Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑06/05/2025 11:24
pazi dobro ako je evropski proizvodjac, oni jedu govna sa velicinom kocnica u zavisnosti od opreme, umjesto da su po jacini motora
Koji proizvođač nema kočnice u skladu sa jačinom motora
Ja nisam nikad imao zamjerke na serijske kočnice
Mislim da moraju biti serijske po jačini motora i težini vozila da tu nema kalkulacija, serijske koje sam ja imao su sve bile odlične, a neki nude još bolje kočnice uz nadoplatu u odnosu na jačinu motora...barem kad je bmw u pitanju To sam skuzio dok sam trazio auto. Drugačije čeljusti, veći disk, pločice...te su nekad bile kočnice rezervisane za jača izvedbe a neka je od varijanti M perfomance kočnica sad ih nude kao doplatu i za standardne izvedbe.
laik1981 wrote: ↑06/05/2025 11:44
Kod mene na kia-i prednji diskovi izgledaju kao novi, ali sam imao mali problem na autoputu kada sam na nesto vecoj brzini morao malo jace kociti. Volan se poprilicno zatresao. Pretpostavljam da su diskovi krivi ili tako nesto. Moze li se to gdje istokariti ako bude do toga? Gdje se to radi u Sa? Zao mi ih mijenjati ako se moze sta uraditi jer fakat nisu istroseni ni bogde.
koloiko je presla kia Bgti, nedavno na sluzbenom ceed od 54000km isto zatrese malo na vecim brzinama, sto je apsolutno smijesno i ispada da im nisu kvalitetni diskovi
Hoce se losi diskovi iskrivit ako ih pregrijete pa ih zalije voda sa ceste.... ja sam imao to iskustvo sa Brembo diskovima
u zivotu nisam pregrijao kocnice, jedino neko drugi mada ne vjerujem al eto..
pazi dobro ako je evropski proizvodjac, oni jedu govna sa velicinom kocnica u zavisnosti od opreme, umjesto da su po jacini motora
Mislim da moraju biti serijske po jačini motora i težini vozila da tu nema kalkulacija, serijske koje sam ja imao su sve bile odlične, a neki nude još bolje kočnice uz nadoplatu u odnosu na jačinu motora...barem kad je bmw u pitanju To sam skuzio dok sam trazio auto. Drugačije čeljusti, veći disk, pločice...te su nekad bile kočnice rezervisane za jača izvedbe a neka je od varijanti M perfomance kočnica sad ih nude kao doplatu i za standardne izvedbe.
Pogresno su razumio
Svi auti imaju odgovarajuce, problem je kad stavi vece nego sto se ocekuje, jer je eto neki sport paket i slicno, i onda lupam disk nije 280mm, nego 300mm i slicno i onda se ubijes kad moras vracat dio
Meni pises??
Ma jok kocnice, to kolega primjer dao.
Hladnjak na mikri propiso. Pusta na zagrijanom autu, negdje. Kontali smo da nije do kakvog slaufa ili contra pukla, medjutim nije.
Meni pises??
Ma jok kocnice, to kolega primjer dao.
Hladnjak na mikri propiso. Pusta na zagrijanom autu, negdje. Kontali smo da nije do kakvog slaufa ili contra pukla, medjutim nije.
neko je drugi od forumasa
sto se tice toga, stavi nisens ili denso i miran si
Pogresno su razumio
Svi auti imaju odgovarajuce, problem je kad stavi vece nego sto se ocekuje, jer je eto neki sport paket i slicno, i onda lupam disk nije 280mm, nego 300mm i slicno i onda se ubijes kad moras vracat dio
Vjerovo ili ne dosta proizvodjaca stavlja PR kodove, tipa na falsvagenu u gepeku naljepnica. Po kodu vidis velicinu diskova tj koji je kocioni sistem.
Pogresno su razumio
Vjerovo ili ne dosta proizvodjaca stavlja PR kodove, tipa na falsvagenu u gepeku naljepnica. Po kodu vidis velicinu diskova tj koji je kocioni sistem.
svejedno gluposti samo takve, jedan motor jedna vrsta kocnica, zato i volim japanske proizvodjace, ne jedu govna sa glupostima...
topcam wrote: ↑06/05/2025 21:13
Opelu tako nesto ni na kraj pameti, QR kod zaboravi. Dovezi u ovlasteni.
