Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#84601 Re: Liverpool FC
Ne znam sta bi rekao za Frimponga.
- AmiĐa_Idriz
#84602 Re: Liverpool FC
Liverpool, Arsenal and Chelsea are pushing to wrap up a deal for Dean Huijsen THIS MONTH.
Liverpool are ABSOLUTELY there for Dean Huijsen.
[@FabrizioRomano]
Liverpool are monitoring Jeremie Frimpong to be well informed on his situation.
€35m release clause.
[@FabrizioRomano]
- sve_ovo_ja
#84603 Re: Liverpool FC
Posto vidim da se masta o promjeni 10 igraca, ni Jota/Diaz/Nunez niko ne valja…
Nadam se da su prioriteti oba beka i stoper. A od ove 3 gore ako ko ode onda osvjeziti napad. Ako ne, to je i dalje prestrasan napad: Salah, Jota, Diaz, Gakpo i Nunez
Nadam se da su prioriteti oba beka i stoper. A od ove 3 gore ako ko ode onda osvjeziti napad. Ako ne, to je i dalje prestrasan napad: Salah, Jota, Diaz, Gakpo i Nunez
- Edin H.
#84604 Re: Liverpool FC
Ko god uzme Cunhu osvaja prvenstvo (ako ne bude povreda)AmiĐa_Idriz wrote: ↑07/05/2025 20:23 Cunha je šetač. Preselili ga na klupu jedno vrijeme zbog toga. Odličan za United.
Najbokji igrač u Premiershipu
- Gandalf
#84605 Re: Liverpool FC
Kada bi promijenili 10 igrača, izazvali bi destabilizaciju tima, ne vjerujem da to planiraju. Sa druge strane 4 igrača bi bila jako dobra promjena za tim.sve_ovo_ja wrote: ↑08/05/2025 21:20 Posto vidim da se masta o promjeni 10 igraca, ni Jota/Diaz/Nunez niko ne valja…
Nadam se da su prioriteti oba beka i stoper. A od ove 3 gore ako ko ode onda osvjeziti napad. Ako ne, to je i dalje prestrasan napad: Salah, Jota, Diaz, Gakpo i Nunez![]()
Čak i ako bi ostao Darwin u ekipi, napad je prilično jak i nije toliko bitan za neku veću rekonstrukciju, barem ne za ovo ljeto. Volio bih prodaju Darwina i to je jedina promjena u napadu koja nam treba ovog ljeta, realne mete su Ekitike, Osimehn, Lookman dok su Alvarez i Isak apsolutno nerealni i ne treba se sa tim ni zamarati.
Prioritet su bekovi, oba beka ala Kerkez i Frimpong te jedan CB pogotovo ako je ljevak, Jarella zadržati u ekipi, ne bih ga slao ni na posudbe, ima on kvalitete za ovaj tim. Za mene ovo ljeto bi bili out Darwin, Endo, Tsimikas i Gomez. Doveo bih Housena, Kerkeza, Frimponga i Lookmana. Sljedeće ljeto tražiti kvalitetno krilo i veznjaka, možda čak i dvojicu veznjaka.
Odlasci Arnolda i Kelehera su bile želje tih igrača i to je neka druga tema.
- BHF_Manijak
#84606 Re: Liverpool FC
Ne znam koliko bi Frimpong donio nesto ovoj ekipi. Ofanzivno je OK, brz, prodoran, opet s druge strane nema Trentovu kreativnost ni blizu, vise je bek koji ce brzinom probit po strani i ubacit. Defanzivno ne postoji skoro, a upravo je to mana Trentove igre bila.
Ne znam fakat, on nije klasicni bek, kako vrijeme odmice sve sam vise skeptik da on moze biti neki upgrade u odnosu na Bradleya recimo, a o Trentu da ne govorim.
Ne znam fakat, on nije klasicni bek, kako vrijeme odmice sve sam vise skeptik da on moze biti neki upgrade u odnosu na Bradleya recimo, a o Trentu da ne govorim.
