Ti se nisi trebao ni predavati, svojima.
Ja znam za sta sam ratovao. To sto su kriminalci u vlasti je prolazno.
Nije vlast bez SDA samo nego i bez Hrvata ,sem par opskurnih strancica. Dobre nase titabije, trajno operisane od realnosti
i ja bih. a najviše o tome kako je odlična sposobnost SDA da stvari prikaže onakvima kakve nisu. pa se tako forumaši šokiraju što se jedan puk koji baštini tradiciju VRS ponaša tako što baštini tradiciju VRS.
uh...da ti kazem iskreno previse tusis sa tom nekom diplomatskom korektnoscu i opisnim pridjevima sto ne bi bio nikakav problem da o toga ima neke koristi u poltiici. Ali drzavama ne upravljaju helsinski komiteti za ljudska prava vec politicari.Skijaš wrote: ↑16/05/2025 06:02gabonski udav wrote: ↑16/05/2025 00:00u pravu si za ovo da "siri mrznju" iz prostog razloga sto se to uklapa u strategiju za ostavrivanje konacnog cilja.Skijaš wrote: ↑13/05/2025 06:11
Kako rekoh, necemo se sloziti. Ja sam siguran da lik mrzi, ali i da ne mrzi nego samo siri mrznju kako bi polarizacijom naroda drzao uzde vlasti, sa njim se takvim opet nista ne moze korisno po drustvo napraviti i potreban je medjunarodni intervencionizam kako bi se izbjeglo sukob. Pozivati na nekakav minimum kompromisa sa tim pacijentom je dokazano promasen pristup.
Sovinizam i sijanje mrznje pomaze i eskalira narativ o nemogucnosti postojanja bih i na unutrasnjem i na vanjskom planu. zato srbi hodaju sa raspojasanim sovinizmom.
Iz razloga zbog kojima to srbima odgovora bonsjacima ne odgovara jer je kontraproduktivan za cilj bosna od mora od save od drine od une i zato sovinizam moraju drzati zakopcanim do grla i zbog, dok su hrvati zakopcani do pola jer nemaju entitet ko srbi pa morjau i dalje donekle da kalkulisu.
u praksi je zato teritorija zapsiana sahovnicama, dok dragan prica pricu europejca. ali to je realnost koja se ne moze ignorisati kakva god da je.
Promasen je pristup ovo sto ti zagovaras.eto te k'o kolega @vee-jay, pokusas dokazati kako je nametanje rjesenja pogresno, a dokazes kako samo to u stvari prolazi. Doduse, tebi ne smeta Sarajevu nametnuto i pogresno tumacenje Ustava (jer je, jel', zapisavanje teritorije neustavno), tebi smetaju samo one inicijative koje bi isle u smjeru smanjivanja te nepravde. Tu trazis tajm-out, pauzu po pitanju daljeg nametanja rjesenja. Krsna slava policije i osvestenje zgrade Doma zdravlja ? To nametanje moze. Odluka OHR-a o posebnom statusu za podrucje Srebrenice a zbog sudski dokazanog genocida ? E to ne moze. To je destabilizirajuce
Odluka o stavljanja Distrikta Brcko u nadleznost FBiH a zbog aktuelnih, pobunjenickih poteza vlasti manjeg entiteta ? Ni to ne moze. Blokada racuna MUP-a koji djeluje kao paravojska stiteci pobunjenika ? Ni to ne moze. I to je destabilizirajuce
Nazivanje bosanskog jezika bosnjackim ili jezikom bosnjackog naroda ? E to moze, to je realnost koju treba prihvatiti
![]()
To cula- kazala.
Pa tuzilastvo izdalo nalog, a sipa rekla svoje. Bunoza je nebitan jer sipa je pod min sigurnosti.Danguba wrote: ↑16/05/2025 23:20To cula- kazala.
Ministarstvo pravde izdaje nalog za privodjenje jer se nisu pojavili na saslusanje u Tuzilastvo BiH.
Kome je izdat nalog i je li ga iko vidio ili se sve zavrsavalo telefonski ''sta ti mislis o asistenciji za privodjenje'', ''ma to je rizicno''.
I posao odradjen.
Sta radi Tuzilastvo BiH po ovom pitanju?
bez ikakve namjere da ga brnaim ili napadam mislim kad je ove vrste staistike prije svega najvaznije pojasnjenje. Nedostatak konteksta je i bio razlog to mog komnetara, a mislim da je i sada vazno napisati pojasnjenje.