I tamo u temi Opel Astra sam ti slao link da ti izlista komplet opremu i kodove za određene funkcije na osnovu VIN-a, ali si izignorisao. Tako da nije do opela.
ako ces duze zadrzavat auto zavrsi sve odjednom, blindiranje i fizicki odstranit sace iz dpf oko 400km sve vjerovatno ili eto ako hoces da je u fabrickom stanju zamjenski neki egr iako ce to samo taj egr doci skuplje, skup dio skupe ruke 100 150km
Preporuka majstora za Mercedesa (B klasu, prva generacija, u pitanju je kvacilo...) Znam da sam nekada ja ostavljao preporuku za jednog, ali lik nitovo lamelu bez da me pita i naravno to je izdrzalo jako jako jako jako kratko a hiljadu maraka u vodu bacio doslovno.
EKSER1337 wrote: ↑07/05/2025 14:31
Preporuka majstora za Mercedesa (B klasu, prva generacija, u pitanju je kvacilo...) Znam da sam nekada ja ostavljao preporuku za jednog, ali lik nitovo lamelu bez da me pita i naravno to je izdrzalo jako jako jako jako kratko a hiljadu maraka u vodu bacio doslovno.
na kraju nije disk stradao od pregrijavanja vec su zamjenili kljesta(nova), plocice i kocionu tecnost, majstori probali auto kaze sve super, sjedem predjem 100 metara odma osjetim da nije kako treba bit jer pedala ne hvata na vrhu vec ode 3-4cm i tad kocnica ili toliko zakoci da se pojas nategne i ukopa auto ili moram sivonjski pritisnut da dobijem srednju snagu kocenja, isto ko da hoce propast kad je tek pritisnem
vratim se pokazem im provjere kaze tako treba bit prvih 20-30 kilometara jer su nove plocice na stari disk, "nalegnut ce" poslje toga i pedala ce bit ko prije, napravio sam krug i jace kocio al idalje isto, veceras cu se jos navozat i opteretit kocnice pa da vidimo, nesto mi smrdi na sfuseren poso odnosno da nije ozraceno kako treba, a mogao je i ismirglati plocicu odma da nalegne kako treba jer sam mjenjao plocice i prije 6 mj/2k i tad nije bilo ovakvog ponasanja
EKSER1337 wrote: ↑07/05/2025 14:31
Ako zelis javi se u PP da ti dam kontakt gdje ja odzavam isto auto.
Ta zabava cete doci preko 1000 KM, set kvacila, hidraulicni druk lezaj i ruke, jer nekad mora i motor vani......
el_bake007 wrote: ↑07/05/2025 14:42
na kraju nije disk stradao od pregrijavanja vec su zamjenili kljesta(nova), plocice i kocionu tecnost, majstori probali auto kaze sve super, sjedem predjem 100 metara odma osjetim da nije kako treba bit jer pedala ne hvata na vrhu vec ode 3-4cm i tad kocnica ili toliko zakoci da se pojas nategne i ukopa auto ili moram sivonjski pritisnut da dobijem srednju snagu kocenja, isto ko da hoce propast kad je tek pritisnem
vratim se pokazem im provjere kaze tako treba bit prvih 20-30 kilometara jer su nove plocice na stari disk, "nalegnut ce" poslje toga i pedala ce bit ko prije, napravio sam krug i jace kocio al idalje isto, veceras cu se jos navozat i opteretit kocnice pa da vidimo, nesto mi smrdi na sfuseren poso odnosno da nije ozraceno kako treba, a mogao je i ismirglati plocicu odma da nalegne kako treba jer sam mjenjao plocice i prije 6 mj/2k i tad nije bilo ovakvog ponasanja
el_bake007 wrote: ↑07/05/2025 14:42
xPaco1337 wrote: ↑07/05/2025 14:33
Ja sam na pežou nov stavljao, tad mi bilo prvo auto i neiskusnost trebao odma zablindirat i riješit problem.
Kad sam kupio drugo auto odma i njega i DPF riješio, ko što neko rece 400KM me koštalo i ide auto kao metak.
Dimi li?
Ne, stavljao sam kameru nazad i snimao nema grama dima. To je samo ako ti ne valjaju dizne, turbina ili grijači. Problem i jest kad ti tako nešto ode a imaš DPF i ne znaš jer on sve nakupi
avijon wrote: ↑07/05/2025 14:23
ako ces duze zadrzavat auto zavrsi sve odjednom, blindiranje i fizicki odstranit sace iz dpf oko 400km sve vjerovatno ili eto ako hoces da je u fabrickom stanju zamjenski neki egr iako ce to samo taj egr doci skuplje, skup dio skupe ruke 100 150km
A dali postoji opcija čišćenja? Nisu mi se palile lampice Check engine i sl. Samo sam osjetio u dva navrata kako malo zatrese i izgubi za trenutak snagu.