Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Skijaš

#31201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

1Dante1 wrote: 15/05/2025 15:27
Skijaš wrote: 15/05/2025 15:13
1Dante1 wrote: 15/05/2025 15:11 ne bih ulazio u te spinove. Jasno je da ni bosnjaci ni srbi ni hrvati ne zele ovu drzavu. Podjednako.
Samo ti nacrtaj kartu podjele. Vjerujem da ti je konacno lakse jer od danas mozes otvoreno gurati podjelu kao rjesenje :-D
Nemam ja kartu
Tebi je bitno da se usvoji koncept da drzavu trebati dijeliti a za medje cemo kasnije .... kutiljerovski :-D
1Dante1

#31202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Skijaš wrote: 15/05/2025 15:37 Tebi je bitno da se usvoji koncept da drzavu trebati dijeliti a za medje cemo kasnije .... kutiljerovski
Jos samo tebi iz horde da odgovorim. Mi smo vec podijeljeni, od mjesene zajednice, kitona, do vrha drzave. Najgore sto smo podijeljeni u nasim glavama.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Danguba wrote: 15/05/2025 15:30 Gotov si me ubijedio da mi ne treba drzava za koju sam se borio.

Znam dvije strane koji su uradili sve da je nema ali drva u naramku su dobili.
I dan danas pokusavaju.

Nadzivjece drzava BiH sve nas. Mis smo svi prolazni a ona je vjecna.
Ti ako mislis da ja ne volim svoju domovinu, grdno grdno se varas.

Ali stavi stvari na papir, pa ces vidjeti koliko je to sve i dalje na djecijem nivou.

Dodik i situacija oko istog ti je samo izbacila dio problema na povrsinu.

Dakle:
1. BDP je na nivou hrvatske iz 2003će
2. Autoput se pravi 110+100km 30g, hrvatska je od 1996 do 2003 napravila vise nego mi za 30g
3. Drzava ne sprovodi zakon, zivimo doslovno u jebenoj anarhiji gdje je bas moc jaceg. Necu reci da je HR u tome dramaticno bolja, ali jeste pa barem 3 klase iznad. I kod njih imas raznih kabadahija ali ovoliko drskih i bezobraznih, ne.
4. Nepismeni i neuki i dalje, sami sebi srozali školstvo koje je bilo na solidnom nivou.

Sve bi se zanemarilo, i popravilo, ali anarhija traje i pojacava se dalje i dalje.

Koji je endgame onda? Proci ce dodik, nebitan lik.

Da za 15g i dalje imamo BDP koliki? Ko HR 2006te tada?
Da autoput jos nemas? Da opet neki novi Dodik orga i jebe sve redom, da mu niko nista ne smije? Da moje dijete ide u neku jebenu skolu gdje ga uci neko ko je zavrsio fax na kobiljaci? Da xxxx nabrajaj druge stvari.
A na to sve dodas merhamet. :D

Anarhija mrtva druze pa ti mjeri kako god hoces.

To drzava nije niti ce ikada biti sve dok ijedan dodik i slicni njemu mogu raditi sta im volja. Od bacanja smeća kroz prozor, parkiranja, unistavanja imovine, kreiranja ilegalnjh kamenoloma koji ubiju 15 ljudi i tako to, pa sve na kraju do dodika koji unistava drzavu, a on je samo vrh brijega. Nesto nisam primjetio da se klix toliko zadavao oko Jablanice.

Sve nekaznjeno i cista samovolja i moral pojedinca
Smeće od ljudi ;-)
Skijaš

#31204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

1Dante1 wrote: 15/05/2025 15:39
Skijaš wrote: 15/05/2025 15:37 Tebi je bitno da se usvoji koncept da drzavu trebati dijeliti a za medje cemo kasnije .... kutiljerovski
Jos samo tebi iz horde da odgovorim. Mi smo vec podijeljeni, od mjesene zajednice, kitona, do vrha drzave. Najgore sto smo podijeljeni u nasim glavama.
"Mjesoviti" kantoni sacuvase BiH kad je trebalo i ako se devedesetih nije moglo postici taj dogovor o konacnoj podjeli, nece nikad. A ti crtaj .... mozda dobijes i Nobela
vee-jay

#31205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 15/05/2025 13:54
vee-jay wrote: 14/05/2025 20:22 ...
Nema potrebe da trunimo nadugo i nasiroko....

