Jugoslovenski klubovi (bez naših)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#1126 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Logovan »

Neda Omerović titulu Rijeci :D
NediM17

#1127 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by NediM17 »

Naila pod hitno vratiti u reprezentaciju.
Dudic raskov'o Milojevica.
Logovan

#1128 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Logovan »

0:2 hahahahaha
luckylaka

#1129 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by luckylaka »

Nece niko titulu prvaka
Isner

#1130 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Isner »

Kaže, igram na Hajduka i Rijeku, sigurica, treba im :D :D
istra_hr

#1131 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by istra_hr »

luckylaka wrote: 23/04/2025 21:42 Nece niko titulu prvaka
Image
propojeilijas

#1132 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by propojeilijas »

istra_hr wrote: 24/04/2025 20:01
luckylaka wrote: 23/04/2025 21:42 Nece niko titulu prvaka
Image
slika je vrh vrhova da hrv ligu igraju borac il zrinski bili bi prvaci
studeni76

#1133 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by studeni76 »

Kladionica je čudo, ovi iz HNLa su prekucali igricu. Juče se dobrih para diglo, može klub zivit barem pola sezone
luckylaka

#1134 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by luckylaka »

Ma skoro svi u Hrvatskoj su ubijedjeni da su sve tri utakmce namjestene
Kladionice su udradile svoje,jebo titulu za koju kao nagradu dobijes 100.000 u europi ispadnes u prvom kolu znaci zaradio si jos 150.000 sto je sica za kladionice
Rejhana

#1135 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Rejhana »

vicious wrote: 23/04/2025 20:25 Fedja Dudic ubi C.Zvezdu :D 3:0 trenutno

Edit: ekspresno smanjise na 3:1 :D 66.minut

Fedja demolirao Ćacije :bih:
Nepenthe11

#1136 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Nepenthe11 »

luckylaka wrote: 24/04/2025 22:33 Ma skoro svi u Hrvatskoj su ubijedjeni da su sve tri utakmce namjestene
Kladionice su udradile svoje,jebo titulu za koju kao nagradu dobijes 100.000 u europi ispadnes u prvom kolu znaci zaradio si jos 150.000 sto je sica za kladionice
Ha, sva tri kluba su naprosto užasna ove godine ja bih prije rekao. Najgori Dinamo zadnjih 15+ godina, Hajduk je zadržao trenera koji je ispao od Ružomberoka iako tipa ima jednog Rakitića u ekipi, Rijeka također najslabija zadnjih 10+ godina.

Ne bi niko baš žrtvovao Ligu prvaka, kladionica je kikiriki za potencijal koji ona nosi. Niti mislim da je to izvedivo svakako.

Grozni su svi, na čelu sa Dinamom za kojeg se i očekivalo ovo od mene. Kakav god onaj majmun u Međugorju bio, on je itekako napravio ovaj Dinamo i znao je itekako svoj menadžerski i upravljački posao.
mond

#1137 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by mond »

Gatuzo je debil
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1138 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by teskeredzic_22 »

Nepenthe11 wrote: 25/04/2025 00:59
Grozni su svi, na čelu sa Dinamom za kojeg se i očekivalo ovo od mene. Kakav god onaj majmun u Međugorju bio, on je itekako napravio ovaj Dinamo i znao je itekako svoj menadžerski i upravljački posao.
I Ćelo Bajramović je bio dobar menadžer jel'tako ?
I Arkan ?

Grehota je šta je ljudima standard.
Namješteni rezultati i titule.
Logovan

#1139 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Logovan »

Opet izgubiše splitski bili :mrgreen: Uvezali četiri utakmice bez pobjede, dva remija, dva poraza
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1140 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Velkoski »

Simon Rožman!
Nepenthe11

#1141 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Nepenthe11 »

teskeredzic_22 wrote: 27/04/2025 18:00
I Arkan ?

Pa, nisam ja samo to rekao, rekao je i Blažević, Bilić, Bjelica, Andy Bara, Marko Naletilić i skoro svaki ozbiljniji nogometni trener ili menadžer u Hrvatskoj, a i šire, SVAKI. I ne znam kako je namješteno, u najmanju ruku da se uzme samo ono četvrtfinale Europa lige i Liga prvaka s Bjelicom godinu poslije. Tu ekipu je Mamić sastavio, to je sam Bjelica rekao.

Petkovića je on lično se bio založio tada. Dani Olmo, pa ko je njega doveo? Uprava Dinama na čelu s ovim, to su činjenice. I to je samo vrh sante leda, mali dio vrha.