- drug_profi
#84607 Re: Liverpool FC
Transfermarkt ima tekst na tu temu:
Liverpool's new right-back? Five players that could replace Alexander-Arnold next season
Mada ja ovdje ne vidim da je neko od predloženih dorastao zadatku.
Bradli najbliži.
Liverpool's new right-back? Five players that could replace Alexander-Arnold next season
Mada ja ovdje ne vidim da je neko od predloženih dorastao zadatku.
Bradli najbliži.
- vaučer
#84608 Re: Liverpool FC
Ne znam imena, ali je bi konceptualno volio da dovedemo solidnog defanzivno, punog energije i trke, mladog igrača koji je ok na lopti - i nek se kolje s Bradleyem za prvi tim. Frimpong ima puno kvaliteta ali zahtjeva rebalans tima i npr igranje defanzivnijeg lijevog beka pa da se preslažemo u tri pozadi s loptom.
- drug_profi
#84609 Re: Liverpool FC
Možda je bivši Slotov igrač rješenje.
Givairo Read - Feyenoord
Ako Liverpool namjerava dovesti identičnu zamjenu za Alexander-Arnolda tijekom ljeta, mogli bi ozbiljno razmotriti braniča Feyenoorda, Givaira Reada . Mladi bek prešao je u diva Eredivisie iz Volendama 2023. godine, ali unutar godine dana već je tražio mjesto u prvoj momčadi zbog svojih talenata. Nitko drugi nego Slot omogućio je Readu debi za prvu momčad u susretu Europske lige s Romom u veljači 2024., a od tada Read s klubom napreduje. Uz impresivan niz obrambenih talenata - koji su se pokazali ključnima kao dio obrane Feyenoorda koja je ove sezone primila samo 33 gola u ligi - Read je također postigao čak dva gola i osam asistencija u svim natjecanjima za klub. I mogao bi biti savršen igrač za pojačanje Liverpoolove obrane sljedeće sezone.
- BHF_Manijak
#84610 Re: Liverpool FC
Sta je s onim Ramseyem? Dosao kao veliki talenat nakon sjajne sezone u Rangersu i propade momak. Te povreda te ovo te ono i na kraju nista. On jemogoa biti defanzivno stabilizacija, ali propade.
- AmiĐa_Idriz
#84611 Re: Liverpool FC
Vanderson bi mogao biti kul opcija, optimalan bek. Samo cini mi se da mu disciplina nije bas najsjajnija.
- vaučer
#84612 Re: Liverpool FC
Uglavnom scenario gdje desno igraju Salah i Frimpong mi ne izgleda realistično. Morali bi igrati tri vodonoše u veznom redu da to pokrpe - iako bi bilo ubojiti s desne strane napada. Ali opet, možeš iz Afrike vidjeti Edwardsov boner kad netko spomene 'release clause' - tako da ne isključujem ništa.
- Gandalf
#84613 Re: Liverpool FC
Frimpongov release claus je izgleda 35 miliona eura. Na današnjem tržištu, kikiriki. Sa Frimpongom dobijamo trku po desnoj strani, ofanzivni bek kojem odbrana nije jača strana, a to mi je već dobro poznato
Rekao bih da je Conorova najveća hhm boljka, podložnost povredama, što mi je na žalost za ovu ekipu i te kako poznato
. On bi vjerovatno kao defanzivniji bek, više odgovarao taktički Slotu, ali sezonu ne može iznjeti sam, pa mi se Frimpong i dobro poznati haos po desnoj strani terena čini kao logičan rasplet događaja nakon Arnolddove izdaje.
Ako je release clause "samo" 35 milja, vrijedi rizikovati.
Rekao bih da je Conorova najveća hhm boljka, podložnost povredama, što mi je na žalost za ovu ekipu i te kako poznato
Ako je release clause "samo" 35 milja, vrijedi rizikovati.
