Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

KraljicaIzJajca

#28876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

BAK-eV wrote: 25/04/2025 09:02
pici wrote: 25/04/2025 08:46
ibizza wrote: 25/04/2025 08:27

Ja se iskreno nadam da necemo zadugo krenuti sa eu pricom. Pun mi je vise k eu price, dok se unutra, sistemski, razara drzava. Svaki taj zakon koji se treba usvojiti, prvo ide na maximalno cijeđenje od strane hdz-a i snsd-a, ubije mu se svaki moguci bit postojanja i onda se samo zadovolji forma i usvoji se...e takvi zakoni ni nama pro BiH ne trebaju. Prvo sjesti i reci, mi zelimo kao predstavnici skoro 60% gradjana u ovoj drzavvi, ustav, jedan covjek -jedan glas, bez entiteta i kantona. I zvanicno tako nesto poslati prema svim relevantnim adresama. Pa da nama to bude startna pozicija, a ne da nam starntna pozicija bude usvajanje budzeta i imaginarni eu zakoni i putevi.
Nema tu 60% gradjana, podjeljenos BiH je njezina sustina. Udji u kafanu gdje su svi srbi ili svi hrvati ili svi bosnjaci pa ces cuti pricu sta misle jedni o drugima. Udji iza toga gdje su svi izmjesani, sasvim suprotna prica, ko nas bre zavadi. Interes pa onda sve ostalo. Uzaludno ćerdanje vremena a život je kratak na ispravljanje krivih drina... mozda dodje i vakat... nekad da se to ispravi al sada, cisto sumljam. 35 godina nacionalizma. ode mi zivot u pm.
Pa neka bude podjeljenost ali posteno.

A ne da 50% Bosnjaka ima 33% vlasti a puni budzet i do 60%.
Koji budžet? FBiH je pod budžetom BiH
NediM17

#28877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Al' i ti mlatis.
Mani se politike, idi tamo na sex, tu si expert.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/bih/969754/amid ... i-kraj-bih

amidzic-se-oglasio-rs-je-ispala-naivna-trebali-smo-se-ponasati-kao-vlada-fbih-ovo-je-ekonomski-kraj-bih

ublehaši iz rs su bili zanimljivi i smiješni sve dok je šuplja bila apstraknta
ali na konkretnom problemu koji uključuje novac padaju ko kruške

čuj krah bih

pa sjeća li se iko bankrota argentine...grčke libanona ekvadora...eno ih i dalje postoje
jebo vas bankrot
Hakiz

#28879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

mistek wrote: 25/04/2025 00:52
Hakiz wrote: 25/04/2025 00:49
mistek wrote: 25/04/2025 00:39 Ma ni u akcionom filmu više niko ne šalje ljude da ginu ko glineni golubovi, to samo kod hakiza ima svakako.

Opet kažem, ništa se ne bi ni dobilo s tim hapšenjem Dodika. Taman je i bolje ovako, strah ga svakog koraka, a kad tad će se iznervirati, jer je takav. Bezveze je rulju dizati glupim njegovim hapšenjem i daljim hajcanjem priče. Doći će sam.

Postoji neko ko vrši procjenu. Ja nikad ne bih potpisao da ljudi idu u RS hapisiti Dodika. Apsolutno NIKAD ne bih izložio ljude toj vrsti rizika. Niti bih kao policajac ili koji već klinac pristao ići raditi to. Otkaz, ok, ali ne bih to radio nikad. Ispunjavati nečije budalaštine.
Hakiz je uradio šta se moralo uraditi kada je trebalo. Pa zbog toga sebi uzima za pravo da mu je muka kada danas čita na forumu za koga mu jarani izginuše.
Očito si slabo uradio.
Barem sam pokušao. Ti ne bi ni to.
KraljicaIzJajca

#28880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

NediM17 wrote: 25/04/2025 09:09 Al' i ti mlatis.
Ubaci računicu:
Broj umirovljenika
Broj nezaposlenih
broj zaposlenih
broj praznih radnih mjesta u institucijama

:kiss:
dr_Evil

#28881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 09:29
Ubaci računicu:
Broj umirovljenika
Broj nezaposlenih
broj zaposlenih

Na ovom forumu osim karanane nemamo experata za sex :D

Inace ne bi bili na ovom forumu nego kod kolegica/kolega u kancelariji :D
KraljicaIzJajca

#28882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz wrote: 25/04/2025 09:26
Hakiz wrote: 25/04/2025 00:49

Hakiz je uradio šta se moralo uraditi kada je trebalo. Pa zbog toga sebi uzima za pravo da mu je muka kada danas čita na forumu za koga mu jarani izginuše.
Očito si slabo uradio.
Ja poštujem vas iz ARBiH , i svijesna sam vašeg razočaranja u današnju BiH. Imam dovoljan broj prijatelja koji su bili u istoj. Vama hvala.