1. treba pokazati kicmu kako bi se isposlovalo ukljucivanje medjunarodne zajednice (koja ima i mandat i alate)

2. treba sjesti sa Dodikom i njegovom ekipom (sto bi efektivno znacilo da je sama BiH stvar Dodikove dobre volje)

3. ___________________________ (ovdje upisi bolju, trecu opciju ako je ima)

Ja podrzavam ovu prvu opciju. Sta ti podrzavas ?
igramo se neke igre?

1.

sad moje pitanje:
- kako isposlovati ukljucivanje medjunarodne zajednice -- ako Kallas Konakovicu kaze NE i ako sef EUFORA Helezu kaze?
“Tužilaštvo je naložilo da uz pomoć EUFOR-a SIPA uhapsi MIlorada Dodika. Kada se sve ovo desilo, jer je to vezano i za lokaciju Kozara, ja sam nazvao komandanta EUFOR-a. Čovjek mi je bukvalno rekao ovako: ‘Gospodine Helez ja nemam mandat da se miješam u ovo. Ne da nemam mandat, već imam naredbu da se ne miješam'”, kazao je Helez.
:-D
dr_Evil

#31206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak ... /250515112

Da je kojim slucajem El-Bake osudjen u Banja Luci, ili recimo Dinokio, da li bi se politicari koji se zaklinju u BiH ovako zdusno dogovorili da ih MUP CP-a(genocidni) nece uhapsit, ili bi iz politickih razloga bili pusteni niz vodu od suprotnog tabora, ili bi se postovala pravna drzava te se isti poslali u BL na sluzenje kazne.

Zanimljivo... mora se reci :) Znamo da Bake nema problema sa slati u zatvor za dva metra drva(sad koristim Baketa za primjer, uzeti bilo kojeg politicara iz reda Bosnjaka), da li bi se pozvali na nacionalni interes kao i Dodik? :D

Idemo jako!
Skijaš

#31207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 15/05/2025 15:49
vee-jay wrote: 14/05/2025 20:22 ...

1. treba pokazati kicmu kako bi se isposlovalo ukljucivanje medjunarodne zajednice (koja ima i mandat i alate)

2. treba sjesti sa Dodikom i njegovom ekipom (sto bi efektivno znacilo da je sama BiH stvar Dodikove dobre volje)

1.

sad moje pitanje:
- kako isposlovati ukljucivanje medjunarodne zajednice --
Dosljednoscu. Sarajevo nije savilo kicmu ni kad je Owen rekao don't dream dreams. Ostalo se dosljedno i na kraju se isplatilo. U relaksaciju odnosa se ulupalo dvije decenije, moze se valjda djelic tog vremena posvetiti zatezanju ....
Vjecita_zavrzlama

#31208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Ode im i ftv ..muka im je vidi se, njihovq muka mi draza nego sam fakt da ftv nemaju :D
dr_Evil

#31209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 15/05/2025 16:01 Ode im i ftv ..muka im je vidi se, njihovq muka mi draza nego sam fakt da ftv nemaju :D
Iz koje je ova stranke Zivanova?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#31210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

dr_Evil wrote: 15/05/2025 16:02
Vjecita_zavrzlama wrote: 15/05/2025 16:01 Ode im i ftv ..muka im je vidi se, njihovq muka mi draza nego sam fakt da ftv nemaju :D
Iz koje je ova stranke Zivanova?
Koliko znam nijedna, žena godinama radi na Radiju Federacije. Izabrana za vd, dok se ne provede procedura izbora novog direktora
skupljac_zeljeza

#31211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Neće smjena tako jednostavno.