On je suprotnost poštenja i vjerujem i znam da je bilo svašta, ali neke stvari mu se ne mogu ipak spočitati. Meni je on itekako inteligentan i sposoban, evo dok pišem pada mi na Modrić kojeg je prodao prije 17 godina za 25 miliona eura najgorem pregovaraču Levyju, za tadašnje standarde nemoguća cifra, bez obzira ko je Modrić postao poslije.

Bespotrebno mi je polemisati oko toga dalje. Dinamo ove sezone je dokaz, ako ništa drugo.
Nepenthe11

#1143 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Nepenthe11 »

Logovan wrote: 28/04/2025 00:13 Image
Ma tukli bi ih kakvi su trenutno i Borac i Zrinja i Sarajevo. Samo ta neizvjesnost jedino, to ok.

I bit će Dinamo opet prvak, ko da gledam :lol: :lol:
Point.

#1144 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Point. »

Neka ugase ligu ako opet Dinamo bude prvak.

A i sudije guraju Dinamo to je postalo smijurija. Juče čist crveni za Dinamovog igrača ne svira a za manji faul pocrveni onaj iz Hajduka.
Didier

#1145 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by Didier »

Point. wrote: 28/04/2025 06:51 Neka ugase ligu ako opet Dinamo bude prvak.

A i sudije guraju Dinamo to je postalo smijurija. Juče čist crveni za Dinamovog igrača ne svira a za manji faul pocrveni onaj iz Hajduka.
Ta priča traje već 20 godina, otkako je Hajduk zadnji put bio prvak, a daleko je od istine.

Imao je i Hajduk poguranaca metar, u svakoj sezoni. Ove sezone se niko ne gura, ali svi loše igraju u zadnjih nekoliko kola, i opet će Savez biti kriv kad Hajduk završi treći.

Bezveze priča.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1146 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by teskeredzic_22 »

Nepenthe11 wrote: 27/04/2025 21:55
Spoiler
Show
I Arkan ?

Pa, nisam ja samo to rekao, rekao je i Blažević, Bilić, Bjelica, Andy Bara, Marko Naletilić i skoro svaki ozbiljniji nogometni trener ili menadžer u Hrvatskoj, a i šire, SVAKI. I ne znam kako je namješteno, u najmanju ruku da se uzme samo ono četvrtfinale Europa lige i Liga prvaka s Bjelicom godinu poslije. Tu ekipu je Mamić sastavio, to je sam Bjelica rekao.

Petkovića je on lično se bio založio tada. Dani Olmo, pa ko je njega doveo? Uprava Dinama na čelu s ovim, to su činjenice. I to je samo vrh sante leda, mali dio vrha.

On je suprotnost poštenja i vjerujem i znam da je bilo svašta, ali neke stvari mu se ne mogu ipak spočitati. Meni je on itekako inteligentan i sposoban, evo dok pišem pada mi na Modrić kojeg je prodao prije 17 godina za 25 miliona eura najgorem pregovaraču Levyju, za tadašnje standarde nemoguća cifra, bez obzira ko je Modrić postao poslije.
Bespotrebno mi je polemisati oko toga dalje. Dinamo ove sezone je dokaz, ako ništa drugo.
A Blažević je neki puritanac ?
Dinamo je deceniju imao dva kluba u ligi , ono što Zvezda ima sada.

Tuđman 1997 naredi da se svaka sitnica koja je potrebna Dinamu namiri iz Croatia Osiguranja , startne osnove nisu imali svi , Dinamo je bio privilegovan , povlašten i guran , Mamić je na osnovima ratno-profiterskih , odnosno ustaško (hercegovačko)-emigracionih temelja razvio biznis do kraja gdje se nemjerljivo lično mnogo obogatio a kreirao dvije decenije neregularnih prvenstsva koja je Dinamo na početku započinjao sa plus deset ili dvadeset u odnosu na ostale , sudski procesi gdje je taj isti Modrić lažno svjedočio odnosno Eduardova tužba govore ono što jeste.

Dinamu nije ostalo ništa , zapravo ostalo mu je toliko malo da mu je istočna tribina neuslovna gotovo deceniju ?

Takav biznis je možda mjerljiv u krugovima u kojima se isti kreće ali u sportskim - ne može , vežem ti nogu i hajde da odigramo basket 1:1 ?

Zajec je sportski velikan , nije kriminalac , ako bude neuspješan , Dinamo ima veliku bazu da se zamijeni.

Na stranu što je ovo prvenstvo zanimljivo , sva prvenstva nakon pada Mamića su regularna.
fortaleza

#1147 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by fortaleza »

Da ne govorimo da su isti ljudi koji su u Dinamu i u vrhu HNS-a.

