Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kravamuzara wrote: ↑24/04/2025 12:18
Ali cekaj kaze emko da ne postoji Mazda koja trosi samo 6,3L
Stvarno su sa 3.3 dotjerali efikasnost do nevjerovatnih nivoa, naravno da je 3,7L voznja ko tetka ali da je ikako moguce sa tolikim autom i motorom je wow.
Za toliko ograničenog lika, relativno dobro spinuješ priču. 3.7 je trenutna potrošnja. 6.6 mu je prosjek.
Usporedbe radi, moj touareg 3.0d sa 50 konja više u tom momentu i 300 kila više težine, u lijenoj vožnji do Mostara pokaže 6.0 okruglo. Eco mod, ritam 70-100.
Ali nismo pričali o tome. Pričali smo o prosjeku u relativnom brzom tempu gdje je gornja granica bila 230 a donja zakonsko ograničenje na 570km.
Tako da možeš kurcu spinovat.
Malo je reci da si upravo ti taj koji je ogranicen, ni citati ne znas
3,7 je prosjek zadnjih 40 minuta voznje, tih tvojih tuareskih do mostara 6 bi bilo lagano 4,x.
Tih 6,3 do banjaluke sa skodom ne bi bilo vise od 7, a auto doslovce dvaput jace i 500 kila teze.
Ma ako ti se svidja auto, imas lovu..ja ne bih puno razmisljao. Ja sam zagledao cx30 automat, ali bilo mi previse love iskreno pa sam kupio nesto drugo. Kod nas ti samo moze biti prednost da imas sto manje "struje" na vozilu.
Ma kod Toyote ti blagi hibridi stvarno prave ogromnu ustedu kad ti je najveca voznja gradska i jako su pouzdani upravo jer nema puno komplikacija sa njima. Pogura tockove struja, sama se baterija regenerise pri kocenju i to je to. I evo bas kada cijene gledam te klase ni Mazde ni Toyote nema ispod 60 hiljada ali u Toyoti barem imas taj hibrid koji ustedi dosta goriva. Dok ovo sto sam gledao kod Mazde trosi kao klasicni benzinac i ako se vec daju pare daj da se maksimum izvuce Istina Mazda ima bolju voznu dinamiku, bolji interijer i kvalitet izrade
Mada kad vidim kolike su cijene raznih pezoa, renola i slicnih olupina nekako ovih 60k za mazdu i toyotu ne zvuci puno obzirom na pouzdanost i kvalitet
Ne znam sta si gledao konkretno, ali od toyote i hibrida za 60 ak mozes kupiti chr, yaris cross, corolu sedan, cross....s tim.da su prva dva izuzetno mala vozila unutra, i s malim gepekom.
O njima bas i govorim, jer mi je CX 30 po velicini u istoj klasi sa CHR-om i te ostale cross varijante. Bara bara po cijeni i velicini samo Toyote imaju hibride da se goriva ustedi. Mazda ih jedino izgledom i materijalima unutra ubi
Nisam znao da CHR ostavlja na cesti 2 mozda osobe znam da vozaju to auto i nikada problema nisu imali
kravamuzara wrote: ↑24/04/2025 12:18
Ali cekaj kaze emko da ne postoji Mazda koja trosi samo 6,3L
Stvarno su sa 3.3 dotjerali efikasnost do nevjerovatnih nivoa, naravno da je 3,7L voznja ko tetka ali da je ikako moguce sa tolikim autom i motorom je wow.
Za toliko ograničenog lika, relativno dobro spinuješ priču. 3.7 je trenutna potrošnja. 6.6 mu je prosjek.
Usporedbe radi, moj touareg 3.0d sa 50 konja više u tom momentu i 300 kila više težine, u lijenoj vožnji do Mostara pokaže 6.0 okruglo. Eco mod, ritam 70-100.
Ali nismo pričali o tome. Pričali smo o prosjeku u relativnom brzom tempu gdje je gornja granica bila 230 a donja zakonsko ograničenje na 570km.
3,7 je prosjek zadnjih 40 minuta voznje, tih tvojih tuareskih do mostara 6 bi bilo lagano 4,x.
