Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#1 Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by zdruzdjo »

Kao sto naslov kaze. Iskacu mi po tik-tok, instagramu, facebook reklamama...itd ove naljepnice. Ono kad okine kamera, ne vide se brojevi.
Jel ko probao, radi li, iskustva.....
Mislim ne bih ja to kod sebe stavljao. Gluho bilo. Ja sam fin, postujem zakone, ogranicenja....nego eto onako u edukativne svrhe. :D
Last edited by zdruzdjo on 28/04/2025 21:13, edited 1 time in total.
Dobrinjac-u-Pragu

#2 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

zdruzdjo wrote: 28/04/2025 21:02 Kao sto naslov kaze. Iskacu mi to tik-tok, instagramu, facebook reklamama...itd ove naljepnice. Ono kad okine kamera, ne vide se brojevi.
Mislim ne bih ja to kod sebe stavljao. Gluho bilo. Ja sam fin, postujem zakone, ogranicenja....nego eto onako u edukativne svrhe. :D
mislim da je to ilegalno raditi... znaci na kraju fasujes i kaznu za prebrzu voznju i skrivanje registarske tablice...
kabal1337

#3 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by kabal1337 »

kanta blata i zdravo
stubrijez

#4 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by stubrijez »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 28/04/2025 21:06
zdruzdjo wrote: 28/04/2025 21:02 Kao sto naslov kaze. Iskacu mi to tik-tok, instagramu, facebook reklamama...itd ove naljepnice. Ono kad okine kamera, ne vide se brojevi.
mislim da je to ilegalno raditi... znaci na kraju fasujes i kaznu za prebrzu voznju i skrivanje registarske tablice...
ako te uhvate... a kako ce i ko ce te uhvatit bez slike? Mislim ne branim ja ovo naprotiv, ja bih jos vise poostrio saobracajnu disciplinu, nego govorim u prakticnom zivotu... realno. Kao i masa drugih stvari koju zakon tj. oni sto bi ga bajagi trebali cuvati ne zeli i ne vidi.
zdruzdjo

#5 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by zdruzdjo »

Dobrinjac-u-Pragu wrote: 28/04/2025 21:06 mislim da je to ilegalno raditi... znaci na kraju fasujes i kaznu za prebrzu voznju i skrivanje registarske tablice...
Ko je skrio tablicu?
Tablica je full citljiva.
Evo video.

mayab

#6 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by mayab »

Mislim da sam nekada čitao neki njemački test tih stvarčica , i uglavnom je izašlo da to nije efikasno , jer , navodno obradom slike , promjenama kontrasta uspijevaju vidjeti slova i brojeve tablice , uz to, barem kod Švaba , bilo šta raditi sa tablicama je jako kažnjivo, ako te uhvate :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Naljepnice za tablice protiv radara/kamere

Post by Truba »

Ja sam vidio lika pred mupom parkirao sa zamrljanim tablicama od plasticnog blata i lisca
Mozda je i drot
Post Reply