Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sale_sax
Grijem se na: Pelet
Vozim: Golf 8

#1 Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by sale_sax »

Pozdrav,

trenutno sam u dilemi jer prijatelju pokušavam pomoći koju domenu izabrati, želi da se bavi iznajmljivanjem opreme, skela i slično za građevinski rad.

Imamo dvije slobodne domene.
https://remaskele.ba/ ili https://remakonstrukcije.ba/ , što biste vi odabrali?
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by gentoo »

Sto krace to bolje.. Lakse pamtljivo i manje za kucanje
vaučer

#3 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by vaučer »

Drugu. Jer konstrukcije zvuči ozbiljnije i profesionalnije nego skele.
problemnatravunu

#4 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by problemnatravunu »

uzmi obe , nisu to sad neke pare , a izbjegneš da te neko preskoči
ZoomZoomKiwi

#5 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by ZoomZoomKiwi »

Uzmi samo “skele.ba”

Slobodna je
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by Bobi »

HelaS

#7 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by HelaS »

Čini mi se da je ta domena zakupljena, ali ova je slobodna :D

www.obrtzaiznajmljivanjegradjevinskeopreme_bobijevprijedlog.ba
Mis mekinjas

#8 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by Mis mekinjas »

pi*kaipo.ba :skoljka:
Ili direktorsvemira.ba
Nek crknu dusmani.
Last edited by Mis mekinjas on 03/05/2025 09:50, edited 1 time in total.
black

#9 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by black »

ZoomZoomKiwi wrote: 03/05/2025 09:32 Uzmi samo “skele.ba”

Slobodna je
:thumbup:
dječak sa šibicama

#10 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam za naziv, mozda najkraci, a za slogan ja bi uzeo "Zavrsili Pravo i Prirodno Matematicki, prebacili skelu na Medicinu"
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#11 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by teskeredzic_22 »

Najvažnije je ubaciti chicks i onda ti je posjeta zagarantovana :oops:
epik

#12 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by epik »

rema.ba ... dalje kroz slogan ili tagline dodas Skela, Oprema, Konstrukcija... igras se. Kratko lako pamtljivo.
ZoomZoomKiwi

#13 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by ZoomZoomKiwi »

epik wrote: 03/05/2025 17:17 rema.ba ... dalje kroz slogan ili tagline dodas Skela, Oprema, Konstrukcija... igras se. Kratko lako pamtljivo.
rema.ba je zauzeta

skele.ba nije
apsidejzi

#14 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by apsidejzi »

Ne bih da ti nesto pametujem al domena treba da dodje zadnja na listi kad se pravi biznis. Prvo nadji kupce, malo narasti organski i kad se malo ustabili nek onda pravi domene i ulaze u marketing. Imam bezbroj jarana koji su pokusali sa raznim biznisima (ukljucujuci i mene) koji su se zaletili sa idejom da sve mora biti perfektno na pocetku i da ne mozes napraviti biznis na lokalnom nivou... Opremu ces svakako iznajmljivati lokalno tako da ti je bolje isprintati par letaka sa brojevima telefona i zalijepiti pored smrtovnica po carsiji. Koristi i postojece platforme poput marketplace-a, ili oxl-a ili ako si vani sigurno ima neka lokalna aplikacija za iznajmljivanje. Uzimaju proviziju ali je i to bolje nego da se zaletis mnogo. Domena kosta, platforma za stranicu kosta. Programer kosta. Da napravis prosjecan webshop treba ti minimum 10.000 km i to da imas nekog jarana programera. To se ne moze napraviti za dan i to ne treba da se pravi u razvoju. Tek kad razvijes biznis.

A na temu, ja bih isao sa prijedlogom od ranije: sto krace to bolje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#15 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by Bobi »

A je, tako nekako kako napisa apsidejzi, da dodam, drustvene mreze fb im tt, ganjaj pratioce ukljuci se u taj virtualni svijet :D, lajkaj okolo ostavljaj reklame da te ljudi primjete, bolje nego milion dolara web site :D.
sale_sax
Grijem se na: Pelet
Vozim: Golf 8

#16 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by sale_sax »

apsidejzi wrote: 04/05/2025 11:33 Ne bih da ti nesto pametujem al domena treba da dodje zadnja na listi kad se pravi biznis. Prvo nadji kupce, malo narasti organski i kad se malo ustabili nek onda pravi domene i ulaze u marketing. Imam bezbroj jarana koji su pokusali sa raznim biznisima (ukljucujuci i mene) koji su se zaletili sa idejom da sve mora biti perfektno na pocetku i da ne mozes napraviti biznis na lokalnom nivou... Opremu ces svakako iznajmljivati lokalno tako da ti je bolje isprintati par letaka sa brojevima telefona i zalijepiti pored smrtovnica po carsiji. Koristi i postojece platforme poput marketplace-a, ili oxl-a ili ako si vani sigurno ima neka lokalna aplikacija za iznajmljivanje. Uzimaju proviziju ali je i to bolje nego da se zaletis mnogo. Domena kosta, platforma za stranicu kosta. Programer kosta. Da napravis prosjecan webshop treba ti minimum 10.000 km i to da imas nekog jarana programera. To se ne moze napraviti za dan i to ne treba da se pravi u razvoju. Tek kad razvijes biznis.