A sad u vezi SIPA:

Smatra da je SIPA, u konkretnoj situaciji, ispravno postupila, jer su, sa jedne strane, morali da poštuju odluku Suda BiH i da pokušaju da realizuju njihov nalog, dok su, sa druge strane, bili svjesni da MUP RS postupa po odlukama NSRS i da neće dozvoliti hapšenje Dodika.
KraljicaIzJajca

#28883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 25/04/2025 09:30
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 09:29
Ubaci računicu:
Broj umirovljenika
Broj nezaposlenih
broj zaposlenih

Na ovom forumu osim karanane nemamo experata za sex :D

Inace ne bi bili na ovom forumu nego kod kolegica/kolega u kancelariji :D
Karanana zna nasmijati.

Seks na poslu, javna tajna, a svi ju je kao kriju. :evil:
Hakiz

#28884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 09:32

Očito si slabo uradio.
Ja poštujem vas iz ARBiH , i svijesna sam vašeg razočaranja u današnju BiH. Imam dovoljan broj prijatelja koji su bili u istoj. Vama hvala.

A sad u vezi SIPA:

Smatra da je SIPA, u konkretnoj situaciji, ispravno postupila, jer su, sa jedne strane, morali da poštuju odluku Suda BiH i da pokušaju da realizuju njihov nalog, dok su, sa druge strane, bili svjesni da MUP RS postupa po odlukama NSRS i da neće dozvoliti hapšenje Dodika.
Problem je u nivoima. Nadređenosti i podređenosti. Izvršitelj i nalogodavac. Dakle, sistem.

Ako niži nivo može da ignoriše naloge višeg nivoa zbog svog interesa, onda ni jedan zakon ne mora biti u skladu sa ustavom. Onda ugovor kojim ja tebe prevarim može biti OK. Nije po zakonu, ali nema veze, niži akt ne mora slušati, biti u skladu sa višim aktom.

SIPA može operativno odlučivati o načinu, mjestu, vremenu privođenja (s tim da to vrijeme mora biti razumno). Ali mora ispoštovati naloge Suda BiH. Ne može SIPA odlučivati koje naloge hoće, a koje neće izvršiti. Zašto? Da bi postojao pravni sistem, dakle postojala država. Samo zbog te sitnice.

Zapravo, ima još jedan razlog. Zbog toga što joj je izvršavanje naloga Suda BiH (i Tužilaštva BiH) svrha postojanja. Ako neće te naloge izvršavati, treba je rasformirati. Jednostavno.
KraljicaIzJajca

#28885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz wrote: 25/04/2025 09:46

A sad u vezi SIPA:

Problem je u nivoima. Nadređenosti i podređenosti. Izvršitelj i nalogodavac. Dakle, sistem.

Ako niži nivo može da ignoriše naloge višeg nivoa zbog svog interesa, onda ni jedan zakon ne mora biti u skladu sa ustavom. Onda ugovor kojim ja tebe prevarim može biti OK. Nije po zakonu, ali nema veze, niži akt ne mora slušati, biti u skladu sa višim aktom.

SIPA može operativno odlučivati o načinu, mjestu, vremenu privođenja (s tim da to vrijeme mora biti razumno). Ali mora ispoštovati naloge Suda BiH. Ne može SIPA odlučivati koje naloge hoće, a koje neće izvršiti. Zašto? Da bi postojao pravni sistem, dakle postojala država. Samo zbog te sitnice.

Zapravo, ima još jedan razlog. Zbog toga što joj je izvršavanje naloga Suda BiH (i Tužilaštva BiH) svrha postojanja. Ako neće te naloge izvršavati, treba je rasformirati. Jednostavno.
Hakiz, SIPA je je****na stranka, ne možeš ih osuđivati jer se tebi hapsi Dodik po svakoj cijeni i cijeni nečijeg života koji bi bio manje važan od Dodikovog.

