Počeli i oni muljati
ananas shop
Moderator: anex
-
moee
#26 Re: ananas shop
Izgleda su potrošeni svi Mastercard vaučeri. Pokušavao sam nešto naručiti i nije validan. Iz njihove podrške su rekli da je "vjerovatno potrošen dnevni broj vaučera i da pokušam iza ponoći". Pokušao sinoć u 00:05h i opet ne prolazi.
Počeli i oni muljati
Počeli i oni muljati
-
shandrprcSA
#27 Re: ananas shop
da, u bilo koje vrijeme da ukucas kod izbaci da isti nije validan
- semsasuljakovic
#28 Re: ananas shop
Marketinški trik na nivou tapiserije Tabriz.
Idu na to "pa ako ljudi i skontaju da im ne radi vaučer, možda će neko ipak kupiti".
Idu na to "pa ako ljudi i skontaju da im ne radi vaučer, možda će neko ipak kupiti".
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#29 Re: ananas shop
Ko je vlasnik tog ananasa
?
-
Naslovnica
- -Chesterfield-
-
1Dante1
#32 Re: ananas shop
Kakve gluposti pisete. Za svaku akciju postoje odredjeni iznosi koji kada se potrose VISE NE MOGU BITI KORISTENI, osim ako "sponzor" ne digne budzet.semsasuljakovic wrote: ↑24/04/2025 08:51 Marketinški trik na nivou tapiserije Tabriz.
Ne kontam vasu logiku zaista.
-
moee
#33 Re: ananas shop
Naravno da postoje budžeti, ali red bi bio da se vaučer prestane reklamirati, ako je budžet za isti potrošen.1Dante1 wrote: ↑24/04/2025 11:31Kakve gluposti pisete. Za svaku akciju postoje odredjeni iznosi koji kada se potrose VISE NE MOGU BITI KORISTENI, osim ako "sponzor" ne digne budzet.semsasuljakovic wrote: ↑24/04/2025 08:51 Marketinški trik na nivou tapiserije Tabriz.
Ne kontam vasu logiku zaista.
Ja sam iskoristio tri vaučera mastercard80 i tri vaučera ananas20 i više nisu validni kad ih pokušam unijeti. Vjerovatno postoji ograničenje broja vaučera po korisniku, ali to bi trebali reći kad ih se nazove, a ne da kažu "pokušajte poslije ponoći". To je muljaža i marketing.
-
tap3ah75
#34 Re: ananas shop
Meni je sinoć oko 22 sata pisalo da je iskorišten dnevni limit
A evo sad u 9:20 prihvatilo je vaučer od mastercarda
A evo sad u 9:20 prihvatilo je vaučer od mastercarda
-
shandrprcSA
#35 Re: ananas shop
vec dnevni limit dostignut 
-
tap3ah75
#36 Re: ananas shop
Ma bezveze je ovo - iskreno
Ne ananas nego naši "prodavači"
Odbijaju prodavači narudzbe kad iskoristiš ovaj popust od 80 KM od mastercarda
Meni neki dan odbili uzeo dvije stvari ... cijena oko 270 ukupno - prođe narudzba i za minut stornirano.
Maloprije mi isto drug govori ... naručio nešto od 300 KM - isto stornirano.
I u oba slučaja na ananas piše da je to i moje i njegovo rasprodano
A odem na stranicu tog prodavača i upitam ima li na stanju to "moje" - ima naravno.
Ne ananas nego naši "prodavači"
Odbijaju prodavači narudzbe kad iskoristiš ovaj popust od 80 KM od mastercarda
Meni neki dan odbili uzeo dvije stvari ... cijena oko 270 ukupno - prođe narudzba i za minut stornirano.
Maloprije mi isto drug govori ... naručio nešto od 300 KM - isto stornirano.
I u oba slučaja na ananas piše da je to i moje i njegovo rasprodano
A odem na stranicu tog prodavača i upitam ima li na stanju to "moje" - ima naravno.
- Averus
#37 Re: ananas shop
Poslovni su nema šta...
Naručio 26.4., 28.4. u 10:30h poruka od x-expressa da je pošiljka preuzeta i da će biti isporučena u roku od 24-48 sati.