To mi i jeste plan, već radi firma i zauzet sam preko sezone, ali želim sada da počnem sa SEO, jer sam zaposlio momka koji će mi raditi sajt i koji mi je do sada radio website, on mi je predložio da uzmemo remakonstrukcije.ba jer je obuhvatnije u budućnosti kad budemo radili još više usluga da mogu dodati i da mi ostane domena.

skele.ba nije slobodna domene za ostale, da znaju :D.

I ne trebi ti 10,000KM, danas WordPress, SEO i ostalo, za mjesec dana, platiš od 2000-3000km sa dobrim linkovima i dobrom strategijom (uključujući stranicu i sve), pričam jer imam iskustvo s time.
dr_Evil

#17 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by dr_Evil »

apsidejzi wrote: 04/05/2025 11:33 Ne bih da ti nesto pametujem al domena treba da dodje zadnja na listi kad se pravi biznis. Prvo nadji kupce, malo narasti organski i kad se malo ustabili nek onda pravi domene i ulaze u marketing. Imam bezbroj jarana koji su pokusali sa raznim biznisima (ukljucujuci i mene) koji su se zaletili sa idejom da sve mora biti perfektno na pocetku i da ne mozes napraviti biznis na lokalnom nivou... Opremu ces svakako iznajmljivati lokalno tako da ti je bolje isprintati par letaka sa brojevima telefona i zalijepiti pored smrtovnica po carsiji. Koristi i postojece platforme poput marketplace-a, ili oxl-a ili ako si vani sigurno ima neka lokalna aplikacija za iznajmljivanje. Uzimaju proviziju ali je i to bolje nego da se zaletis mnogo. Domena kosta, platforma za stranicu kosta. Programer kosta. Da napravis prosjecan webshop treba ti minimum 10.000 km i to da imas nekog jarana programera. To se ne moze napraviti za dan i to ne treba da se pravi u razvoju. Tek kad razvijes biznis.

Mislim apsidejzi da je generacija sta je pratila letke i smrtovnice vec odavno na istima ili makar prestala da unajmljuje skele. Danas skela treba generaciji 30-max 50 godina, a ti ako su informaticki nepismeni znaci da traze info po facebooku i(ne salim se) viberu!?
dr_Evil

#18 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by dr_Evil »

sale_sax wrote: 02/05/2025 14:41 Pozdrav,

trenutno sam u dilemi jer prijatelju pokušavam pomoći koju domenu izabrati, želi da se bavi iznajmljivanjem opreme, skela i slično za građevinski rad.

Imamo dvije slobodne domene.
https://remaskele.ba/ ili https://remakonstrukcije.ba/ , što biste vi odabrali?
Halali, ali na prvu bih isao ako moram unajmit skelu da stavim stiropor ili predjem Drinu kao Dodik, a na drugu ako zelim da mi neko napravi proizvodnu halu. Dvije potpuno nepovezane domene.

Ja bih ipak isao na lokalnu domenu tipa tuzlaskele.ba jer tesko da cu ja iz Mostara doci po tvoju skelu.
apsidejzi

#19 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by apsidejzi »

dr_Evil wrote: 07/05/2025 12:06

Mislim apsidejzi da je generacija sta je pratila letke i smrtovnice vec odavno na istima ili makar prestala da unajmljuje skele. Danas skela treba generaciji 30-max 50 godina, a ti ako su informaticki nepismeni znaci da traze info po facebooku i(ne salim se) viberu!?
:thumbup: :thumbup:

Upravu si. BOlje na instragram staviti i te digitalne platforme i platiti par dolara promocije. Mozes naciljati na tacno odredjenu skupinu.
kakosepise

#20 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by kakosepise »

sale_sax wrote: 07/05/2025 11:57

To mi i jeste plan, već radi firma i zauzet sam preko sezone, ali želim sada da počnem sa SEO, jer sam zaposlio momka koji će mi raditi sajt i koji mi je do sada radio website, on mi je predložio da uzmemo remakonstrukcije.ba jer je obuhvatnije u budućnosti kad budemo radili još više usluga da mogu dodati i da mi ostane domena.

skele.ba nije slobodna domene za ostale, da znaju :D.

I ne trebi ti 10,000KM, danas WordPress, SEO i ostalo, za mjesec dana, platiš od 2000-3000km sa dobrim linkovima i dobrom strategijom (uključujući stranicu i sve), pričam jer imam iskustvo s time.
Možete pronaći jeftinije pakete. Samo bolje potražite. Lp
DaysleepeR

#21 Re: Koju biste vi domenu odabrali za firmu?

Post by DaysleepeR »

Post Reply