Sud, Tužilaštvo i pravne institucije za 30 godina nisu radile svoj posao, niti su uspješno donosile nove zakone, plus korupcije unutar tih institucija. Radi istih gubiti život? :D :lol:
ljubijankic

#28886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

A sad u vezi SIPA:

20% sipe na bolovanju jer su se prepali situacije, a ti ocekujes da hapse visokoranginane kriminalce :D Evo samo sto nisu :bih:
Ateista

#28887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

canvra888 wrote: 24/04/2025 16:00
Ateista wrote: 24/04/2025 15:43
Dr Arsla wrote: 24/04/2025 15:31
Tvoj argument je da Sipa ne treba provoditi naloge Suda jel tako ? Jel onda vatrogasci ili lovačka društva trebaju ?
I još jednom, ako nemaš argumente, ne smaraj i odjebaus
Naravno da treba, ali u skladu sa mogucnostima, rade se procjene rizika, sta kad i kako se najbolje moze uraditi. Sud daje nalog za hapsenje, a SIPA odlucuje kako ce to uraditi, ne odlucuje sud o operativnim detaljima, to odlucuju odgovorni u SIPI i normalno da nece tek tako slati ljude da ginu i da dodje do incidenata koji ce ugroziti ne samo operativce nego i generalno zivot ljudi u BiH, stvoriti dodatne tenzije i slicno. Radi se pametno i promisljeno, znam da bi mnogi htjeli da vide akciju, ali ne ide to bas tako, ulozi su veliki i posljedice mogu biti ozbiljne ako se ne uradi kako treba.

Itekako imam argumente, za razliku od vas zeljnih akcije.
Evo da pitam onda, pošto tvrdiš da SIPA radi pametno i promišljeno - kada, kako i na koji način misliš da uhapse Dodika? Šta je njima plan zapravo?
Meni bi bilo logicno da trenutno rade analize i planove, kuda se krece, ko mu je u osiguranju, koliko su naoruzani, kad su smjene i slicne stvari, te na osnovu toga prave planove sta i kako, kad se to moze uraditi sa najmanje rizika. Pisalo se na temi da je mozda svrha ovog "pokusaja hapsenja" bila upravo da se izvidi situacija i dobiju informacije, sto ima smisla, a i ja sam vec pisao da se mozda ide i na to da se ljudi koji su mu u osiguranju, ili bar rukovodeci njegovog osiguranja, uvuku u ovo tako sto se sad nakon prijetnji i oni mogu teretiti za krivicna djela, a sto bude vise ljudi koji se terete teze je svakoga cuvati, neko mora pasti i biti uhapsen i onda se moze ocekivati manje podrske Dodiku kad ti koji ga cuvaju pocnu da se boje za svoju guzicu.
Moguce i da traze nekog koga ce ucijeniti krivicnim gonjenjem pa mu ponuditi imunitet ako isporuci Dodika, puno je mogucih scenarija i planova.

U svemu ovome treba imati u vidu da se ovdje radi samo o pozivu na saslusanje na koje se on nije odazvao, prethodna presuda jos nije pravosnazna a ova optuznica jos nije podignuta. Moguce da ce biti drugacije ako presuda postane pravosnazna i on iz inata ne bude htio da plati, ako se pdoigne nova optuznica za antiustavno djelovanje, vjerujem da se i po tom pitanju prave prioriteti, sta je vrijedno kojeg rizika. Evo sve da ga sad i uhapse, pitanje je zakonski koliko ga mogu drzati u pritvoru i sta bi bilo ako bi ga morali pustiti da se brani sa slobode a sudjenje ce se sigurno razvuci, a ljudi izgubili zivote samo zbog pritvora, tenzije podignute do usijanja i slicno. Sigurno se i to uzima u obzir i da niko ne zeli preuzimati veliki rizik samo zbog poziva na saslusanje i da ce biti znatno drugacije kada dodje do pravosnazne presude, nove optuznice i slicno.
Mozda ce i EUFOR asistirati upravo u tim ozbiljnijim situacijama, da se ima i ta informacija, ili da se bar ocekuje da ce EUFOR drugacije gledati ako on bude pravosnazno osudjen u odnosu na trenutnu situaciju.