Tih 6,3 do banjaluke sa skodom ne bi bilo vise od 7, a auto doslovce dvaput jace i 500 kila teze.
Pa 40 minuta je trenutna potrošnja u kojoj je prešao 20 km spuštajući se za vikend s bradine do Orahovice bez gasa. Bila bi 2.7 da mu klima nije bila upaljena uz eco mode i coasting opciju. Joj seljačkih finti
vernes81 wrote: ↑25/04/2025 12:15
Koga preporucujes za dijagnostiku ?
On je sbk, ima li ko blizu?
Detaljan pregled citavog auta svakako nije skup, vise od 100 maraka nece biti ni u ovlastenom u sarajevu, banjaluku preskociti lagano.
I ne zalijetati se svakako da ga bilo gdje na pricu uzmu da mora hitno uloziti velike pare.
A za samu vrijednost istegnutosti lanca je dovoljan i mehin mali iz komsiluka i onda screenshot ovdje.
Ma nek pojede cevape u sarajevu i taman pregledaju mu auto.
Vala za 1250 eura nek ulozi i 500-600 stoja u nju opet je u debelom plusu vidim da su kod nas 12-14k
vernes81 wrote: ↑25/04/2025 12:15
Koga preporucujes za dijagnostiku ?
On je sbk, ima li ko blizu?
Detaljan pregled citavog auta svakako nije skup, vise od 100 maraka nece biti ni u ovlastenom u sarajevu, banjaluku preskociti lagano.
I ne zalijetati se svakako da ga bilo gdje na pricu uzmu da mora hitno uloziti velike pare.
A za samu vrijednost istegnutosti lanca je dovoljan i mehin mali iz komsiluka i onda screenshot ovdje.
Vala za 1250 eura nek ulozi i 500-600 stoja u nju opet je u debelom plusu vidim da su kod nas 12-14k
LoL, za 1250 eura, naci ce on tu jos dosta stvari za raditi u iducih par godina, ne bi inace cak ni tamo bio tako jeftin.
Onda je na njemu sve fabricko, i lanac, i dpf, i zamajac i kvacilo i i i...
Pa 40 minuta je trenutna potrošnja u kojoj je prešao 20 km spuštajući se za vikend s bradine do Orahovice bez gasa. Bila bi 2.7 da mu klima nije bila upaljena uz eco mode i coasting opciju. Joj seljačkih finti
Kad smo kod tuarega.
Da emci, samo vauvau zna praviti motore
Da se je sa mjeseca spustao opet je efikasniji od ta tvoja dva za barem 30%
Kad smo kod tuarega.
Da emci, samo vauvau zna praviti motore
Da se je sa mjeseca spustao opet je efikasniji od ta tvoja dva za barem 30%
LoL, za 1250 eura, naci ce on tu jos dosta stvari za raditi u iducih par godina, ne bi inace cak ni tamo bio tako jeftin.
Onda je na njemu sve fabricko, i lanac, i dpf, i zamajac i kvacilo i i i...
Opet kad skontas lakse mu je finansijski jedno po jedno
Pozdrav raja, moze li mi neko preporuciti ili jos bolje napisati kontakt od VRHUNSKOG mehanicara za Mazde, iz bilo kojeg dijela BIH, ili HR ili SRB.
Potreban mi je savjet u vezi kvara.
Hvala unaprijed.
Top_Menager wrote: ↑25/04/2025 14:13
Pozdrav raja, moze li mi neko preporuciti ili jos bolje napisati kontakt od VRHUNSKOG mehanicara za Mazde, iz bilo kojeg dijela BIH, ili HR ili SRB.
Hvala unaprijed.
Ima u Tuzli lik, javice se mazdasi sa imenom i kontakt brojem.
Top_Menager wrote: ↑25/04/2025 14:13
Hvala unaprijed.
konektovan wrote: ↑25/04/2025 12:54
Mozda je prva generacija CHR-a imala nekih problema u prvim serijama, ove nove su jos "nove" poprilicno..
Smeće od auta, kao i Corola sedan. Katastrofalna izrada, materijali, smrde na skaj, plastiku i gumu. Možeš ih baciti na otpad nakon 7 godina, koliko škripe i rasklimaju se.
I dodatno hibrid i CVT.