Android TV Box
Moderator: Benq
- semsasuljakovic
#3902 Re: Android TV Box
Mana mu je samo što je Android 10, a Mecoolu trebaju godine da neki update izbaci.
- rovac13
#3903 Re: Android TV Box
Pokusavam vas upratit,posto m je ova tema strana.
Ovdje se.navode ovi boxovi kao vrhunski.
Ako zelim mecool zbog lan ,onda mozda nije kao xiaomi.
Meni treba box samo da pokrece tv programe,kad npr nemam na sta fledat f1 i slicno.
Nista netflix youtube i ostalo
- rovac13
#3904 Re: Android TV Box
Jbg.......sad ne valja android 10.
Malo prije nadjem android 13 i 14,proc s905x4 sa 4gb ram......savjet je ne,nije certificiran,nema veze sto je 2gb i android 10
Sad ponovo ne valja and 10.....opet u krug
Malo prije nadjem android 13 i 14,proc s905x4 sa 4gb ram......savjet je ne,nije certificiran,nema veze sto je 2gb i android 10
Sad ponovo ne valja and 10.....opet u krug
- semsasuljakovic
#3905 Re: Android TV Box
Nije da ne valja, ali nije kao 12.
Npr. na mom Mecool tek je prošle godine izašao update sa 10 na 12, a 12-ka ima meni toliko bitnu opciju "match content frame rate".
- MehmedPasaMoric
#3906 Re: Android TV Box
Pa kaze covjek da mu treba samo za TV kanale, a 99% njih je u 25 fps, sta ce njemu match content frame ratesemsasuljakovic wrote: ↑27/04/2025 20:17Nije da ne valja, ali nije kao 12.
Npr. na mom Mecool tek je prošle godine izašao update sa 10 na 12, a 12-ka ima meni toliko bitnu opciju "match content frame rate".
- -Chesterfield-
#3907 Re: Android TV Box
Ne treba ti box ako nije neki prastari tv. Trebaš samo instalirati neki player i kupiti listu...
- semsasuljakovic
#3908 Re: Android TV Box
Meni ta opcija treba zbog sporta tj. ukupno 9 kanala, što je otprilike 3% kanala koje imam.MehmedPasaMoric wrote: ↑27/04/2025 21:12Pa kaze covjek da mu treba samo za TV kanale, a 99% njih je u 25 fps, sta ce njemu match content frame ratesemsasuljakovic wrote: ↑27/04/2025 20:17Nije da ne valja, ali nije kao 12.
Npr. na mom Mecool tek je prošle godine izašao update sa 10 na 12, a 12-ka ima meni toliko bitnu opciju "match content frame rate".![]()
I meni je zbog 3% kanala nužno da imam tu opciju.
-
probook
#3909 Re: Android TV Box
Ja ne znam sta ga mudrujete - Firestick 4k i vozi. Godinama ga imam, nikad nije zastopao. Nema lan - pa sta ima veze danasnji laptopi nemaju lan, idite u korak sa vremenom!
- nagibSA
#3910 Re: Android TV Box
Ma da misle da treba LAN stavljali bi ga, nije to desktop racunar. Sta sad komplikovati sa nekim adapterima i motati kablove. Problem im je u kvalitetu routera i bolje uloziti u to. 5 GHz, WiFi6.
- rovac13
#3911 Re: Android TV Box
Ja imam na tv u vec listu.
Ova app placena godinu,uskoro istice,maöo nervira,i ne zelim ju placat uvijek.
Treba mi i kad krenem za bih.Sad kad sam bio niko ne prenosi f1 npr.Bolje bi pasao box.
Gledao sam tv programe preko wifi i preko lan kabla.Ne bih se zezao sa wifi.Preko kaböa je radilo bolje.
Sa wifi nema nikakbih problema po stanu.Ruter nikad nisam morao restartovat.Sve radi jednostavno bez problrma.Nemam volje izmisljat toplu vodu.
Uzet,cu vec nesto pa probat.
Nisam nista pametniji sto upitah na temi
Treba mi i kad krenem za bih.Sad kad sam bio niko ne prenosi f1 npr.Bolje bi pasao box.
Gledao sam tv programe preko wifi i preko lan kabla.Ne bih se zezao sa wifi.Preko kaböa je radilo bolje.
