Oni ce u Hutovo blato
Maloprije Cavalic bio gost kod Avde Avdica na tvhajat i kaze uvodi se model 16+2 radne nedjelje
To je vec bilo dogovoreno u januaru
Moderator: anex
A koji đavo će nam onda, ako će raditi isto kao oni?
I ko ce kontrolisat ko radi i ne radi zloupotreba ce biti rece mi nismo radili proslu a recimo jesu i proslu i ovu opet sramota za ovakvu odluku samo zbog vas koji nemate mira da izdrzite jedan danbumerangss wrote: ↑04/05/2025 21:12Oni ce u Hutovo blato![]()
Maloprije Cavalic bio gost kod Avde Avdica na tvhajat i kaze uvodi se model 16+2 radne nedjelje
I ovaj Čavalić mis mekinjas, podsjeća na Đonlagića i Mirnesa, samo da nesto sere i kaže, a u vezi ovih 16 izjavio da neće biti ni za i ni protiv, pravi mirovnjak, pa za šta si koji kurac.Deny25 wrote: ↑04/05/2025 22:28I ko ce kontrolisat ko radi i ne radi zloupotreba ce biti rece mi nismo radili proslu a recimo jesu i proslu i ovu opet sramota za ovakvu odluku samo zbog vas koji nemate mira da izdrzite jedan danbumerangss wrote: ↑04/05/2025 21:12Oni ce u Hutovo blato![]()
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /250504123Novi pravilnik o trgovini u FBiH: Šta smiju prodavati benzinske pumpe i šta je dragstor
Pa sendviči se prodaju već deceniju. Neće valjda to ukinut?dječak sa šibicama wrote: ↑04/05/2025 22:47 Ocekivano, rekoh jucer sta sam cuo, benzinske narucuju hranu jer narod trazi.
Sad ce im zabraniti, jer smrt fasizmu.
Kme kme,...Deny25 wrote: ↑04/05/2025 22:28I ko ce kontrolisat ko radi i ne radi zloupotreba ce biti rece mi nismo radili proslu a recimo jesu i proslu i ovu opet sramota za ovakvu odluku samo zbog vas koji nemate mira da izdrzite jedan danbumerangss wrote: ↑04/05/2025 21:12Oni ce u Hutovo blato![]()

Ja ne znam jeste li putovali po Sloveniji, Austriji, Italiji - mogli ste vidjeti da je nemoguce autom na dug put da nema pumpi unutar kojih se moze - jest. Zasto sad odjednom ne moze ni sendvic s jajima, ili nisam shvatila poentu?
Naša stranka ja kazem kako na putu u Italiju imate desetine pumpi u kojima mozete jesti isto kao u nasem Fresh Corneru. Kako u EU moze, a kod nas ne moze? Nisam jednom narucila tanjir graha ili picu, podgrijan sendvic...
To je odlican koncept I ne treba ga narusavati zabranama. Radije pojacanim inspekcijama I vrstama dozvola
Naša stranka u Hrvatskoj ljudi prave na pumpama virsle, tostiraju sendvice…svaki mjesec idem, dakle nije info od prije 100 godina. Kafa isto, pravi se na licu mjesta. Pa makar ove stvari mozemo prekopirati ako vec nismo sposobni da sami “otkrijemo” toplu vodu
Jasmina Husic kod nas se uvodi sto nema ni u Eu doprinosi ko planina zabrana rada nedeljom bez dezurnih marketa pekara zabranjuje se kojekava prodaja na pumpama u Hr Slo A itd cak i voce ima na pumpama a plate politicarima i botovima veca nego radnicima koji su odbranili ovu zemlju al necemo sad uvlacit i to a da nezaboravimo fiskalnu reformu da malte ne svako fizicko lice ima fiskalnu kasu nigdje u okruzenju ni u EU nema samo me interesuje kada nam rodbina salje novce hoce li uvesti i carinu i pdv ili samo pdv
A vidi vraga: Dok su tržni centri radili i nedjeljom, pa su njima radile i usluge poput kopirnica. Ima ljudi kojima je pitanje života i smrti rad kopirnice nedjeljom. Treba se prijaviti na konkurs za posao, treba printati seminarski rad, treba se prijaviti za javni poziv za sanaciju krova ili fasade, treba isprintati karte za avion koji ide u pet ujutro...Itd...Meni je danas treba kopirnica i nije radila niti jedna. Zbog seljačića iz Gračanice u ulozi ministra i njegovog besmislenog rata protiv trgovine.drug_profi wrote: ↑05/05/2025 01:01 Svi drugi obrtnici mogu raditi kad hoće. Vulkanizeri, frizeri, krojači, pekari... da ne nabrajam i biznise kao što su kladionice, maloprodaja goriva i sl.
Sve što nije izričito zabranjeno.
A zabranjena je izričito trgovina.
Znači tačka u kojoj se završava ciklus kruženja novca i stvaranja PDV-a.
Zašto?
Radi ublehaških ministara koji bi na ovako jeftinom i štetnom propisu dobili koji glas.
Neodrživo je i jedno opravdanje.
Jel' ovo nesto novo na trzistu, ma ljubi ga vilma beslijaDebelinJoe wrote: ↑05/05/2025 00:55
Nevjerovatno mi je da se stranka koja se naziva liberalnom služi ovakvom retorikom:
1. Dozvoljeno je onoliko koliko država, partija i ideologija dozvole
2. Zabranjujemo...
U glavu mi ne ulazi kako se liberala stranka služi naredbom "Zabranjena je..."
To je retorika totalitarnih režima, tipa Musolinijevog ili Frankovog.
Još samo da ovdje piše: Ko se ne bude pridržavao propisanih naredbi biće strijeljan po kratkom postupku.
Naša stranka se umjesto bavljenja suštinom zbog koje je osnovana, recimo zalaganjem za legalizacijom kanabisa, ona se bavi trivijnostima tipa da li se na benzinskim pumpama mogu prodavati hrenovke.