vee-jay

#31212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 15/05/2025 15:53

1.

sad moje pitanje:
Dosljednoscu. Sarajevo nije savilo kicmu ni kad je Owen rekao don't dream dreams. Ostalo se dosljedno i na kraju se isplatilo. U relaksaciju odnosa se ulupalo dvije decenije, moze se valjda djelic tog vremena posvetiti zatezanju ....
hm, interesantno da se medjunarodna zajednica ukljucila bas kada je Mladic poceo strance vezati za bandere a Clinton bio pred novim izborima u Americi ... slucajnost, bit ce. :-D

evo sta ce se desiti:

ili ce OHR donijeti naredbe o kojima se trenutno prica

ili se nece desiti nista, i prolazit ce vrijeme a Dodik i ostali nece biti uhapseni.
onda ce iz EU poceti da dolaze prvi glasovi kako se sa Dodikom mora sjesti i dogovarati.
onda ce ti glasovi postati snazniji i jaci.
onda ce se i HR ukljuciti - i krenut ce se da u EU od Trojke prave stranu koja blokira.
onda ce SDA kanali - istraga, klix & Co - krenuti a) sa propagandom kako je Trojka kriva jer je bila nespremna i b) da se sa Dodikom mora razgovarati - jer zemlja mora raditi
onda ce i SDA polako ponovo poceti da udara po Sudu BiH (si primjetio da Novalica nesto trenutno nema po portalima?)
i onda ce SNSD napisati neki dokument veoma slican ovom od RS-trojke i pozvati stranke da ga potpisu
i onda cemo po SDA kanalima citati kako je dokument OK
in onda ce preko noci doci do nove koalicije na drzavnom i federalnom nivou
Skijaš

#31213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 15/05/2025 16:24

1.

sad moje pitanje:
hm, interesantno da se medjunarodna zajednica ukljucila bas kada je Mladic poceo strance vezati za bandere a Clinton bio pred novim izborima u Americi ... slucajnost, bit ce. :-D
Jedino sto je bitno je shvatanje da se isplati ostati dosljedan ... a to jel' medjunarodna zajednica na kraju intervenisala zbog cinjenice da je Klinton bio pred novim izborima ( :lol: ) ili zato sto su se zvijezde na nebu poredale kako treba, to je manje bitno
Danguba

#31214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

mk ultra wrote: 15/05/2025 15:46
Danguba wrote: 15/05/2025 15:30 Gotov si me ubijedio da mi ne treba drzava za koju sam se borio.

Znam dvije strane koji su uradili sve da je nema ali drva u naramku su dobili.
I dan danas pokusavaju.

Nadzivjece drzava BiH sve nas. Mis smo svi prolazni a ona je vjecna.
Ti ako mislis da ja ne volim svoju domovinu, grdno grdno se varas.

Ali stavi stvari na papir, pa ces vidjeti koliko je to sve i dalje na djecijem nivou.

Dodik i situacija oko istog ti je samo izbacila dio problema na povrsinu.

Dakle:
1. BDP je na nivou hrvatske iz 2003će
2. Autoput se pravi 110+100km 30g, hrvatska je od 1996 do 2003 napravila vise nego mi za 30g
3. Drzava ne sprovodi zakon, zivimo doslovno u jebenoj anarhiji gdje je bas moc jaceg. Necu reci da je HR u tome dramaticno bolja, ali jeste pa barem 3 klase iznad. I kod njih imas raznih kabadahija ali ovoliko drskih i bezobraznih, ne.
4. Nepismeni i neuki i dalje, sami sebi srozali školstvo koje je bilo na solidnom nivou.

Sve bi se zanemarilo, i popravilo, ali anarhija traje i pojacava se dalje i dalje.

Koji je endgame onda? Proci ce dodik, nebitan lik.