Pa onda afere "poštenog suđenja", proslave i večere sudaca s dinamovih utakmica sa igračima, Soudanijevog respecta. :D

Bezveze je uspoređivati dinamov tretman zadnjih 20 godina sa ostalim klubovima. Eto vam Borca sad.
istra_hr

#1148 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by istra_hr »

Rijeka i (naročito) Hajduk - ako ove godine ne osvoje; ne znam kada će!?
Nikad gori Dinamo je nudio šansu minimum 10x ove sezone, Ali ... jbga,
neko (čitaj: kmečavi Hajduk) mora i igrati.
Moraš pobjeđivat, davat golove, nabijat razliku u bodovima ... ali, ne -lakše je kmečat i non-stop srat o sucima.
Rijeka ima tri(3) poraza za redom, Hajduk u zadnjih sedam(7) utakmica je dao jedan(1) gol iz igre. Pametnom dosta.

Naravno, suci su krivi.. :lol:

I kao zaključak; ove sezone ne osvaja prvenstvo najbolji, nego najmanje loš (između ove trojke)
kamberovica polje

#1149 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by kamberovica polje »

teskeredzic_22 wrote: 28/04/2025 08:11
Nepenthe11 wrote: 27/04/2025 21:55
Spoiler
Show

I Arkan ?

A Blažević je neki puritanac ?
Dinamo je deceniju imao dva kluba u ligi , ono što Zvezda ima sada.

Tuđman 1997 naredi da se svaka sitnica koja je potrebna Dinamu namiri iz Croatia Osiguranja , startne osnove nisu imali svi , Dinamo je bio privilegovan , povlašten i guran , Mamić je na osnovima ratno-profiterskih , odnosno ustaško (hercegovačko)-emigracionih temelja razvio biznis do kraja gdje se nemjerljivo lično mnogo obogatio a kreirao dvije decenije neregularnih prvenstsva koja je Dinamo na početku započinjao sa plus deset ili dvadeset u odnosu na ostale , sudski procesi gdje je taj isti Modrić lažno svjedočio odnosno Eduardova tužba govore ono što jeste.

Dinamu nije ostalo ništa , zapravo ostalo mu je toliko malo da mu je istočna tribina neuslovna gotovo deceniju ?

Takav biznis je možda mjerljiv u krugovima u kojima se isti kreće ali u sportskim - ne može , vežem ti nogu i hajde da odigramo basket 1:1 ?

Zajec je sportski velikan , nije kriminalac , ako bude neuspješan , Dinamo ima veliku bazu da se zamijeni.

Na stranu što je ovo prvenstvo zanimljivo , sva prvenstva nakon pada Mamića su regularna.
Amen!
Da ne pričamo o brisanju dugova Dinamu i preimenovanju u GNK. Dinamo je stranački projekt HDZ-a i njihovih mafijaša i kao takav je ostvario nedostižnu prednost, takvu da bi se i Sheriff Tiraspol postidio.
Hajduk, s druge strane, je rob svoje historije i svojih navijača. Umjesto da su se 20 godina pripremali na neminovni Mamićev pad i umjesto da su ulagali u omladinsku školu. uslove, administraciju i skauting, oni su 20 godina vodili unaprijed izgubljene bitke i ratove. Sad kad im se sve otvorilo, našli su se nespremni i spuštenih gaća.
Rijeka opet, je žrtva jednog čovjeka kojeg boli kurac za sportskim uspjesima, i u neku ruku je, uz Lokomtivu, Dinamova posvojena sestra. Dovoljno je vidjeti sve transfere između ta dva kluba u zadnjih 10 godina pa ti bude sve jasno. Od Jakirovića i Pjace, pa do izraubovanih Dinamovaca koji igraju u Rijeci.
Po meni, najveći plus koji je nastao padom i odlaskom Mamića je jačanje "manjih" klubova tipa Istre, Varaždina, SB, pa i donekle Osijeka koji opet ima svojih mafijaških problema.
istra_hr

#1150 Re: Klubovi iz bivše Jugoslavije (bez klubova iz BiH)

Post by istra_hr »

kamberovica polje wrote: 28/04/2025 13:31
Po meni, najveći plus koji je nastao padom i odlaskom Mamića je jačanje "manjih" klubova tipa Istre, Varaždina, SB, pa i donekle Osijeka koji opet ima svojih mafijaških problema.
:thumbup: :thumbup:
a, u vezi Istre i njenih ovogodišnjih skinutih skalpova... :lol:
Image
Post Reply