Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo

#30401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 09/05/2025 19:54
Dr Arsla wrote: 09/05/2025 19:30
PM72 wrote: 09/05/2025 19:28 Zar sumnjaš da Helez neće ispast bekan?
Znam da hoće, samo on je u ovoj priči manje bitan. Lik ide na mlin secesionistima.
Glup ili ne, ovdje ima ulogu akceleracioniste - ubrzava zbivanja. Svakako pozitivno.
Bogami Prpa, nista ti ga ovdje Zuka ne.ubrzava.....neki pametni ljudi su vec ovdje napisali, eto ti odmora, more...ovo Zukino ce se brzo zaboraviti....ostat ce zastave RS-a u kasarnama I jos jaca srpska.misao da sve mogu....

Mislim, ako dosada nije bilo akceleracije, bas ce Zukanovo to postici
elcaliente

#30402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

TheMule wrote: 09/05/2025 20:07 Pa trebalo bi to sa OS malo lakse ici nego sa Sipom, u teoriji. Postoji komandant, uzme mu se plata, uzme penzija, i to je to.

Slijedeci sto dodje ce dobro razmisliti prije nego sto odbije naredjenje.
I to sve treba da naredi Zeljka, znas kada ce to biti?
Kada na vrbi zasfrbi.
Prpa.ba

#30403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ubrzava dodatno i veliko ponizenje bivse drzave usred Banjaluke, usred institucije koja je prespavala ova 2 i po mjeseca, i otvoreno pokazuje zasto su bivse drzavne oruzane snage - bivse.

Mozda vecini nece znaciti, ali svako novo ponizenje i dokaz da se drzava raspala je pozitivna stvar. "Jenjava" idioti su blizi smetljistu historije, a svijest o raspadu drzave je jaca.

Bice ovoga jos, svaki incident probudi neki manji dio Bosnjaka, nekom je gasenje SIPA-e bilo dovoljno, nekom ce biti ovo, jebiga, uvijek sporo palimo... :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#30404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

_BataZiv_0809 wrote: 09/05/2025 19:59
skupljac_zeljeza wrote: 09/05/2025 19:49 Šta ovo reče Konaković kod Senada da su penzioneri pozitivna priča pod brigom Nikšića. :mrgreen:
Zar nije rekao da se fond PIO stabilizovao?
Pa ima jedan problem sa ovom generacijom koja odlazi u penziju jer je većinu zakačio rat i poraće pa nisu nakupili 40 godina staža, a moraju zbog starosti silom zakona u penziju i onda mogu većina dobiti minimalnu. Po aprilskom redovnom usklađivanju ovima sa minimalnom je povećao 25 KM zbog povećanja troškova života, a sebi je Nikšić povećao preko 500 KM iz istog razloga. Penzioneri ga ismijavaju da on u odnosu na nih ima 20 x veći stomak pa tako i treba. Prošli mjesec vlada Federacije Bosne i Hercegovine je novom uredbom povećala naknade za smještaj ministrima i njihovim savjetnicima za 50 posto zbog povećanih troškova života. Ovdje se ovo povećanje 4,49% penzionerima kao redovno usklađivanje kojeg neće biti više do aprila 2026. nikako ne uklapa sa povećanjima ministrima i premijeru.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

skupljac_zeljeza wrote: 09/05/2025 20:17
skupljac_zeljeza wrote: 09/05/2025 19:49 Šta ovo reče Konaković kod Senada da su penzioneri pozitivna priča pod brigom Nikšića. :mrgreen:
Pa ima jedan problem sa ovom generacijom koja odlazi u penziju jer je većinu zakačio rat i poraće pa nisu nakupili 40 godina staža, a moraju zbog starosti silom zakona u penziju i onda mogu većina dobiti minimalnu. Po aprilskom redovnom usklađivanju ovima sa minimalnom je povećao 25 KM zbog povećanja troškova života, a sebi je Nikšić povećao preko 500 KM iz istog razloga. Penzioneri ga ismijavaju da on u odnosu na nih ima 20 x veći stomak pa tako i treba. Prošli mjesec vlada Federacije Bosne i Hercegovine je novom uredbom povećala naknade za smještaj ministrima i njihovim savjetnicima za 50 posto zbog povećanih troškova života. Ovdje se ovo povećanje 4,49% penzionerima kao redovno usklađivanje kojeg neće biti više do aprila 2026. nikako ne uklapa sa povećanjima ministrima i premijeru.
Mislim da je njemu porasla usljed povecanja prosjecne a koja je porasla zbog novog minimalca, ali nejse u principu se slazem da se za penzice mora naci modus da penzije brze rastum
no_sekirli