Da za 15g i dalje imamo BDP koliki? Ko HR 2006te tada?
Da autoput jos nemas? Da opet neki novi Dodik orga i jebe sve redom, da mu niko nista ne smije? Da moje dijete ide u neku jebenu skolu gdje ga uci neko ko je zavrsio fax na kobiljaci? Da xxxx nabrajaj druge stvari.
A na to sve dodas merhamet. :D

Anarhija mrtva druze pa ti mjeri kako god hoces.

To drzava nije niti ce ikada biti sve dok ijedan dodik i slicni njemu mogu raditi sta im volja. Od bacanja smeća kroz prozor, parkiranja, unistavanja imovine, kreiranja ilegalnjh kamenoloma koji ubiju 15 ljudi i tako to, pa sve na kraju do dodika koji unistava drzavu, a on je samo vrh brijega. Nesto nisam primjetio da se klix toliko zadavao oko Jablanice.

Sve nekaznjeno i cista samovolja i moral pojedinca
Smeće od ljudi ;-)
Sve si u pravu.

I Hrvatska bi bila ista ovakva da joj je neko nametnuo nakaradan ustav gdje svaka šuša može da blokira i opstruiše.
Redovno imamo izbore ali nemamo za koga pa biramo manje zlo
Neće se dobro završiti
dr_Evil

#31215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ramo Isak: FUP je jedna od najjačih policija u Europi
Isak je ocijenio da je Federalna uprava policije jedna od najjačih policija u Europi, a ne samo u Bosni i Hercegovini.
A vi se sekirate :D aman
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Danguba wrote: 15/05/2025 16:50

I Hrvatska bi bila ista ovakva da joj je neko nametnuo nakaradan ustav gdje svaka šuša može da blokira i opstruiše.
Neće se dobro završiti
Ustav ima veze samo sa pricom ranga dodika
Za sve ostalo pobrojano nema apsolutno nikakve veze

Sto niko nije za Jablanicu ni upitan ;-) jel za to ustav problematican?

Kamara peksinluka koji ovaj narod ostavlja za sobom nije normalna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: 15/05/2025 17:21

Neće se dobro završiti

Bukvalno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

jadna vulicevka, morala vikat pauza pauza
Skijaš

#31219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

"Trenutna kriza se teško može riješiti do narednih izbora" Avdin portal

Bez saginjanja SDA pred Dodikom, aktuelna vlast ostaje u tehnickom mandatu. A to da se SDA zna sagnuti pred pavijanom nije tajna, oni su to izmislili.

Stvarni izlaz je u nametanju rjesenja, poseban status za podrucje pogodjeno genocidom (jer sistematski negiraju genocid), stavljanje Distrikta Brcko pod nadleznost FBiH (a zbog antidejtonskog djelovanja vlasti manjeg entiteta), blokada bankovnih racuna pojedinih institucija manjeg entiteta (recimo MUP-a a zbog pruzanja zastite bjeguncima), posljedice za Dodikovo pobunjenicko djelovanje moraju biti vidljive sto prije a ova Avdina linija rezonovanja upucuje na to da bi njemu bilo draze da do nametanja rjesenja Dodiku uopste ne dodje ako SDA od tog ne moze profitirati

Pa hajde da odgodimo sve do izbora ... :-)
palermo

#31220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 15/05/2025 15:51 https://www.klix.ba/vijesti/bih/crnadak ... /250515112

Da je kojim slucajem El-Bake osudjen u Banja Luci, ili recimo Dinokio, da li bi se politicari koji se zaklinju u BiH ovako zdusno dogovorili da ih MUP CP-a(genocidni) nece uhapsit, ili bi iz politickih razloga bili pusteni niz vodu od suprotnog tabora, ili bi se postovala pravna drzava te se isti poslali u BL na sluzenje kazne.

Zanimljivo... mora se reci :) Znamo da Bake nema problema sa slati u zatvor za dva metra drva(sad koristim Baketa za primjer, uzeti bilo kojeg politicara iz reda Bosnjaka), da li bi se pozvali na nacionalni interes kao i Dodik? :D

Idemo jako!
Cemu pitanje kad vrlo dobro znas I sam odgovor
palermo

#31221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Skijaš wrote: 15/05/2025 18:53 "Trenutna kriza se teško može riješiti do narednih izbora" Avdin portal

Bez saginjanja SDA pred Dodikom, aktuelna vlast ostaje u tehnickom mandatu. A to da se SDA zna sagnuti pred pavijanom nije tajna, oni su to izmislili.

