Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Skijaš

#28826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

belfy wrote: 24/04/2025 21:41
Skijaš wrote: 24/04/2025 18:01
vee-jay wrote: 24/04/2025 17:46

Ko tebi daje pravo da brises dijelove mog komentara i definiras njegovu sustinu?
Ja trazim izvinjenje kad pogrijesim, i u licnom zivotu a i na forumu. Objasni kako sam promjenio sustinu tvog odgovora skracivanjem komentara i ja cu se izvinuti.
pozdrav drug Djura (ako uopste budes razumio ovo Djura). kada se pogresi ne trazi se izvinjenje, nego se ono daje/ponudi.
Da, pogresno sam se izrazio, htio sam reci da nudim izvinjenje onom ko ga trazi, samo mi se treba objasniti u cemu grijesim. Nece biti ni prvi ni zadnji put. Hvala na ispravci.
a u toliko mnogo postova si sugovornicima pobrisao dijelove postova koji ti se ne svidjaju da se od toga sada moze napraviti knjiga. pa ti ljudi moraju u tri posta nadalje objasnjavati ovo isto sto sada isto trazis od sugorovornika.
U dosta komentara na koje odgovaram ima humora, pokusaja humora, nepovezanih cinjenica, nekad uvreda, ni na cemu utemeljenih teza a nekad i stvari sa kojim se generalno slazem. Trudim se da izdvojim ono preko cega ne mogu preci kako bih podvukao vaznost citiranog. Ako u procesu izbrisem nesto sto je trebalo da posluzi kao argument za tu neku tezu, onom koga citiram ne bi trebalo biti tesko posluziti se copy-paste opcijom.
jedan od onih eklatantnijih je kada te @PM72 prozvao kako mu opisujes stanje u RS -u, docim covjek zivi tamo (sto do tada, vjerovatno, nisi znao) pa si to hladno pobrisao i odgovorio mu na ono sto se tebi svidja...
Velikosrpska ekipa je uradila sve sto je smjela da onemoguci povratak. Ja sam u redovnom kontaktu s par jarana s kojima sam krvario u ratu a koji su se vratili s porodicama na podrucje manjeg entiteta i znam kroz sta prolaze ove tri decenije, ali i da nemam info iz prve ruke, logicno je da bi bez institucionalne diskriminacije koju provode velikosrbi, bilo puno vise onih koji bi se vratili. Imamo li agresivno nametanje srpstva i pravoslavlja kao jedinog sluzbenog identiteta te administrativne jedinice ? Imamo. Kako onda reci da su se vratili svi koji su se htjeli vratiti ?

Kako god, ja nisam spomenuo svoje jarane kao izvor informacija kao sto mi ne treba ni neki forumas glumiti autoriteta po tom pitanju a zakljucak da se mnogi nisu vratili jer nisu smjeli Ili ne zele da im se djecu maltretira institucionalnom asimilacijom, je nesto do cega moze doci petnaestogodisnjak upucen u desavanja na tlu BiH. Ako ne moze, treba samo ukucati u Google povratnicka djeca bosanski jezik.
te i takve korake od tada pravis iznova i iznova. i, sada, kada opet napravis isti pitas "pa gdje sam ja to sta promijenio sustinu tvog odgovora?" really?
To jos uvijek stoji ... politicko-desavanje-u-bih-all-inklusive ... #p19859847

Moje pitanje njemu : Covjece, stvar je jednostavna ....
- HDZ treba odustati of gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
- HDZ ne treba odustati od gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
Izaberi jedno.

Njegov odgovor meni : Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

A ja onda izdvojim plavo .... Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

.... te zakljucim kako kolega insistira na tom da je izgleda ZAVNOBIH-sko pravo Hrvata da biraju stranku koja ce uskracivati ZAVNOBiH-ska prava Bosnjaka. Ako sam ga pogresno razumio, eto ti dvije kopije njegovog kompletnog komentara pa objasni u cemu je nesporazum ?
Dr Arsla

#28827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Koje je opravdanje ovim mirotvorcima što pišu da krv policajca ne vrijedi hapšenja Dodika da se ne uhapse Višković i Stevandić?. Ako je Dodik zaštićeniji od polarnog medvjeda i čuvaju ga Žandarmerija, Saj itd ovu dvojicu čuvaju 2-3 prašinara koje je lako savladati na prepad i bez krvoprolića .
Ludzak

#28828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

Kad ideš u policiju ideš spremno u rizik. Zato dobijaju i platu i beneficije.
Dr Arsla

#28829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Ludzak wrote: 25/04/2025 06:34 Kad ideš u policiju ideš spremno u rizik. Zato dobijaju i platu i beneficije.
Očito je ovim milenijalcima i Z generaciji vrh sukoba tipa:"torbicom ga Fudo" ili u ovom slučaju fasciklom ga udri :lol:
Johny12

#28830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

HelaS wrote: 24/04/2025 22:54
Johny12 wrote: 24/04/2025 22:44
KraljicaIzJajca wrote: 24/04/2025 20:21

Ali se za privođenje ne isplati izgubiti život.
Ili u prevodu za drzavu se ne isplati izgubiti zivot….

