Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#31801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Ali ljudi su izgleda više umorni, i taman im može biti i 20 godina MAGA predsjednika, jednostavno više neko ne želi da bude taoc "Ali nemoj da ovi dođu"-pristupa koji ovim 90-godišnjacima omogućava da i 100-tu dožive u fotelji.

Definitivno ih ne podržavam, ali upravo MAGA i jeste dašak novog (ne i dobrog, ali novog jbg.) vjetra u stranci.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JoseMujica »

ovo bi hladno mogao biti, nakon midterma iduće godine, impeachment
Jack Be Nimble

#31803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Treba uvesti mandate za kongres, stara izvakana prica. Problem je sto ovi sada nedaju vlast iz svojih ruku. Jedina opcija da se trenutno stado "grandfather in", a novi koji dolaze imaju mandat i vremenom bi dede i nane preselili na drugi svijet.
alijagoro

#31804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

JoseMujica wrote: 14/05/2025 14:05 ovo bi hladno mogao biti, nakon midterma iduće godine, impeachment
Samo ce jos vise tako motivisati trumpove glasace
QSuzi

#31805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by QSuzi »

jeza u ledja wrote: 13/05/2025 19:00
QSuzi wrote: 13/05/2025 18:02 Jok eto Bidem Ima

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m

Ovo što su demokrate radile, zataškavale, razvlačile i forsirale lika koji je već bio bolestan je dno dna.
Od onakvog Bidena, oštroumnog bez dlake na jeziku, napravili su cirkusijadu i da ga se po tomu pamti.
Zato su dobili šamarčinu knockout i Trumpa za predsjednika.
FDR je u kolicima dobio WW2.

Trump ni prije 10 godina nije znao sastaviti smislenu recenicu o spoljnoj politici.
FDR je obolio od paralize, Biden je padao od starosti uz demenciju /mada je i takav bio suvisliji od mnogih/
poređenje ti je niđe veze :-)
jeza u ledja

#31806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

QSuzi wrote: 14/05/2025 16:26
QSuzi wrote: 13/05/2025 18:02 Jok eto Bidem Ima

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m

Ovo što su demokrate radile, zataškavale, razvlačile i forsirale lika koji je već bio bolestan je dno dna.
Od onakvog Bidena, oštroumnog bez dlake na jeziku, napravili su cirkusijadu i da ga se po tomu pamti.
Zato su dobili šamarčinu knockout i Trumpa za predsjednika.

Trump ni prije 10 godina nije znao sastaviti smislenu recenicu o spoljnoj politici.
FDR je obolio od paralize, Biden je padao od starosti uz demenciju /mada je i takav bio suvisliji od mnogih/
FDR je umro od starosti manje godinu dana nakon sto je ponovo izabran po cetvrti put. Kao i za Bidena, krilo se da je bolestan, i to ne samo u vezi paralize i kolica. Kao i za Bidena, mnogi u njegovoj stranci su trazili od njega da se penzionise. I u vezi FDR postoje spekulacije da je vec bio dementan zadnjih par godina i da je tesko obavljao sve duznosti.
Naravno tada nisu bile upaljenr kamere, intervjui i debate na svakom koraku kao danas.
geralt

#31807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geralt »

Citam za Bidena da prije godinu dana na nekom prijemu nije prepoznao Georgea Clooneya, i da je to bio povod da ga Clooney javno pozove da se povuce iz trke.

Sto je najgore, osim sto bi Clooneya svako od nas prepoznao sa TV-a, Biden ga je i licno dobro poznavao.
alijagoro

#31808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Kazu trump potpiso veliki ugovor sa Katarom,ove arapske krave muzare su najbolje krave,dosta daju a slabo se gicaju.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#31809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Ukidanje Američkih sankcija protiv Sirije nosi rizike - ali je ispravna stvar
Neue Zürcher Zeitung
14.05.2025.

Image
Ahmed al-Sharaa i Donald Trump: prvo rukovanje između Amerikanca i Sirijskog predsjednika u 25 godina.

Bio je to samo kratak susret, ali važan signal: američki predsjednik Donald Trump rukovao se sa sirijskim privremenim predsjednikom Ahmedom al-Sharaom. Drugog dana Trumpovog državnog posjeta Saudijskoj Arabiji, susret dvojice šefova država bio je prava senzacija. Dan ranije, Trump je već najavio svoju namjeru ukidanja sankcija protiv Sirije. Novi snažni čovjek u Damasku – i bivši borac Al-Qaide – teško da je mogao poželjeti veću podršku i priznanje od SAD-a.