30.4. nazvao, kaže još je u magacinu, nisu stigli kuriri da isporuče... Hej, nisu stigli. BRZA pošta
Zovem danas, dakle 10 dana nakon narudžbe, 8 dana nakon poruke x-expressa, kažu opet roba u magacinu, nisu kuriri stigli, imaju puno posla
Ne može kod nas nikad ništa ići kako treba, sve mora seljakluk i ciganluk biti. Džaba.
Naručio 26.4., 28.4. u 10:30h poruka od x-expressa da je pošiljka preuzeta i da će biti isporučena u roku od 24-48 sati.
30.4. nazvao, kaže još je u magacinu, nisu stigli kuriri da isporuče... Hej, nisu stigli. BRZA pošta
Zovem danas, dakle 10 dana nakon narudžbe, 8 dana nakon poruke x-expressa, kažu opet roba u magacinu, nisu kuriri stigli, imaju puno posla
Ne može kod nas nikad ništa ići kako treba, sve mora seljakluk i ciganluk biti. Džaba.
-
moee
#38 Re: ananas shop
Ja sam napravio nekoliko narudžbi i sve su isporučene drugi radni dan od narudžbe.
Što se tiče vaučera mastercard80, fazon je da postoji ograničenje broja vaučera po korisniku, a ne po kartici. Posljednji put sam napravio nalog na oca, a prijavio svoju karticu i uredno iskoristio vaučer. Sa svog naloga ne mogu više koristiti
Što se tiče vaučera mastercard80, fazon je da postoji ograničenje broja vaučera po korisniku, a ne po kartici. Posljednji put sam napravio nalog na oca, a prijavio svoju karticu i uredno iskoristio vaučer. Sa svog naloga ne mogu više koristiti
-
tap3ah75
#39 Re: ananas shop
Opet isto sranje - odbiše mi narudzbu
Naručim nešto i iskoristim mastercard kod i dobijem na mejl potvrdu narudzbe i onda za nekih pola sata - odbijeno.
Kao objašnjenje je - nema prodavač na stanju to.
IMA - ali šupak hoće da proda preko ananasa ali samo po punoj cijeni a ne sa popustima. I gori su mi ovi sa ananasa što uopšte dopuštaju takve "trgovce" na svojoj stranici.
Ili koji klinac daju akciju sa vaučerima ako ne ispoštuju to.
Onda skontam - može kod nas sve to.
Naručim nešto i iskoristim mastercard kod i dobijem na mejl potvrdu narudzbe i onda za nekih pola sata - odbijeno.
Kao objašnjenje je - nema prodavač na stanju to.
IMA - ali šupak hoće da proda preko ananasa ali samo po punoj cijeni a ne sa popustima. I gori su mi ovi sa ananasa što uopšte dopuštaju takve "trgovce" na svojoj stranici.
Ili koji klinac daju akciju sa vaučerima ako ne ispoštuju to.
Onda skontam - može kod nas sve to.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#40 Re: ananas shop
Problem Ananasa (a i ekupi koliko sam mogao skontati) jer je dosta sibicara (aka dropshippera i inih) postalo "firmama" i rade ili na marginama zarade ili jednostavno nemaju na stanju (citaj ovise o drugima). A oba sajta su zamisljena manje-vise tako.. da uzimaju robu od drugih i preprodaju.
Dakle pijacari su postali doo i postaju relevantni. Ananas sam htio probati sa ovim kodom jer mi treba neka mikrovalna ali nakon ovakvih iskustava ne znam jel vrijedno zivaca. Uzimam samo na eKupi i to ono sto pise da dostavljaju za 2-3 dana
Dakle pijacari su postali doo i postaju relevantni. Ananas sam htio probati sa ovim kodom jer mi treba neka mikrovalna ali nakon ovakvih iskustava ne znam jel vrijedno zivaca. Uzimam samo na eKupi i to ono sto pise da dostavljaju za 2-3 dana
- reboot
#41 Re: ananas shop
Ne znam za kakve probleme govorite na ekupi. Više puta kupovao preko njih, sve regularno, nikad odbijena narudžba, popusti budu kao što i piše, na rate ista cijena kao i odmah plaćanje.
- semsasuljakovic
#43 Re: ananas shop
Ekupi ne radi s pijačarima nego ljudi imaju svoja skladišta i iz njih šalju.
