La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#14276 Re: La Liga Santander

Post by Charuga »

Point. wrote: 27/04/2025 01:04Ovak Lamal će završiti ko Neymar sa ovim glupostima sa kosom i ovim seljačkim fazonima sa cvikama. Fokus negdje drugo. Nadam se da će ga njemačka disciplina riješiti ovih dječijih bolesti u početku.
Kako zamišljate dijete/momka od 17 godina? Kao ozbiljnog insana?
Dijete je to, ne treba se obazirati na farbanje kose, i dvoje sunčane cvike. Bitno je kako igra, a to radi savršeno.
Layne

#14277 Re: La Liga Santander

Post by Layne »

Dobiše i ova dva papka po crveni, Vinicius i Belingham.
+ Vasquez i Rudiger.
Ne prenosi se u ligu?
kakotakonikako

#14278 Re: La Liga Santander

Post by kakotakonikako »

Zasluzena pobjeda Barse.
Fenomenalan gol Pedrija i dobar gol Kundea.
Nesviran penal za Barcelonu ( faul Rudigera nad Toresom ).
Svirana dva penala za Real i jedan za Barcelonu koji su ponisteni - opravdano.
Na kraju ciganski i papanski potezi igraca Reala. Za svaku osudu.
Point.

#14279 Re: La Liga Santander

Post by Point. »

Charuga wrote: 27/04/2025 01:10
Point. wrote: 27/04/2025 01:04Ovak Lamal će završiti ko Neymar sa ovim glupostima sa kosom i ovim seljačkim fazonima sa cvikama. Fokus negdje drugo. Nadam se da će ga njemačka disciplina riješiti ovih dječijih bolesti u početku.
Kako zamišljate dijete/momka od 17 godina? Kao ozbiljnog insana?
Dijete je to, ne treba se obazirati na farbanje kose, i dvoje sunčane cvike. Bitno je kako igra, a to radi savršeno.
Jebiga, profesionalac je i masno plaćen. Ne igra više za raju.
Crvena Tifoza

#14280 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Layne wrote: 27/04/2025 01:20 Dobiše i ova dva papka po crveni, Vinicius i Belingham.
+ Vasquez i Rudiger.
Ne prenosi se u ligu?
Ne piše da su Vinicius i Bellingham dobili crvene.

Ali mislim da je na kraju pokazao crveni jednom od njih dvojice.

Mislim da se kartoni prenose na ligu.
Vidjet ćemo iduće sedmice šta će odlučiti.
ultima_palabra

#14281 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Point. wrote: 27/04/2025 00:48 Modrić tragičar i Real zijani. It was a good day :evil:
Kakav tragicar? Dobar pas je dao, Brahim se ukopao.
Crvena Tifoza

#14282 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Point. wrote: 27/04/2025 01:04 Ovak Lamal će završiti ko Neymar sa ovim glupostima sa kosom i ovim seljačkim fazonima sa cvikama. Fokus negdje drugo. Nadam se da će ga njemačka disciplina riješiti ovih dječijih bolesti u početku.
Ne sviđa se ni meni ovaj fazon sa frizurom. Ali kao što reče kolega iznad, njemu je samo 17 godina. Treba i to uzeti u obzir.
Ali zna igrati lopte, dvije maestralna asistencije u finalu kupa.

Ali mislim da ponekad previše važnosti dajemo fudbalerima.
Zanemarujemo činjenicu da većina njih dolazi iz raznih geta, favela itd. Zato ih dosta i odvali glavom kad krenu zarađivati nenormalne svote novca.
luckylaka

#14283 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

Yamal je vec sada sa 18 godina broj jedan u svijetu i traziti neke greske u frizuri ili naocalama je smijesno.Momak je u odnosu na Neymara,Vinija,Mbappea i sl.ponasa potpuno normalno
RJ57

#14284 Re: La Liga Santander

Post by RJ57 »

Crvena Tifoza wrote: 27/04/2025 04:32
Point. wrote: 27/04/2025 01:04 Ovak Lamal će završiti ko Neymar sa ovim glupostima sa kosom i ovim seljačkim fazonima sa cvikama. Fokus negdje drugo. Nadam se da će ga njemačka disciplina riješiti ovih dječijih bolesti u početku.
Ne sviđa se ni meni ovaj fazon sa frizurom. Ali kao što reče kolega iznad, njemu je samo 17 godina. Treba i to uzeti u obzir.
Ali zna igrati lopte, dvije maestralna asistencije u finalu kupa.