[...]

Prelazna vlada još nije puno toga dobro napravila

Rukovanje s Trumpom također daje Sharaai glas povjerenja. To puno vrijedi u vrijeme kada još nije jasno u kojem će se smjeru zemlja razvijati. Novo vodstvo u Damasku nije učinilo mnogo toga dobrog, ali ni sve pogrešno. S obzirom na ogroman zadatak koji treba obaviti, to daje razloga za oprezni optimizam. Ukidanje sankcija od strane SAD-a vjerojatno će biti povezano s očekivanjima: na primjer, da će nova vlada u Siriji priznati Izrael – i ozbiljno shvatiti svoja obećanja, tj. uključiti manjine u politički proces.

Međutim, prilično je malo vjerojatno da će se Sirija u doglednoj budućnosti transformirati u liberalnu demokratiju. Saudijska Arabija će vjerojatno igrati značajnu ulogu i u obnovi Sirije, čime će proširiti svoj utjecaj na predsjednika Sharaaa i njegovu pratnju. To je jedan od razloga zašto postoji opasnost da se sirijska država razvije u autokratski, islamistički dominirani sistem u kojem su skupine stanovništva diskriminirane, a osobne slobode ne igraju nikakvu ulogu.

Ali vjerojatnost minimalne stabilnosti i političke uključenosti povećava se ako Sirijci vide budućnost za sebe i svoju zemlju. Strana ulaganja i pristup međunarodnom financijskom tržištu mogu tome značajno doprinijeti. Odluka o ukidanju sankcija također daje novoj vladi u Damasku stvarnu priliku da svoje riječi provede u djelo. Zato je to ispravan i važan korak.
jeza u ledja

#31810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 14/05/2025 18:24 Kazu trump potpiso veliki ugovor sa Katarom,ove arapske krave muzare su najbolje krave,dosta daju a slabo se gicaju.
Sta je dao Katar?
alijagoro

#31811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

jeza u ledja wrote: 14/05/2025 19:16
alijagoro wrote: 14/05/2025 18:24 Kazu trump potpiso veliki ugovor sa Katarom,ove arapske krave muzare su najbolje krave,dosta daju a slabo se gicaju.
Sta je dao Katar?
Pa valjda investicije,pare.
QSuzi

#31812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by QSuzi »

jeza u ledja wrote: 14/05/2025 16:44

FDR je umro od starosti manje godinu dana nakon sto je ponovo izabran po cetvrti put. Kao i za Bidena, krilo se da je bolestan, i to ne samo u vezi paralize i kolica. Kao i za Bidena, mnogi u njegovoj stranci su trazili od njega da se penzionise. I u vezi FDR postoje spekulacije da je vec bio dementan zadnjih par godina i da je tesko obavljao sve duznosti.
Naravno tada nisu bile upaljenr kamere, intervjui i debate na svakom koraku kao danas.
I eto što sada?
Riješenje je novi starac 80+?
Ja samo dadoh svoje mišljenje zašto demokrate izgubiše i iako ne živim tamo pa možda nemam pravo da pametujem, ipak moja država ovisi puno o likovima koji su vam u vrhu, čak mislim da nama to znači više no vama.
Upaljene kamere nebi trebale biti problem ako je sve super. Zataškavanje pravi problem.
Ovaj lik Trump živi od kamera i uspijeva sve svoje protuzakonite ludosti okrenuti na svoj mlin. I prolazi mu.
Očito da demokrate ne znaju ni gdje su ni što dalje.
O špekulacijama se može špekulirati, o onome što se s Bidenom dešavalo ne može jer je snimljeni i zabilježeno
Opet kažem na žalost, jer mi je on kao osoba, s dosljednim stavovima posebno oko nas, veoma značajna pojava i kamo sreće da je u to vrijeme bio predsjednik.
LP
jeza u ledja

#31813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

QSuzi wrote: 14/05/2025 19:40

I eto što sada?
Ja samo dadoh svoje mišljenje zašto demokrate izgubiše i iako ne živim tamo pa možda nemam pravo da pametujem, ipak moja država ovisi puno o likovima koji su vam u vrhu, čak mislim da nama to znači više no vama.
Upaljene kamere nebi trebale biti problem ako je sve super. Zataškavanje pravi problem.
Ovaj lik Trump živi od kamera i uspijeva sve svoje protuzakonite ludosti okrenuti na svoj mlin. I prolazi mu.
O špekulacijama se može špekulirati, o onome što se s Bidenom dešavalo ne može jer je snimljeni i zabilježeno
Opet kažem na žalost, jer mi je on kao osoba, s dosljednim stavovima posebno oko nas, veoma značajna pojava i kamo sreće da je u to vrijeme bio predsjednik.
LP
Pa doslovce si stavio clanak o necemu sto je zataskano.
Ma mislim nebitna prica al eto.
jeza u ledja

