Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24051 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne mogu je samo zbog onog njenog specificnog mirisa, a jeo sam daleko gora sranja back in the day.
Pasteta mi ide uz neutralan hljeb, imace mi se ukusi sudaraju.
Pasteta mi ide uz neutralan hljeb, imace mi se ukusi sudaraju.
- jeza u ledja
#24052 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upravo. Svi na ovoj temi sa istom pricom su se vratili iz vana i brane svoje zivotne odluke, ubjedjujuci druge da je to najbolje.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑03/05/2025 09:25 Ps..Zivio sam u Australiji i u Svedskoj 16 godina i znam sta pricam..Evo sad ce 18 godina proci od kako sam se tivra kuci u Sa..
Nema veze sto si u medjuvremenu nesto zaradio vani, mozda i dobio neke papire, pa u BiH zivis potpuno drugim zivotom od nekog ko nikad nije otisao.
- skafiskafsnjak
#24053 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mozda 40% stanovnika nema priliku otici na more uopste … o tome niko ne prica.jeza u ledja wrote: ↑03/05/2025 10:06Upravo. Svi na ovoj temi sa istom pricom su se vratili iz vana i brane svoje zivotne odluke, ubjedjujuci druge da je to najbolje.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑03/05/2025 09:25 Ps..Zivio sam u Australiji i u Svedskoj 16 godina i znam sta pricam..Evo sad ce 18 godina proci od kako sam se tivra kuci u Sa..
Nema veze sto si u medjuvremenu nesto zaradio vani, mozda i dobio neke papire, pa u BiH zivis potpuno drugim zivotom od nekog ko nikad nije otisao.
-
Karikaturist
#24054 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Po zivota proveo vani, zaradio pare tamo a ne ovdje i sad pljuje po dijaspori. Wtf 
- Didier
#24055 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koliko dugo živiš u Njemačkoj? Imaš li svoj stan ili kuću ili godinama unajmljuješ kao većina naših?komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 09:32 Upravo, svi smo odrasli i donosimo vlastite odluke, zivimo gdje zelimo i svoje slobodno vrijeme provodimo kako zelimo.
Prije svega je nepristojno nekom kao sukati jer eto kao, sta imas ti na 3 sata od mjesta gdje zivis.
Druze, ja imam Austriju, Svicarsku, Francusku, najveci zabavni park u Evropi (Rust), Minhen, Stutgart, nekoliko velikih aerodroma, Alpe, milion jezera na manje od 3 sata od mjesta gdje zivim. Pa?
Kome i zasto bi to trebalo biti bitno osim meni?
Svako ko zeli moze se tako pozicionirat.
Moze se i na Jadran preselit kome srcu ceif.
Manit se pokusaja nekog sukanja, to samo jed i nezadovoljstvo iz covjeka govore.
Posebno insinuiranje da neko prezivljava jer je negdje drugo.
- MehmedPasaMoric
#24056 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zato sto je mjesavina samljevenog otpada sa gomilom hemijskih pojacivaca ukusa, kao i svaka druga mesna "preradjevina"... Ako ti se maze hljeb, uzmi domaci ajvar, humus, kikiriki puter, bestilj, pekmez od jabuke sta ja znam, ima milion zdravijih i ukusnijih opcija
Last edited by MehmedPasaMoric on 03/05/2025 10:20, edited 1 time in total.
-
komsinica_s_drugog
#24057 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta te briga? Sta imas zabadat nos gdje mu nije mjesto?Didier wrote: ↑03/05/2025 10:17Koliko dugo živiš u Njemačkoj? Imaš li svoj stan ili kuću ili godinama unajmljuješ kao većina naših?komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 09:32 Upravo, svi smo odrasli i donosimo vlastite odluke, zivimo gdje zelimo i svoje slobodno vrijeme provodimo kako zelimo.
Prije svega je nepristojno nekom kao sukati jer eto kao, sta imas ti na 3 sata od mjesta gdje zivis.