Sve su ovo naravno samo pretpostavke, ne radim u SIPI da bih mogao znati te informacije i logicno je da niko od nas to ne zna, da je to povjerljivo.
Isto tako se ne moze u potpunosti iskljuciti opcija da nemaju nikakav plan, da uopste ne znaju kako to da urade, da su svjesni da nisu u mogucnosti ili tako nesto, ali i tada je bolje ne raditi nista nego pokusavati nesto za sta nisu sposobni i sto ce napraviti samo jos veci problem.
Ne treba iskljuciti ni mogucnost da neki Dodikovi ljudi u SIPI blokiraju bilo kakve pokusaje da se nesto organizuje.
Hakiz

#28888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 09:55

A sad u vezi SIPA:

Hakiz, SIPA je je****na stranka, ne možeš ih osuđivati jer se tebi hapsi Dodik po svakoj cijeni i cijeni nečijeg života koji bi bio manje važan od Dodikovog.

Sud, Tužilaštvo i pravne institucije za 30 godina nisu radile svoj posao, niti su uspješno donosile nove zakone, plus korupcije unutar tih institucija. Radi istih gubiti život? :D :lol:
ljubijankic wrote: 25/04/2025 09:59

A sad u vezi SIPA:

20% sipe na bolovanju jer su se prepali situacije, a ti ocekujes da hapse visokoranginane kriminalce :D Evo samo sto nisu :bih:
Onda je rasformirati.
Ateista

#28889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

mk ultra wrote: 25/04/2025 07:43 meni samo nije jasno da neko stvarno misli da će biti poslijedice od hapšenja dodika :mrgreen:

mora se priznati da brat laže za 10
Nece biti posljedica ako ga uhapse i samo hapsenje prodje bez incidenata.
Posljedica bi itekako moglo biti ako dodje do oruzanog sukoba, imali bi dvije policijske agencije koje su sukobljene, prakticno mali rat. Dodik to jedva ceka, da kaze kako su dosli muslimani i napali RS, mogu samo zamisliti na sta bi sve to licilo i koliko bi to sve uticalo na obicne ljude, na poslovanje raznih firmi, ekonomsku stabilnost i slicno.
Ateista

#28890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Quaresma wrote: 25/04/2025 00:36
mistek wrote: 25/04/2025 00:00 Moraš? Itekako ne moraš.

Najlakše je dati naloge, poslati 20 specijalaca. Operacija završi, nevažno kako, recimo evo hapšenjem Dodika, uz 20 mrtvih. Ti bi fakat to uradio? Poslao bi ljude u smrt na taj način? Niko normalan ne bi.

Uostalom, ništa bitno nije ni da ga uhapse. Potpuno isti klinac, čak bolje ovako gdje kao ker ograničen lancem mora osmišljavati svaki korak. Kad bude uhapšen, biće mučenik.

Ako je hapšenje bitno zbog čina dokazivanja da postoji država - ne postoji kako vi zamišljate da postoji. To je svakome bilo jasno i ranije, i prije godinu, tri, pet ili petnaest.

ali je ok ih slati protiv narkomancina i ostalih lopovcina? tu ne postoji nikakav rizik za smrt?
Rizik je neuporediv, kako za same policajce tako i za posljedice po obicne ljude.
Dilibus

#28891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dilibus »

Sta je rijesenje? Jednostavno nekad svi mi, pa i drzava dodje u situaciju kad moras napraviti odluke koje nose rizike i posljedice, koju god da odaberes.
Mislim za to su obucene policijske agencije, da sa sto manje stete i posljedia izvrse neki zadatak. Ako nisu sposobne licu pravde privesti neku osobu, neka to priznaju, i to je potez. Praviti se lud 40 dana nakon izdavanja potjernice, i izdati saopstenje da su poslali 3 inspektora da ne bi doslo do narusavanja javnog reda i mira zbog hapsenja covjeka koji je udario na Ustav drzave je smijesno i vrijedja inteligenciju. Jednostavno teska vremena zahtjevaju teske odluke. Niko ne kaze da treba momke slat grlom u jagode. Ali neki plan i nacin na koji se Dodik moze privesti mora postojati. Ako ne postoji onda imamo puno veci problem od Dodika.
Ateista