Ok ako je tako razdruzimo se
Bi li ti krenuo da privodiš Dodika, da si u takvoj poziciji, ili nekom naredio?
Tom nekome je to posao.

Ili mu je posao qurchiti se po Sarajevu?

Ili mu je posao uzimati mito od dijaspore poput drumskog razbojnika?
PM72

#28831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Johny12 wrote: 25/04/2025 06:43

Tom nekome je to posao.

Oni koji hapse ne uzimaju mito od dijaspore po drumovima...oni će odraditi ono što im se naredi...
Johny12

#28832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

vrbas1979 wrote: 25/04/2025 00:25
Johny12 wrote: 24/04/2025 20:15
KraljicaIzJajca wrote: 24/04/2025 19:50 Osuđujem izjave onih koji kažu da je zadatak policajaca da poginu hapseći Dodika. Prvi zadatak policajca je da sačuva svoj život kako bi sačuvao živote drugih ljudi.

Konakovic, N1

Veceg idiota od tog difovca nisam jos vidio. Unistio je drzavu u svega par mjeseci
Ja njega ne podnosim, ali ova izjava je tačna i tako treba biti.
Ta izjava NIJE tacna.

Naravno da treba poduzeti sve mjere da se umanji rizik kojim se policija izlaze, stoga svaka akcija treba biti planirana uz maksimalnu primjenu sile da se kriminalci privedu.

Ali pustiti kriminalce da nastave sa kriminalnim djelovanjem iz straha je notorna glupost iz trojkaske kuhinje.
Johny12

#28833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

PM72 wrote: 25/04/2025 06:47

Tom nekome je to posao.

Oni koji hapse ne uzimaju mito od dijaspore po drumovima...oni će odraditi ono što im se naredi...
Naravno. Problem je mlitavost politickog vrha kome je veci interes pljacka vlastitog naroda.

Gore navedeno je samo generalni odgovor na floskule tipa “ne vrijedi zrtava….”
Styling

#28834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Možemo mi ovdje pametovati do beskonačno o tome hapsiti ili ne hapsiti i šta su potencijalne posljedice. Moje mišljenje je da je ovakav status quo neodrživ i da se nešto mora poduzeti. Država je paralisana, stao si na EU putu, ne možeš smijeniti SNSD-ovce u DN jer ti ne da HDZ, prijeti ti Moneyval, HDZ to ne da da popuniš VM, nećeš s Miletom da razgovaraš, kao što i ne treba, nećeš da ga hapsiš……..Ja ne vidim kakve opcije postoje za rješavanje ovog sranja.
Johny12

#28835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Styling wrote: 25/04/2025 06:55 Možemo mi ovdje pametovati do beskonačno o tome hapsiti ili ne hapsiti i šta su potencijalne posljedice. Moje mišljenje je da je ovakav status quo neodrživ i da se nešto mora poduzeti. Država je paralisana, stao si na EU putu, ne možeš smijeniti SNSD-ovce u DN jer ti ne da HDZ, prijeti ti Moneyval, HDZ to ne da da popuniš VM, nećeš s Miletom da razgovaraš, kao što i ne treba, nećeš da ga hapsiš……..Ja ne vidim kakve opcije postoje za rješavanje ovog sranja.
Drzava nije paralizirana, drzava ne postoji.

Ima izlaz. Razlaz jer bolje ne zasluzujemo.
PM72

#28836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Objaviti rat Trampu.Dok bi se snašli bili bi dio USA.Samo,problem bi bio ako pobjedimo
HD_2015

#28837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Johny12 wrote: 25/04/2025 06:57
Styling wrote: 25/04/2025 06:55 Možemo mi ovdje pametovati do beskonačno o tome hapsiti ili ne hapsiti i šta su potencijalne posljedice. Moje mišljenje je da je ovakav status quo neodrživ i da se nešto mora poduzeti. Država je paralisana, stao si na EU putu, ne možeš smijeniti SNSD-ovce u DN jer ti ne da HDZ, prijeti ti Moneyval, HDZ to ne da da popuniš VM, nećeš s Miletom da razgovaraš, kao što i ne treba, nećeš da ga hapsiš……..Ja ne vidim kakve opcije postoje za rješavanje ovog sranja.