Ali mislim da ponekad previše važnosti dajemo fudbalerima.
Zanemarujemo činjenicu da većina njih dolazi iz raznih geta, favela itd. Zato ih dosta i odvali glavom kad krenu zarađivati nenormalne svote novca.
ha ha ..da stvarno je svakih pet sekundi namještao kosu

strašna tekma, svega je bilo :thumbup:
Sid the sloth

#14285 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

luckylaka wrote: 27/04/2025 06:30 Yamal je vec sada sa 18 godina broj jedan u svijetu i traziti neke greske u frizuri ili naocalama je smijesno.Momak je u odnosu na Neymara,Vinija,Mbappea i sl.ponasa potpuno normalno
Ponasa se identicno kao Neymar, a Mbappe se u poredjenju s njim ponasa kao gospodin vecinu vremena.
Djeluje da mu je glavni fokus na muzici i partijanju kao i Neymaru a igra ovako jer ima talenat a ne jer je neki profesionalac.

Ima jos djece u ekipi, npr Cubarsi koji se u poredjenju s Yamalom ponasa kao da je 10 godina stariji.

Lik nosi zvucnik gdje god idu :lol:
https://x.com/barcatimes/status/1916285 ... En7gbgiimw
JohnnyS

#14286 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Real Madrid s ovim kmečanjem po medijima je srozao ugled kluba. Igrači se ponašaju kao da igraju za Grk iz Potomja ili neki klub iz druge kantonalne lige, a ne da su igrači najvećeg kluba na svijetu. Krivnju za čobansko ponašanje igrača, uz to što su čobani naravno, snosi Perez uvjeravajući da cijeli svijet mrzi Real Madrid.

Luka, ko što rekoše na Twitteru, otiđi sam, vidiš da im je teško da te zaćeraju ko što trebaju
Last edited by JohnnyS on 27/04/2025 09:32, edited 1 time in total.
studeni76

#14287 Re: La Liga Santander

Post by studeni76 »

Lulic je svojevremeno bio u pravu, znao je pročitati ciganluk
RJ57

#14288 Re: La Liga Santander

Post by RJ57 »

JohnnyS wrote: 27/04/2025 09:30 Real Madrid s ovim kmečanjem po medijima je srozao ugled kluba. Igrači se ponašaju kao da igraju za Grk iz Potomja ili neki klub iz druge kantonalne lige, a ne da su igrači najvećeg kluba na svijetu. Krivnju za čobansko ponašanje igrača, uz to što su čobani naravno, snosi Perez uvjeravajući da cijeli svijet mrzi Real Madrid.

Luka, ko što rekoše na Twitteru, otiđi sam, vidiš da im je teško da te zaćeraju ko što trebaju
i real i barca samo kmeče po medijima, a onda to automatski proizvede ovakvo ponašanje igrača. nisam nikada volio ni jedne ni druge ali u međuvremenu je ovo prešlo sve granice bilo kakvog ukusa
Karikaturist

#14289 Re: La Liga Santander

Post by Karikaturist »

Joj Rudigera brata jes ga sejtan safat’o..
Distortion

#14290 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Cijelu utakmicu su negodovali bilo koju sudijsku odluku, sviranje faula itd. Ovakvo ponasanje jednog tima na ovom nivou je sramotno, velika bruka Real Madrida pa i Carla Ancelottija sa Perezom koji su ovo dozvolili.
Toliko negative su unijeli u ovo finale, ponasanje prije utakmice i ogroman pritisak na sudije i savez i to bez ikakvih posljedica i kazni. Pa onaj crveni Mbappea je morao biti minimalno 3 utakmice kazne a lik dobije samo 1. :lol:
Flick protiv Betisa odmahnuo rukom na sudijsku odluku da je penal i dobije 2 utakmice kazne. Sjetite se i Lewe kad je dobio 3 utakmice.

Ovakvo seljacko ponasanje jedne ekipe je sramota za Španiju i La ligu. Sta je sve dopustio 4ti sudija sinoc tokom citave utakmice. Ovo na kraju gadjati sudiju ledom (Rudiger) je bruka i sramota i zasluzuje drakonsku kaznu. U onoj situaciji i Vinicius je morao fasovat crveni.

Faul nad Cubarsije od strane Cabellosa nije ni gledan u VAR sobi? Ono se moralo gledati i ono je penal.
Rudiger udara Ferrana po nozi u kaznenom, ni to se nije gledalo jer je pritisak uradio svoje. Na kraju protestuju sto je sudija svirao faul nad Garicom kojeg je Mbappe zakacio po licu. :-)
JohnnyS

#14291 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Navijački pišeš, ono uopće na kraju nije bio Mbappeov faul, ne opravdava divljanje klupe i nisu zbog toga naravno izgubili, ali ono uopće nije bio faul, nije ga dotaknuo. Ne lijepi slike jer slika je statična, pogledaj video, dotaknuo ga nije.
Distortion

#14292 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Gledao sam ponovljeni snimak i tad sam vidio da je bilo po licu. To je samo jedan detalj koji nije krucijalan. Caballos je napravio faul nad Cubarsijem kod kornera i nije nista svirano. Rudiger je opalio po nozi Ferrana u kaznenom, ni to nije svirano kao penal. Sta je trebala nakon toga klupa Barcelone?
JohnnyS

#14293 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Da nisi navijački jednodimenzionalan, vidio bi da sam ja čobansko ponašanje Reala osudio.
Distortion

#14294 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Pa dobro, moram malo navijacki gledat na neke stvari ali mislim da taj detalj nije vrijedan neke rasprave na forumu.