#28892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

made_in_sarajevo wrote: 25/04/2025 06:07 Ako cemo gledati malo razumno, takticki dolazak sipa je vise nego odlican. Prvo izveo si ga na cistac da ga je strah zivotom od drzave i suda koji ne postoje jel tako. Drugo u tom strahu je on sve pokazao prednosti i mane svog osiguranja. Brzina, formacije, kretanja i tako daljs i to ko zna gledati i kome je posao moze biti ogroman plus za dalje korake. Sad imas prosirenu listu ljudi za privodjenje sto su vec inspektori uradili. Nije dzaba karan popisan sjedio pored dodika. Svi na osnovu snimaka i to dodikovih snimaka mogu vidjeti da je spreman na oruzanu pobunu, sto ga sad tesko vucic i orban mogu prati u briselu. Ovo isto povlaci da se nemas sta buniti sutra kad eufor dodje kao tampon zona, a ti junacino zarati sa euforom.

Svugdje po svijetu policijska taktika je uz minimalaj broj zrtava najefikasnije uradi posao. Vi svi hocete vojnu taktiku udji, pobgine 200 ljudi ali posao je uradjen. Svugdje u svijetu satima i satim traje pregovaranje sa tipa pljackasima banke, bas zato minimalna steta da bude. Bas je pametno poslati 20 specijalaca sipe u koje si ulozio grdne pare, na 20 specijalaca mupa rs u koje su ulozene grdne pare, do juce zajedno obuke radili da se popucaju i pobiju radi jednog dodika. Najlakse je sjediti i govoriti moras, hajde se stavite malo u ulogu tuzioca, pa glavnog u sipi, pa specijalce. Rekao sam vise puta nije ovo kad ti ides na kriminalce pa ces se popucati, radili su to vise puta sve agencije i pucali se samo sto se ne prica o tome, ovo je skroz drugacije i gore posljedice. Opozicija nije toliko jaka da u tom belaju mogu preuzeti i smiriti, dobit cemo sranje na kvadrat kad se brude sa ove i one strane pocnu kurciti i ode to sve u picku materinu, a nije da vec nismo u picki materini.

Ali opet sta ja znam, konakovic i forto licno moraju hapsiti inace su picke, konakovic jr picka sto je rekao da nema potrebe da iko pogine radi dodika jer to bas on hoce i tako. Svakako smo naucili sa nasim bosnjacima dobrim svirati bas kako dodik hoce, pa sad panika kad se to ne radi.
:thumbup:
Ateista

#28893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Dilibus wrote: 25/04/2025 11:08 Sta je rijesenje? Jednostavno nekad svi mi, pa i drzava dodje u situaciju kad moras napraviti odluke koje nose rizike i posljedice, koju god da odaberes.
Mislim za to su obucene policijske agencije, da sa sto manje stete i posljedia izvrse neki zadatak. Ako nisu sposobne licu pravde privesti neku osobu, neka to priznaju, i to je potez. Praviti se lud 40 dana nakon izdavanja potjernice, i izdati saopstenje da su poslali 3 inspektora da ne bi doslo do narusavanja javnog reda i mira zbog hapsenja covjeka koji je udario na Ustav drzave je smijesno i vrijedja inteligenciju. Jednostavno teska vremena zahtjevaju teske odluke. Niko ne kaze da treba momke slat grlom u jagode. Ali neki plan i nacin na koji se Dodik moze privesti mora postojati. Ako ne postoji onda imamo puno veci problem od Dodika.
Plan vjerovatno postoji i na njemu se radi, samo naravno da SIPA nece doci na forum ili neki portal i objaviti plan.
Dolazak inspektora je bio odlican potez, sigurno je da su dobili dosta informacija tim odlaskom i dobili jos ljudi koje mogu krivicno goniti.
Dr Arsla

#28894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Dilibus wrote: 25/04/2025 11:08 Sta je rijesenje? Jednostavno nekad svi mi, pa i drzava dodje u situaciju kad moras napraviti odluke koje nose rizike i posljedice, koju god da odaberes.
To je suština. Plan im je čekati 1. maj, molit se za lijepo vrijeme, okrenut janje i onda Jovo nanovo. Ubrzo dolaze i novi godišnji odmori, ljetovanje i to je to.
Dilibus

