FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakotakonikako

#90476 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

insaneinthebrain wrote: 12/05/2025 10:34
kakotakonikako wrote: 12/05/2025 09:55 Cestitke za pobjedu. Rutinski.
I prestanite jednom sa tom pricom da idemo u evropu zbog nekoga drugog. Idemo jer smo to osvojenom pozicijom zasluzili.
Ne nasjedajte na price dusmana.

:bih:
ako zavrsimo treci onda smo pozicijom zasluzili da idemo u evropu. a posto nismo prosli u finale kupa da sami sebi osiguramo plasman ovako ovisimo o drugima. kakvu god sezonu imali i ko god da je trener
A sta sam ja drugo napisao: POZICIJOM.

Znaci mi smo tu poziciju zasluzili i niko nam to nije dao. A pravilo je takvo kako je.
Mada mi sa ovom ekipom i strukom imamo sansu da budemo i treci.
Kako bi onda popucali cirevi kod protivnika i mrzitelja, mada ima i medju nama ( u daleko, dakeko manjem broju ) takvib iz njims znanih razloga.

Bambino Blu

#90477 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

tramvajtrojka wrote: 12/05/2025 11:09
Bambino Blu wrote: 12/05/2025 11:07 ona ogra juce je katastrofa, idemo u evropu okrenuti 1 kolo i to je to sa onakvom igrom, treba biti realan i reci da se mucimo protiv jedne sloge i da strepis do kraja utakmice da im neka frljoka ne zavrsi u nasem golu. ne znaju pas igru igrati ne znaju cuvati loptu razvuci ih po terenu da trce, vec izbiji nabiji. bodovi i tabela okej alii igra je katastrofa i to treba reci jasno i glasno mi nismo stupcanica da kazemo dobro je kad nije dobro i .
jbt u zadnjih 12 godina imamo najveci broj bodova, a ljudi traze jos neki umjetnicki dojam, ako je do umjetnickog dojma eno u narodnom pozorištu svako malo ima neki balet

I jedna dobra vijest prosao zalbeni rok, niko se nije zalio za jug ITC zenica ga gradi, objava u narednim danima
imas ovoliko bodova jer se nikad nije igrao ovaj sistem koji se igra danss u ligi tako da ta prica ne pali. Treba biti realan i reci da su neki bodovi dosli u 90toj vise sretno nego spretno isto tako ne treba zaboraviti da protiv sloge pored gola koji smo dali nismo nikakvu drugu 100 posto priliku imali. Ja nisam nikad bio protiv Zelje ali treba reci jasno ako nesto ne valja samo tako mozemo naprijed ici, zavaravati se i govoriti da je dobro kad nije dobro je glupost, a ako ova odbrana ostane u ovom sastavu to ce nam i evropa pokazati gdje je nase realno stanje, stim da ne treba zaboraviti da naredne sezond i nasa liga ce imati manje klubova samim tim bi trebala biti i "teza". Zivi bili pa.vidjeli.

Zeljeznicar za zivot cijeli ! :bih:
Didier

#90478 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Ja mislim da su neodustajanje i golovi u 90. minuti itekako zasluga trenera.

To i dalje ne znači da Denis generalno nije neki trener, i da bi vjerovatno svaki naš trener bio u blizu s njim, ali naši vole pljuvati po plavom, a uzdizati po likovima sa strane. To se izgleda nikad neće promijeniti.
ultima_palabra

#90479 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Svakako jeste zasluga trenera i to je napredak u odnosu na proslu sezonu kada si znao ako prvi primimo gol da je poraz bez obzira na protivnika.

Ali isto tako stoji i da ne bi trebao protiv Posusja, Radnika, Igmana se oslanjati na golove u 90+.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#90480 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Zadnji poraz kuci u septembru 2024, zadnjih 7 kuci sve po jede. Neka me neko podsjeti kad se ovo zadnji put desilo
Denis dere mame
kakotakonikako

#90481 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Slo Burner wrote: 13/05/2025 19:52 Zadnji poraz kuci u septembru 2024, zadnjih 7 kuci sve po jede. Neka me neko podsjeti kad se ovo zadnji put desilo
Denis dere mame
:thumbup:

Sa ovako limitiranom ekipom borba za trecu poziciju je uspjeh.