-
Osmi Socrates
#84615 Re: Liverpool FC
Mislim da Liverpool treba razmišljati mnogo agresivnije na transfer marketu. Klub je vjerovatno financijski najzdraviji od svih PL klubova. Profit je rekordan ove sezone jer su titulu osvojili bez pojačanja. Možda par klubova ima manje glavobolja oko rostera za sljedeću sezonu, ali Liverpool ima potencijal da to nadoknadi parama. Mislim da imaju prostora potrošiti čak i 500 miliona više od, recimo, Arsenala. Tu računam i već čisti profit, i moguće prodaje nekih igrača. Zato moraju agresivnije, jer već sezonu nakon toga, drugačija je to slika. Trebaju dovesti, pored pojačanja prvog tima, i konkurenciju za skoro sve pozicije. Ja lično ne vidim, recimo, kako mogu promašiti Wirtza. Samo primjer.
- AmiĐa_Idriz
#84616 Re: Liverpool FC
Nije u tome poenta, koliko u tome kakvih je karakteristika. Frimpong je igrač koji voli širinu i prostor, voli biti egzekutor. Ono, bekovska verzija Salaha. Kod Koemana u reprezentaciji ni ne igra beka već krilo.
Zato se tu slažem sa @vaučerom, ja teško vidim film gdje on i Mo mogu biti funkcionalni. Pogotovo ako se ide na lijevog beka ala Kerkez, tu ti onda treba neka dosta stabilnija i klasičnija opcija desno.
Previše bi to zahtjevalo promjena u ekipi, a nije ta klasa da mu se nešto prilagođava.
-
convict
#84617 Re: Liverpool FC
Kojih druze 500 miliona? Pa 7-8 najvecih Liverpoolovih transfera zajedno nisu toliko kostali. Udario bi Henryja mozdani. 150 miliona ako izdvoje ovog ljeta, ima nogama u guzicu da se udaramo.Osmi Socrates wrote: ↑09/05/2025 17:01 Mislim da Liverpool treba razmišljati mnogo agresivnije na transfer marketu. Klub je vjerovatno financijski najzdraviji od svih PL klubova. Profit je rekordan ove sezone jer su titulu osvojili bez pojačanja. Možda par klubova ima manje glavobolja oko rostera za sljedeću sezonu, ali Liverpool ima potencijal da to nadoknadi parama. Mislim da imaju prostora potrošiti čak i 500 miliona više od, recimo, Arsenala. Tu računam i već čisti profit, i moguće prodaje nekih igrača. Zato moraju agresivnije, jer već sezonu nakon toga, drugačija je to slika. Trebaju dovesti, pored pojačanja prvog tima, i konkurenciju za skoro sve pozicije. Ja lično ne vidim, recimo, kako mogu promašiti Wirtza. Samo primjer.
-
Osmi Socrates
#84618 Re: Liverpool FC
Ja samo kažem.
Sad je vrijeme da se troši što se tiče Liverpula, kad se uzme cjelokupna PL slika u obzir. Teško da će u skorijoj budućnosti više biti ovakva.
Sad je vrijeme da se troši što se tiče Liverpula, kad se uzme cjelokupna PL slika u obzir. Teško da će u skorijoj budućnosti više biti ovakva.
- SmokingMan
- no_sekirli
#84620 Re: Liverpool FC
Citam da je zarada samo od CL 98 miliona.
Ako ove godine nema para, nikad ih nece biti.
Ako ove godine nema para, nikad ih nece biti.
- ismar2215
#84621 Re: Liverpool FC
Frimpong bi kostao 30 miliona funti i Bayer bi pristao na 4 rate da se isplati, a on sad ima platu 70k funti sedmicno. Po meni je on dobra opcija za rotacije. Bradley bi bio prvi bek, ima jos Quansah za zlu ne trebalo, a i Frimpong kao varijanta za nesto drugaciji pristup tekmi, pa nekad i na krilu nekad na beku.
- no_sekirli
#84622 Re: Liverpool FC
Jebga, treba i Salahu malo konkurencije, a i odmora. Plus, Afcon. 30 miliona u 4 rate je extra cijena, naravno ukoliko frajer pristaje doci kod nas.
-
Mustang1
#84625 Re: Liverpool FC
Bit ce najbolji strijelac turnira