Šta nema na stanju - i ne prodaje se.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#44 Re: ananas shop
Ne bas.. Za vecinu stvari ovise o drugih dobavljaca i cesto se desi da je dostava 7-8 dana od dana narudzbe koja se cesto zna produziti za jos koji dan jer "dobavljac nema na stanju".semsasuljakovic wrote: ↑07/05/2025 12:58 Ekupi ne radi s pijačarima nego ljudi imaju svoja skladišta i iz njih šalju.
Fazon i sa Ananas i Ekupi je sto bi Balasevic rekao "ako lazu mene i ja lazem vas". A onda dolazi do raznih Technodepoa, Doppertechova, Digitalisa i slicnih koji ovise o svojim dobavljacima
- saiks
#45 Re: ananas shop
Nije istina. Na jednu karticu sam 1.maja 4 narudzbe obavio i uredno iskoristio na istu karticu isti dan 4x vaucer mastercard80moee wrote: ↑06/05/2025 16:39 Ja sam napravio nekoliko narudžbi i sve su isporučene drugi radni dan od narudžbe.
Što se tiče vaučera mastercard80, fazon je da postoji ograničenje broja vaučera po korisniku, a ne po kartici. Posljednji put sam napravio nalog na oca, a prijavio svoju karticu i uredno iskoristio vaučer. Sa svog naloga ne mogu više koristiti![]()
Fora je sto npr po danu puste 30 vaucera po danu,pa npr u 15h nemas ni jednog vaucera. Za 1maj sam cak u16h iskoristio vaucer mastercard. Jer je raja bila zauzeta prvim majem i rostiljanjem i niko nije razmisljao da obavi kupnju
-
moee
#46 Re: ananas shop
Sve super, ali koji dio mog posta nije istinit?saiks wrote: ↑09/05/2025 13:21Nije istina. Na jednu karticu sam 1.maja 4 narudzbe obavio i uredno iskoristio na istu karticu isti dan 4x vaucer mastercard80moee wrote: ↑06/05/2025 16:39 Ja sam napravio nekoliko narudžbi i sve su isporučene drugi radni dan od narudžbe.
Što se tiče vaučera mastercard80, fazon je da postoji ograničenje broja vaučera po korisniku, a ne po kartici. Posljednji put sam napravio nalog na oca, a prijavio svoju karticu i uredno iskoristio vaučer. Sa svog naloga ne mogu više koristiti![]()
Fora je sto npr po danu puste 30 vaucera po danu,pa npr u 15h nemas ni jednog vaucera. Za 1maj sam cak u16h iskoristio vaucer mastercard. Jer je raja bila zauzeta prvim majem i rostiljanjem i niko nije razmisljao da obavi kupnju
I da, sa svog naloga sam pokušavao koristiti mastercard80 vaučer u 00:02h i nije prolazio...
Čak je u prvim danima mastercard vaučera bilo dozvoljeno iskoristiti samo jedan vaučer po danu sa jedne kartice, a sada je očito drugačije, ako si ti iskoristio 4x za isti dan.
- nepass1
#47 Re: ananas shop
Moze, samo platis vise jbgAverus wrote: ↑06/05/2025 15:51 Poslovni su nema šta...
30.4. nazvao, kaže još je u magacinu, nisu stigli kuriri da isporuče... Hej, nisu stigli. BRZA pošta![]()
Evo nazovi online shop od stanica naruci frizider, za tri dana ce ti unijeti u stan, prikljuciti iznivelisati i objasniti kako da koristis. Ali platices 100KM skuplje frizider
- Averus
#48 Re: ananas shop
Nije meni problem platiti. Da su unaprijed napisali, kupio bih kod drugih i zavrsio stvar. Problem je sto su mi rekli i jedni i drugi da ce biti unutar 48 sati
- nepass1
#49 Re: ananas shop
Vjeruj meni je i amazon.de stornirao narudzbe. Jos cekam mjesec i onda dodje mail da ne mogu prihvatiti moju narudzbu ali da isti artikal mogu naruciti samo sad ne za 55€ nego za 169€
-
sedma_7
#50 Re: ananas shop
meni još ne dolazi posiljka, a stoji da je rok isporuke 2.7.