Kada sa dovedu ciljana i prava pojacanja bice to OK.
Didier

#90482 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

kakotakonikako wrote: 14/05/2025 10:10
Slo Burner wrote: 13/05/2025 19:52 Zadnji poraz kuci u septembru 2024, zadnjih 7 kuci sve po jede. Neka me neko podsjeti kad se ovo zadnji put desilo
Denis dere mame

A šta su ciljana i prava pojačanja? Daj nekoliko primjera.
kakotakonikako

#90483 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Didier wrote: 14/05/2025 11:51
Denis dere mame

Zar stvarno ne znas i treba ti se to objasnjavati ?????
Didier

#90484 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

kakotakonikako wrote: 14/05/2025 12:14

Pa ne znam, hajde molim te reci mi nekolko imena koja bi bila ciljana pojačanja u ovoj situaciji.
kakotakonikako

#90485 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Didier wrote: 14/05/2025 12:17

Pa ne znam, hajde molim te reci mi nekolko imena koja bi bila ciljana pojačanja u ovoj situaciji.
Ovo je do struke i novca kojim raspolazes.

Ako na poziciji A dovedes igraca XY koji je bolji od trenutnog i koji ce podici nivo igre - onda je to pojacanje. Ako dovedes na tu poziciju igraca YX koji je isti ili losiji - onda je to prinova.

Ciljano je ako , recimo na poziciju ZU dovedes igraca koji je pojacanje upravo za tu ZU poziciju.

A ako pratis klub - znas o kojim pozicijama se radi. Ako ne pratis - onda nije ni bitno.

O imenima ima struka koja treba da to odradi. Ponovicu - sve zavisi od novca kojim raspolazes.

Didier

#90486 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

kakotakonikako wrote: 14/05/2025 12:29

Ako na poziciji A dovedes igraca XY koji je bolji od trenutnog i koji ce podici nivo igre - onda je to pojacanje. Ako dovedes na tu poziciju igraca YX koji je isti ili losiji - onda je to prinova.

Ciljano je ako , recimo na poziciju ZU dovedes igraca koji je pojacanje upravo za tu ZU poziciju.

A ako pratis klub - znas o kojim pozicijama se radi. Ako ne pratis - onda nije ni bitno.

O imenima ima struka koja treba da to odradi. Ponovicu - sve zavisi od novca kojim raspolazes.

To si odlično rekao, ali nisi naveo nijednog igrača koji bi nas mogao pojačati i koji je realan da se dovede.

Znam ja vrlo dobro gdje škripi i gdje bi moglo bolje, ali znam isto tako da to nije uvijek do igrača, nego itekako i do trenera.

Ovako svi znamo u čemu je problem, a realnog rješenja nemamo.

Evo recimo ja bih doveo ovog Saida iz Slobode, momak je imao dužu pauzu, ali čini se da se oporavio, igrao je za Hajduk i još neke dobre klubove. Ističe mu ugovor krajem maja.

Dangubić je na papiru bio odlično pojačanje, ali nikako nije mogao da odigra na nivou. Zašto je to tako, možemo samo nagađati.

I to se desilo mnogo puta u zadnjih nekoliko godina, da dođe igrač u Želju, a da svugdje igra bolje nego u Želji.

Dakle, ne bih rekao da je samo do "ciljanih pojačanja", ko god bili ti fudbaleri...
Tvrtko II Kotromanić

#90487 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

bilo bi dobro zaganjati nekog kvalitetnog kondicionog trenera
ZmajOdBosne76

#90488 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

Biće promjena u stručnom štabu.
kakotakonikako

#90489 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Didier wrote: 14/05/2025 12:57
kakotakonikako wrote: 14/05/2025 12:29

To si odlično rekao, ali nisi naveo nijednog igrača koji bi nas mogao pojačati i koji je realan da se dovede.

Znam ja vrlo dobro gdje škripi i gdje bi moglo bolje, ali znam isto tako da to nije uvijek do igrača, nego itekako i do trenera.

Ovako svi znamo u čemu je problem, a realnog rješenja nemamo.

Evo recimo ja bih doveo ovog Saida iz Slobode, momak je imao dužu pauzu, ali čini se da se oporavio, igrao je za Hajduk i još neke dobre klubove. Ističe mu ugovor krajem maja.

Dangubić je na papiru bio odlično pojačanje, ali nikako nije mogao da odigra na nivou. Zašto je to tako, možemo samo nagađati.

I to se desilo mnogo puta u zadnjih nekoliko godina, da dođe igrač u Želju, a da svugdje igra bolje nego u Želji.