Druze, ja imam Austriju, Svicarsku, Francusku, najveci zabavni park u Evropi (Rust), Minhen, Stutgart, nekoliko velikih aerodroma, Alpe, milion jezera na manje od 3 sata od mjesta gdje zivim. Pa?
Manit se pokusaja nekog sukanja, to samo jed i nezadovoljstvo iz covjeka govore.
- Didier
#24058 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Znači unajmljuješ, vjerovatno već desetak godina, ako ne i duže.komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 10:19Sta te briga? Sta imas zabadat nos gdje mu nije mjesto?Didier wrote: ↑03/05/2025 10:17Koliko dugo živiš u Njemačkoj? Imaš li svoj stan ili kuću ili godinama unajmljuješ kao većina naših?komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 09:32 Upravo, svi smo odrasli i donosimo vlastite odluke, zivimo gdje zelimo i svoje slobodno vrijeme provodimo kako zelimo.
Otišlo stotine tisuća Švabi na kirije.
Milina
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#24059 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jeza u ledja wrote: ↑03/05/2025 10:06Upravo. Svi na ovoj temi sa istom pricom su se vratili iz vana i brane svoje zivotne odluke, ubjedjujuci druge da je to najbolje.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑03/05/2025 09:25 Ps..Zivio sam u Australiji i u Svedskoj 16 godina i znam sta pricam..Evo sad ce 18 godina proci od kako sam se tivra kuci u Sa..
Velika je razlika izmediu nas..Ja nista lose ne mogu reci protiv Australije,sem da je za evropu svemirski brod...Dok ovi sto odu vani,svrsavaju na pricu protiv BIH..Meni je Aus sve dala, osnovnu i srednju skolu i faks.Najbolje godine zivota sam dole proveo..Od 13 do 27 godine..Ali ne moze se nista na svijetu porediti za mene sa mojim Sarajevom..I vani ne zaradis nista kad imas 20 godina..Kako vi ne kontate da ljudi na zapadu zive na krediti...ps.Kakav crni stek kad zivis u Australiji...Valja kucu placati,najmanje 2 il 3 auta i sve je to kredit..A sve je zara do pm,pricam o Australiji...Meni sad da treba cener za posuditi ,ja bi to dobio od raje iz Sa ,jer malo ko ima u steku toliko u Australiji. 82% ljudi u Australiji ima manje od 2 milje na racunu..Ubise ih krediti i lifestyle.
Last edited by MELBOURNE_SARAJEVO on 03/05/2025 10:29, edited 1 time in total.
-
komsinica_s_drugog
#24060 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
17 godina, 180 tisucaDidier wrote: ↑03/05/2025 10:21Znači unajmljuješ, vjerovatno već desetak godina, ako ne i duže.
Milina![]()
- skafiskafsnjak
#24061 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kada nesto normalno i smisleno napises, onda se postavljaju pitanja u drugom smijerukomsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 10:2817 godina, 180 tisuca![]()
-
BiBi911
#24062 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://www.simic-speck.at/produkt/gove ... ndfleisch/_BataZiv_0809 wrote: ↑03/05/2025 09:48 Argetu na vruć domaći hljeb je veća blasfemija od bijelih čarapa na cipele.
Brate pavlaka za to postoji, sir, suho meso.
Čuj argeta
Ti si kriv sto sam se razvalio ko njasvi. Moram sad trazit po selu pavlaku
- Ozimician
#24063 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Realno, argeta ide na slane kifle. Friske, ali ne vruce._BataZiv_0809 wrote: ↑03/05/2025 09:48 Argetu na vruć domaći hljeb je veća blasfemija od bijelih čarapa na cipele.
Brate pavlaka za to postoji, sir, suho meso.
Čuj argeta
- Rockefeller
#24064 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
bas ce se tebi pravdatDidier wrote: ↑03/05/2025 10:21Znači unajmljuješ, vjerovatno već desetak godina, ako ne i duže.