Sa wifi nema nikakbih problema po stanu.Ruter nikad nisam morao restartovat.Sve radi jednostavno bez problrma.Nemam volje izmisljat toplu vodu.
Nisam nista pametniji sto upitah na temi
- semirsar
#3912 Re: Android TV Box
Ima i besplatnih app, i to odlicnih. Za puta ti ne treba ni box ako nosis lap, ako ne, tad ti je dobar i stick, xiaomi ili firestick, nebitno.rovac13 wrote: ↑27/04/2025 23:51 Ja imam na tv u vec listu.
Nisam nista pametniji sto upitah na temi![]()
Ako si mislio na tv kaciti, dovoljno ti je stick a ako ipak 'oces nesto stabilnije tad valja o box-u razmisliti. Imam xiaomi tv s 2nd gen i odlicno radi posao, radio je on i na wi fi, ali ja bio picajzla pa uzeh adapter i sad mi jos bolje radi. WiFi zna pokadkad zastekati, 'vako sam miran. Generalno xiaomi izgleda poskup i slabasan, ali, on sasvim dobro radi svoj posao i ne osjeti se manjak po specifikacijama, i sto mi je bilo vazno, certificiran je na google.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3913 Re: Android TV Box
LAN ne stavljaju jer svaki port kosta proizvodjaca, i povecava kompleksnost izrade. A 90% vremena je wifi dovoljan, tako da je on najisplativija opcija. Ali ima situacija da je bolje imati kabl, nebitno kakav ti je ruter, jer je wifi kao tehnologija nesavrsena jos i bit ce uvijek.
Ako neko ima malo viska para, pa barem kroz USB adapter, bolje je imati alternativu.
- doox
#3914 Re: Android TV Box
Već godinama koristim firestick 4k i 4k Max i apsolutno nema nikakve potrebe za LAN portom, iako se i to može riješiti preko konektora vrlo lako. Ne kontam šta se filozofira bespotrebno. Baš nikakvih problema nema sa wi fi, a koristio sam kako na najsprijem internetu, tako i na najjačem koji ima u BiH.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3915 Re: Android TV Box
Pa ima ljudi koji nemaju dobar wi-fi signal, zbog rutera koji je na drugom kraju stana, iza debelih zidova, na spratu ispod ili slicno. Kome je bitan LAN, valjda zna zasto mu treba.
Meni recimo Firestick ne bi nikad pasao. Zasto? Ne mogu google castati s androida na njega. Nekom to recimo nije bitno, meni cesto treba pa je bitan uslov. I sta sad?
Zato i ima razlicitih proizvoda, pa svako moze probrati sta mu pase.
Meni recimo Firestick ne bi nikad pasao. Zasto? Ne mogu google castati s androida na njega. Nekom to recimo nije bitno, meni cesto treba pa je bitan uslov. I sta sad?
Zato i ima razlicitih proizvoda, pa svako moze probrati sta mu pase.
-
aida25
#3916 Re: Android TV Box
https://olx.ba/artikal/65386728 Pozdrav kakav je ovaj stik, jel slika dobra, moze li posluziti dobro samo mi treba za iptv listu? Kakvi su inace ti stikovi, ja bi ovo da nemam kablova i koji uzeti, jel ovaj solidan ili stavite link drugog xiaomi stika sa pika, ne razumijem se vidim da je 4k to mi treba, i vidim da je cijena i veca za drugi xiaomi stik a u cemu je razlika ovog i onog od 160 km, jel samo memorija?
-
Rogie
#3917 Re: Android TV Box
I vise nego solidan, a slika je onakva kakva ce biti kvaliteta iste na samom iptvu - nema veze sa stickom.aida25 wrote: ↑02/05/2025 21:38 https://olx.ba/artikal/65386728 Pozdrav kakav je ovaj stik, jel slika dobra, moze li posluziti dobro samo mi treba za iptv listu? Kakvi su inace ti stikovi, ja bi ovo da nemam kablova i koji uzeti, jel ovaj solidan ili stavite link drugog xiaomi stika sa pika, ne razumijem se vidim da je 4k to mi treba, i vidim da je cijena i veca za drugi xiaomi stik a u cemu je razlika ovog i onog od 160 km, jel samo memorija?