#31814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 14/05/2025 19:32
jeza u ledja wrote: 14/05/2025 19:16
Sta je dao Katar?
Pa valjda investicije,pare.
U sta su investirali? Kome su dali pare?
QSuzi

#31815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by QSuzi »

jeza u ledja wrote: 14/05/2025 21:30

I eto što sada?
LP
Stavila sam članak iz razloga da se shvati da zataškavanja u doba interneta ne piju vode
Čak imaju kontraefekt
Kao što si i sam rekao
I da naglasim da što si bahatiji to si draži narodu
Posebno ako ne obadaš nikoga, onda si u rangu boga
Evo pol godine demokrate šute /osim tog Budem razgovora par dana prije/ što je žalosni jer nemaju nikog drugog za intervju??
Kamala je jači promašaj horor

Kontam jedinio da imate šansu poslije Trumpa jer neće biti maga cirkusa.osim ako lik ne hajpa nekog pa maga odu na tu stranu
Porodice Foht

#31816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Porodice Foht »

Ali da mu one dzalabe s bradama u Saudiji nicim ne isposluju bar ulazzk hrane u Gazu s tolikim milijardama obecanih u investicionim ciklusima, je bruka i sramota koja se nikad nece isprati s tih dzalaba, majku li im poltronsku. :(
Rob_Atl

#31817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Demokrate planiraju avionom kruzit oko mar a lago sa transparentom Qatar-a-Lago, jebo majku pa nije ni cudo sto su izgubili i ako nastave sa ovim djecijim glupostima izgubit ce opet. :run:
Point.

#31818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Porodice Foht wrote: 14/05/2025 22:26 Ali da mu one dzalabe s bradama u Saudiji nicim ne isposluju bar ulazzk hrane u Gazu s tolikim milijardama obecanih u investicionim ciklusima, je bruka i sramota koja se nikad nece isprati s tih dzalaba, majku li im poltronsku. :(
To su smradovi samo taki.
banjaluka078

#31819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Porodice Foht wrote: 14/05/2025 22:26 Ali da mu one dzalabe s bradama u Saudiji nicim ne isposluju bar ulazzk hrane u Gazu s tolikim milijardama obecanih u investicionim ciklusima, je bruka i sramota koja se nikad nece isprati s tih dzalaba, majku li im poltronsku. :(
Spominjanje Gaze je bad for business...
Nema tamo nosanja palestinske zastave i dove za braću pod okupacijom.

https://apnews.com/article/israel-pales ... eb3f4919e4
QSuzi

#31820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by QSuzi »

Nisu
Samo gledaju svoj interest
Kao većina
Nema tu Jose likova koji ne žele bogatstvo
swanfilter

#31822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

banjaluka078 wrote: 14/05/2025 23:01
A od Putina postade neviđen negativac.

Ako pozivimo, mozda i Debelom iz Koreje pozele dobrodoslicu u pravu raju ...
alijagoro

#31823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 14/05/2025 23:01
Navodno Salman ponudio gulas Trumpu,pito ga,kakvo je meso,ma kaze novinarsko :D
jeza u ledja

#31824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

QSuzi wrote: 14/05/2025 21:47
jeza u ledja wrote: 14/05/2025 21:30

I eto što sada?
LP
Stavila sam članak iz razloga da se shvati da zataškavanja u doba interneta ne piju vode
Čak imaju kontraefekt
Kao što si i sam rekao
Evo pol godine demokrate šute /osim tog Budem razgovora par dana prije/ što je žalosni jer nemaju nikog drugog za intervju??

Kontam jedinio da imate šansu poslije Trumpa jer neće biti maga cirkusa.osim ako lik ne hajpa nekog pa maga odu na tu stranu
ok
eltroxin

#31825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

QSuzi wrote: 14/05/2025 21:47 Stavila sam članak iz razloga da se shvati da zataškavanja u doba interneta ne piju vode
Čak imaju kontraefekt
Kao što si i sam rekao

Velike misli malih ljudi :lol:
Post Reply