tuitamo wrote: ↑17/05/2025 13:02
Evolution_IV wrote: ↑17/05/2025 12:58
kao novo vozilo ok, kao polovnjak bezveze auto za te pare
i dobar je dok je ispravan adblue sistem
ja ne vidim prednost drugu osim udobnosti, dizajn je ili ti se svidja ili ne
Koje je za tebe sa:
-ovom kilometražom i automatikom
-sličnim dizel motorom
- istim godištem
-istom ili nižom cijenom
bolji auto za kupiti?
Naš kolega Tuitamo, realno i pošteno postavlja stvari...
Nakon što su Adblue i DPF-ovi, značajno obesmislili novije dizelaše, jedino bi bolja opcija bila eventualno neka Kia i Hyundai diesel bez ovih karafeka. Sa nekim godištem oko 2020. i pristojnom kilometražom, bila bi čak jeftinija opcija.
Za 40 000 KM, ja bih prema svoji potrebama, izabrao npr. novog Dustera -benzin / lpg, sa fabričkom garancijom od cca 7 godina.
Ali to je moj stav i razmišljanje i moj odnos i potrebe prema autima. Realno, nikad nisam bio paćenik nekih "svjetlića, dugmića i ostalih hi-tech priča", više mi je bitna garancija i ta neka bezbrižnost u tih 5-7 godina.
Naravno, poštujem i da neko razmišlja drugačije i drugačije postavlja stvari, ne bi bilo dobro da svi isto mislimo...
Takođe, ima i dosta benzinaca, sa dobrom opremom koji ulaze u cijenu od 40-ak hiljada KM, doduše, nisu terenci, ali tu je Toyota Corolla, Suzuki Vitara, sad se i novi Leon trpa u klasu oko 40 kKM. Za 50-ak hiljada tu je i Kia Sportage, Hyundai Tucson i dosta zanimljivih modela, od Seat Atteca do Skoda Karoqa...
Svaka čast C-5, ali to je već auto sa 150 hiljada pređenih, auto visoke klase i skupih servisa, ali opet, to je samo moje mišljenje u skladu sa mojim potrebama...