Nije mi poznato da ima bolji xiaomijev stick od ovog 4k, a cijena je vjerovatno veca jer neko hoce da zaradi daleko vise od realnog. Malo presaltaj forum, vise njih je pisalo o ovom sticku koji ga koriste duzi period.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3918 Re: Android TV Box
Ako sam dobro upratio, imaju dvije verzije ovog novog sticka - MDZ 27 EU je jeftiniji jer je procesor slabiji, tako nesto. MDZ 27 AA je bar 20-30 KM skuplji svugdje.
Ne znam i ima li razlike u verziji androida.
Nisam koristio nikad licno, tako da uzmi sta posem sa rezervom, al malo je falilo da uzmem stick zimus pa sam to istrazivao malo detaljnije. Znam da je prva verzija (od prije koju godinu) bila prilicno losa, pregrijavao se uredjaj lako, dok su ove nove dvije verzije valjda OK.
PS moze se desiti da ce raditi na nekom TVu sasvim ok a na nekom stopati, ako ga napajas sa USB-om a neki televizori imaju nedovoljno struje na USB izlazima. Tako da koristi/nosi sa sobom i adapter i ustekaj u uticnicu, osim ako ti je TV bolji pa ce moci uredno napajati stick.
Ne znam i ima li razlike u verziji androida.
Nisam koristio nikad licno, tako da uzmi sta posem sa rezervom, al malo je falilo da uzmem stick zimus pa sam to istrazivao malo detaljnije. Znam da je prva verzija (od prije koju godinu) bila prilicno losa, pregrijavao se uredjaj lako, dok su ove nove dvije verzije valjda OK.
PS moze se desiti da ce raditi na nekom TVu sasvim ok a na nekom stopati, ako ga napajas sa USB-om a neki televizori imaju nedovoljno struje na USB izlazima. Tako da koristi/nosi sa sobom i adapter i ustekaj u uticnicu, osim ako ti je TV bolji pa ce moci uredno napajati stick.
-
Rogie
#3919 Re: Android TV Box
Nije valjda da se i u tome treba paziti koja je verzija, model, serijski broj, za koje trziste, ako je stick kao stick identican tj. 4K... Ja sam bio ubijedjen da je 4K svaki isti, izasao nekad prije mozda prije 2 god. max?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3920 Re: Android TV Box
U svemu ti je koliko para toliko muzike - i kad hljeb kupujes a kamoli sa ovim stvarima.
Ali istrazi ti to bolje, ja sam totalno drugo rjesenje na kraju nasao, al znam da nije bilo bas puno dokumentacije na netu kad sam to gledao. Cini mi se da je ova jeftinija EU verzija izasla tek lani (avgust), a AA prije dvije godine, kako si i ti rekao.
Ali istrazi ti to bolje, ja sam totalno drugo rjesenje na kraju nasao, al znam da nije bilo bas puno dokumentacije na netu kad sam to gledao. Cini mi se da je ova jeftinija EU verzija izasla tek lani (avgust), a AA prije dvije godine, kako si i ti rekao.
-
kakavdanakneiskustvu
#3921 Re: Android TV Box
Pozz
Može li ko pretpostaviti zbiog čega mi liste u boxu na novom smart tv od prije oar dana stalno štekaju,tacnije prekine se signal kanala koji gledam. iste te liste na laptopu ferceraju bez problema
Može li ko pretpostaviti zbiog čega mi liste u boxu na novom smart tv od prije oar dana stalno štekaju,tacnije prekine se signal kanala koji gledam. iste te liste na laptopu ferceraju bez problema
- mirota
#3922 Re: Android TV Box
kako je povezan tv sa modemom ??? mozda slab procesor TVkakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/05/2025 22:53 Pozz
-
kakavdanakneiskustvu
#3923 Re: Android TV Box
HDMI kabl,istim kablom je povezan i stari tv sa boxom, ,na njemu ne nestaje signal.mirota wrote: ↑02/05/2025 22:55kako je povezan tv sa modemom ??? mozda slab procesor TVkakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/05/2025 22:53 Pozz
-
Rogie
#3925 Re: Android TV Box
Ma ja licno vec godinama imam FS 4K Max, ali znam za vise primjera koji su zadovoljni s tim Xiaomijevim 4K stickom - istina kupili su ga znatno ranije. Nisam bio upucen da je taj 'novi', losiji, nedavno izasao. Nije iskljuceno da se ne bih i sam zaletio, tako da hvala tiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/05/2025 22:43 U svemu ti je koliko para toliko muzike - i kad hljeb kupujes a kamoli sa ovim stvarima.