#30406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Helez ako ima zakonska ovlastenja nekom zabraniti ulaz u kasarnu, ukoliko ga ovi politizirani generali odjebu, jedina stvar sta moze uraditi je dati ostavku.

Medjutim, ako prdi u prazno bez valjane osnove, onda ga treba smijeniti iz VM prvom prilikom.

No, ova prva varijanta definitivno znaci da je RS, de facto samostalna drzava.

Ja pretpostavljam da ce generali Eniteta, smotru napraviti ispred kasarne, i da ce tamo slavodobitno doci sva 3 bjegunca. Vuk ce biti sit, a ovce na broju.
asker

#30407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

Helez je konjina neopjevana, mucno ga vise gledat. Jednu jedinu rijec mu ne vjerujem.
Krene sa nekom pricom, bildanjem i onda na konkretna pitanja "e to vam nemogu reci", "znam ja iz pouzdanih izvora", "rekli mi najveci ljudi", "imam hiljade poruka", "prilaze mi hiljade gradjana", "dobit cemo, dolazi nam, imamo, nemamo", "bit ce 6, tj 4, nisam ja to reko vec 2 + 1 = 16", "i BL je Bosna, nek idu helikopteri", "neki ljudi, neke mape, hoce podjelu Bosne al nemojte me pitati sta kako i imena", "u kasarnama je hotelska hrana".

Tugo moja :(
skupljac_zeljeza

#30408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

_BataZiv_0809 wrote: 09/05/2025 20:25
skupljac_zeljeza wrote: 09/05/2025 20:17
Mislim da je njemu porasla usljed povecanja prosjecne a koja je porasla zbog novog minimalca, ali nejse u principu se slazem da se za penzice mora naci modus da penzije brze rastum
U pravu si, ali možda to čini stvar i gorom jer napraviš se sa Sindikatom o svojoj osnovici pa ti se plata sa 4.165 KM KM poveća na 4.704 KM jednim potpisom.
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, u januaru 2025. godine je potpisao sporazum kojim su povećane plate nosiocima izvršnih funkcija, uključujući i njegovu. Prema dostupnim informacijama, njegova plata je povećana za 529 KM, dok su plate drugih zvaničnika, poput ministara, zastupnika i delegata, povećane u prosjeku od 420 do 550 KM .

Ovo povećanje je rezultat sporazuma između Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika, kojim je osnovica za obračun plata za 2025. godinu utvrđena na 480 KM, što je povećanje u odnosu na prethodnu osnovicu od 425 KM .
PM72

#30409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

no_sekirli wrote: 09/05/2025 20:34 Helez ako ima zakonska ovlastenja nekom zabraniti ulaz u kasarnu, ukoliko ga ovi politizirani generali odjebu, jedina stvar sta moze uraditi je dati ostavku.

Medjutim, ako prdi u prazno bez valjane osnove, onda ga treba smijeniti iz VM prvom prilikom.

Ja pretpostavljam da ce generali Eniteta, smotru napraviti ispred kasarne, i da ce tamo slavodobitno doci sva 3 bjegunca. Vuk ce biti sit, a ovce na broju.
Ovce su svakako na broju a bićemo svjedoci još jednog poniženja vlasti i države
NediM17

#30410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

U to nimmalo ne sumnjam.
LSD

#30411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

no_sekirli wrote: 09/05/2025 20:34 Helez ako ima zakonska ovlastenja nekom zabraniti ulaz u kasarnu, ukoliko ga ovi politizirani generali odjebu, jedina stvar sta moze uraditi je dati ostavku.