#28895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dilibus »

Ateista wrote: 25/04/2025 11:13
Plan vjerovatno postoji i na njemu se radi, samo naravno da SIPA nece doci na forum ili neki portal i objaviti plan.
Dolazak inspektora je bio odlican potez, sigurno je da su dobili dosta informacija tim odlaskom i dobili jos ljudi koje mogu krivicno goniti.
Ono sto mi kao civili znamo, je da nakon 40 dana Dodik nije uhapsen. Kakav god plan je to predvidio, to je los plan. Ako ste imali priliku neki dan gledati Pecanca kad je pricao o policijskim planovima kad su u pitanju rizicna hapsenja. Obicno se sastavljaju do 48h. Jer svaki dalji gubitak vremena, bjeguncu dajes poziciju jacanja. Prica o tome da su SIPINI inspektori dosli da vide naoruzanje i raspored obezbjedjenja Dodika je smijesan. Ako do tad nisu znali kojim oruzjem raspolazu Dodikovi ljudi i na koji nacin ga cuvaju, to je onda bas zabrinjavajuce. Culum je taj dan dolazio u prostorije SIP-e i bas nakon toga izlaze inspektori SIPE nenaoruzani s papirima da ga privedu. Vise je indikativno da je to Dodikovo pokazivanje nemogucnosti i nesposobnosti SIPE da ga privede kao drzavne policijske agencije. Time je pokazao nadmoc Mupa RS nad drzavom. Ojacao svoju poziciju kod naroda, toliko da se opozicija u RS-u nije od sramote ni oglasila. Dodiku odgovara zaostravanje situacije i ovim je cinom uvukao Ministra Unutrasnjih Poslova RS i direktora policije. Samo budala ne vidi, da on pokusava sto vise rukovodstva uvuci u ovo. Jer onda nece biti slucaj protiv Dodika, Viskovica i Stevandica, nego slucaj protiv rukovodstva RS. Time ce mobilizirati narod a moguce i politiku u narednom periodu tamo. Mnogo smo mi s ove strane naivni i vjerujemo raznoraznim ublehama od analiticara.
Dr Arsla

#28896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Dilibus wrote: 25/04/2025 11:22
Ateista wrote: 25/04/2025 11:13
Ono sto mi kao civili znamo, je da nakon 40 dana Dodik nije uhapsen. Kakav god plan je to predvidio, to je los plan. Ako ste imali priliku neki dan gledati Pecanca kad je pricao o policijskim planovima kad su u pitanju rizicna hapsenja. Obicno se sastavljaju do 48h. Jer svaki dalji gubitak vremena, bjeguncu dajes poziciju jacanja. Prica o tome da su SIPINI inspektori dosli da vide naoruzanje i raspored obezbjedjenja Dodika je smijesan. Ako do tad nisu znali kojim oruzjem raspolazu Dodikovi ljudi i na koji nacin ga cuvaju, to je onda bas zabrinjavajuce. Culum je taj dan dolazio u prostorije SIP-e i bas nakon toga izlaze inspektori SIPE nenaoruzani s papirima da ga privedu. Vise je indikativno da je to Dodikovo pokazivanje nemogucnosti i nesposobnosti SIPE da ga privede kao drzavne policijske agencije. Time je pokazao nadmoc Mupa RS nad drzavom. Ojacao svoju poziciju kod naroda, toliko da se opozicija u RS-u nije od sramote ni oglasila. Dodiku odgovara zaostravanje situacije i ovim je cinom uvukao Ministra Unutrasnjih Poslova RS i direktora policije. Samo budala ne vidi, da on pokusava sto vise rukovodstva uvuci u ovo. Jer onda nece biti slucaj protiv Dodika, Viskovica i Stevandica, nego slucaj protiv rukovodstva RS. Time ce mobilizirati narod a moguce i politiku u narednom periodu tamo. Mnogo smo mi s ove strane naivni i vjerujemo raznoraznim ublehama od analiticara.
U sridu, što bi kazali Sinjani :thumbup:
Dr Arsla

#28898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Evo šta piše avazov novinar

Dodik će prije ili kasnije odgovarati. Ali ono što se desilo u srijedu navečer na vratima institucija, u prizoru koji je više nalikovao kolumbijskom narko-trileru nego pravnoj državi, već sada ulazi u historiju kao trenutak državnog poniženja bez presedana.

