Transferwise / Wise u BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

hajlender

#101 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by hajlender »

dzenanalic22 wrote: 16/05/2025 13:04
hajlender wrote: 16/05/2025 12:31 Ekipa pitanje u vezi Wise? Registrirao sa adresom iz Bih, i sad mi ne da ni da promijenim na Hr, nemam opciju ni da uplatim na račun. Ima li neko neki pametan prijedlog kako da prebacim novce iz BiH na Wise?

lp
Objašnjeno par postova gore. Ne znam zašto si se registrirao s BiH adresom. Trebalo bi da možeš promijeniti tako što klikneš na svoj profil u gornjem lijevom kutu, zatim Personal information i tu mijenjaš Country of Residence.
Ajbga naletio na redditu neko napisao da ide Wise-Ibkr iz Bih bez problema, sad vidim da je u međuvremenu došlo do promjena. Ne da mi da promijenim adresu, ovo mi izbacuje :"That address doesn't look right. Please make sure you provide your full address and try again."
Ima li kakva opcija da idem : banka Bih-nešto-Wise?

lp
dzenanalic22

#102 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by dzenanalic22 »

hajlender wrote: 16/05/2025 13:52
dzenanalic22 wrote: 16/05/2025 13:04
hajlender wrote: 16/05/2025 12:31 Ekipa pitanje u vezi Wise? Registrirao sa adresom iz Bih, i sad mi ne da ni da promijenim na Hr, nemam opciju ni da uplatim na račun. Ima li neko neki pametan prijedlog kako da prebacim novce iz BiH na Wise?

lp
Objašnjeno par postova gore. Ne znam zašto si se registrirao s BiH adresom. Trebalo bi da možeš promijeniti tako što klikneš na svoj profil u gornjem lijevom kutu, zatim Personal information i tu mijenjaš Country of Residence.
Ajbga naletio na redditu neko napisao da ide Wise-Ibkr iz Bih bez problema, sad vidim da je u međuvremenu došlo do promjena. Ne da mi da promijenim adresu, ovo mi izbacuje :"That address doesn't look right. Please make sure you provide your full address and try again."
Ima li kakva opcija da idem : banka Bih-nešto-Wise?

lp
Pa ne možeš uplatiti na Wise dok god ti je adresa na BiH.

Imaj na umu da adresa koju upisuješ MORA stvarno postojati.
Nađeš na Google adresu nekog hotela u Zagrebu i ubaciš adresu.
muki_muky

#103 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by muki_muky »

. .
Spasitelj

#104 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by Spasitelj »

Dugo nisam uplaćivao sad vidim digli fee na 5% tj po našem 10%mamu im lopovsku
limited_space

#105 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by limited_space »

Pozdrav, zanima me jel narucivanje kartice sa odabiraom HR i bosanske adrese jos uvijek radi i dali su nekad nekome trazili provjeru adrese?
BaDa

#106 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by BaDa »

Jutro drustvo! Registrovo sam wise country of residenc stavio njrmacku i adresu u njemackoj od punca :D a citizenship stavio bosna i odrsdio verifikaciju preko licne karte! Uplatio 20 eura i odradio verifikaciju ds dobijem iban i swift jel ssd u sustini mogu koristiti virtuelnu wise karticu? Dodao ssm je na gpay i za fizicku karticu stavio drzabu hrvatsku i moju adresu iz sarajeva jer citam da na taj nacin stigne i fizicka kartica..... :bih: ja se nadam ds sam sve odradio kako treba :-D
starboy018

#107 Re: Transferwise / Wise u BiH

Post by starboy018 »

BaDa wrote: 28/05/2026 06:44 Jutro drustvo! Registrovo sam wise country of residenc stavio njrmacku i adresu u njemackoj od punca :D a citizenship stavio bosna i odrsdio verifikaciju preko licne karte! Uplatio 20 eura i odradio verifikaciju ds dobijem iban i swift jel ssd u sustini mogu koristiti virtuelnu wise karticu? Dodao ssm je na gpay i za fizicku karticu stavio drzabu hrvatsku i moju adresu iz sarajeva jer citam da na taj nacin stigne i fizicka kartica..... :bih: ja se nadam ds sam sve odradio kako treba :-D
mozes odmah koristiti virtuelnu karticu online/u trgovinama i na bankomatima (beskontaktnim)

da, fizicka kartica ce ti stici na tvoju adresu
Post Reply