Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Textar se iskrivio 15tak dana nakon ugradnje, TRW plocice stavio. Nakon toga mi uvaze reklamaciju, daju mi Delphi diskove po preporuci mehanicara i vrate razliku u lovi jer su bili jeftiniji, bili ok narednih 10tak hiljada, prodao auto tako.
Mala pomoc ljudstvo. Postoji li neka finta kad se online narucuje dio za auto? Pretrazujem po vin broju i imam oem broj dijela koji mi treba, ali mi onda ponudi kamaru modela koji se razlikuju. Cak i dimenzije su drugacije.
Filter wrote: ↑06/05/2025 08:06
Mala pomoc ljudstvo. Postoji li neka finta kad se online narucuje dio za auto? Pretrazujem po vin broju i imam oem broj dijela koji mi treba, ali mi onda ponudi kamaru modela koji se razlikuju. Cak i dimenzije su drugacije.
Na kojoj stranici ? Na ovim našim znam da po VIN-u ima Autobox, a da na Autohub-u tek na checkout-u mozes unijeti VIN pa kao oni provjere, ali ono zeznuto je to.
Po broju dijela sam ja najbolje nalazio na https://spareto.com/ doduše nije naša stranica, ali nije ni shipping neka pljačka. Nisam naručivao preko njih nikad, ali sam koristio dosta puta da nađem baš dio koji meni treba.
Na kojoj stranici ? Na ovim našim znam da po VIN-u ima Autobox, a da na Autohub-u tek na checkout-u mozes unijeti VIN pa kao oni provjere, ali ono zeznuto je to.
Po broju dijela sam ja najbolje nalazio na https://spareto.com/ doduše nije naša stranica, ali nije ni shipping neka pljačka. Nisam naručivao preko njih nikad, ali sam koristio dosta puta da nađem baš dio koji meni treba.
Sad trazim i kod nas i vani. Kod nas se cijene krecu od 350+KM, vani od 60 eura. Bgmi zeznuto nabost pravi dio.
Ni jedno ni drugo nije garancija da ce odgovarati jer je barem 10% dijelova pogresno dokumentovano.
Ni jedno ni drugo nije garancija da ce odgovarati jer je barem 10% dijelova pogresno dokumentovano.
U biti najbolje ces proci unakrsnim provjerama, ovdje mozes i po VIN-u udariti https://partsouq.com/en/catalog/genuine/ pa kad vidis preklapanje iz 2-3 izvora onda je 99% uredu.
U biti najbolje ces proci unakrsnim provjerama, ovdje mozes i po VIN-u udariti https://partsouq.com/en/catalog/genuine/ pa kad vidis preklapanje iz 2-3 izvora onda je 99% uredu.
Odlicno, hvala.
Tako i radim, trazim poklapanja. Milion tabova i usporedjujem.
Evolution_IV wrote: ↑06/05/2025 11:24
pazi dobro ako je evropski proizvodjac, oni jedu govna sa velicinom kocnica u zavisnosti od opreme, umjesto da su po jacini motora
Random sam otisao na diskove, mozda nesto drugo trazi
A jeste to glupo inace, za nekog pola od 80 konja prikaze disk od 340mm.
Evolution_IV wrote: ↑06/05/2025 11:24
pazi dobro ako je evropski proizvodjac, oni jedu govna sa velicinom kocnica u zavisnosti od opreme, umjesto da su po jacini motora
Random sam otisao na diskove, mozda nesto drugo trazi
A jeste to glupo inace, za nekog pola od 80 konja prikaze disk od 340mm.
debilcine
btw. na subiu 2 klipa u prednjim celjustima
rucna odvojena ima svoj dobos, diskovi normalno za kocnice..
Kod mene na kia-i prednji diskovi izgledaju kao novi, ali sam imao mali problem na autoputu kada sam na nesto vecoj brzini morao malo jace kociti. Volan se poprilicno zatresao. Pretpostavljam da su diskovi krivi ili tako nesto. Moze li se to gdje istokariti ako bude do toga? Gdje se to radi u Sa? Zao mi ih mijenjati ako se moze sta uraditi jer fakat nisu istroseni ni bogde.
laik1981 wrote: ↑06/05/2025 11:44
Kod mene na kia-i prednji diskovi izgledaju kao novi, ali sam imao mali problem na autoputu kada sam na nesto vecoj brzini morao malo jace kociti. Volan se poprilicno zatresao. Pretpostavljam da su diskovi krivi ili tako nesto. Moze li se to gdje istokariti ako bude do toga? Gdje se to radi u Sa? Zao mi ih mijenjati ako se moze sta uraditi jer fakat nisu istroseni ni bogde.
Jaran koji radi i oko auta diskove je nosio u firmu 'Hena" negdje na Stupu...
koloiko je presla kia Bgti, nedavno na sluzbenom ceed od 54000km isto zatrese malo na vecim brzinama, sto je apsolutno smijesno i ispada da im nisu kvalitetni diskovi
koloiko je presla kia Bgti, nedavno na sluzbenom ceed od 54000km isto zatrese malo na vecim brzinama, sto je apsolutno smijesno i ispada da im nisu kvalitetni diskovi
Hoce se losi diskovi iskrivit ako ih pregrijete pa ih zalije voda sa ceste.... ja sam imao to iskustvo sa Brembo diskovima
Presla skoro 115k. Kod mene je presla nekih 40k. Vjerujem da su mijenjani fabricki jer ovi i dan danas izgledaju kao novi al eto zatrese na 160 pri malo jacem kocenju. Nije bilo nikakvo radikalno jace kocenje. Plocice su mi negdje na pola. Moze biti da je i do njih iako na oko izgledaju kao da mogu jos bar godinu dvije, s obzirom koliko prelazim sa ovim autom.