Milina![]()
uzeo ti latin dusu, zednog te preko vode preveo a nisi ni shvatio
-
HelaS
#24065 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
E čuj "latin".... iz kojih su sve vukojebina i kakvih sve primitivnih društava mnogi otišli na emancipaciju na Zapad, to se ne može opisatiRockefeller wrote: ↑03/05/2025 10:55bas ce se tebi pravdat![]()
- Rockefeller
-
belfy
#24067 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
eto, vidis kako to sklizne...
- Didier
#24068 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja mogu shvatiti mnoge koji odu vani, i mnogo puta sam na ovoj temi rekao, lakše je preživljavati vani nego u Bosni.
Posebno mogu shvatiti ljude koji odu u interesantne zemlje, poput Francuske, Italije, Kanade, Australije... Ali otići u Njemačku... zemlju koja ti ne nudi bukvalno ništa, nego te ustvari iskorištava i mizerno plaća, ja to nikad neću shvatiti.
Bukvalno šest godina čekaš da si kreditno sposoban. Pa to nema nigdje na svijetu.
Državljanstvo se donedavno nije moglo dobiti bez odricanja od svog.
Jezik koji je najružniji na svijetu...
Ljudi koji naređuju kako god da pričaju, i stalno govore u imperativu.
Nacizam koji čuči u svakom Švabi...
Svako malo se neko zabije autom u gužvu.
A gužve su gdje god a kreneš, posebno gdje ima para.
Vrhunac zabave im je Oktoberfest, kada se svi naroljaju lošim i skupim pivom, i najedu svinjskih kobasica.
Blizu Beneluksa klima očajna, na jugu uz Alpe je malo ljepše, ali opet ima gomila drugih odvratnih stvari...
Hrana grozna...
Mogao bih nabrajati do sutra.
Posebno mogu shvatiti ljude koji odu u interesantne zemlje, poput Francuske, Italije, Kanade, Australije... Ali otići u Njemačku... zemlju koja ti ne nudi bukvalno ništa, nego te ustvari iskorištava i mizerno plaća, ja to nikad neću shvatiti.
Bukvalno šest godina čekaš da si kreditno sposoban. Pa to nema nigdje na svijetu.
Vrhunac zabave im je Oktoberfest, kada se svi naroljaju lošim i skupim pivom, i najedu svinjskih kobasica.
Blizu Beneluksa klima očajna, na jugu uz Alpe je malo ljepše, ali opet ima gomila drugih odvratnih stvari...
Hrana grozna...
- Didier
#24069 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kakav ba latin?Rockefeller wrote: ↑03/05/2025 10:55bas ce se tebi pravdat![]()
Ja prvi nisam fan hrvatskog primorja, ali za vikend je više nego pristojno. Uvijek ću radije otići u Grčku na duže vremena.
Latini su i dalje jeftiniji od Minhena i sličnih sranja od gradova.
Nego, glede Komšinice, da nije istina to što sam napisao, pravdala bi se ona, vjeruj mi. Ovako k'o fol njoj dobro, ima Bodensko jezero u blizini, i njoj je isto kao more.
Tako svi sebe ubijede da im je dobro, pa i kad peru guzice njemačkim babama i dedama, i kad raznose DHL pakete, i rade sve ono što u Bosni nisu htjeli.
- Didier
#24070 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dodaj inflaciju, ispašće 300-400 tisuća...komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 10:2817 godina, 180 tisuca![]()
-
NediM17
#24071 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma friska je kona u Njemackoj.
Jos ima elana u njoj.
Jos ima elana u njoj.
-
BiBi911
#24072 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Didier wrote: ↑03/05/2025 11:29 Ja mogu shvatiti mnoge koji odu vani, i mnogo puta sam na ovoj temi rekao, lakše je preživljavati vani nego u Bosni.
Hrana grozna...
Plate u FR su manje no u DE
U FR ti se svi naguze kada dodjes
Kreditno si sposoban kada doneses 3 platne liste(pravilo u EU od 2005)
Mnoge drzave ne nude dvojno
Nisi ti pricao katalonski, francuski sa JZ, engleski u JAR,
A to nacionalizma nema nigdje drugo(sta je sda,sds, kifla, maga)
To za teroriste jbga dopustaju sve i svakakve slobode
da malo stegnu uslove zivota bunio bi se citav svjet.