Brate, trebao je on davnih dana dati ostavku. Covjek samo sere ko foka kad god se pojavi u medijima. Ova prepucavanja sa odmetnicima iz sumske su posebno tragikomicna.
Zapravo, kad bolje razmislim takvi likovi poput Zukana ne bi trebali ni prici Ministarstvu Odbrane ! da je normalna drzava.
Previse je to ozbiljna stvar i odgovorna pozicija za takve likove.
no_sekirli

#30412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

PM72 wrote: 09/05/2025 20:51

Pa neka se stvari ogole do kraja, dosta je vise ubleha i prodavanja muda pod bubrege.
saimidin

#30413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

Meni nejasno da ima neko ko vjeruje da su institucije :bih: išta osim jasno podijeljene po etničkim linijama :-) , i to od kada postoje, jer da nije tako saradnici agresora komšija/susjeda nikada ne bi pristali da postoje

Samo što očito ima mnogo onih koji vole da žive u bakama gdje su prozori od marmelade i zidovi od čokolade, baš se razočaram u neke forumaše na navodnu naivnost :roll:
Rothmans

#30414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Nije Helez kriv sto su Bosnje 30 godina dejtonskog primirja iskoristile iskljucivo za pljacku i maltretiranje vlastitog naroda.
Citam temu 'Deblokada Sarajeva' , pa ispade da su pored cetnika najveci dusmani Sarajlijama bili druge Sarajlije koje su se spletom okolnosti nasli na pozicijama moci,a koje su iskoristili za sta ? Pa za pljacku sopstvenog naroda.
Takvi smo, mali ,ljigavi i takva ce nam i fildzan drzavica biti.
geoxx

#30415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

saimidin wrote: 09/05/2025 21:14 Meni nejasno da ima neko ko vjeruje da su institucije :bih: išta osim jasno podijeljene po etničkim linijama :-) , i to od kada postoje, jer da nije tako saradnici agresora komšija/susjeda nikada ne bi pristali da postoje

Samo što očito ima mnogo onih koji vole da žive u bakama gdje su prozori od marmelade i zidovi od čokolade, baš se razočaram u neke forumaše na navodnu naivnost :roll:
Nisu forumasi ti koji vjeruju u to i koji su naivni, vec je to ministar Zukan Helez. A i da jesu forumasi, nije neka steta. Kad je ministar takav, onda ga jebi.

Najsmijesniji su oni koji u njegovim radnjama vide neku taktiku. Cuj nek se ogoli. Ja svakako mislim da on ovo nema pravo ni naredjivati, pa se onda nema sta ni ogoliti. Znaci jos gluplji lik. I kakva je uopste naredba da ne mozes taj jedan dan doci u kasarnu? Sta, iduci dan mozes bez problema? :lol:
mishic

#30416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"SKANDAL NAD SKANDALIMA: Kladionice na spisku najvećih dužnika, ne plaćaju ni porez ni doprinose!"

Ovo je još jedan političko-mafijaški plan za organiziranu pljačku. A ona ne bi bila moguća bez političkog pokroviteljstva.
vee-jay

#30417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

da se ne lazemo, Helez je ovo morao uraditi
drug_profi

#30418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

izvrsni direktor wrote: 09/05/2025 14:31
drug_profi wrote: 09/05/2025 12:48
Zlocin&Kazna wrote: 09/05/2025 12:45 Dodik se moli da padne mrtva glava.
Upravo. Odavno.
Zapravo jos od 2022. Navodno je plan postojao koji bi trebao uvesti trupe Srbije u pomoć i zaštitu stanovništva, kao reakciju na teroristički čin ili neki zločin false flag tipa. Donbas/Krim scenario.
Sad mu treba krv da našpanuje svoj lumpenploretarijat.
Ti si procitao taj plan?
Nemoj molim te da se ubjedjujemo. Sve je bilo jasno i nagovjesteno. Bile su i neke informacije iz obavjestajne zajednice. Imao si heibet rusa u civilu po RS.
Majkicka ti najavila. Dodik zakone donio sa 6 mjeseci poceka...
Pametan si, znas guglat, zadovolji znatizelju.
Awakened

