Ja to uopste ne sporim.muha_sa wrote: ↑04/05/2025 20:06Ne mogu se nabrojat zlocini koja je ta zlocinacka armija pocinila od šestog aprila do maja![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Skijaš
#29826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- muha_sa
- Rothmans
#29828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki dan citam o tamo nekom cetniku u Beogradu koji se ubio jer ga proganjao lik djevojcice koju je ubio snajperom u Sarajevu.
Zamisli ubijes dijete od 9 god ?! U Sarajevu ubijeno 1500 djece, a ovaj naso ribat cijeli forum za par utamanjenih jna cetnika i to mu se tolerise.
I kazu nema institucija, nema drzave, nema policije da hapsi Dodika . pa normalno da nema, mi nismo u stanju forum imat po svojoj mjeri, kamol drzavu
Zamisli ubijes dijete od 9 god ?! U Sarajevu ubijeno 1500 djece, a ovaj naso ribat cijeli forum za par utamanjenih jna cetnika i to mu se tolerise.
I kazu nema institucija, nema drzave, nema policije da hapsi Dodika . pa normalno da nema, mi nismo u stanju forum imat po svojoj mjeri, kamol drzavu
- Skijaš
- muha_sa
#29830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko im jebe mater--nešto si bolje ocekivo i ocekuješ
Ne znam jesil ovo vidio a ja se sjecam kao da je juce bilo--trogodišnju djevojcicu u dvorišti snajperista našo
Hajd vozdra
-
nauticamid
#29831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jest, sve do jednom. A kad dodje to jednom, ja licno vam ne bih bio na mjestu.
Last edited by nauticamid on 04/05/2025 20:35, edited 1 time in total.
- Skijaš
#29832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ti moj odgovor kolegi i podvuceno sta smatram jako vaznim ...Rothmans wrote: ↑04/05/2025 20:17 Neki dan citam o tamo nekom cetniku u Beogradu koji se ubio jer ga proganjao lik djevojcice koju je ubio snajperom u Sarajevu.
Ja samo ocekujem da onaj ko je bio hrabar donijeti odluku da se kolonu napadne, javno i istupi umjesto sto se nagadja, neko zapucao zbog nervoze, neko zapucao jer se htio domoci tetejca, neko zapucao jer je naredio Backovic ... zasto je problem izaci u javnost i popuniti ovu slagalicu tacnom informacijom umjesto sto se kurvanjski sa strane gledalo hapsenje Divjaka koji je naredjivao obustavu paljbe ?
- Skijaš
#29833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
PM72
#29834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
toska
#29835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Napad na JNA kolonu, i jos gore, kršenje dogovora viših komandi i UN, , je bila greška.
Razlozi, uzroci takvog ponašanja pocinioca su u sferi psihologije mase van kontrole.
Razlozi, uzroci takvog ponašanja pocinioca su u sferi psihologije mase van kontrole.
- drug_profi
#29836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da im se ne bi trebali izvinuti možda Skijaš?
Koja si ti dilajla bogtemazo
- 512MB
#29837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pošaljite Nikšića da se i njima izvine...drug_profi wrote: ↑04/05/2025 23:32 Da im se ne bi trebali izvinuti možda Skijaš?
- hatemondays
#29838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Greska je cim imas pusku u ruci, mozes misliti sta se jednima i drugima vrtilo u glavi tog dana. Nasi nabrijani zbog dana prije sa velikim mudima, ovi drugi usrani ko grlice jer su se nasli u klopci a prsti na obaracima. Nema tu komandanta i naredbe jer ustvari tu nije bilo nikakve profesionalne vojske pogotovo na nasoj strani. Radis onako kako ti guzara naredjuje, kad zagusti pucas i vozdra pa makar ti buraz bio u kamionu.
Viza vi ove price o pomirenju, ja sam nazalost , pominjem to 100 puta bio u njihovim rukama 183 dana i kakvih sam se gadosti naslusao i ne samo od pojedinaca nego od vecine "ljudi" kojima sam pao saka igrom slucaja. Da podvucem sa njima je mir samo da svi oni a ima ih jos hiljade ili zavrse na onom svijetu ili u debeloj prdekani. To isto vazi i za ove nase koji su uprljali ruke.
