Signal mi je na granici zelenog...oko 90 dBMhmdblzvc17 wrote: ↑05/05/2025 22:34 @zippoo87 skini Netmonitor. Evo link: https://bit.ly/4iHqx0h
Prikazuje jačinu signala, band i bandwidth (npr. 20+10+5 MHz).
Bandwith je 10 MHz
Band B20 800
Moderator: Benq
Signal mi je na granici zelenog...oko 90 dBMhmdblzvc17 wrote: ↑05/05/2025 22:34 @zippoo87 skini Netmonitor. Evo link: https://bit.ly/4iHqx0h
Prikazuje jačinu signala, band i bandwidth (npr. 20+10+5 MHz).
-Chesterfield- wrote: ↑06/05/2025 18:24Uključi ono viberovo prepoznavanje broja, možda pomogne?
Ja sam nedavno na dva broja BHTelecoma tako uspio.
Deinstalirao pa ponovo instalirao.
Ja mislim da to nema veze sa Novotelom,nego je neko sranje sa viberom.Qler wrote: ↑06/05/2025 18:12 Evo prvo razočarenje sa Novotel. Trebam da odradim restore vibera malom na telefonu, ne prolazi ništa ni sms ni poziv ni onaj drugi poziv... Nakon X pokušaja hajde da nazovem podršku, prvo kaže ne radi im podrška, a sad evo sam na čekanju preko 10 minuta... Totalno neprofesionalno...
Ja sam upravo sad na jednom Novotel broju aktivirao i Viber i Whatsapp. Uredno došao SMS za verifikaciju Vibera i poziv za verifikaciju Whatsappa. S tim da sam bio na mobilnom internetu.Qler wrote: ↑06/05/2025 18:12 Evo prvo razočarenje sa Novotel. Trebam da odradim restore vibera malom na telefonu, ne prolazi ništa ni sms ni poziv ni onaj drugi poziv... Nakon X pokušaja hajde da nazovem podršku, prvo kaže ne radi im podrška, a sad evo sam na čekanju preko 10 minuta... Totalno neprofesionalno...
Evo da se quotam i da napisem,mozda jos neko bude imao problem.zippoo87 wrote: ↑29/04/2025 21:10 Da li se neko susretao sa problemom,pa da mi ukaze gdje bi mogao biti problem.
Naime,prenesen broj iz BHTa u Novotel i uvezan u ugovor i cim je broj i sluzbeno prenesen,ne rade pozivi prema tom broju. Kada se nazove,broj uopste ne zvoni. A odlazni pozivi i internet rade uredno .
Prijavljeno Novotelu,vrsili provjeru i kazu da je na centrali sve uredno a telefon i dalje ne zvoni kada ga neko zove ?
Da li se ko slucajno susretao sa slicnim problemom ?
sve uredno na tri lokacije, zepce maglajNostradamusfromBandH wrote: ↑10/05/2025 08:44 U zadnjih par dana u Ze-do kantonu mreža je neupotrebljiva (ništa ne funkcionira samo hitni pozivi) kod mase korisnika novotela. Na svaki upit o problemu standardni odgovor "radimo na otklanjanju problema".
Ima li vas još s ovim problemom ili neko da zna šta je uzrok?
Netmonitoring ti omogućava da vidiš osnovne podatke o mreži kao npr. jačina signala, koji je band, širinu kanala (bandwidth).