#30419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

drug_profi wrote: 09/05/2025 21:57
izvrsni direktor wrote: 09/05/2025 14:31
drug_profi wrote: 09/05/2025 12:48

Upravo. Odavno.
Zapravo jos od 2022. Navodno je plan postojao koji bi trebao uvesti trupe Srbije u pomoć i zaštitu stanovništva, kao reakciju na teroristički čin ili neki zločin false flag tipa. Donbas/Krim scenario.
Sad mu treba krv da našpanuje svoj lumpenploretarijat.
Ti si procitao taj plan?
Nemoj molim te da se ubjedjujemo. Sve je bilo jasno i nagovjesteno. Bile su i neke informacije iz obavjestajne zajednice. Imao si heibet rusa u civilu po RS.
Majkicka ti najavila. Dodik zakone donio sa 6 mjeseci poceka...
Pametan si, znas guglat, zadovolji znatizelju.
Ali fakat, pa zar ima jos ljudi kojima treba objasnjavati sta se spremalo nakon invazije Rusije na Ukrajinu?
drug_profi

#30420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Nije se jos odustalo.
Lug

#30421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

no_sekirli wrote: 09/05/2025 21:08
PM72 wrote: 09/05/2025 20:51

Pa neka se stvari ogole do kraja, dosta je vise ubleha i prodavanja muda pod bubrege.
:thumbup:
last mohicans

#30422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

asker wrote: 09/05/2025 20:35 Helez je konjina neopjevana, mucno ga vise gledat. Jednu jedinu rijec mu ne vjerujem.
Krene sa nekom pricom, bildanjem i onda na konkretna pitanja "e to vam nemogu reci", "znam ja iz pouzdanih izvora", "rekli mi najveci ljudi", "imam hiljade poruka", "prilaze mi hiljade gradjana", "dobit cemo, dolazi nam, imamo, nemamo", "bit ce 6, tj 4, nisam ja to reko vec 2 + 1 = 16", "i BL je Bosna, nek idu helikopteri", "neki ljudi, neke mape, hoce podjelu Bosne al nemojte me pitati sta kako i imena", "u kasarnama je hotelska hrana".

Tugo moja :(
Pa Miletić ti je isti, samo malo sofisticiranija izvedba, a Ramo je pravi suparnik Zuke, takmiče se koji će ispasti gluplji u svojim nebulozama, tipa nemoj da ti ja je... mater. Zuku je ponijelo ono iz Konjica kad je odbrusio Miletu, otada konta gotivi primitivna svjetina taj kafansko kabadahijski style. Vjerovatno i jeste tako.
drug_profi

#30423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Pa Dodik je narastao na tim eskapadama, a ne na intelektualnim razgovorima i rezultatima rada. Bukvalno sve sto nudi je krkanluk.
Pa vjerovatno se moze ista stvar svakom narodu prodat.
Evo vidimo i ameri se primaju na isto.
no_sekirli

#30424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Zukan ima merak da se posaketa sa Dodikom :thumbup:
QSuzi

#30425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Truba wrote: 09/05/2025 11:58 a kad se kaže da u bosni ne postoje rhvati nego samo bosanci katolicke vjere to nije uvreda?
ne samo na forumu nego je to medijski narativ u stvarnosti

mada u posljednje vrijeme je splasnuo pritisak na hrvate...samo ponekad se spomene covic
nije ko prije valjda zbog politicke i svjetske situacije
Ne smeta ti taj narativ koji je, u stvari, najviše zastupljen u Hrvatskoj?
Pa lik ovdje vas se više poštuje nego u Cro.
Last edited by QSuzi on 09/05/2025 23:15, edited 1 time in total.
Post Reply