Kad budete prezivjeli dva odvodjenja u garaze u Sopingu,Digitron, kad budete prezivjeli batinjanje baseball palicom sa ledja od stopala do gornjeg dijela ledja, kad budes jeo paradajz sos 10 dana jer nisi imao sta drugo da stavis u usta, kad izgubis 35 kg za 6 mjeseci (jebo li vam ozempic majku) onda mozemo pricati da li im oprastati ili ne. Dakle da zakljucim oni koji su meni i mnogim drugima ovo radili ne zasluzuju moj oprost a onima kojima hoce da im oprastaju prostim sarajevskim rijecnikom nabijem ih na racku.
Za kraj volio bi da vas vidim u Pajacu 21.maja ( ja obicno ne spavam posteno barem sedmicu oko tog datuma) te u Batkovim rukama sa sabljom za kaisom, na TV snimci grada koji gori, nas 11 za 3 stola, maltretiranje, da cujete te socne psovke i svrsavanje nad sudbimo grada koji im je dao sve. S vremena na vrijeme treba vas ove koji bi oprastali podsjetiti sta se desilo a ima nas jos hvala bogu.
- drug_profi
#29839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne mislim da su svi Srbi četnici, ali dok god ima četnika među Srbima ja ne mogu biti u miru sa njima.
A naročito se ne izvinjavati za nešto na što su me njihovi postupci natjerali da radim.
Izašle su kolone sa oružjem iz Viktor Bubnja, iz Maršalke, i nije im dlaka falila, još ih pogurali da što prije odu.
Dobrovoljačka se desila jer se desio splet okolnosti. Minorna stvar u ratu od koje četnici prave veliku stvar da umanje svoje zločine u pokušaju da svi ispadnemo isti.
A naročito se ne izvinjavati za nešto na što su me njihovi postupci natjerali da radim.
Izašle su kolone sa oružjem iz Viktor Bubnja, iz Maršalke, i nije im dlaka falila, još ih pogurali da što prije odu.
Dobrovoljačka se desila jer se desio splet okolnosti. Minorna stvar u ratu od koje četnici prave veliku stvar da umanje svoje zločine u pokušaju da svi ispadnemo isti.
-
SuperHans
#29840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nisu svi ali dobrih 98 posto jeste. Cast onim normalnim koji su u ovih preostalih dva posto
-
toska
#29841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prvi dio u kojem navodiš okolnosti u Dobrovoljačkoj je ok i u skladu sa mojim upisom.hatemondays wrote: ↑05/05/2025 00:27Greska je cim imas pusku u ruci, mozes misliti sta se jednima i drugima vrtilo u glavi tog dana. Nasi nabrijani zbog dana prije sa velikim mudima, ovi drugi usrani ko grlice jer su se nasli u klopci a prsti na obaracima. Nema tu komandanta i naredbe jer ustvari tu nije bilo nikakve profesionalne vojske pogotovo na nasoj strani. Radis onako kako ti guzara naredjuje, kad zagusti pucas i vozdra pa makar ti buraz bio u kamionu.
Viza vi ove price o pomirenju, ja sam nazalost , pominjem to 100 puta bio u njihovim rukama 183 dana i kakvih sam se gadosti naslusao i ne samo od pojedinaca nego od vecine "ljudi" kojima sam pao saka igrom slucaja. Da podvucem sa njima je mir samo da svi oni a ima ih jos hiljade ili zavrse na onom svijetu ili u debeloj prdekani. To isto vazi i za ove nase koji su uprljali ruke.
Kad budete prezivjeli dva odvodjenja u garaze u Sopingu,Digitron, kad budete prezivjeli batinjanje baseball palicom sa ledja od stopala do gornjeg dijela ledja, kad budes jeo paradajz sos 10 dana jer nisi imao sta drugo da stavis u usta, kad izgubis 35 kg za 6 mjeseci (jebo li vam ozempic majku) onda mozemo pricati da li im oprastati ili ne. Dakle da zakljucim oni koji su meni i mnogim drugima ovo radili ne zasluzuju moj oprost a onima kojima hoce da im oprastaju prostim sarajevskim rijecnikom nabijem ih na racku.
