dao zeleno svjetlo da se tim strankama prepusti više od pola sigurnosnog sektora.
Onako kako je zatvorio Fadila Novalića, Murphy je mogao zatvoriti i Viškovića. A nije. Onako kako je na crnu listu gurnuo Osmana Mehmedagića, mogao je na crnu listu gurnuti i Dragana Čovića. A nije. Onako ako je izvršio pritisak na Tužilaštvo BiH da optuži Dodika zbog nepoštivanja odluka OHR-a, mogao je izvršiti pritisak da ga optuže i za nepoštivanje Ustava BiH. A nije.
I sada, dok miluje plišanu zebru negdje u Americi, piše da Bosna i Hercegovini u krizi. Nije valjda?
Strancima treba prestat ic niz dlaku,jer nikad niko nije titro oko mirnog djeteta i finog momka
- Prpa.ba
#31489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avdo uredno napusava ocvalog Cica Marfija jos otkako je ovaj i bio tzv. ambasador.
Jos Cica Marfi ima obraza dalje komentarisati situaciju u BiH, kojoj je sam kumovao, sad ko biva iznenadjen.
Begaj bre.
Jos Cica Marfi ima obraza dalje komentarisati situaciju u BiH, kojoj je sam kumovao, sad ko biva iznenadjen.
Begaj bre.
-
Vjecita_zavrzlama
- black
#31491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... HjR088gZ7gAuuu, pa dobro jutro, bivši ambasadore! Ne da ste zakasnili na voz, nego ste mu mahali s perona dok se prepolovljena Bosna i Hercegovina iznakažena antiustavnim odlukama ljuljala niz šine prema disoluciji! Najednom vam je, pazite sad – 'federalizacija trojanski konj za treći entitet'. Kasno ste se sjetili!"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji su konkretno potezi Novalica doveli do rasta privrede?Prpa.ba wrote: ↑18/05/2025 11:07Nema potrebe da budes agresivan i bezobrazan. Mozes samo reci da si OK zivio i 2023. (u privatluku), nece niko zamjeriti. Ali valja prevaliti preko usta da nisi gladovao pod Novalicem, ha._BataZiv_0809 wrote: ↑18/05/2025 10:52Haj da mi to rijesimo odmah.
Svaku marku koju sam zaradio od politike i iz budzeta dabogda ja potrosio na lijekove.
Mislim da je to posteno i mislim da je dobar povod da mi sjases s qurtza sa tim hinjskim podbadanjem![]()
![]()
Koliko se sjecam tvrdio si da nije nista radio i da je kao zbog toga dobar. Iako je nonsens jer ekonomiju i privredu dodatno unaprjedjujes kada su okolnosti i na globalnom planu povoljne, a ne sada, kada i ozbiljne drzave muku muce s inflacijom i infantilnim americkim predsjednikom.
- Prpa.ba
#31493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledan u izolaciji, Novalic je bio uzasan premijer FBiH.
Gledan poredeci sa onim koga je OHR postavio za njegovog nasljednika, Novalic je odlican premijer FBiH, a njegova vlada bez pola ministara je za MEGATREND OHR vladu - sega mega.
Poenta je da forumske trojkaske vedete danas pisu kako se nikad nije bolje zivjelo, a prije 2 godine se pisalo o penzionerima koji kraj s krajem jedva sastavljaju. Pa ja upitah, sta se to u 2 godine promijenilo.
Gledan poredeci sa onim koga je OHR postavio za njegovog nasljednika, Novalic je odlican premijer FBiH, a njegova vlada bez pola ministara je za MEGATREND OHR vladu - sega mega.
Poenta je da forumske trojkaske vedete danas pisu kako se nikad nije bolje zivjelo, a prije 2 godine se pisalo o penzionerima koji kraj s krajem jedva sastavljaju. Pa ja upitah, sta se to u 2 godine promijenilo.
- tramvajtrojka
#31494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bursac otvarac ociju koji sere o Murphyu i losoj americi i njezinoj licemjernoj politici iz te iste Amerikeblack wrote: ↑18/05/2025 18:04https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... HjR088gZ7gAuuu, pa dobro jutro, bivši ambasadore! Ne da ste zakasnili na voz, nego ste mu mahali s perona dok se prepolovljena Bosna i Hercegovina iznakažena antiustavnim odlukama ljuljala niz šine prema disoluciji! Najednom vam je, pazite sad – 'federalizacija trojanski konj za treći entitet'. Kasno ste se sjetili!"
-
Naslovnica
#31495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija BiH, Agencija za poštanski saobraćaj BiH, Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, Direkcija za evropske integracije BiH, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, Federalni zavod za zapošljavanje, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke 1, Federalno ministarstvo zdravstva, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo pravde, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Federalni zavod za zapošljavanje, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, Ministarstvo pravde Republike Srpske, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Agencija za bankarstvo Republike Srpske, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske, Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske, Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo pravosuđa i uprave Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede i prostornog uređenja Posavskog kantona, Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Posavskog kantona, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona, Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona, Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose Bosansko-podrinjskog kantona, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona, Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i povratka Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo pravosuđa i uprave Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačkog kantona, Ministarstvo pravosuđa i uprave Zapadnohercegovačkog kantona, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zapadnohercegovačkog kantona, Ministarstvo privrede Zapadnohercegovačkog kantona, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10, Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih Kantona 10, Ministarstvo pravosuđa i uprave Kantona 10, Ministarstvo privrede Kantona 10, Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona 10, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10, Pravosudna komisija Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za obrazovanje Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Brčko Distrikta BiH, Zavod za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH, Komisija za papire od vrijednosti Brčko Distrikta BiH...
nastavi niz
nastavi niz
- muha_sa
- skupljac_zeljeza
#31497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dopunjuju se.tramvajtrojka wrote: ↑18/05/2025 19:12
Bursac otvarac ociju koji sere o Murphyu i losoj americi i njezinoj licemjernoj politici iz te iste Amerike![]()
![]()
- Ludzak
#31498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedva čekam izbore i da se ovi mlatimudani iz trojke maknu. Veći nesposobnjakovići nisu vladali državom. Svakim danom državu čine nesposobnom.
- Prpa.ba
#31499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
2022. SDA, SBIH i DF su dobile 42 od 98 federalnih zastupnika, i 12 od 42 drzavna zastupnika.
Trojka na vrhuncu moci i finansija USAID-a, 28 federalnih i 10 drzavnih.
2026.
Trojka na vrhuncu moci i finansija USAID-a, 28 federalnih i 10 drzavnih.
2026.
-
ljubijankic
#31500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
[img]blob:https://www.facebook.com/356ba482-0492- ... 3f2dd696c7[/img]
Evo jos jednog braonica Bosnjaka i drzave
Trojka sve dala Srbima a Halkic nista 
Evo jos jednog braonica Bosnjaka i drzave