Stvarni izlaz je u nametanju rjesenja, poseban status za podrucje pogodjeno genocidom (jer sistematski negiraju genocid), stavljanje Distrikta Brcko pod nadleznost FBiH (a zbog antidejtonskog djelovanja vlasti manjeg entiteta), blokada bankovnih racuna pojedinih institucija manjeg entiteta (recimo MUP-a a zbog pruzanja zastite bjeguncima), posljedice za Dodikovo pobunjenicko djelovanje moraju biti vidljive sto prije a ova Avdina linija rezonovanja upucuje na to da bi njemu bilo draze da do nametanja rjesenja Dodiku uopste ne dodje ako SDA od tog ne moze profitirati

Pa hajde da odgodimo sve do izbora ... :-)
Vrlo dobro znas.koliko ja tebe postujem. Al ipak u ovoj prici izostavljas bitan element, a.to je da do nametanja moze.docci samo onda kada stvoris strancu problem. A.jedini istinski problem je vrlo realna.mogucnost. oruzanog konflikta. Ili, mora se.zapucayi da bi se neko nasekirao zbog tebe.
Da se vratim na jednu davnu, davnu pricu na forumu u kojoj si I ti ucestvovao. Dolazak mudhahedina u BiH je bio jedan od najboljih poteza rahmetli Alije, jer je djelom pokazao sta se moze desitit ne reaguje li zapad. I reagovali su na kraju. Ne samo zbog toga ali izmedju ostalog i to je bio bitan elemenat. Mislim da smo se.ja I ti slozili oko toga.

Da sumiram na kraju, OK je ovo tvoje pozivanje na intevencionizam medunarodne zajednice, ali da bi se to desili moramo I mi biti spremni podnijwti zrtvu.
NediM17

#31222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

pici wrote: 15/05/2025 18:10 jadna vulicevka, morala vikat pauza pauza
I sve to za 7.060 KM mjesecno.
Nesvrsena uciteljica. :-)
Last edited by NediM17 on 15/05/2025 20:08, edited 1 time in total.
P.Starck

#31223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by P.Starck »

NediM17 wrote: 15/05/2025 19:50
pici wrote: 15/05/2025 18:10 jadna vulicevka, morala vikat pauza pauza
I sve to za 7.060 KM mjesecno.
Nesvrsena uciteljica.
Potrča Sanja da razdvaja...Kako se guzovi zatresoše brate. Ima svu moju naklonost od sad pa nadalje i ubuduće.
vee-jay

#31224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 15/05/2025 16:28
vee-jay wrote: 15/05/2025 16:24

Jedino sto je bitno je shvatanje da se isplati ostati dosljedan ... a to jel' medjunarodna zajednica na kraju intervenisala zbog cinjenice da je Klinton bio pred novim izborima ( :lol: ) ili zato sto su se zvijezde na nebu poredale kako treba, to je manje bitno
ti si uistinu nevjerovatno don kihotovska osoba
nadam se - za tebe - da si tako velikih rijeci samo na forumu
Danguba

#31225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

mk ultra wrote: 15/05/2025 17:21

Neće se dobro završiti

Normalno da je ustav problematican jer da tamo stoji da u slucaju bilo kakve prirodne i neprirodne nesrece AUTOMATSKI se otvara predmet i sprovodi istraga. Toga mi nemamo pa skoro nigdje.
Tolike banke propale, toliko stetnih koncesija dato, toliko stetnih ugovora sklopljeno...da drzavno tuziteljstvo ne otvara predmet po saznanju da je nastala steta po drzavu.
Sistem je totalno nakaradan da mislim da ni jedna korekcija nije dovoljna nego rusenje do temelja.
Post Reply