Za kraj volio bi da vas vidim u Pajacu 21.maja ( ja obicno ne spavam posteno barem sedmicu oko tog datuma) te u Batkovim rukama sa sabljom za kaisom, na TV snimci grada koji gori, nas 11 za 3 stola, maltretiranje, da cujete te socne psovke i svrsavanje nad sudbimo grada koji im je dao sve. S vremena na vrijeme treba vas ove koji bi oprastali podsjetiti sta se desilo a ima nas jos hvala bogu.
Oprost za zločine niko nije spominjao već da ne može svaka budala provoditi svoj rat i svoju pravdu van komande.
Ne pada mi na pamet pravdati jednog ili dvojicu budala koji ubijaju onako, da su su zarobili kakvo oružje to bi bilo drugo.
Jesu li naši vojnici onda pogriješili što nisu upucali one iz Maršalke i najopasnije jedinice iz Viktor Bubnja?
Ne mogu biti u pravu i jedni i drugi.
Šta smo dobili likvidacijom tih šest čata? Vojnu prednost ili prezir, ne četnika, već Unprofora.
Dobili i dodatne granate po Sarajevu.
Tačno, ali ovdje pričamo o ublehama odbrane Sarajeva u Dobrovoljačkoj.drug_profi wrote: ↑05/05/2025 00:34 Ja ne mislim da su svi Srbi četnici, ali dok god ima četnika među Srbima ja ne mogu biti u miru sa njima.
-
zigson
#29842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
33 godine poslije...
Nego treba tablu na vijecnici mijenjati
Jebo spomenike ratku mladicu, fakultete radovana karadzica itd
Nego treba tablu na vijecnici mijenjati
Jebo spomenike ratku mladicu, fakultete radovana karadzica itd
-
toska
-
toska
-
zigson
#29845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kazem 33 god poslije i dalje se raspravlja o necemo sto je davno prezvakano
-
zigson
#29846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedina greska je sto se nije oruzje, orudje i prevozna sredstva oduzeli, poslali ljudi goloruki gdje su i krenuli. Ali nije to moglo bas tako.
Nego danas je dan zalosti za ubijenu djecu Sarajeva, medju kojima je i moj brat rhm. Rahmet i pokoj svima
-
toska
#29847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
#29848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da i sto pm kaze nepostojeca medjusobna komunikacija i veza + desavanja od proslih dana i strah, nista vise nista manje.
Za razliku od sistematskih zlocina, naredjenih sa vrha, etnickog ciscenja, masovnih silovanja, genocida.. naravno sa druge strane
- hatemondays
#29849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajd da ti odgovorim, kad kazes nasi vojnici, halo vojnici, grupe samoorganizovanih ljudi koji su kupovali vlastito oruzje da bi odbranili svoju ulicu , mahalu. Sarajevo se nije odbranilo u Dobrovoljackoj, to je odradjeno dan prije i gotovo, ovo ostalo je bilo spasavanje guzova onih koji su zavaljeni od svojih starjesina. Kad spominjes 6 ceta , znas li koliko je nasih "vojnika" tada poginulo. U ratu nema cile mile,dok imas pusku uperenu u tebe nema zajebancije. Ako si ikad drzao pusku morao bi znati da ti se jaja stisnu kad dodje do pucnjave, svako moralisanje u tom trenutku je prdez u prazno.
-
toska
#29850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve 5, ali kome su se jaja stisla da zarafala sanitet?hatemondays wrote: ↑05/05/2025 01:47Hajd da ti odgovorim, kad kazes nasi vojnici, halo vojnici, grupe samoorganizovanih ljudi koji su kupovali vlastito oruzje da bi odbranili svoju ulicu , mahalu. Sarajevo se nije odbranilo u Dobrovoljackoj, to je odradjeno dan prije i gotovo, ovo ostalo je bilo spasavanje guzova onih koji su zavaljeni od svojih starjesina. Kad spominjes 6 ceta , znas li koliko je nasih "vojnika" tada poginulo. U ratu nema cile mile,dok imas pusku uperenu u tebe nema zajebancije. Ako si ikad drzao pusku morao bi znati da ti se jaja stisnu kad dodje do pucnjave, svako moralisanje u tom trenutku je prdez u prazno.
imam pet godina druženja sa kalašom.