Igraci Barcelone su se ponasali odgovorno i korektno i nakon utakmice. Bio je na kraju i sportski pozdrav, dovoljno je bilo vidjet Yamala kako je otisao do svakog igraca Reala i pruzio je ruku svima koji su bili na terenu. Ja bas i ne ocekujem od klinca sa 17 godina koji je uzeo titulu da tako reaguje i to je za primjer. Sad skontaj onu scenu kad su igraci Real prosli Atletica i izveli onaj provokativni trk i provocirali navijace Atletica.
Ludzak

#14295 Re: La Liga Santander

Post by Ludzak »

Real je ekipa nadobudnih i umišljenih zvjezdica. Ne treba im se čuditi njihovom ponašanju
JohnnyS

#14296 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Distortion wrote: 27/04/2025 11:19 Pa dobro, moram malo navijacki gledat na neke stvari ali mislim da taj detalj nije vrijedan neke rasprave na forumu.

Igraci Barcelone su se ponasali odgovorno i korektno i nakon utakmice. Bio je na kraju i sportski pozdrav, dovoljno je bilo vidjet Yamala kako je otisao do svakog igraca Reala i pruzio je ruku svima koji su bili na terenu. Ja bas i ne ocekujem od klinca sa 17 godina koji je uzeo titulu da tako reaguje i to je za primjer. Sad skontaj onu scenu kad su igraci Real prosli Atletica i izveli onaj provokativni trk i provocirali navijace Atletica.
Real Madrid se ponaša ko seljački klub, a igrači ko još gore seljačine. Imam osjećaj da gledam Atletico Madrid iz najgorih dana. Cijela ova sezona je sramota i patnja, a kmečanje po medijima i ponašanje igrača kulminacija kada i nemoći... Ako će se iz ovog izvući pouke, super, ako će nastaviti ovako, onda jebat im mater, ostavit nogomet i uživat u prirodi
kamberovica polje

#14297 Re: La Liga Santander

Post by kamberovica polje »

JohnnyS wrote: 27/04/2025 10:29 Navijački pišeš, ono uopće na kraju nije bio Mbappeov faul, ne opravdava divljanje klupe i nisu zbog toga naravno izgubili, ali ono uopće nije bio faul, nije ga dotaknuo. Ne lijepi slike jer slika je statična, pogledaj video, dotaknuo ga nije.
Udarac u lice je uvijek faul, zar ne?
kamberovica polje

#14298 Re: La Liga Santander

Post by kamberovica polje »

ultima_palabra wrote: 27/04/2025 03:20
Point. wrote: 27/04/2025 00:48 Modrić tragičar i Real zijani. It was a good day :evil:
Kakav tragicar? Dobar pas je dao, Brahim se ukopao.
Dijelimično se slažem.
Diaz je morao ići prema lopti, ali ovakve lopte ne smiješ slat pred kraj utakmice. I da je Diaz primio, imao bi dvojicu na leđima.
Distortion

#14299 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Zaboravio sam spomenut ono kmecanje Viniciusa kod faula nad Mbappeom kad je De Jongu opravdano pokazan zuti karton. Vinicus je trazio crveni karton u onoj situaciji :lol: :lol: i tu su vrsili pritisak a De Jong nije bio zadnji igrac prilikom malog povlacenja Mbappea. Fakat su se ponasali kao ljigavci totalno nesportski i odvratno i onda taj isti hoce zlatnu loptu :mrgreen:

Smijesna mi je izjava Ancelotija koji je rekao da su bili blize pobjedi i da je zadovoljan tim drugim poluvremenom. Koliko mu je Barcelona nabila komplekse da je lik poceo davati ovakve izjave da se utjesi :mrgreen:
JohnnyS

#14300 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

kamberovica polje wrote: 27/04/2025 11:56
JohnnyS wrote: 27/04/2025 10:29 Navijački pišeš, ono uopće na kraju nije bio Mbappeov faul, ne opravdava divljanje klupe i nisu zbog toga naravno izgubili, ali ono uopće nije bio faul, nije ga dotaknuo. Ne lijepi slike jer slika je statična, pogledaj video, dotaknuo ga nije.
Udarac u lice je uvijek faul, zar ne?
Jest kad ga udari
Post Reply