Kada prosjek 6 auta po 4clanoj porodici a mnogo ljudi na cestama koje bas nisu planirane za toliki broj grla jbga. Isto sranje je u SA
Ocito ne zivis u DE kafane po vazdan pune, to sto si cuo samo za seljak fest jbga
Mnogi ne vole plavuse pa pisu ko ti da su brinete bolje a ridju vidis na slici.
Nigdje nije savrseno, onako ti je kako si napravis i kako se potrudis da uzivas.
Ako ne znas uzivat u argeti i kifli neces ni u svili
-
belfy
#24073 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
i ti ga sada ovdje pregonis. ja sam samo nabrojao neke. eto, moze se krenuti od Hitlera i Marksa, ali onda preko Goebelsa (od kojeg i danas - dan uce svi propagandisti), pa preko svih fizicara (kao Ajnstein, Max Bohr, Leibnitz, Planck, Roentger, Heisenberg...), kao i ostalih... reci da ih se moze prebrojati na prste jedne ruke je smijesno. Ajnstein, Max Bohr, Leibnitz, Planck, Roentger, Heisenberg... da ne idemo u druge profesije. jel neko ne zna neke od ovih? Ajnastajna sa svojim dostignucima? Borha isto tako? Leibniza u matematici, Plankovu konstantu, hebeni Rentgen? toliko povrsno gledanje i svodjenje takve sile gdje su im amerikanci prastali ratne zlocine da bi ih primili kod sebe je smijesno samo po sebi.dr_Evil wrote: ↑03/04/2025 08:47Kud da zaboravim Hitlera i Marksa, mudro zboris.belfy wrote: ↑02/04/2025 23:08ako iskljucimo autoindustriju njemacka je najprepoznatljivija po Hitleru (koji cak nije ni njemac) i Marksu (zbog komunizma) gdje je pitanje koje mjesto u toj utrci ima svjetski poznat Oktoberfest. nakon toga bi mozda mogao biti fudbal, Ramstein, ali mozda isto nakon toga siroko poznatoj industriji tipa Siemens, Bosch i BASF (tesko da neko nije cuo na svijetu za iste pored automobilske industrije).
i, mozda za kraj, danasnje aktuelno Rheinmetal. sve zavisi koja se epoha gleda.
Dobro ljudi, eto dodjosmo do toga da zemlja koja ima 28 puta vise stanovnistva od nas je poznata na prste jedne ruke. Daleko od toga naravno, Njemacka je dala ovom svijetu mnogo toga o cemu ne razmisljamo na dnevnoj bazi, ali i nije brend. Reci da je Njemacka poznata po Hitleru je reci kao da je Poljska poznata po Ausvicu, sto je svakako tacno.
pa u medicini - Eduard Pernkopf, se koristi i dan - danas kao najsveobuhvatniji anatomski atlas u medicini...
ovdje se zaustavljam jer nemam vise zelje za pisati dalje. nadam se da ces dovoljno razumijeti u napisanom...
- skafiskafsnjak
#24074 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dosta stvari je tu subjektivno.Didier wrote: ↑03/05/2025 11:29 Ja mogu shvatiti mnoge koji odu vani, i mnogo puta sam na ovoj temi rekao, lakše je preživljavati vani nego u Bosni.
Hrana grozna...
Ja sam zivio npr na 2h od mora, pa nisam svake godine isao. Nismo svi isti.
Ja ne volim vrucinu toliko ….
Gledaj ove ljepote

-
BiBi911
#24075 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U ovoj rupi je veca vrijednost no Bosna, hrvatska, servija zajedno.
Tehnoloskih rijesenja je duplo vise doslo iz ove rupcage.

bild online
Jbga
Tehnoloskih rijesenja je duplo vise doslo iz ove rupcage.

bild online
Jbga