Kome je do razlaza, zna gdje su granični prijelazi. Srbi i Hrvati, kao ni Bošnjaci, nisu unijeli ništa u državu (suverenitet recimo), pa ne mogu ništa ni iznijeti. Država nije nastala kao unija etničkih zajednica. Uređenje je ovakvo kao kompromis za završetak rata - agresije koju su izvršili Srbija i Hrvatska.
Johny12

#28838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

PM72 wrote: 25/04/2025 06:58 Objaviti rat Trampu.Dok bi se snašli bili bi dio USA.Samo,problem bi bio ako pobjedimo
Imam bolju ideju: Otici Meloni u Italiju i ponuditi joj nas flidzanistan. Strateski, gledajuci talijanske pretenzije na istocni jadran, za njih bi to bilo perfektno pozicioniranje.

A nasim susjedima koji nam nebrojeno puta zabijaju noz u ledja, napravili bi glavobolju za narednih hiljadu godina s Italijom i u zaledju i preko mora.

Talijanima mi saka jada ne bi bili problem asimilirati, mjesto sljiva vinograde, manje cevapa vise paste a Zagora i Alan Forda i onako citamo…..

Al nek komsija od muke crkne :-)
Johny12

#28839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

HD_2015 wrote: 25/04/2025 07:01
Johny12 wrote: 25/04/2025 06:57

Kome je do razlaza, zna gdje su granični prijelazi. Srbi i Hrvati, kao ni Bošnjaci, nisu unijeli ništa u državu (suverenitet recimo), pa ne mogu ništa ni iznijeti. Država nije nastala kao unija etničkih zajednica. Uređenje je ovakvo kao kompromis za završetak rata - agresije koju su izvršili Srbija i Hrvatska.
Iskreno da ti kazem, vec smo se i u neku ruku razisli….

Samo ti to jos ne vidis…. Ili te malo iluzija granicnog prelaza prenosi
512MB

#28840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Ko uvede SNSD zajedno sa HDZ u vlast?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#28841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Johny12 wrote: 25/04/2025 06:51

Tom nekome je to posao.

Naravno. Problem je mlitavost politickog vrha kome je veci interes pljacka vlastitog naroda.

Mozda bi neko i naredio da se hapse, bez obzira na zrtve, ali nemaju mig od "zapada". Ustvari, da je do hapsenja, spenglao bi ga EUFOR.
KraljicaIzJajca

#28842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Rothmans wrote: 24/04/2025 21:25 Kakva sve opravdanja kukavice nece izmislit.
Halo, dobio si platurinu, uzeo stancinu i audija, ides u penziju sa 50 , idi opravdaj sve te povlastice pizdo
Koju plaću? Toliko sezonci zarade mjesečno u Hrvatskoj i Sloveniji.

Nije poanta o kukavičluku, već se zna da će prvi zapucati Dodikovi, a to se ne želi eskalirati u niz daljnjih oružanih incidenata.
Johny12

#28843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

sime_cipol wrote: 25/04/2025 07:30

Mozda bi neko i naredio da se hapse, bez obzira na zrtve, ali nemaju mig od "zapada". Ustvari, da je do hapsenja, spenglao bi ga EUFOR.
Vidis i to je dodatni kompleks od kojeg patimo.

Mig od svakog za sve. Davali su migove, cak se i Rubio oglasio.

Nije potreban niciji mig. Sve je do nas.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

512MB wrote: 25/04/2025 07:25
glasaci?
na zaostalom balkanu postoje izbori gdje gradjani daju svoje glasove odredjenim pol strankama
moa

#28845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moa »

Da postanemo svi Srbi?
KraljicaIzJajca

#28846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Johny12 wrote: 24/04/2025 20:15

Veceg idiota od tog difovca nisam jos vidio. Unistio je drzavu u svega par mjeseci

Ne, za ovakvu državu posebno se ne isplati izgubiti život.
Styling

#28847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

sime_cipol wrote: 25/04/2025 07:30

Evropa igra prljavu igru. Neće da da podršku za hapšenje jer pokušavaju natjerati Trojku da sjedne s Dodikom. Sada oni nama, praktično, razvlače pamet.
S druge strane, ne znam da li ste primijetili, Šmit je za hapšenje.
Evidentno i u MZ postoji raskol po ovom pitanju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#28848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

meni samo nije jasno da neko stvarno misli da će biti poslijedice od hapšenja dodika :mrgreen:

mora se priznati da brat laže za 10
Last edited by mk ultra on 25/04/2025 07:43, edited 1 time in total.
Novak20

#28849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

512MB wrote: 25/04/2025 07:25
Pravo pitanje je tko uvede Trojku koja ima jednog delegata u DN BiH u vlast. :D

SNSD je tada imao četiri, a HDZ tri delegata u DN BiH i nisu se mogli zaobići nikako, a Trojka jeste.
palermo

#28850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:39

Ne, za ovakvu državu posebno se ne isplati izgubiti život.
Ali za drzavu kao sto je Hrvatska isplatilo bi se gubiti zivot...
U boj, u boj za narod svon
Post Reply