Inspektori SIPA-e, ljudi koji dolaze sa zakonom u rukama, pokušavaju da uruče nalog. Da mi mislimo da oni rade svoj posao.

Ispred njih – crne uniforme, maske, duga cijev. Pripadnici MUP-a Republike Srpske, koji bez imalo straha i s vidljivim prijezirom poručuju: „Mrš odavde!“.

I to nakon što se već više od mjesec bjegunci kreću i šeću i čak i prelaze granicu više puta.

To nije bila samo poruka za te inspektore.

To je bila poruka za sve nas.

To je bila poruka za državu Bosnu i Hercegovinu: "Ne postojite".

Je li shvatate da je ovo jasna poruka i dokaz da Bosnu i Hercegovina ne ispunjava ni elementarnu funkciju koja nešto čini državom - da provodi zakon u praksu?

Ko će odgovarati za ovo?

Ko će biti smijenjen?

Hoćete li iko biti pozvan na odgovornost?

Možete li zamisliti da se ovako nešto desi u SAD? Da lokalna policija u Teksasu ili Montani otjera pripadnike FBI-a koji dođu s nalogom protiv guvernera? Da im kažu "mrš", a federalna država samo obori pogled i ode?

Zato pitam: Ima li među probosanskim predstavnicima iko obraza i časti da preuzme odgovornost za ovo?

Do čega ste doveli državu?

Da ne kažem – da makar pokuša objasniti ovu sramotu.

Ili i dalje misle da će sve biti dobro na kraju samo ako dovoljno šute?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

svi će oni robijati sva imena ukljucena u ovo oko dodika
pa makar i otkupljivali kazne do godine
ali svi ce po nekom osnovu odgovarati pred zakonom
Sid the sloth

#28900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sid the sloth »

Dr Arsla wrote: 25/04/2025 11:37 Evo šta piše avazov novinar

Dodik će prije ili kasnije odgovarati. Ali ono što se desilo u srijedu navečer na vratima institucija, u prizoru koji je više nalikovao kolumbijskom narko-trileru nego pravnoj državi, već sada ulazi u historiju kao trenutak državnog poniženja bez presedana.

Inspektori SIPA-e, ljudi koji dolaze sa zakonom u rukama, pokušavaju da uruče nalog. Da mi mislimo da oni rade svoj posao.

Ispred njih – crne uniforme, maske, duga cijev. Pripadnici MUP-a Republike Srpske, koji bez imalo straha i s vidljivim prijezirom poručuju: „Mrš odavde!“.

I to nakon što se već više od mjesec bjegunci kreću i šeću i čak i prelaze granicu više puta.

To nije bila samo poruka za te inspektore.

To je bila poruka za sve nas.

To je bila poruka za državu Bosnu i Hercegovinu: "Ne postojite".

Je li shvatate da je ovo jasna poruka i dokaz da Bosnu i Hercegovina ne ispunjava ni elementarnu funkciju koja nešto čini državom - da provodi zakon u praksu?

Ko će odgovarati za ovo?

Ko će biti smijenjen?

Hoćete li iko biti pozvan na odgovornost?

Možete li zamisliti da se ovako nešto desi u SAD? Da lokalna policija u Teksasu ili Montani otjera pripadnike FBI-a koji dođu s nalogom protiv guvernera? Da im kažu "mrš", a federalna država samo obori pogled i ode?

Zato pitam: Ima li među probosanskim predstavnicima iko obraza i časti da preuzme odgovornost za ovo?

Do čega ste doveli državu?

Da ne kažem – da makar pokuša objasniti ovu sramotu.

Ili i dalje misle da će sve biti dobro na kraju samo ako dovoljno šute?
Ne kontam zasto citirate glupe novinare/placenike?
Naravno da ce praviti dramu i pisati gluposti da bi ih vi citirali jer znaju da hocete.
Koliko bi njih pristalo da im sin kao zaposlenik SIPA-e ode uhapsiti Dodika? Polako, SIPA je vjerovatno jedna od stvari u ovoj drzati koje funkcionisu kako treba i rade pametno uprkos "ometacima" is RS koji su i tu prisutni.
Malo previse gledate filmove.
Post Reply