Dakle, ne bih rekao da je samo do "ciljanih pojačanja", ko god bili ti fudbaleri...
Imas pravo na svoje misljenje, kao i ja. Naravno.
Denis je odlican trener i najmanje je do njega. Kada bi mu doveli igrace koji su igraci kao sto je on trener - bila bi prava stvat. Da ima igrace kao recimo: Buki, Mulalic, Alihodzic, Beslija, Muratovic, Dzelo, Adzem - tada bi se vidjela njegova velicina.
Tajodjer, ja da u ekipi imam: Raphinju, Yamala, Lewandovskog, Pedrija, Mbpapea, Salibu - bio bi trenercina.
A sto se tice konkretnih imena - nije do nas navijaca, imaju ljudi u Klubu koji su placeni za to.
A i pomocnici Denisa nisu nesto amanzaman.
Porodice Foht

#90490 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

Kakav parmak je ovaj Cavnic!! Pa Foco i Semdin ne bi ovakve kikseve pravili sto on redovno. Jos oni nesto mogu nauciti, ovaj Crnogorac nista. Valjda mu vidimo ledja za dvije hefte. :-?
Tromblon

#90491 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Kakva je ovo formacija? Stoperi se sudaraju. Lopta ko vruć krompir. Bježi treneru u pm. Kakav idiotluk. A kao da je košarka jbt dodir faul. Penal presmiješan.
Didier

#90492 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Ne može pičkica trenerska protiv svojih, ne zna, ne želi, neće, štagod da je...

Ne bi me čudilo da im je i namjerno pustio polufinale kupa.

Smrad...
Slo Burner

#90493 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Didier wrote: 18/05/2025 20:41 Ne može pičkica trenerska protiv svojih, ne zna, ne želi, neće, štagod da je...

Smrad...
Sta seres koji kurac, ponistiti ti gol I svira nepostojeci penal. Boze noge momcima sacuvati !
Didier

#90494 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Slo Burner wrote: 18/05/2025 20:43
Didier wrote: 18/05/2025 20:41 Ne može pičkica trenerska protiv svojih, ne zna, ne želi, neće, štagod da je...

Smrad...
Sta seres koji kurac, ponistiti ti gol I svira nepostojeci penal. Boze noge momcima sacuvati !
Pa nije čist gol poništen, nego je bio ofsajd od dva metra.
insaneinthebrain

#90495 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

sta se nervirate. pa znalo se da cemo izgubiti dole. kad su nas u kupu natumbali sto ne bi i sad. zavrsiti jos ova dva kola i vidjeti sta i kako dalje. jel sa novim trenerom ili denisom i kojim igracima spremati se za evropu. ova ekipa je limitrana i nece daleko od prvog pretkola
noviclan

#90496 Re: FK Željezničar

Post by noviclan »

Ide zeljo okrece ko velez
Didier

#90497 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

insaneinthebrain wrote: 18/05/2025 20:52 sta se nervirate. pa znalo se da cemo izgubiti dole. kad su nas u kupu natumbali sto ne bi i sad. zavrsiti jos ova dva kola i vidjeti sta i kako dalje. jel sa novim trenerom ili denisom i kojim igracima spremati se za evropu. ova ekipa je limitrana i nece daleko od prvog pretkola
Ako ćemo se sklanjati Denisovim guznim haverima, serem se ja na takvog trenera.

Ali naravno, nama je Adžem lud, Omer nema pojma, Amar kamatar, itd., a likovi sa strane božanstva jer je jug tako rekao.

Bože sačuvaj.
Porodice Foht

#90498 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

Ja muke, mila majko. Tacno vidis da haman dva dana igramo s njima gola ne bi dali. Pa sta je ovo s Listicom, Posusjem, Svinjskim, svi za nas ko Real... :sad:
Didier

#90499 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Porodice Foht wrote: 18/05/2025 21:11 Ja muke, mila majko. Tacno vidis da haman dva dana igramo s njima gola ne bi dali. Pa sta je ovo s Listicom, Posusjem, Svinjskim, svi za nas ko Real... :sad:
Imaš trenera Latina iz Hercegovine, eto šta je.
Slo Burner

#90500 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Porodice Foht wrote: 18/05/2025 21:11 Ja muke, mila majko. Tacno vidis da haman dva dana igramo s njima gola ne bi dali. Pa sta je ovo s Listicom, Posusjem, Svinjskim, svi za nas ko Real... :sad:
Denis protiv Posusja 2 pobjede, jedan nerjesen
Protiv sirokog u ligi 2 pobjede, 1 poraz
Protiv Goska 3 pobjede
Zrinjski je prvak
Post Reply