Nije tacno. Upravo secesionizam je suplja kojom narodu mazu oci. Danas cijeli dan slusam na radiju o mogucoj privatizaciji Ugljevika, cak je bilo ponuda i iz FBiH. Kazu to je nedopustivo.gabonski udav wrote: ↑16/05/2025 23:42 secezionizam nije suplja. to je politika.
viaduct, rite i sl je ekonomija sto je drugi par opanaka, mada generalno su sve te cifre pickin dim.
Ti vjerujes u sistem koji drotovima dize plate 40% u jeku krize Viaducta i RiTE Ugljevik i budzetske dubioze. Sistem koji prijeti ljudima koji ne napuste drzavne institucije.gabonski udav wrote: ↑16/05/2025 23:52 sta znaci mazanje ociju? kako se mazu oci?
ako se plate i penzije redovno uvecavaju ako se redovno isplacuju sta onda znaci mazanje ociju?
a konkretno problem sa ugjevikom je problem kompletnog energetskog sektora - prastari su.
Ne znas procedure.statixx wrote: ↑16/05/2025 23:25Pa tuzilastvo izdalo nalog, a sipa rekla svoje. Bunoza je nebitan jer sipa je pod min sigurnosti.Danguba wrote: ↑16/05/2025 23:20To cula- kazala.
Ministarstvo pravde izdaje nalog za privodjenje jer se nisu pojavili na saslusanje u Tuzilastvo BiH.
Kome je izdat nalog i je li ga iko vidio ili se sve zavrsavalo telefonski ''sta ti mislis o asistenciji za privodjenje'', ''ma to je rizicno''.
I posao odradjen.
Sta radi Tuzilastvo BiH po ovom pitanju?
to nije odgovor vec pokusaj skretanja. Pitanje je bilo mazanje ociju i prica o secesiji.statixx wrote: ↑16/05/2025 23:57Ti vjerujes u sistem koji drotovima dize plate 40% u jeku krize Viaducta i RiTE Ugljevik i budzetske dubioze. Sistem koji prijeti ljudima koji ne napuste drzavne institucije.gabonski udav wrote: ↑16/05/2025 23:52 sta znaci mazanje ociju? kako se mazu oci?
ako se plate i penzije redovno uvecavaju ako se redovno isplacuju sta onda znaci mazanje ociju?
a konkretno problem sa ugjevikom je problem kompletnog energetskog sektora - prastari su.![]()
Sve ok, autokratijom i tiranijom do pobede.
Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Bosne i Hercegovine Božo Ljubić izravno je izjavio kako je jedina 'trojka' koja može stabilizirati i pokrenuti državu ona sastavljena od legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda.
Navodi kako takozvana platforma 'dvije trojke' ne doprinosi stabilnosti jer, među ostalim, negira ustavno pravo hrvatskog naroda da samostalno bira legitimne političke predstavnike.
Ljubić smatra kako je u skladu s Ustavom BiH legitimno zagovarati i federalnu jedinicu s hrvatskom većinom.
Prema njegovom mišljenju su glavni problem bošnjačke politike iz Sarajeva koje, tvrdi, udaraju na ustavni poredak BiH.
Jel ja citam ovo dobro ili otvoreno traze SDA sa sobom u vlastiPoint. wrote: ↑17/05/2025 00:34 HNS separatisti sve češće spominju treći entitet.
Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Bosne i Hercegovine Božo Ljubić izravno je izjavio kako je jedina 'trojka' koja može stabilizirati i pokrenuti državu ona sastavljena od legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda.
Navodi kako takozvana platforma 'dvije trojke' ne doprinosi stabilnosti jer, među ostalim, negira ustavno pravo hrvatskog naroda da samostalno bira legitimne političke predstavnike.
Ljubić smatra kako je u skladu s Ustavom BiH legitimno zagovarati i federalnu jedinicu s hrvatskom većinom.
Prema njegovom mišljenju su glavni problem bošnjačke politike iz Sarajeva koje, tvrdi, udaraju na ustavni poredak BiH.
Ako trojka ne moze da ispravi sve probleme koji su se u ovoj drzavi za 30 godina nagomilali, pocevsi od ustava i dejtonskog mirovnog sporszuma, onda i ne valjaju i treba vratiti sda. Logicno combe.