Dodaru je MZ dovela na vlast nek ga oni i sklanjaju umjesto sto srpskoj opoziciji u RS i politicarima u FBIH uvaljuju vruc krompir da bilo kojom reakcijom daju alibi Dodari da krene u vece sranje i Srbija ga u tome naumu podrzi jos smjelije i otvorenije podrzi. Nebi me cudilo da nekog Radojcica ne uvale u FBIH da napravi sranje, kako bi isprovocirali mogucu destabilizaciju i nasilje, ako sada u Moskvi dobiju zeleno svijetlo od Rusa i Kineza za moguce otcjepljenje i ove bande sto su pozvani na paradu i samit u Moskvi.Point. wrote: ↑29/04/2025 10:09 Povjerenica za proširenje Marta Kos. Jasno se vidi da je sada glavna kočnica ublehaški HDZ i Dragan Čović, jer se sbog svojih sitnih interesa i željom za destrukciju BiH, ne žele odvojiti od otrovne SNSD sise. Vrijeme je da Trojka to krene javno i otvoreno govoriti i staviti pritisak na bjeloglavog čirilićnog supa.
Komentirajući stanje u BiH, Kos je kazala kako u okolnostima kada političari napadaju ustavni poredak te države teško može doći do otvaranja pregovora.
"Zbog unutarnje političke situacije, ne mogu čak ni imenovati glavnog pregovarača. Nisu u stanju staviti na papir program reformi koji će im omogućiti da dobiju milijardu eura iz Plana rasta EU", podsjetila je Kos, potvrdivši kako čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik više ne može biti sugovornikom, a svijetlu točku vidi u oporbi iz Republike Srpske koju je opisala konstruktivnom i nada se da bi njihov dolazak na vlast mogao značiti napredak za proces pregovora s BiH.
Covic i uopste Hrvati u BiH i van nje se igraju Madjara, traze u BH rascjepu kolac za sebe. Ako je ova kriza stvorena na Zapadu, da bi se Hrvatima isposlovao izborni zakon i treci entitet, onda je sigurno da idemo u goru blokadu drzave i institucija dok se to ne rijesi. Ako je samo podrzano Rusijom i njenim aktivnostima onda je neminovno da ce Evropljani Dodaru sklanjati silom ili da cemo mi morati se spremati za novi moguci konflikt.
Posto smo mi narod kratke pameti zaboravili smo intervju Milanovica u kome je govorio ako RS krene svojim putem, mi cemo uzeti sebi jedinicu u BiH.
Svi su u nesvjesti jer status Brcko distrikta odlucuje bukvalno i buducnost i Srpske i BIH, a njime iz sjene vladaju Ameri. Kada bi pripalo FBIH zbog nepostivanja dejtonskog sporazuma svi bi lagano pali u stanje konflikta, kao i Republici Srpskoj to bi bilo nama alarmom da palimo ratne motore.