Šta vele, 1361 days...
Što kaže ona izreka, živi bili pa vidjeli

Trump u fazonu: Trust me bro'
Nista nece promjeniti misljenje clanova Maga kulta. Samo ce naci nekako da je Biden ili Obama kriv, mozda i Hilary ili bilo ko osim orange daddya.
pa on to ocigledno i bi tj. sarene laze, samo da nije Amandmana 22 na Ustavujeza u ledja wrote: ↑25/04/2025 13:31 Ako je mogao Biden prezivjeti, moci ce i ovaj. Komotno moze bar jos 10 godina.
Djaba nek je i jedna viska, cim on odluci da ce ostati jos jedan mandat i pokusa to progurati nastace haos. A to je za godinu-dvije.
Jedino da mu popularnost bas ofali, sto se sudeci po zadnjih 10 godina nikad nece desiti.
Truba wrote: ↑25/04/2025 12:10 Trumpovi suci katolici u Vrhovnom sudu jedina su institucionalna linija obrane američke demokracije od Trumpa
PIŠE JAMES B. FOLEY
https://www.vecernji.hr/vijesti/trumpov ... pa-1856154
imal iko pretplatu?
opet katolici pa ti ljudi samo prave probleme trumpu
prvo žena pa sudije
lijepi protestanti![]()
Ovaj papa je bio upravo sve suprotno od onoga sta je Trump i sta Trump predstavlja.
Pa neki dan smo spominjali koliko su ovakvi likovi odvojeni od realnosti. Iskreno se pitam koliko je svjestan i smrtnosti.
Na francuskom, službenom jeziku diplomatije, koji je Vatikan slijedio u ovom slučaju, SAD se zovu Etats-Unis, pa je Tramp išao pod E, ne pod U.
interesantno. ovo su prenijele sve vijesti. zasto je u Italiji sluzbeni francuski, zna li iko? zasto ne sam talijanski ili latinski?
belfy wrote: ↑27/04/2025 01:38interesantno. ovo su prenijele sve vijesti. zasto je u Italiji sluzbeni francuski, zna li iko? zasto ne sam talijanski ili latinski?
Moderni francuski
Tokom 17. vijeka, francuski je zamijenio latinski kao najvažniji jezik diplomatije i međunarodnih odnosa ( lingua franca). Ovu ulogu je zadržala otprilike do sredine 20. stoljeća, kada je zamijenjena engleskim jezikom kada su Sjedinjene Države postale dominantna globalna sila nakon Drugog svjetskog rata.[4][5] Stenli Majsler iz Los Angeles Times-a rekao je da je činjenica da je Versajski sporazum napisan na engleskom i francuskom predstavlja "prvi diplomatski udarac" jeziku.[6]
Sluzbeni jezik diplomatije, vazda bio…belfy wrote: ↑27/04/2025 01:38interesantno. ovo su prenijele sve vijesti. zasto je u Italiji sluzbeni francuski, zna li iko? zasto ne sam talijanski ili latinski?